Suriname neemt CDCC-voorzitterschap over van Saint Vincent en de Grenadines 

5

“Laten we nu overgaan van woorden naar daden, terwijl we ons voorbereiden op herstel, herpositionering en het opbouwen van veerkracht in het Caribisch gebied na de pandemie”. Zo luidde de oproep van minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) op vrijdag 14 oktober bij de opening van de 29ste Caribbean Development and Cooperation Committee (CDCC) in de Banquet Hall van hotel Torarica.

De bewindsman neemt het CDCC-voorzitterschap over van Keisal Peters van Saint Vincent en the Grenadines. Tijdens deze regionale vergadering, waaraan voornamelijk ministers van Buitenlandse Zaken en Financiën uit de Caribische regio deelnemen, gaf minister Ramdin aan blij te zijn dat er een zeer rijke en productieve uitwisseling is geweest over vooruitzichten om het mondiale partnerschap alsook de handel en regionale integratie in het Caribisch gebied te versterken.

De meeting heeft ook als doel om samen te brainstormen over de ontwikkeling van een Caribbean
Resilience Fund (CRF) om betaalbare financiering op lange termijn aan te trekken en daarmee verschillende structurele issues aan te pakken. Suriname staat achter deze onderneming, aangezien er aanvullende financiering nodig is om de economieën te diversifiëren en voor de zoektocht naar nieuwe groeigebieden, vooral die voor jongeren.

Minister Ramdin vroeg om deze gelegenheid te gebruiken die door de CDCC wordt geboden om innovatieve oplossingen te zoeken voor de hoge schuldenlast. “We zullen moeten blijven samenwerken met internationale financiële instellingen om meer steun voor middeninkomenslanden te bevorderen en ervoor te zorgen dat de specifieke behoeften van het Caribisch gebied door de internationale gemeenschap worden gehoord en op zinvolle wijze worden aangepakt”, gaf de bewindsman verder aan.

Suriname zet zich in om te helpen een verschil te maken en zich te concentreren op die gebieden die van voordeel zijn voor de regio.

Ramdin bedankte Peters, minister van Buitenlandse Zaken en Buitenlandse Handel van Saint Vincent en de Grenadines voor haar leiderschap over de CDCC de afgelopen twee jaar en in het bijzonder als voorzitter van de 7e CDR. Suriname is in de unieke positie om voorzitter van de CARICOM te zijn en vanaf vrijdag ook de leiding over de CDCC te hebben.

5 REACTIES

 1. Super minister hft nu weer andere job.
  Sorry maar deze man is zo een hypocriet, crimineel in jas en das en allesweter.
  In 2025 na vreselijk verlies van VHP stapt hij als eerste in ht vliegtuig met Ramadhin.
  Geen moer heeft deze kloot van Randhin gedaan voor Su.
  Hij en Chan en hun bende vernietigen Su in snel tempo.
  Je daden voerde je al uit.schurk
  gemodereerd

 2. Sr voorzitter
  Heeft niks te betekenen dan geouwehoer van ramdin
  Ramdin zat toch bij oas ?Hij wil het veelvuldig reizen voortzetten en rendement is o.
  gemodereerd

 3. Het gaat niet alleen om het voorzitterschap, maar om het aantal knikkers dat men eraan over houdt aan het eind van het spel. Zijn ze meer geworden. Dan is het spel goed geweest.

  Dat telt, dat moet nu voor eens en voor altijd duidelijk worden bij iedere Surinamer. Als men niet meer knikkers heeft gehaald uit het eindspel dan begin van het beginspel, is het voor spek en bonen geweest, zonde van tijd en energie. Ook bij verlies geldt dat.

  Het resultaat moet meer worden aan het eind vh spel dan aan het begin vh spel.
  gemodereerd

 4. minister van bibis ramdin zal natuurlijk wel weer de landen cuba venezuela en haitie de hemel in prijzen , maar ook buiten de caricom houdt deze man van schurkenstaten , deze man zal Suriname niet uit het dal halen en Suriname zal verder afdwalen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.