Twee douaniers aangehouden in zaak Saya

14
Saya aangehouden voor gebruik valse documenten bij invoer peperdure auto

In de zaak waarbij de Haïtiaanse ondernemer Jean ‘Saya’ Mixon afgelopen vrijdag in Suriname werd aangehouden, zijn ook twee douaniers vandaag aangehouden.

De redactie van Waterkant.Net verneemt uit betrouwbare bron dat het gaat om de douaneambtenaren J.C. (56) en R.G. (47). Ze hebben intussen contactverbod opgelegd gekregen van het Surinaamse Openbaar Ministerie.

Het Korps Politie Suriname liet afgelopen week weten dat bij de invoer van een luxe auto, vermoedelijk gebruik gemaakt is van valse dan wel vervalste documenten. In mei liet Saya in een filmpje zien hoe een Aston Martin Vantage V12, een auto van meer dan 250.000 euro, uit een container rijd.

Op Facebook waren de namen van de douaniers ook al genoemd door een klokkenluider. Vernomen wordt dat de verdachten advocaten Derrick Veira en Maureen Nibte in de arm hebben genomen. Advocaat Veira bevestigt tegenover de redactie dat hij de douaneambtenaar R.G. juridisch bijstaat.

Nibte is ook de raadsvrouw van Saya. Ze gaf in een eerder interview aan dat er absoluut geen drugs bij haar cliënt zijn aangetroffen.

14 REACTIES

 1. Wat heb je eigenlijk aan zo een lage auto in SU? Voor je het weet is heel het onderstel beschadigd door de slecht onderhouden wegen. So so strey libie in SU
  gemodereerd

 2. Om Aub alles goed uitzoeken OM en bij veroordeling deze buitenlander en Nibte een one-way ticket Haïti geven . Nibte heeft op Haïti veel klachten die ze kan bij staan. Tip aan Nibte doe een spoedcursus Haitian Creole .
  gemodereerd

 3. Want de regering wilt de nieuwe belasting boevenbende doordrukken dus douane zwart maken.
  gemodereerd

 4. Dezed Nibte en Veira is straks de rijkste van SU!! en de OM als bedelaar!! IK ZEG NOG EENS!! DE O.M. DEUGT VOOR GEEN MM!!!!!
  gemodereerd

 5. De douane bond komt in actie voor de 2 kameraden in crime… wacht maar op de voorzitter wanneer die zich mee gaat bemoeien. Het O.M. is vrijpostig om aan de goudeerlijke en integere douaniers t komen.
  gemodereerd

 6. Nibte heeft weer 2 douaniers als klant. Ze krijgt ieder rover of crimineel vrij in Suriname, want zij heeft een zeer goede relatie met de corrupte o.m.
  gemodereerd

 7. Cornelis: lekker sarcastisch geformuleerd.

  aanvulling:Het O.M. is vrijpostig om aan de goudeerlijke en integere douaniers en de weledelgestrenge zeer gewaardeerde heer Saya te komen.

  Ik geef Medusa groot gelijk: Dit gespuis moet uit het land verbannen worden.Spin-off effect uitschakelen.
  gemodereerd

 8. Debby . Aps ue geen moet te zeggen heb, houd je snater dicht hoor. Wees blij dat deze fucking belasting ontduikers worden aangepakt….dat zap suriname en t surinaams volk goed doen. In elk normaal bestuurd land is dat zo. Mensen die denken zoals jij zijn dommer dan dom….so please shut the fuck up en ga een boek lezen…ga kennis vergaren..
  gemodereerd

 9. @debby….de douane wordt niet zwart gemaakt …..iedere koe in de wei weet dat het douane korps het MEEST corrupte korps van Suriname is dus kom vanonder. Alles van ze in tjoekoe…en wie betaalt het gelach……t volk. dus debby…..go dok jereh
  gemodereerd

 10. @ Debby

  Yu 2 mofo gong yu, je bent dat corrupte gedoe gewend,
  dus nu zie alles negatief richting regering. Je hebt een
  gespleten persoonlijkheid, waarvan de slechte overheerst!
  Hup ook op de brandstapel, zoals ze dat met ”Heksen deden”
  Of raadpleeg baas waterval in Rotterdam, go wassie wan K@
  watra!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 11. Sinds ik mij kan heugen, is de douane – team een currupte team.
  De bond, kan hoog en laag springen dat de douane niet bezig is met louge zaken.

  Ja inderdaad, bewijzen zijn er genoeg, maar hoe bewijs je het, als de hele kliek currupt is?
  Als iemand beweert dat de douaniers zich niet bezig houdt met onfrisse zaken, is blind of last van staar.

  Aan de douane is de macht toegekend en die macht wordt elke dag misbruikt om anderen te bevoordelen in ruil voor geld.

  Het tast zeker de integriteit van de overheid aan en leidt zelfs tot valse concurrentie.
  En geloofwaardigheid is compleet foetsie.

  Het is heel makkelijk te zeggen ” kom met bewijzen”.
  En niet alle douaniers, kan zwater gemaakt worden.
  gemodereerd

 12. Ai famiri, vele buitenlandse criminelen vinden het fijn om in Suriname te vertoeven. Heel wat gezworen ambtenaren verlenen al te graag hand en spandiensten. Suriname gangster paradise dankzij de ene Druga paarse baas.
  gemodereerd

 13. Leek , klopt maar vergeet de kps niet , daar zitten ook vele corrupten denk maar aan die twee die het protest leiden , en die van de politiebond die geld zat te strooien in Nederland , nou hoe komt die aan dat geld want het waren geen SRD’s maar EURO’s , dus allemaal een corrupte bende die paarsen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.