OM: ‘In België onderschepte 6.044 kg cocaïne niet uit Suriname’

22
drugs gevonden in Suriname
Voorbeeldfoto ter illustratie

De Unit Public Relations van het Openbaar Ministerie in Suriname (OM) heeft laten weten dat de 6.044 kilogram cocaïne die begin deze week in België in beslag werd genomen, niet afkomstig is uit Suriname.

Dat zou blijken uit onderzoek met betrekking tot de uitvoer van zogenoemde tankcontainers, meldt het OM in een persbericht.

Het Surinaamse OM meldt: “Recentelijk zijn er berichten verschenen in de media m.b.t. een drugsvangst van meer dan zes ton cocaïne in tankcontainers in België welke afkomstig zouden moeten zijn uit Suriname.

Naar aanleiding hiervan heeft het Justitieel Interventie Team (JIT) in opdracht van de wnd. Procureur Generaal een onderzoek verricht bij de diverse verschepingsmaatschappijen die opereren op de Jules Sedney Haven.

Daarbij is komen vast te staan dat er geen export van dit type container is geweest naar Europa dan wel België. Aan de bevoegde autoriteiten in België zal informatie worden opgevraagd mbt deze drugsvangst”, aldus het OM.

22 REACTIES

 1. Er is een behoorlijke lek daar bij de Douane is Su.
  De ene container wordt onderschept, de andere
  gaat vrij en blij aan boord! En Sjefke de Belgische
  hond heeft een goede neus, dus alles voor Jan met
  de korte naam gedaan!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Dat Suriname nu, ten onrechte, ervan beschuldigd wordt cocaine naar Belgie verscheept te hebben, is de schuld van de Koreaanse Netflix serie Narco-Saints. Suriname zou niet alleen moeten eisen van Korea dat de naam.van Suriname gezuiverd wordt, ook een.eis tot een flinke schadevergoeding zou op zijn plaats zijn. Ook de Belgen zouden zich moeten verontschuldigen en een schade vergoeding moeten betalen.
  gemodereerd

 3. PG van Sur en OM zijn alles behalve eerlijk. Hier gaan ze hun nek breken. Het zijn geen sur die de coke hebben gevonden. Jullie leugens stoppen daar. Jullie zijn de laatste van wie wij info willen. De voke die jullie zg hadden gebrand is daar gevonden.
  Vanaf deze regeting aanzit hrbben er allren grote drugsvangsten en transporten plaatstgevonden.
  Per maand 4 of meer.
  gemodereerd

 4. Dit vermoeden had ik al geuit in het vorige artikel.
  De Europese landen zijn bang om grote landen zoals Brazilië te beschuldigen, dus schuiven ze alles af op machteloze landen zoals Suriname.
  gemodereerd

 5. Lulverhalen. Suriname doet alsof ze neusbloeding heeft, dus drugsvrij is. Natúúrlijk is de naam Haas.
  gemodereerd

 6. Waaruit bestond de overige lading? Of was er alleen maar coke in de containers? Indien mocht blijken dat er ook nog (andere) lading uit su in de containers zat (b.v. rijst), dan is het een groot raadsel.
  gemodereerd

 7. Waren de containers niet uit su afkomstig, maar de lading coke wel? Dus op open zee overgeheveld? Interessante operatie.
  gemodereerd

 8. Auwwww!

  Tjek de vaargegevens van het schip, zijn ze ergens aangemeerd om te “lunchen”, containers gewisseld of langdurig op zee gestationeerd, overdracht van een ander schip. (Ja, ik weet dat ze groot zijn).
  Vingerafdrukken of google maps met per ongeluk een filmpje in een verdwaalde haven.
  Wie maakt normaliter gebruik v dit soort containers.

  Gezien bij ncis! 😎

  Belgische ambassadeur op het matje, dit is echt van het zotte!
  gemodereerd

 9. Je kan ook zeggen dat deze regering er alles aan doet om de drugshandel de nek om te draaien. Ga maar na dat de grootste drugsbaron P. Wortel aan Nederland uitgeleverd is terwijl de man die zichzelf als vp ziet, maar in werkelijkheid een ordinaire drugscrimineel is, hem de Surinaamse nationaliteit wilde verlenen zodat uitlevering aan Nederland voorkomen had kunnen worden. Zo zijn deze leiders dus.
  gemodereerd

 10. Vraag het aan Debby en weet het beter!! Hopelijk wordt zij aangehouden!! en baka dat deng sma ei bufru en!!
  gemodereerd

 11. Hey debby , jij ook van harte gefeliciteerd met je broer “eng. in agr.” Je vader had gelijk ,hij is geen dome jongen.
  gemodereerd

 12. Ariman, hoe zou ik dat moeten weten? Als je echt wil weten hoeveel coke uit Suriname werd onderschept de afgelopen Karen, dan moet je het maar gaan googlen, dat moet ik namelijk ook doen. Maar omdat ik hoe dan ook geen belangstelling heb voor cocaine, ik weet b.v. niet hoe dat spul eruit ziet, zal ik het natuurlijk niet googlen.
  gemodereerd

 13. henkes , denkt alleen maar aan geld , van die netflix serie , van die belgen en zeker ook voor de herstelbetalingen , en henkes alles moet gestort op een rekening van ddb he
  gemodereerd

 14. jesse , jij bent zeker een rotterdammer , of kom jij uit de goot ergens daar in de bijlmer waar debby ook vandaan komt
  gemodereerd

 15. @WAT,

  Hoe ben je er in hemelsnaam in geslaagd je hoofd in je eigen k.nt te stoppen?
  Dat is een heel bijzondere prestatie hoor!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.