Waarschuwingsschoten gelost om mensensmokkelaars tegen te houden

3
Waarschuwingsschoten gelost om mensensmokkelaars tegen te houden
De in beslag genomen boot (c) Defensie Suriname.

Tijdens een reguliere vaarpatrouille van het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname, is de eenheid afgelopen vrijdag op de Marowijne rivier gestuit op een boot met daarin 18 buitenlanders.

Bij het zien van de patrouille probeerde de motorist de boot uit handen van de militairen en politie te houden. Middels waarschuwingsschoten werd de boot uiteindelijk tot stilstand gebracht.

De motorist en een opvarende wisten te ontvluchtten en zwemmend de oever te bereiken. De overige opvarenden waren 11 Cubanen en 5 Brazilianen. Slechts 6 Cubanen bleken legaal in Suriname te vertoeven.

Bij de aanhouding zijn er ook twee satelliettelefoons, cellulairs en vier vaten benzine in beslag genomen. Daar het vermoedelijk gaat om mensensmokkel zijn alle opvarenden aangehouden door de politie. De politie zet het onderzoek voort.

“Het bewaken van ‘s lands grenzen is (één) van de bijzondere taken van het Nationaal Leger. Alsook ondersteuning aan de politie. Er wordt getracht de mensensmokkel op deze manier een halt toe te roepen”, aldus het leger.

3 REACTIES

 1. De 4 vaten en de paar mensen is een druppel op de hete plaat.
  Door dit gedrag zullen wij heel binnenkort op de zwarte lijst komdn drugs, smokkel, mensenhandel, pres met criminelen om zich. De wereld kijkt mee.
  gemodereerd

 2. De wereld kijkt reeds lang mee.
  Er wonen circa 100.000 garimperos in su, veelal illegaal, binnen gelaten door bouta, die nu, over-overgrootvader is van kleine brasions en die warme banden onderhoud met de onderwereld.
  Haïtiaan saga zat eerst bij de ndp.

  Wereldwijd keek men vol afschuw naar de overdracht vh presidentschap in 2010 aan een veroordeelde. Ze vielen gierend van het lachen van hun stoel toen zijn zoon werd afgevoerd. Sinds toen wist iedereen dat suri een coke doorvoerland is.
  Nu, wordt er iets aan gedaan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.