Vechtpartij tussen schoolmeisjes eindigt in ernstige steekpartij

14

Twee leerlingen van een Muloschool in Para hebben dinsdagochtend op school gevochten om een roddel. De vechtpartij is geëindigd in een ernstige steekpartij.

Een video van het voorval gaat momenteel viraal op social media. Het is de zoveelste vechtpartij in korte tijd van leerlingen op school in Suriname.

D.K. heeft R.S meerdere steekverwondingen met een mes toegebracht. Het slachtoffer heeft in haar rug, rechter dijbeen en linker slaap steekverwondingen opgelopen. Zij is per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp en is ter observatie opgenomen.

De twee leerlingen werden door andere leerlingen uit elkaar gehaald. De politie werd ingeschakeld en kwam ter plaatse voor onderzoek. De steekgrage werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

De verdachte verklaarde dat de aanleiding van de vechtpartij een roddel is. Zij is het slachtoffer rekenschap gaan vragen, waarbij zaken uit de hand zijn gelopen.

De verdachte is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De afdeling Jeugdzaken zet het onderzoek voort.

14 REACTIES

 1. Wanneer ik je zeg dt de buurtmanagers eem BS zijn, schoolhoofden waardeloos.
  De schoolhoofden weten van tevoren wat er speelt, ze doen niets. Buurtmanagers die voorlichting gaan geven op scholen. Vooral waar creolen zijn.
  Ouders voedt je kind op, laat je kind haar/zijn best doen. Ook al heb jij geen diploma. Zo alleen kunnen zwarte mensen hogerop.
  Praat met je kind, elke dag.
  gemodereerd

 2. Wat ook de aanleiding mag zijn geweest, je gaat je medestudente niet met een mes te lijf.
  Gewoon een ordinaire crimineel, afschrijven is het advies.
  gemodereerd

 3. Metaaldetector installeren?
  De jeugd is dol op steekwapens.
  Nu ook al de meisjes, die goed de mannen na-apen.
  Mannen na-apen wordt tegenwoordig mancipatie genoemd. Voor de gein hebben ze er een e (voor ezelin) voor geplaatst.
  gemodereerd

 4. Ze krijgen slechte voorbeeld, van de volwassenen.
  ” En ze weten dat Mr: Mw: M. Nipte, ze zo uit de
  gevangenis lult” ook van de volwassenen gezien.
  Straks gaat D.Debby schrijven dat het de fout is,
  van de Regering Chan/Brunsie

  sari tori
  Jacko
  gemodereerd

 5. Met Suriname kan alle kanten op behalve de goede!! Jammer!! Bromki Yari????? Boi no mek mi taki!!
  gemodereerd

 6. Jongeren toch, wanneer houden jullie op met zulke praktijken.
  Bespreek het met je schoolleiding. Wat heb je nu eraan, dat je een strafblad krijgt op jonge leeftijd en ook nog opgesloten wordt.
  Vindt je dat fijn? Jullie hebben toch ook ouders, waarmee jullie het kunnen bespreken?
  Echt hopeloos hoor.
  Zij die ervan houden om over anderen te roddelen; hou nou eens en voor altijd ermee op.
  Hopelijk overleeft ze het, maar kon nog erger aflopen.
  Oen kba nanga roddel. Kan de joe libi no betre moro dan foe a trawan.
  gemodereerd

 7. Wat als deze meiden groot worden. Dan nog erger gaan ze elkaar afmaken maar in nl komt dit soort schoolruzies niet voor in su wel, elkaar afmaken dat zou heel erg zijn.
  gemodereerd

 8. met een mes op zak rekenschap gaan vragen. Para lijkt mij meer dan duidelijk. Ze wil later dokter worden en ze houd van snijden toch sam pie
  gemodereerd

 9. zelf meisjes vechten en gebruiken steekwapens , ook deze direct opruimen zodat er geen nieuwe stekers bij komen , deze jeugd is geen jeugd maar criminelen , ddb is de oorzaak hij zei op een bijeenkomst van de ndp in ocer , jeugd pakt de wapens op , en zie deze ongeschoolde jeugd doet het , deze jeugd zal Suriname niet vooruit helpen
  gemodereerd

 10. Ik verwijt die mede studenten ook en zou pogen ze aan te klagen voor medeplichtingheid omdat zij sowieso kennis droegen van wat er gebeuren zou.. althans een redelijk vermoeden hadden. Opsluien allemaal twee maanden HAZARD !~!!
  gemodereerd

 11. ai baja, het lijkt wel anarchie daar in Surbabwe.
  Vroeger werd er tijdens meid fetie aan haren getrokken, nu steken ze elkaar lek.
  Normen en waarden zijn door gebrek aan opvoeding ver te zoeken.
  De appel valt niet ver van de stam….
  gemodereerd

 12. Ze krijgen ook niet het voorbeeld van hun ouders hoe je geweldmijdend een conflict oplost. Meteen een grote bek en erop slaan, vechten,kappen steken en schieten. Hoe kan je dan verwachten, dat de kinderen anders doen.
  Het wordt trouwens tijd, dat de schoolleiding en leerkrachten hun verantwoording nemen. Zet in elke klas een kist bij de deur en controleer elke leerling op zaken die niet op een school of tijdens de les thuis horen, in de kist en vernietigen. Deed ik ook en geen smartfoongebruik in de klas. Dan ben je hem voor de duur van de schooldag kwijt.
  gemodereerd

 13. debby , alles is zwart , en het zijn vechtende schoolmeisjes en gebruiken steekwapens , waar hebben ze dat van , ja van jou holmaat ddb , die zei toch jeugd pakt de wapens op en breng chaos
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.