Veldwerk onderzoek onbestelde oproepingskaarten verloopt vlot

3

“De gemeenschap is vrij behulpzaam geweest in het verschaffen van informatie aan onze ambtenaren in het veld. Af en toe kom je wel te staan voor een adres met het huis potdicht en buren die niet meewerken of de inwoners niet kennen of niet met hen bemoeien. Maar over het algemeen gaat het vergaren van informatie vrij goed”, zegt Michaël Kromodimedjo, coördinator van de verkiezingswerkgroep Kiezerslijsten.

Het project Onderzoek Onbestelde Oproepingskaarten fase II is op 15 augustus gestart en is reeds drie maanden gaande.

Om de bevolkingsadministratie te actualiseren is het Ministerie van Binnenlandse Zaken gestart met dit veldonderzoek om na te gaan als de burgers inderdaad woonachtig zijn op het door hen bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken aangegeven adres. Bij dit onderzoek doen medewerkers van het CBB verschillende adressen in de wijken van Paramaribo Zuid-West aan.

De coördinator geeft aan dat de ressorten Beekhuizen, Flora, Tammenga, Livorno, Latour en Pontbuiten reeds zijn aangedaan. “Sommige onderzoeksgebieden hebben we wel meerdere keren moeten aandoen voor verduidelijking van de eerder vergaarde informatie of om adressen aan te doen waar eerder geen informatie kon worden verkregen.”

“Het veldwerk in het gebied Paramaribo Zuid-West zal binnen de vastgestelde tijdstip gefinaliseerd worden. Het vastleggen en analyseren zal langer duren dan het veldwerk, maar zal zeker worden afgerond binnen de in het projectvoorstel aangegeven tijd. Het ligt in de bedoeling om in januari van het volgend jaar te starten met het veldonderzoek in het gebied Paramaribo Noord-Oost”, aldus Kromodimedjo.

3 REACTIES

 1. Mooi wat jongeren die werken.
  Wat ik ook merk is dat mensen van VHP bij hun huis regristratie doen vr pakket en de srd 1000.
  Waarom niet bij sociale zaken???
  gemodereerd

 2. debby jou vriend ddb zit dwars omdat hij niet weet wat onbesteld is en oproepkaarten denkt hij aan een kaartspel terwijl hij niet kan spelen , alleen maar stelen en moorden
  gemodereerd

 3. Ik snap de bedoeling van dit onderzoek niet. De oorzaak van de onbestelde oproepingskaarten onderzoeken? De reden is toch duidelijk: die mensen hadden geen zin om te gaan stemmen anders hadden ze hun kaarten bij de District Commissariaten opgehaald. Dat was in voldoende mate bekend gemaakt.
  Mijn moeder heeft mij geleerd dat wanneer ik iets doe, ik het goed moet doen.
  Had toch wat extra geld hiertegen aangegooid en maak er een volkstelling van. Stop de resultaten in een data base en vergelijk de gegevens met die van het CBB en de afwijkingen daartussen onderzoeken. Daar heb je veel meer aan. Onnodig te vermelden dat je deze gegevens voor allerlei doeleinden kan gebruiken voor jouw politiek beleid. Natuurlijk had je bij de volksteling vragen over de onbestelde oproepkaarten kunnen inbouwen.
  Zonde van het geld.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.