Atheneum vandaag gesloten vanwege bedreigende foto van leerling met wapen

6

Het Alex Arthur Hoogedoorn Atheneum (AAHA) heeft vandaag uit veiligheidsoverwegingen de deuren gesloten gehouden. Dit vanwege het feit dat een jongen van de school een foto van een wapen en bedreigende tekst op zijn Snapchat story heeft gepost. De lessen zijn vandaag online gevolgd.

Waterkant.Net verneemt dat de schoolleiding meteen na het zien van de foto de politie in kennis heeft gesteld over het voorval.

De afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname startte meteen een onderzoek. Het wapen is inmiddels achterhaald en het blijkt dat het gaat om een speelgoedpistool.

Verder wordt vernomen dat de leerling verklaard zou hebben dat hij een grap met zijn post maakte, die verkeerd is overgekomen. Hij heeft spijt van zijn handeling. Op het moment van schrijven wordt hij nog verhoord door de politie.

De schoolleiding heeft inmiddels laten weten dat de school veilig verklaard is en morgen weer een aanvang wordt gemaakt met de fysieke lessen. De desbetreffende leerling zal de lessen tot nader order niet volgen.

6 REACTIES

 1. Met zn achterlijk gedrag verpest hij zn schoolperiode.
  Ouders hebben wat geld dus alles mag. Geef hem een goeie kottie go
  gemodereerd

 2. opdonderen met die gast , als hij denkt dat het een grap is om met een wapen ( ook al is het een nepper) te dreigen dan is deze gast een domme gast en wat doet die op het atheneum , terug sturen naar de kleuterschool , de kleuters zullen hem uitlachen
  gemodereerd

 3. @Debby 25 oktober 2022 Bij 19:16. U kent de ouders van dit kind? Als men nu zou zeggen: ‘Deze persoon is gezien haar/zijn reactie laaggeletterd’ Hoe zou u dat vinden?
  Het is absoluut niet goed te keuren wat deze jongen gedaan heeft. Erg ondoordacht en daar zal hij zeker mee geconfronteerd moeten worden. Maar zoals er hier gereageerd wordt?? Zijn school carrière voorbij en wat dan??? Geen wonder dat het aantal voortijdige schoolverlaters, die vervolgens criminelen worden, verhoudingsgewijs zo hoog is in Suriname. De reacties hier zijn doorgaans van hetzelfde niveau waarop Suriname wordt bestuurd. Wanneer wordt deze cirkel doorbroken en gaan we over tot constructieve bijdragen leveren? Hetzij in woord, hetzij in daad? En mijn bijdrage? Jazeker, die lever ik al. Een hele eenvoudige manier voor iedereen en die geen cent kost, is bijvoorbeeld bewustwording creëren en dat begint altijd bij jezelf. Come on, shoot me you all.
  gemodereerd

 4. Wat een achterlijke baboon,

  Beetje stoer lopen doen met zijn luchtdrukpistooltje.
  Zet de sukkel voor straf maar 1 jaartje achter tralies en voer hem nootjes, net als in de dierentuin, dat zal hem leren…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.