zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentNieuwe Nederlandse film De Tatta's speelt zich niet meer af in de...

Nieuwe Nederlandse film De Tatta’s speelt zich niet meer af in de Bijlmer

-

Does Travel - naar Suriname

De nieuwe Nederlandse komediefilm ‘De Tatta’s’, waarin een rijk Nederlands gezin ‘noodgedwongen’ naar de Bijlmer moet verhuizen nadat ze al hun geld kwijtraken, zal zich niet meer in de Bijlmer afspelen.

De makers hebben hiertoe besloten na een storm van kritiek. Op basis van de kritiek zal de Bijlmer in de film worden aangepast naar een fictieve plaats.

Velen waren niet te spreken over de stigmatisering van de Amsterdamse wijk, waar de film zich schuldig aan zou maken. Oud-Kamerlid Amma Asante, die geboren is in de Bijlmer, zei hierover: “De aankondiging van de film zit boordevol met vooroordelen, negativiteit en stigmatisering. De Bijlmer en haar inwoners verdienen dit niet, er gebeuren juist hele goede dingen.

Een woordvoerder van filmdistributeur Independent Films heeft aan AT5 laten weten dat de makers geschrokken zijn van de heftige reacties na de aankondiging. “We trekken ons de reacties wel echt aan en daarom noemen we het niet meer Het Gooi of de Bijlmer, maar fictieve plaatsen zodat niemand zich gekwetst voelt”, zegt hij tegen de zender.

De opnames van De Tatta’s vinden deze zomer plaats. De film komt volgens verwachting op 22 december uit in de bioscoop.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Stop maar , want al zou je fictie gebruiken , ze rekenen met je af , het blijft racisme in hun ogen , ga een film maken wat werkelijk gebeurt is , bijv. dat ddb ons land naar de afgrond heeft gebracht , dat hij vele mensen vermoord heeft , dat hij geld gestolen heeft van het volk , en dat hij nog steeds vrij rondloopt en zich bemoeid met politiek waar hij geen kaas van heeft gegeten , en dan zijn jullie niet met racisme bezig.


  gemodereerd
 2. Je hebt tegenwoordig heel veel medelandse middenklassers, die voldoende verdienen, voldoende geld kunnen lenen, door hun inkomsten, of sparen en niet in een ‘rijke’ buurt willen wonen. In de soms ‘nieuwe rijke’ buurten vindt je geen toko’s, kun je niet ff een broodje bakkeljauw halen, of rondje markt lopen, en Surinaamse producten kopen. A no abi te make anga moni, maar waar men zich thuis voelt.

  Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar aangezien so sma tang sribi, denki tak ala Sranansma abi stontjie, UN DENKU VERKEERD. Alleen die debielen die de afgelopen 5-15 naar NL zijn gekomen, met kids leven nog alsof ze op een plantage ergens in Paramaribo wonen. De rest is geëvolueerd, werkt, heeft vast inkomen, auto, huurt vrije sector (duur). Ai go bung, gi san we taki tangi.

  On topic: Nu gaan ze een ander achterstandswijk wijk zoeken, in Amsterdam noord de oude buurt, Rotterdam zuid of Den Haag.

  Vooroordelen.


  gemodereerd
 3. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Nieuwe Nederlandse film De Tatta’s speelt zich niet meer af in de Bijlmer.

  Een woordvoerder van filmdistributeur Independent Films heeft aan AT5 laten weten dat de makers geschrokken zijn van de heftige reacties na de aankondiging. “We trekken ons de reacties wel echt aan en daarom noemen we het niet meer Het Gooi of de Bijlmer, maar fictieve plaatsen zodat niemand zich gekwetst voelt”, zegt hij tegen de zender.

  Ze kunnen liever deze (gefantaseerde) film maken in Brabant waar die grappenmaker Steven Brunswijk woonachtig is.
  Want hij probeerde met allerlei (smoesjes) deze film met “TATTAS” te verdedigen op SBS6 in de TV uitzending van HLF8 van de J. de Mol.


  gemodereerd
 4. Tapu sjeng, valse schaamte!

  Ach, de film komt er toch, je kunt de smet niet verdoezelen. Er wonen 140 nationaliteiten en maar één trekt alweer de grote bek open.
  Het is inderdaad niet meer als vroeger, nu krioelt het van de uithalers, moordmakelaars, drugsverslaafden en drillrap-killers in hun nieuwbouwwoningen.

  De verfilming van de bijlmer-ramp wordt ook ergens anders opgenomen.
  En maar klagen dat er niets in de geschiedenisboeken staat over de slavernij. Natuurlijk niet, want het is een stigma 🙄
  Of niet dan…


  gemodereerd
 5. Even een zoektocht op google naar ’tatta’ en je lacht je kapot over wat mensen denken dat het betekend.

  Ik weet niet met welke bedoeling men het woord gebruikt in Nederland.
  Maar in Suriname hebben we altijd p’tata gezegd om daarmee Nederland en de Nederlanders aan te duiden. En een p’tata of patata is ook een aardappel.

  Dus in Surinaamse context gaat de film dan over de Nederlanders of over de aardappels…


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES