VIDEO: Trailer van nieuwe film ‘De Tatta’s’ nu online

5
VIDEO: Trailer van nieuwe film 'De Tatta's' nu online

Deze week is de trailer van de nieuwe Nederlandse film ‘De Tatta’s’ (Surinaams voor ‘de Nederlanders’) naar buiten gebracht. De film gaat over een rijk Nederlands gezin, dat hun hele fortuin kwijtraakt en noodgedwongen moet verhuizen van hun luxe villa naar een flat in een volkswijk.

Ze willen zo snel mogelijk terug. Maar als ze hun nieuwe Turkse, Marokkaanse en Surinaamse buren leren kennen leidt dat tot bijzondere vriendschappen.

Aanvankelijk was het de bedoeling van de filmmakers dat het gezin noodgedwongen in de Bijlmer zou gaan wonen, waar het gezin ‘moest leren integreren’. Maar na de aankondiging was er veel kritiek daarop. Critici noemden het verhaal achter de film racistisch en vol vooroordelen en dat er wordt gedaan alsof het een straf is om in de Bijlmer te wonen.

Deze kritiek heeft distributeur Independent Films doen besluiten om de film niet meer te laten plaatsvinden in de Bijlmer, maar in een fictieve wijk: de Hollandwijk.

Cabaretier en acteur Leo Alkemade speelt de rol van vader Erik van Kampen. Alkemade speelde eerder ook de rol van blanke Surinamer in de film ‘Tuintje in m’n hart’, die volledig is opgenomen in Suriname.

Bekijk de trailer hier:

5 REACTIES

 1. Iedere Surinamer weet dat Surinaams voor een Hollander niet Tatta is maar P’tatta is. Maar die hollanders, Marokkanen en Turken kunnen dat niet uitspreken.
  gemodereerd

 2. Suri’s blijven zich koloniaal gedragen voor de Masza.

  Ze blijven hangen in deze slaafse en meester koloniale tijdperk.

  Je zou verwachten dat in de 21 ste eeuw de jongere generatie vd alle tonen het over een andere boeg gaat gooien. SuriNeds acteurs en actrices moeten afstand nemen van dit soort thema’s als of er niets anders is. Hun accent, stereo typen, hun gedrag, hangmensen, dom en achterlijk, arme volkswijken/achtergestelde buurten, schoolverlaters, werkloosheid, drugs, criminaliteit, politie op de hielen, prostitutie, tiener zwangerschappen, loverboys, armoede, enz.
  gemodereerd

 3. Het is geen tatta maar P’tata maar ja wat verwacht je anders van een Nederlandse productie…
  gemodereerd

 4. jij wel droplul , en je ziet dat bangie bang is voor Hollanders en hij woont ook daar , o zo bang dat zijn uitkering ingetrokken wordt en dat hij terug gestuurd wordt naar Suriname , en ja dan zal je moeten werken , of sluit jij je ook aan bij die bendes , maar de politie hier is nu alert en zal jou zo oppakken
  gemodereerd

 5. Bangie is een hoog opgeleide Surinamer in Nederland met twee doctorandustitels en twee bachelors. Maar het feit dat ik reageer op WAT, heeft te maken met het niveau van de tekst. De schrijver van deze reactie lijkt me zo verschrikkelijk dom en onderontwikkeld dat ik eigenlijk al te veel tekst aan hem/haar heb besteed.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.