zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGroep Atompai verliest beide rechtszaken tegen SVB

Groep Atompai verliest beide rechtszaken tegen SVB

-

Does Travel - naar Suriname

Na een mislukte directe poging tot overname van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), door Poetini Atompai in samenwerking met de inmiddels ex-politieofficieren Hellings en Gentle, werd getracht om dit via de kort geding rechter te bereiken. In twee rechtszaken, waar de SVB en de groep Atompai tegenover elkaar stonden verloor de groep Atompai in beide zaken alle door hen gevraagde vorderingen.

Dat heeft SVB-voorzitter John Krishnadath laten weten. Na afwijzing van het jaarverslag 2021 en de volgens het bestuur valse aantijgingen van de groep Atompai besloot het SVB bestuur de brui eraan te geven en gaf aan verkiezingen uit te zullen schrijven. Ontevreden met dit besluit besloot de groep Atompai een vergadering uit te schrijven om het bestuur naar huis te sturen op een door de SVB als onrechtmatig opgeroepen genoemde vergadering.

Deze onrechtmatigheid gaf de SVB ruimte om een proces tegen de groep Atompai aan te spannen. De SVB informeerde de FIFA hierover die vervolgens de leden en de rechter schriftelijk informeerden dat er geen bestuursverkiezingen mochten plaatsvinden en dat er een FIFA-Concacaf delegatie naar Suriname zou komen om zich over de toestand te laten informeren. In het belang van de voetbalsport besloot de rechter om de bevindingen van de FIFA af te wachten alvorens een oordeel te vellen als dat nog nodig mocht zijn.

Na het bezoek en de ‘hearings’ van de FIFA-Concacaf Delegatie in augustus formuleerde de FIFA een tiental aanbevelingen ,welke in een tijdslijn tot 2025 is uitgewerkt. Een van de eerste aanbevelingen was, dat beide partijen de lopende rechtszaak introkken hetgeen de SVB ook deed. De Groep Atompai weigerde gevolg aan deze FIFA aanbeveling te geven, en moet ook zo door de Groep Atompai aan de rechter kenbaar zijn gemaakt. De door de Groep Atompai ingestelde vordering werd op 10 november afgewezen door de Kort Gedingrechter.

Een tweede aanbeveling van de FIFA was dat er in oktober een ALV werd uitgeschreven, waarin het eerder afgewezen jaarverslag 2021 en het bijbehorende Accountantsverslag worden goedgekeurd. De reden hiervoor is dat de Groep Atompai geen enkele valide reden voor afkeuring aan de FIFA delegatie kon aangeven. Daags voor de op 21 oktober uitgeschreven ALV daagde de Groep Atompai de SVB voor het gerecht met het verzoek om de te houden ALV niet toe te staan, om zodoende op indirecte wijze de aanbevelingen zoals gedaan door de FIFA niet te erkennen als zijnde iets dat afkomstig is van de FIFA.

In een FIFA schrijven welke de SVB aan de rechter overhandigde, maakte de FIFA twee zaken duidelijk namelijk dat de geformuleerde aanbevelingen van de FIFA afkomstig zijn; verder wees men op de gevolgen wanneer en FIFA lid zich niet houdt aan met de FIFA overeengekomen Statutaire bepalingen. Belangrijker in deze is misschien de opmerking die zij in hun schrijven maakt en dat is, dat de Lidorganisatie (SVB) bevoegd is deze door te trekken naar leden die zich niet aan de FIFA regels wensen te conformeren. Kortom de Kort Gedingrechter heeft ook in deze geen gronden gevonden om hetgeen de Groep Atompai eiste te honoreren.

SVB-voorzitter John Krishnadath zegt het erg te vinden dat een 12-tal leden met hun norm afwijkend gedrag de belangen van niet alleen de overige SVB leden, maar ons geheel voetbal hebben geschaad. Helemaal onbegrijpelijk is het dat het met name deze zelfde leden zijn die geregeld bij het bestuur om financiële hulp komen aankloppen. Je wijst de FIFA aanbevelingen af, maar je wilt wel in aanmerking komen voor FIFA gelden. Je doet er in principe alles aan dat die gelden niet vrijgemaakt worden voor de SVB en haar leden. Onbegrijpelijk.

“Hoe verder? We roepen binnenkort een ALV bijeen waarop men de goedkeuring dient te verlenen aan de Jaarrekening 2021, waarna we verder uitwerken de reeds in 2018 door de SVB in concept geschreven nieuwe statuten. De volgende stap zal dan zijn het maken van modelstatuten voor onze leden. Het belang van deze statuten is dat ze volledig in lijn moeten zijn met de Concacaf en FIFA statuten. Dit alles zal een flinke kluif zijn om doorheen te bijten”, aldus John Krishnadath.

Luister hier ook naar een vraaggesprek dat ABC Online Nieuws met de SVB-voorzitter had:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. mensen , het bestuur van de svb deugt niet , maar de groep poetin atompai deugen helemaal niet , leden van de svb jullie moeten gaan zoeken naar mensen die wel een hart hebben voor voetbal


  gemodereerd
 2. Arrogante groep Atompai dacht het te kunnen winnen van de fifa hahahahaha….fifa is geen bakba organisatie als van jullie. fifa os een organisatie met regels, normen en waarden
  Ben blij dat deze klootzakken hebben verloren.


  gemodereerd
 3. Eigen belang. Je zit en zit maar voelbal blijf maar aan de grond. Een AK stadion zelf leek op een zwembad. Voetbal in Su mag afgeschaft worden 0,0 waarde


  gemodereerd
 4. Overal waar Atompai verschijnt laat hij een spoor van strafbare handelingen achter. Niet zo lang geleden zijn beelden naar buiten gekomen waarbij Atompai tijdens zijn vakantie in Nederland euro biljetten zat te verdelen, terwijl hij eerder tijdens een protest demonstratie van de politiebond zei dat hij niet uitkwam met het salaris bij de politie. Wij weten dat er een groot tekort is aan valuta in Suriname en dat de mensen het erg moeilijk hebben. De logische vraag is: Waarom komt een politieman uit Suriname naar Europa om stapels euro biljetten met hoge coupures te verdelen, terwijl ze het geld veel harder in Suriname kunnen gebruiken. Veel mensen vroegen zich ook af wat de herkomst van het geld is. In het kader van money laundering (bij het witwassen van geld proberen criminelen hun illegaal verkregen geld in het financiële systeem te integreren, zodat het lijkt alsof het legaal is verdiend) zou een onderzoeksjournalist in deze materie moeten duiken omdat het hier gaat om zeer verdachte handelingen. Onlangs zijn 2 hoge politie commissarissen in Suriname aangehouden met honderden kilo’s cocaïne in hun bezit. Deze personen behoren tot de inner circle van Atompai. Ik ontkom niet aan de indruk dat er momenteel een hevige strijd gaande is in Suriname, waarbij de drugsmaffia infiltreren in allerlei organisaties en instituten om meer greep te krijgen op het bestuur van het land.


  gemodereerd
 5. Overal chaos waar deze man verschijnt.

  Ga je toch ergens nuttig maken en dien je land naar eer en geweten. Dupeer het volk niet.


  gemodereerd
 6. Deze criminele bende zitten overal , in politie bond , in huizenbouw , in voetbal , er blijft weinig tijd over voor politie zaken.


  gemodereerd
 7. Poetini Atompai en de ex-politieofficieren Hellings en Gentle zijn ‘witte boorden’ CRIMINELEN


  gemodereerd
 8. Waarmee is de groep atompai bezig, bij svb willen ze aan de macht komen ook bij politie bond, Chan laat deze groep verdwijnen zodat je nooit iets van hun kan horen. Ze zijn gevaar voor ons democratisch land. Zij zijn bron van onrust zaaien en discriminatie tussen de vhp en overige partijen. U moet echt deze groep tegen houden, door hun te doen rommelt ook bij militaire bond. Het zijn mensen die een andere agenda hebben en jammer genoeg dat ze uit een bevolkingsgroep bestaat. Deze bevolkingsgroep is wereldwijd bekend met corruptie, hebzucht, drugs en macht. Het zelfde bevolkingsgroep heeft in het verleden zijn eigen bevolking verkocht aan de Nederlander, alleen voor geld en macht


  gemodereerd
 9. Groep Atoompai had verwacht dat de Fifa moni bo paai!! Fifa no dong lek deng kes kesi disi!! Het zijn Aasgieren en Riool ratten proberen te gaan frauderen!! Atoompaai wees blij dat de rechtbank jullie niet hebben gestuurd naar de Santoboma Baai!!


  gemodereerd
 10. De groep Atompai heeft intussen bewezen dat ze gehinderd worden door kennis. Ze zijn behoorlijk gedaald in mijn aanzien.
  Hun ontslag vind ik derhalve terecht.


  gemodereerd
 11. Gelukkig is PCS in de zelfde straat waar deze 2 mannetjes met overschatte machtwellust thuishoren.


  gemodereerd
 12. Surinamers,geef uw kinderen nooit meer de naam POETIN(i)….De naam is verbonden met DEMONISME.


  gemodereerd
 13. @Denise, heb vernomen dat het flimpje dat circuleerde fake was en dat de CDS na elke protestactie met miljoenen fake-berichten en fake-video’s op de proppen komt om de publieke opinie negatief te beïnvloeden. Door grove leugens zijn de verkiezingen gewonnen. Kijk naar de vele drugsvangsten in Suriname? Kijk naar de grote autoshowrooms, grote benzinestations en grote bouwmarkten. Door wie worden die grote bedrijven geleid? En met welk geld? Juist ja, met het witwassen van drugsgeld. En wie geven ze de schuld? Ze geven de schuld aan mensen die niet op hun lijken. Ze gebruiken en misbruiken de armoede-situatie van de Afro’s om drugs te koerieren, maar de grote drugscriminelen blijven gevrijwaard van straf want door corrupte politici handen boven het hoofd gehouden waardoor het lijkt alsof alleen Afro’s zich schuldig maken aan strafbare feiten, maar de echte echte realiteit, de echte echte situatie, is schrikbarend anders. Open je ogen Denise en denk veel verder dan hetgeen je ziet of leest of zelfs hoort. Het is een geestelijke oorlog, een verdraaiing van de werkelijkheid door leugens en veel bedrog, veel fake-nieuws.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES