Regian Eersel lightweight wereldkampioen Muay Thai

4
Regian Eersel lightweight wereldkampioen Muay Thai

Regian Eersel is vrijdagavond in Maleisië wereldkampioen Muay Thai geworden in de lightweight klasse. Hij won in de Axiata Arena in Kuala Lumpur (Maleisië) van de ongeslagen Thaise sensatie Sinsamut Klinmee.

De inmiddels 29-jarige in Suriname geboren Amsterdammer, was al wereldkampioen lichtgewicht in het kickboksen bij ONE Championship en sindsdien ongeslagen.

Voor het gevecht zei Eersel dat de wedstrijd zo belangrijk is voor zijn [thuis]land Suriname, voor de mensen en voor zijn team.

Eersel werd geboren in Paramaribo en verhuisde op vierjarige leeftijd met zijn gezin naar Nederland. Op 15-jarige leeftijd begon hij met trainen bij Sityodtong Gym in Amsterdam.

In april 2018 debuteerde hij bij organisatie ONE Championship. Op 17 mei 2019 werd hij ONE-kampioen lichtgewicht kickboksen door Nieky Holzken te verslaan. Vijf maanden later stond Eersel weer tegenover Holzken in een rematch en won opnieuw middels een unanieme jurybeslissing.

4 REACTIES

 1. Gefeliciteerd en succes in je verder leven toegewenst

  Hij geeft het goede voorbeeld aan Surinamers, waarin hij goed is en dit op de wereldkaart te zetten.

  Hier moeten de Surinamers een voorbeeld aan nemen, waar je goed in bent de aller beste te willen zijn/worden, door keihard voor te werken, studeren, ondernemen, enz.

  Zie ook Drs Eduard Jhairap, die Staats Olie Suriname en Suriname ook goed op de wereldkaart heeft gezegd, Ook andere Surinamers hebben het goede voorbeeld gegeven.

  Wees positief en omring je door mensen die positief en goed bezig zijn in het leven.

  Vertrouwen In Eigen Kunnen,
  gemodereerd

 2. Mooi maar je bent nederlander. Succes.
  Mooi gebaar dat je de Surinasmse vlag omhoog brengt nadat ons land op de zwarte lijst dreigt te belanden
  gemodereerd

 3. Geen wonder dat Eersel op 29 jarige leeftijd tweevoudig wereldkampioen is, hij beukte er, voor zijn vierde verjaardag, immers al flink op los, anders is het niet te verklaren, dat hij op 4 jarige leeftijd met zijn gezin naar Nederland verhuisde.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.