Inverzekeringstelling Saya en twee douaniers verlengd met 30 dagen

10

De inverzekeringstelling van ondernemer Jean ‘Saya’ Mixon en de twee douaneambtenaren is door de rechter-commissaris verlengd met 30 dagen. De Inverzekeringstelling van het drietal is rechtmatig getoetst.

Saya werd vrijdag 7 oktober door het Corruptie Onderzoek Team (COT) van het Korps Politie Suriname aangehouden in een onderzoek naar gebruik van vervalste documenten.

Volgens advocaat Maureen Nibte wordt Saya volgens de inverzekeringstelling verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting, overtreding van de vuurwapenwet en deelneming aan een criminele organisatie.

Bij de invoer van een peperdure auto is vermoedelijk gebruik gemaakt van valse dan wel vervalste documenten. Naar Waterkant.Net verneemt gaat het om een Aston Martin Vantage V12, een auto van meer dan 250.000 euro, die op de foto hieronder te zien is.

De twee douaniers werden dinsdag 11 oktober aangehouden en in verzekering gesteld. Het gaat om J.C. (56) en R.G. (47). Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft een contactverbod uitgevaardigd tegen het drietal. Het onderzoek duurt voort.

10 REACTIES

 1. Een auto van 250.000 US. in deze tijd. Hoe komt je aan dat geld.Hoe heb je het verdient.Suri is alles mogelijk. Ik zou al die gasten die met dit soort voertuigen rijden aan een onderzoek instellen. Nooit gewerkt en een auto van ???? US dollars. Pe i feni na a moni.
  gemodereerd

 2. Het behoeft geen uitleg .M Nibte heeft hem als als client aangenomen ,zonder dat hij om een (advocaat ) lees ABANI heeft gevraagd .Lang leve de rechtstaat SURINAME.
  gemodereerd

 3. Saya is goed vr je. Tijdens Bouta werkten de Haïtianen, nu niet meer. Het zijn criminelen.
  Chan hft je opgeruimd.
  Dat hft hij ook met die ander gasten gedaan waar hij zaken mee deed.
  Haitianen doen voodoo, nu mogen ze vr je werken.
  Je huwelijk met Chan is voorbij.
  gemodereerd

 4. Tegelijkertijd loopt een veroordeelde massamoordenaar en drugscrimineel gewoon vrij rond.

  FAILED STATE
  gemodereerd

 5. Ja, wat willen jullie anders dan. als deze man ook medicijnen had kunnen hebben gestudeert dan zou hij niet gedwongen worden tot deze kleine vergrjpen
  gemodereerd

 6. Laat vh[p opperhoofd OM bellen om zijn sponser vrij te laten
  Een crimineel ,drugsdealer.die ook in Frankrijk moet hangen blijft ongestraft in ons land.
  Alles is in sr mogelijk…money talks..
  gemodereerd

 7. nibte heeft een pauze ingelast , ze is oververmoeid om de heren van het OM nog iets te gunnen !!, na 30 dagen zal ze wel weer of niet op het toneel staan , maar dan als figurant
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.