Medici Kinder Intensive Care Groningen naar Suriname voor operaties kinderen

3
Medici Kinder Intensive Care Groningen naar Suriname voor operaties kinderen

Vandaag zijn deze toppers van de Kinder Intensive Care Groningen vertrokken naar Suriname. Komende week worden in het land enkele kinderen met een hartafwijking geopereerd.

Hiervoor gaat een heel team bestaande uit kinderhartchirurgen, operatieassistenten, een kindercardioloog, een kinderanesthesioloog en anesthesiemedewerker, een arts en verpleegkundigen van de Kinder-IC en een perfusionist vanuit Nederland naar Suriname.

Het team is naar Suriname om daar 7 hartoperaties bij kinderen met aangeboren hartafwijkingen uit te voeren. Naast het opereren van kinderen staat de missie in het teken van kennis uitwisselen. Het team zal de operaties gaan uitvoeren in het Academisch Ziekenhuis van Paramaribo.

Het is de bedoeling dat de kinderen die geopereerd worden de IC hebben verlaten en naar de verpleegafdeling kunnen, voordat het team weer terug naar Nederland gaat.

3 REACTIES

 1. Goede zaak
  ouders zouden de dure medische kosten niet kunnen dragen
  Welkom bakra’s ,een pluimpje waard
  gemodereerd

 2. De Nederlandse artsen doen het toch weer , mooi , zij hebben hun hart op de juiste plek zitten om hier een aantal kinderen die geboren zijn met hartafwijkingen te helpen
  gemodereerd

 3. En toch zijn er genoeg mensen, die over de Nederlanders
  kletsen. Meestal zijn dat de mensen, van een bepaalde politieke partij. Ze vinden dat sommigen van ons, zich minderwaardig
  voelen richting de Nederlanders. Ben blij met de komst van deze lieden, daarmee worden er veel kinderen mee geholpen.
  ”Klasse mensen en bedankt daarvoor”.

  bun tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.