Japan schenkt splinternieuwe politieboot aan Korps Politie Suriname

24
Japan schenkt vaartuig aan Korps Politie Suriname

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft een politieboot in ontvangst genomen. Het vaartuig, omgedoopt tot de “Eagle Eye”, is een schenking van Japan en zal worden ingezet om de veiligheid op de Surinaamse wateren te waarborgen. Na enkele toespraken van overheids- en politiefunctionarissen is de boot in gebruik genomen bij de waterkant van Domburg.

De schenking is tot stand gekomen door tussenkomst van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Rishi Akkal, lid van het Interim-management Team van het KPS geeft in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) aan dat het gaat om een splinternieuwe boot die door deskundigen van het Japanse Yamaha Motor Co. Ltd. is opgezet.

“Met de ontwikkelingen op het gebied van olie en gas binnen de Surinaamse wateren, worden niet alleen investeerders aangetrokken maar ook criminelen. Het is een heel snelle boot en zal zeker voor zorgen dat de veiligheid binnen de Surinaamse wateren gegarandeerd is”, vervolgt de politiefunctionaris.

De Eagle Eye is voorzien van drie 300pk motoren waarmee er topsnelheden bereikt kunnen worden. Het vaartuig is supermodern en volledig uitgerust voor achtervolgingen op zee. “Als er geen veiligheid is, is het moeilijk investeerders aan te trekken. Wij zullen dus investeren in het verder uitbreiden van de vloot. Er is heel veel commitment om te investeren,” aldus Akkal.

Het KPS tracht binnen zijn reguliere budgetten alsook middels internationale samenwerkingen fondsen te werven voor de veiligheid.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie werd bij die gelegenheid vertegenwoordigd door de directeur Operationele Diensten, Patrick Campagne. “We zijn de regering van Japan zeer erkentelijk voor deze schenking. Ook voor de push die wordt gegeven om de veiligheid te garanderen”, zegt de functionaris.

24 REACTIES

 1. En deze wordt net als vele politieauto’s binnenkort ook privé gebruikt. Wie is nog te vertrouwen.
  gemodereerd

 2. Wedden dat het binnen een mum van tijd, dat hij naar de kloten wordt geholpen door ondeskundig gebruikt. En het
  onderhoud zal ook de nodige problemen geven!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Voor wat hoort wat. Hoop dat we heel lang gebruik kunnen maken van deze aanwinst. Onderhoud en verantwoordelijk gebruik is in su vaak zoek. Zie maar de staat van vele dienstvoertuigen.
  gemodereerd

 4. Wordt pleziervaartuig van de president en familie alsook van de politie en militairen en dit terwijl de brandstof zal worden betaald door de overheid
  gemodereerd

 5. Kevaarlijk mooie en snelle boot hoor. Ze moeten deze inzetten om de guyanese vissers die illegaal in Surinaamse wateren vissen op te pakken. Deze boeven uit Guyana moeten ze hard aanpakken. De Surinaamse president heeft een bobojantje houding tegenover Guyana.
  gemodereerd

 6. Dit is de verdienste van ZE Santokhi. Ontwikkelde Landen willen graag in Suriname investeren want ze zien dat deze regering niet alleen hard werkt maar ook betrouwbaar is.alleen in de ogen van een paar onderontwikkelde baboons is deze regering zogenaamd racistisch bezig door alleen die bevolkingsgroep voor te trekken die op ZE Santokhi lijkt. Wat deze achterlijke baboons nog steeds niet inzien is dat ZE Santokhi de belangen van ALLE Surinamers behartigt.Misschien moeten deze oproerkraaiers gewoon monddood worden gemaakt.
  Ga zo door ZE Santokhi in U hebben wij alle vertrouwen.
  gemodereerd

 7. De enige vorm van criminaliteit in de olie en gas industrie is corruptie, die ga je niet met een speedboot bestrijden. Deze boot is vooral bedoeld voor bestrijding van drugscriminaliteit.
  Trouwens er zijn tot nu toe geen grote olie en gas reserves ontdekt offshore Suriname, dus men moet een beetje voorzichtig zijn met overmatige optimisme.
  gemodereerd

 8. Regering blijf maar bedelen. Moksimetie moet eerst zorgen dat zijn soortgenomen niet moorden en roven. Dan pas kunnen we van een veilige Suriname spreken.
  gemodereerd

 9. @Papa Jantje uit Livorno is een psychopaat, zelfs bij een bericht zoals deze gaat hij zelf verzinnen wat andere zouden denken om ze vervolgens rot uit te schelden.

  Ga maar hulp zoeken man bij psychiater, er klopt echt iets niet in je hoofd.
  gemodereerd

 10. Debby!! ergens moet er een begin zijn!!! Als straks hard gat regenen, begint met motregen of moeten wij jou dat ook uitleggen? domme koe!!
  gemodereerd

 11. Onderdelen dat wordt een kunst
  in no time is hetgestolen,ja i hol vd leeuw
  Als je iets gratis krijg waardeer je het niet
  gemodereerd

 12. kalimadjoe , jij bedoelt toch zeker ook dat alle paarse criminelen hard aan gepakt worden , want die groep is de grootste hier in Suriname , en als deze ook verwijderd zijn kan met van een veilig Suriname spreken
  gemodereerd

 13. baka bana , steek nog een banaan in je reet , dan kan je pootje baden in de stront van ddb

  en baka bana jij lust zeker geen Japans en die eigen +mening zeker ook niet , jullie houden van een oranje stoofpotje he
  gemodereerd

 14. Suriname: land van politieke bedelaars en leners. Hier hulp; daar hulp.
  Wij blijven lenen en presteren geen ene moer.
  Hier wat €120 miljoen; daar een €10 miljoen etc.etc. Hier krijgen wij weer wat speeltjes van “ bevriende landen”.
  En de leningen lopen maar op. Sommigen op deze site durven zelf Santhoki c.s. te complimenteren 😭😭😭. Hoezo complimenten.. Wij presteren NIETS en blijven maar bedelen.
  Ik zou mij als president SCHAMEN!!!!
  gemodereerd

 15. @eigen+mening: De Surinaamse president heeft een bobojantje houding tegenover Guyana.
  ——————–
  Irfaan Ali heeft Santokhi een taqiyaa gebakken en Chandrika staat met een scheur vol tanden. Hij had dat niet verwacht van de schoonbroer van zijn vrouw.
  Weet hij niet dat die schoonbroer geleid wordt door het groene boekje?
  gemodereerd

 16. Deze boot zal waarschijnlijk een game changer zijn voor Suriname. Met deze boot kan Suriname de Guyanezen en Frans-guyanezen dwingen de grenzen van Suriname te respecteren. Lol
  gemodereerd

 17. @Eduard Leenig

  Gezien de laatste zin heeft jouw posting betrekking op mijn reactie. Welnu laat ik het anders stellen. Welk ander ontwikkelde land had onder leiding van de fascisten van de NDP Beweging interesse om in Suriname te investeren? Met een paar onderontwikkelde Afrikaanse landen als Angola en Equatoriaal Guinea en Rwanda had de fascist samenwerkingsverbanden gesloten. Als je met die landen samenwerkt om de economie van dit land te ontwikkelen staat het vast dat je in je eigen belang handelt. Het volk moest onder de fascisten dom gehouden worden en zich vooral niet ontwikkelen. Nu is het met één bevolkingsgroep niet zo moeilijk om ze ontwikkeling te ontzeggen want deze groep houdt zich liever bezig met roven en geweldsmisdaden.
  Dat is de reden dat deze groep de enorme ontwikkeling die Suriname onder ZE Santokhi doormaakt zo huiverig is. Want het is afgelopen met de pret. Ook deze groep moet nu meedoen met de ontwikkeling dat houdt in scholing, werken, integreren.
  gemodereerd

 18. De Japanners hebben ook een schenking gedaan om de overstromingen in het binnenland tegen te gaan.

  Wat is er hier nou verkeerds aan @eduard L.
  Waarom moet de president zich schamen omdat jij te lui bent om te werken?
  Ben jij je ervan bewust hoeveel landen op dit moment in de knel zitten en alle hulp dankbaar accepteren.

  Jullie schamen je voor de verkeerde dingen. Je vond het prima om decennia lang een drugsdealer en veelvoudige moordenaar zonder enige gêne te ondersteunen. Ook al heb je niet letterlijk gestemd, je hebt stilzwijgend toegekeken. Guilty!

  Die ‘schaamte-cultuur’ moet eens een keer ophouden.
  Dit veroorzaakt dat mensen die dringend hulp nodig hebben ervoor kiezen om zelfmoord te plegen ipv hulp te vragen.

  Eeuwig schamen jullie je.
  Stop met die domme trots, want het is niets meer dan je ego. Ego is fake!
  gemodereerd

 19. Op grond van de Surinaamse mentaliteit: binnen een jaar is deze boot naar de Filistijnen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.