Automobilist valt in slaap en ramt EBS paal Anton Dragtenweg

6
Automobilist valt in slaap en ramt EBS paal Anton Dragtenweg

De bestuurder van deze auto heeft vanmorgen vroeg een flinke ravage veroorzaakt, bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Anton Dragtenweg in Suriname. Volgens de automobilist zou hij in slaap zijn gevallen achter het stuur.

De man reed vanmorgen iets voor 06.00u in zijn grijs gelakt voertuig over bovengenoemde weg, toen het nabij het Marriott hotel mis ging. Het voertuig raakte van de weg en knalde tegen een stroompaal van het Surinaamse energiebedrijf EBS.

Daarna eindigde de auto in de trens langs de weg, zoals op de foto te zien is. Ondanks de harde klap en de flinke ravage bleef de bestuurder ongedeerd. Hij verklaarde in slaap te zijn gevallen.

De Surinaamse politie kreeg de melding van het verkeersongeval binnen en ging ter plaatse voor onderzoek. Er werd een sleepdienst ingeschakeld om de auto uit de trens te takelen en af te voeren.

Technici van de EBS waren snel ter plaatse om de schade te herstellen.

6 REACTIES

 1. Idioot nr……
  “Hij verklaarde in slaap te zijn gevallen”, is nu wel klaarwakker 🤣🤣🤣
  gemodereerd

 2. O, heel goed voor hem!! Slapen doe je thuis of elders en niet tijdens deelname in het verkeer!!

  Ik heb het hele verhaal niet gelezen!! maar half woordje was al genoeg!!
  gemodereerd

 3. Microslaap of secondenslaap is een slaapperiode van korter dan 30 seconden.[1] De meest voor de hand liggende oorzaak hiervan is (over)vermoeidheid, maar ook andere oorzaken zijn mogelijk. Microslaap doet zich vaak voor tijdens monotone activiteiten en komt veelal onaangekondigd. In veel gevallen realiseert de microslaper zich achteraf niet dat hij is ingedommeld.
  Microslaap is uitermate gevaarlijk wanneer deze zich voordoet bij bestuurders van voertuigen en zware machines. De bestuurder realiseert zich niet dat hij is ingeslapen en merkt hooguit dat hij ineens een stuk verder is opgeschoten dan hij dacht. Het risico op een ongeval neemt significant toe bij microslaap, want de bestuurder kan niet alert reageren. Met name ’s middags tussen 2 en 4 en ’s nachts na twaalven is de kans op een microslaap groot. Microslaap is niet alleen bij (vracht)autobestuurders gesignaleerd, maar ook bij treinbestuurders, machinebestuurders en piloten.
  Microslaap is lastig te herkennen. Ze komt meestal onaangekondigd, hoewel zich soms van tevoren sufheid en plotseling opkomende vermoeidheid voordoet. Knikkebollen en dichtvallende oogleden kunnen een aanwijzing zijn. De bestuurder kan achteraf merken dat hij is ingedommeld door brandende oogleden, een droge mond, of het plotseling ‘opschrikken’ uit onoplettendheid.
  De oorzaken van microslaap is meestal (over)vermoeidheid, hoewel ook wordt vermoed dat slaapapneu, hypoxie, hypersomnie of narcolepsie in sommige gevallen de oorzaak zijn. De meest voor de hand liggende remedie is dan ook (voldoende) slapen. Het is dan ook aan te raden bij vermoeidheid niet te rijden of bij plotseling opkomende vermoeidheid van bestuurder te wisselen. Wanneer men alleen is kan men desnoods de auto op een verzorgingsplaats tot stilstand brengen en een halfuurtje in de auto slapen. Andere hulpmiddelen zijn het harder zetten van de radio of het praten met anderen in de auto. Men kan zich bij een onderliggende slaapstoornis tot behandeling wenden bij een arts.
  gemodereerd

 4. de auto wilde zeker uitrusten op een parkeerplek bij het Marriott hotel maar hij viel in slaap en de auto dacht niet verder dan maar een douche
  gemodereerd

 5. Sorry: bron “Wikipedia” vergeten te vermelden.
  Wat ik mis in dit stuk is dat het trillen van de auto ook slaapverwekkend kan werken.
  Reden voor mij om naar dit stuk te zoeken is dat gebleken is dat aardig wat vrienden van mij aan deze “ziekte” lijden en ook geen auto mogen besturen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.