maandag, mei 20, 2024
HomeIngezondenOPINIE: 'Deze regering is meest corrupte boevenbende in geschiedenis van Suriname'

OPINIE: ‘Deze regering is meest corrupte boevenbende in geschiedenis van Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – Sinds het aantreden van deze regering is zij aan een stuk door verwikkeld in corruptieschandalen en  vriendjespolitiek. Hoewel corruptie en vriendjespolitiek geen nieuwigheid is, is het de mate en de wijze waarop het bij deze regering voorkomt zorgwekkend.

Het beleid van deze regering is daar debet aan. Het beleid is niet gericht op de behartiging van de belangen van het volk maar van de achterban van de twee grote politieke partijen die de regering vormen.

Het lijkt er sterk op dat beide partijen behoorlijk onzeker zijn over de komende verkiezingen en zoveel als mogelijk hun achterban willen dienen in plaats van het land. Prominenten van beide partijen worden zienderogen verrijkt terwijl het volk crepeert.

Er zijn tig voorbeelden. Om maar een paar op te noemen. De verdeling van de percelen van Sabaku-project die allemaal zijn gegaan naar prominenten van de regeringscoalitie. Het HPSG-, Surfin-, SLM-, EBS-, Grasalco-, en zelfs Staatsolie-schandaal, waarbij ministers, directieleden en prominenten die tot de top van de coalitie-partijen behoren betrokken zijn. Het lijkt alsof het met één en al een boevenbende is die het land regeert.

Meer nog beschermen beide regerende (VHP en ABOP) partijen, ondersteund door NPS en PL na grove vormen van zelfverrijking en corruptie elkaar, alsof ze het belang van het land dienen.

Erger nog is dat de schandalen internationale consequenties voor het land schijnt te hebben. Zo noemt de Guyanese regering, de huidige regering corruptief en heeft besloten om Suriname bij de CCJ uit te dagen voor het niet nakomen van beloften gedaan door de president. Hoewel Guyana in deze simpel vrijpostig is en geen enkel recht heeft op natuurlijke hulpbronnen van ons land, is het deze regering die het land te schande heeft gezet. Niet alleen de kwestie van visvergunningen maar ook de kwestie van de brug die over de Corantijn rivier zal worden gebouwd schijnt geen zuivere koffie te zijn.

Deze regering lijkt zelfs de soevereiniteit van het land te willen verkopen voor wat geld. Dit gebeurde ook in Israel, toen de minister van Bibis de plank volledig missloeg door te beloven dat Suriname een ambassade zal openen in Jerusalem. Maar ook bij HPSG welke een internationale zeer stinkende schandaal is geworden waarin namen van onze ministers uitdrukkelijk zijn genoemd. En hoe kunnen we dan die MOU met een malafide Italiaans bedrijf vergeten, waarbij een minister namens de Centrale Bank van Suriname een overeenkomst tekent en een staatsgarantie met als onderpand onze natuurlijke hulpbronnen geeft, voor een lening.

Er zijn nog zoveel andere gevallen. Zelfs de case van mensensmokkel en mensenhandel, waarbij prominente leden van de regerende coalitie betrokken lijkt te zijn maar de regering in de doofpot stopt en het OM blind en doof schijnt te zijn, kan in de lange rij van schandalen worden toegevoegd.

En dan weer recent waarbij weer prominenten van een van de coalitiepartijen middels een schijven, bij de president klaagt over een ondernemer die een zandbank als concessie verkregen zou hebben.

Hoeveel moet het volk nog incasseren? Terwijl het volk opdraait voor al deze schandalen die het land honderden miljoenen kost, niet eens meer in staat is om in haar dagelijks levensonderhoud te voorzien, schijnt de regering zich koninklijk uit te leven.

Amzad Abdoel

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
 1. @Amzad Abdoel. Hahahahah lolbroek. NDP heeft dit land failliet achtergelaten. Deze regering probeert jullie stront op te ruimen en nu kom je zeuren. Zeker weer geen voedselpakket gehad. Ga maar huilen en weer een ingezonden stukje schrijven. Pannekoek!


  gemodereerd
 2. Lamzaad, je moet je schamen. Juist jij die actief hebt gepropageerd dat het leenplafond verhoogd moest worden, wat heeft geresulteerd in een ccc- status van het land. Ook ben je je ontelbare en corrupte praktijken van de ndp spontaan vergeten.
  Je bent addergebroed en hebt samen met je maatjes het land naar de verdoemenis geholpen.


  gemodereerd
 3. De nep econoom met 117 stemmen is aan het woord. Deze ndp dief die miljoenen gestolen heeft samen met tante sidonia, parmisser, bouva, ddb, misiekabakba, enz.


  gemodereerd
 4. Beste Amzad Abdoel gisteren was het internationale dromen dag.
  Dit wat je zegt is een grote nachtmerrie gecreëerd door de ndp.
  Nu willen jullie al jullie hebie’s op deze regering afschuiven .
  Je komt wel heel erg ongeloofwaardig over.
  Als ik je een tip mag geven ga terug in je paarse ratten hol .
  En vermenigvuldig je niet aub.
  Want switi Sranan heeft geen land verraders nodig,het houd onze vooruit gaan tegen.
  De ndp werk als een handrem op onze ontwikkeling en opbouw.
  Dus ndp-ers wordt waker uit jullie paarse droomwereld en kijk om je heen wat jullie hebben achtergelaten.
  Ellende ellende en nog eens ellende.
  Als jullie niet mee willen werken naar een mooi toekomst van onze mooie heerlijke land, haal tenminste die handrem van jullie er af.
  Zo dat positief Suriname verder kan.
  Zonder enig belemmering, hoe mooi zal dat zijn.
  Als Suriname vooruit gaat krijgen ook jullie het goed ,en dan kunnen ook jullie mee profiteren.
  Daar zijn jullie toch zo goed in.


  gemodereerd
 5. Beste Amzad, ik ben het helemaal eens met jou ingezonden stuk. Elke regering vanaf de onafhankelijk van Suriname is corrupt geweest, maar wat deze regering in slechts twee en een halve jaar gelukt is wat corruptie en misleiding betreft, dat gaat geen enkele toekomstige regering meer kunnen overtreffen. De vorige regering heeft ook grote fouten gemaakt, maar het arme volk hebben ze nooit in de steek gelaten en misleid.
  Het arme volk wordt op dit moment door de reislustige, feestende en family and friends president en de grond rovende ABOP op een heel listige wijze misleid. Bij elke corrupte wordt er gelijk door Chan een commissie ingesteld, waarna je niets meer hoort. Zelfs voor de voorzitter van DNA is corruptie niet uitgebleven. Voor de 22.000 US-dollar voor zijn snoepreisje naar Gabon is hij niet gestraft door het OM. Het OM in Suriname is ziende blind. Het is heel triest met de huidige baas van het OM. Totaal ongeschikt.
  Chan is zo listig dat hij zelfs een aantal geestelijken als adviseurs in dienst heeft met een forse salaris. Van deze geestelijken ga je nooit een kwaad woord horen spreken over Chan en de huidige regering. Alles wat Chan zegt, knikken ze beleefd met “ja meneer de president”. Dan wil ik het niet hebben over een aantal vakbondsleiders op dit moment.
  Waar zijn de honderden investeerders gebleven. Wat heeft snoepreisje Dubai opgeleverd. Waar is diaspora kapitaal gebleven. Waarom is het IMF gestopt met geldovermakingen. te veel om op te noemen.

  Mijn hoop is dat er voorlopig geen olie gewonnen gaat worden voor de kust van Suriname. Met de huidige regering zullen alleen family and friends daarvan profiteren. Er is een nieuwe generatie Surinamers nodig om dat land te redden. Suriname heeft leiders nodig die mee leeft met het volk. Leiders die soberheid betrachten.

  Ik leef mee met dat deel van de bevolking welke nu in armoede leeft en honger lijdt en enorm veel last heeft van de criminaliteit.


  gemodereerd
 6. Beste Amzad, ik ben het helemaal eens met jou ingezonden stuk. Elke regering vanaf de onafhankelijkheid van Suriname is corrupt geweest, maar wat deze regering in slechts twee en een halve jaar gelukt is wat corruptie en misleiding betreft, dat gaat geen enkele toekomstige regering meer kunnen overtreffen. De vorige regering heeft ook grote fouten gemaakt, maar het arme volk hebben ze nooit in de steek gelaten en misleid.
  Het arme volk wordt op dit moment door de reislustige, feestende en family and friends president en de grond rovende ABOP op een heel listige wijze misleid. Bij elke corrupte wordt er gelijk door Chan een commissie ingesteld, waarna je niets meer hoort. Zelfs voor de voorzitter van DNA is corruptie niet uitgebleven. Voor de 22.000 US-dollar voor zijn snoepreisje naar Gabon is hij niet gestraft door het OM. Het OM in Suriname is ziende blind. Het is heel triest met de huidige baas van het OM. Totaal ongeschikt.
  Chan is zo listig dat hij zelfs een aantal geestelijken als adviseurs in dienst heeft met een forse salaris. Van deze geestelijken ga je nooit een kwaad woord horen spreken over Chan en de huidige regering. Alles wat Chan zegt, knikken ze beleefd met “ja meneer de president”. Dan wil ik het niet hebben over een aantal vakbondsleiders op dit moment.
  Waar zijn de honderden investeerders gebleven. Wat heeft snoepreisje Dubai opgeleverd. Waar is diaspora kapitaal gebleven. Waarom is het IMF gestopt met geldovermakingen. Te veel om op te noemen.

  Mijn hoop is dat er voorlopig geen olie gewonnen gaat worden voor de kust van Suriname. Met de huidige regering zullen alleen family and friends daarvan profiteren. Er is een nieuwe generatie Surinamers nodig om dat land te redden. Suriname heeft leiders nodig die mee leeft met het volk. Leiders die het volk niet misleiden met mooie praatjes en honderden commissies. Leiders die soberheid betrachten. Leiders die het volk beschermen tegen criminaliteit en niet zichtzelf met 300 politieagenten.

  Ik leef mee met dat deel van de bevolking welke nu in armoede leeft en honger lijdt en enorm veel last heeft van de criminaliteit.

  Gado de wi fesi mang.


  gemodereerd
 7. Abdoel jij ben de laatste die over corruptie moet beginnen. NDP heeft het land in de afgelopen 10 jaar helemaal failliet gemaakt. Het hele systeem is door NDP kapot gemaakt duizenden ambtenaren in dienst genomen, Suralco, Bruinzeel, SLM, Casave fabriek, Nieuw Hayway het is te veel noemen. Ga je gezicht in de spiegel kijken dan moet je over corruptie praten. Alla gaat jouw nooit vergeven


  gemodereerd
 8. hoe lachwekkend meneer Abdoel.
  HPSG is niets geworden en is door de regering door niet nakomen van de voorwaarden dor HPSG gecanceled niets een schandaal maar slechts een stommiteit.
  Zet hier tegen over Landbouw maatschappij Pattamakka dat door een niet bestaand chinees bedrijf dat afgezegd was door de regering Vene III omdat ze hun bankgarantie niet konden verstrekken. ZHTC oid heeft onder Bouterse wel roofbouw gepleegd en heeft na 12 jaar nog steeds geen palmolie productie op gestart.

  Surfin. is netjes als blunder af geserveerd. Stom om iets te hart te lopen alleen bedenk even wat voor mensen de ministeries bezetten in die tijd en welke de ministers onder steunden. Stom maar gevolgen nu komma nul.

  MOU met Italiaanse aannemer. Ja so what als de Italiaanen hadden kunnen presteren was Suriname direct van heel veel ellende van Boefdraad af geweest etc. Nee de deal was niet realistisch en ja hij kan in het dossier beginners fouten en stress problemen gezien wat achter gelaten was. Echter meneer Abdoel gevolgen nul komma nul omdat de MOU niet geeffecteerd is en het slechts oud papier is. Net als de MOU met China die Abrahams mee naam bij zijn eerste bezoek als minister en tekende met China voor USD 5.000.000.000. Ook niet geeffectueerd en ook oud papier. Wees blij dat Suriname niet de uitvoeringscapaciteit had want dan had het nu naast Sri Lanka gezeten en nationaal bezit kunnen inleveren bij CNOOC.

  Corruptie met visvergunningen. Beste meneer Addoel dit probleem begon omdat Guyanezen op NDP vergunningen visten. NDPers verhuurden hun vergunningen illegaal. Deze regering is gaan ordenen zie daar de basis van het dilemma. Doet de regering wat het moet doen is het weer niet goed. Feitelijk stelt de VP van Guyana dat de vorige regering corrupt was.

  Laten we het aub niet over SLM, EBS en Staatsolie hebben en de wijze dat deze geplunderd zijn door de vorige regering.
  Even voor uw geheugen:
  1>> Het eigen geld dat staatsolie in zou brengen voor haar renovatie en uitbreiding is geleend waarna het vrijvallende geld in de staatskas en de $ 200.000.000 te dure aankoop van aandelen Newmont Suriname gegaan.
  2>> Toen door het leegtrekken van Staatsolie ING en Credit Suise hun kredieten introkken en de regering Bouterse het IMF had belazerd moest er extreem duur geleend worden bij Oppenheimer en was Su feitelijk failliet.
  3>> Toen Staatsolie weer financierbaar was moest staatsolie direct afbetalen aan de staat welke het geld in de staatskas liet verdwijnen.

  meneer Abdoel zie ook de Brokoppondo deal die nog steeds nul komma nul (ook verwijtbaar aan de huidige regering) op levert voor de surinaamse bevolking aangezien de winsten van de stuwdam via staatsolie in allerlei gaten verdwijnen (ook nu). Echter u predikte de enorme voordelen die direct in het faillisement van Suriname resulteerden middels Oppenheimer II. Boefdraad heeft emmissie fraude gepleegd en daarmee een keiharde weerstand bij het saneren van de Surinaamse schulden veroorzaakt

  Het typische is dat de vorige president zelfs tegen de eigen achterban stelde te weten wie de dieven waren om daarna elk onderzoek te saboteren. Het OM kreeg nul komma nul medewerking. Er ligt een stuwmeer aan onderzoek.
  Wat ook typisch is dat nu duidelijk wordt dat er misbruik gemaakt is er wel maatregelen genomen worden want de gronduitgifte waar u over roept is aangehouden en Leo Brunswijk is op zijn retour en wordt onderzocht.

  Denkt u even terug aan de deals met OLIBIS die generatoren vele malen duurder kon maken dan waarvoor MAN en Wartisla ze konden leveren.

  De brug naar Guyana was onder de vorige regering een megalomane droom en onder deze regering nog steeds idioot en megalomane en een verspilling van geld dat er niet is en dus voorlopig is het een droom.
  Hoe idioot is het in een ondiepe rivier zonder economisch belang een brug te plannen waar boor eilanden onder door kunnen. Kort gezegd de planners zijn niet van deze tijd en dromen te veel.

  meneer Abdoel u behoort tot veel geschreeuw en weinig woorden.


  gemodereerd
 9. Deze regering laat wel steken vallen, maar om daarom te zeggen dat sinds haar aantreden zij de meest corruptieve regering is sinds het statuut is heel ver bezijdens de waarheid.

  zie:
  – ddb vanaf de staatsgree van 25 Feb 1980 ( 500 miljoen Ned Gulden vd Verdragsmiddelen tot de 8 Dec 1982 moorden, domeingronden, zelfverrijking, intwaarding Surinaamse Gulden, armoede, enz)

  – domeingronden regeringen ddb, ndp, somo, pl, javanen,
  – bravo, bordo, ddb ndp, ik heb skalians, ik heb hout, ik heb kGoud, ik heb domeingronden,
  – ddb ik heb diamant, valuta op buitenlsndse rekeningen, valuta geleend met hoge renten en op buitenlandse rekeningen van mij en boegdraad laten zetten, enz

  – ik heb met drugsgelden/ valuta, militaire wapens geruild met Cocaine en verkocht en valuta voor gekregen, thuis heb ik zelf mijn eigen militaire wapens en munitie. Mik Den Kon Me Wakti Den,

  – Mensenhandel uit Haiti, Venezuela, China, Cuba, Dominicaanse republiek, ze krijgen in Sme Su- paspoorten,
  – Goud, Diamand verkopen in Dubai,
  – wie is in USA opgesloten en waarvoor, waarom?
  – wie was in Miami door DEA opgepakt en in USA opgesloten in de jaren 80 vd vorige eeuw? Hij kwam vrij na vele jaren en ging voor Staatolie Werken.
  – Enz.

  Zie dan wie de corruptiefste personen in SME zijn en ze lopen nog steeds vrij rond.

  Ken uw geschiedenis vd laatste 40 jaar vanaf 25 Feb 1980.


  gemodereerd
 10. “Hoeveel moet het volk nog incasseren? Terwijl het volk opdraait voor al deze schandalen die het land honderden miljoenen kost, niet eens meer in staat is om in haar dagelijks levensonderhoud te voorzien, schijnt de regering zich koninklijk uit te leven”

  Amzad Abdoel

  Hoeveel deed de vorige regering voor het volk ? Ik spreek uit ervaring. Mensen die niet op de fascistische beweging NDP stemden en of zouden stemmen, werden bij het uitdelen van voedselpakketten overgeslagen. Alleen mensen die de fascisten steunden konden op een voedselpakket rekenen. Wat heeft jouw beweging voor Suriname gedaan behalve dat het land failliet is? De schulden die mede door toedoen van de fascisten ontstaan zijn moeten eerst afgelost worden. Denk je werkelijk dat landen bereid zijn om in dit land te investeren gelet op de enorme schulden die achtergelaten is door jou en jouw partij ? Zo gek zijn ze en jij bent de grootste clown die er rondloopt want ondanks dat de ABOP leider in jouw ogen een van de ergste boeven in Suriname is, heeft de fascistische leider van jouw beweging onlangs nog verklaard graag met de boef Brunswijk samen te willen werken. Zogenaamd om het volk en land te dienen. Hij denkt vast dat je boeven met boven vangt.
  Beste Amzaad (Zaadloos), komt jouw beweging op voor de belangen van het volk?
  Mi mars Papa !


  gemodereerd
 11. ai Famiri, look who is talking!!!!
  Deze regering zal zeker ook geen schone vingers hebben, maar de huppelende Amzad Adoelie weet het beter!!!!
  Dankzij NDP & Co zit Suriname ik dikke sheet.


  gemodereerd
 12. Het is wel waar dat deze regering corrupt is, maar Amzad Abdoel is wel, samen met zijn paarse dievenbende en DiDiBri, één van de laatsten die het recht heeft anderen van corruptie te beschuldigen. Corrupter dan Amzad en zijn bende is niet mogelijk.


  gemodereerd
 13. Ze gaan elkaar nog meer beroven en vermoorden. Deze regering hft niet 1 projekt uitgevoerd. Reizen, Feesten Verbrassen. De stroom projekten waren van Vorige regering.
  Hele dag vliegen ze in hely.
  Weer geen brood. De vakbonds vreters zijn zoek. Ze hebben wat geld gehad. Mensen haal jezelf uit een bond die je belangen niet behartigd.
  Kijk naar Geerlings van EBS. Honingpot


  gemodereerd
 14. Het blijft hetzelfde verhaal, keer op keer. De Surinaamse politiek is een ROMMEL.

  Al de families die dankzij de politiek, corruptie en nepotisme stinkend walgelijk rijk zijn geworden die lachen zich krom. Zij doen gewoon hun boodschappen bij Choi’s, want ze zijn nu elite.

  Surinamers verpesten het voor hun eigen land en bevolking.
  Het volkslied kan eigenlijk de prullenbak in want niemand leeft ernaar. Al die “Surinamers” die het hardst schreeuwen dan ze van Suriname houden, leven als Europeanen en Amerikanen. Hun paspoort is van de E.U. en de USA. Hun geld zit op buitenlandse off shore rekeningen.
  In Suriname gaan zij zelf niet investeren, wel leegplunderen…


  gemodereerd
 15. Ik heb het stuk integraal gelezen, maar toen ik de naam van de schrijver zag, dacht ik: “De pot verwijt de ketel”.
  Amzat, ben jij niet die econoom, lid van de Financiële commissie en dus iemand, die alles hoort te weten over de gang van zaken op financieel gebied van Suriname, die de moed had te beweren: “Er komt geen devaluatie”., om 3 dagen later met een echte devaluatie geconfronteerd te worden. Als ik in jouw schoenen stond en dit mij overkomen was zou ik de NDP ogenblikkelijk hebben verlaten om mijn eigen eer te redden.
  Maar ja, jij deed het voor het geld en was zelfs bereid jouw eigen moeder daarvoor te verkopen.


  gemodereerd
 16. @jojo, het doet pijn als jouw favoriete regering een club blijkt te zijn van rovers, misleiders, bedriegers en leugenaars.Om eerlijk te zijn, ik neem jullie die achter deze regering blijven staan helemaal niet meer serieus. Het volk is klaar met Chan en zijn leugen regering.Uit alle lagen van de bevolking komt heftig kritiek.Men is zwaar belazerd.Bij nieuwe verkiezingen wordt de NDP de grootste partij.De overwinning van de NDP kan nog formidabeler worden als bepaalde personen binnen de NDP geen bemoeienis meer hebben met de politiek.Deze personen moeten zich terugtrekken.


  gemodereerd
 17. Wat een reacties om goed te praten wat het arme volk nu moet meemaken. Elke regering heeft weinig gedaan in hun regeerperiode. Helemaal waar. Maar nu wordt er niets gedaan. Men vergeet zelfs dat er een volk bestaat.
  Mijn hart bloed Het ernstige is onze vrouwe Justitia waar we op zouden moeten kunnen terug vallen. Helaas is ouze vrouwe Justitia niet blind als van die van de rest van de wereld. Neen. ze trekt ook nog een bril op om goed de lijnen waartoe mensen behoren goed te kunnen zien.

  Een ding is zeker nooit meer VHP en ABOB.
  Voor mij, liever gisteren dan vandaag op krassen allemaal.


  gemodereerd
 18. Smaad en laster!

  Zolang je geen keiharde bewijzen hebt, blijft dit gore smerige onzin.
  “Van hore zegge”, is geen bewijs, maar een zeer bekende verdeel en heers-strategie vd ndp!
  Braaksel die uitermate geschikt is om ongegeneerd verorbert te worden door de paarse family & friends.

  Het is jullie het afgelopen decennia niet gelukt om suri welvarend te maken. Toen niet en nu ook niet, want dezelfde corrupten die suri hebben verwoest zitten er nog.
  Start de regering met corruptie vd ndp dan blijft er he-le-maal niemand over.


  gemodereerd
 19. aan allen die deze regering proberen vrij te pleiten en of goed te praten wat zij momenteel stelen van het volk middels frauderen en nepotisme etc door steeds te wijzen en te vergelijken naar wat de NDP heeft gedaan wil ik het volgende zeggen.

  Jullie zijn wel erg kortzichtig en heel heel erg dom bezig. Niet omdat de NDP het fout heef gedaan mag de huidige coalitie het fout doen.
  Dat de huidige coalitie steelt en bedriegt zoals de NDP is nooit goed te praten.
  Probeer liever, eer het te laat is, de huidige regering en iedere regering die komen zal het moeilijk te maken om te stelen en te bedriegen.
  Wat Surinamers moeten doen is deze lieden voor eeuwig verbannen uit de politieke arena waardoor geen van allen kunnen stelen en bedriegen.
  Doen jullie dit voor er olie uit de grond komt ja zoveel eerder zoveel beter.
  Ga niet wijzen naar Abdoel of wie dan ook
  Ga niet wijzen naar mislukte deals van de NDP en deal die nog steeds lopen die slecht zijn voor Suriname.
  Kies vanaf nu dat wat er moet gebeuren jullie en het land niet mogen benadelen want anders, anders zullen jullie allemaal gebukt gaan onder armoede en zullen er nog steeds vele miljonairs ja en zelfs miljardairs voortbrengen.

  Wees nu doordacht dat wat jullie nu kunnen doen en moeten doen om dit stinkend geheel achter jullie te laten.
  Ban hen weg en kies voor verjonging en eerlijke politieke personen dan zullen jullie hopelijk het leven krijgen die jullie verdienen.


  gemodereerd
 20. RobG 26 september 2022 Bij 14:22
  ========================

  Waarschijnlijker is het, dat het jou heel erg veel pijn doet, dat JoJo de aanval van Amzad Adboel systematisch heeft gepareerd.
  Alles wat Amzad daar opsomt heeft totaal geen enkel financieel risico voor het land opgeleverd, anders dan dat de vorige regering het land met 4 miljard schuld heeft achtergelaten. Bovenstaand artikel van Amzad is alleen bedoeld om te proberen het volk weer zand in de ogen te strooien.
  Ja het volk is kritisch op de huidige regering omdat ze fouten maken enkel en alleen om de chaos en ellende die ze probeert op te ruimen waarin jullie het land hebben achtergelaten.
  Maar één ding kan ik je met zekerheid zeggen en dat is dat geen enkele stroman van de NDP nog ooit het voor het zeggen zal krijgen in Suriname. Ook niet als bepaalde personen binnen de NDP zich terugtrekken zoals jij dit zo mooi probeert te verkopen.
  Jou partij bestaat uit een totalitaire corrupte bende met een hoog criminaliteit gehalte, die men in Suriname zou moeten verbieden.

  Je bent helaas nog steeds aan het dromen over de NDP die weer de grootste partij wordt de volgende verkiezing.
  Het is zoals B B Mamba het al zei: gisteren was het internationale dromen dag.
  “Dromen zijn bedrog en als jij wakker bent dan droom je nog”.


  gemodereerd
 21. Meneer am af aboel . Je vergist je. En je ex hvb collega op starnieuws ook. Deze regering is inderdaad corrupt en een totaal mislukte regerings coalitie. MAAR JOU NDP REGERING SPANT DE KROON. CORRUIE. DIEFSTAL VAN ALLES EN LEUGENS. DUS KNIJP JE GAATJES INKLUSIEF JE MOND GOED DICHT.


  gemodereerd
 22. Bouta heeft een droge banaan zonder oker glijmiddel in de reet van Aboela geduw, vandaar deze nonsens van deze gogo naki man!! Deze klootzak durft nog te praten. Wat een Hyena zeg!!


  gemodereerd
 23. De waarheid niets meer en niets minder. Wie de geschiedenis van Suriname echt kent zal tot geen enkele andere conclusie kunnen komen, deze regering is meest corrupte in de Surinaamse geschiedenis punt.

  Wat steekt is dat er nogsteeds mensen, ik noem ze bewust geen Surinamers achter deze regering staan. Hoe kan dat? als je maar een beetje van ja land houd. Wat verdedig je precies van deze corruptelingen? Wat voor goeds hebben totnutoe gedaan om te verdedigen?

  Ene jojo gaat zover in zijn liefde, hij spant de kroon. Volgens hem bedoeld de Guyanese VP de vorige regering, met zijn verwijzing naar de mass corruption van de Surinaamse regering.

  Hoe ziek kan je niet zijn.

  Mensen ik verwijs naar een interview van to the point waarin Chan gewoon aan heeft gegeven dat hij met Surfin aan het sjoemelen is, gelden mogen niet bij CbvS
  s gestort worden want als er beslag gelegd gaat worden staan de gelden veilig bij Surfin. Weet iemand hoeveel op de rekening van Surfin I of Ii staat? Niemand alleen het geboefte van Vhp.

  Blijven jullie lekker door gaan met vorige regering, terwijl alles wat los en vast zit door de huidige regering wordt gejat. Jullie zijn misleid en houden het graag zo.


  gemodereerd
 24. In 2 jaren tijd heeft deze regering 70% van de bevolking verarmd en de criminaliteit met 50% doen stijgen, discriminatie aangewakkerd, nepotisme tot officieel beleid gemaakt, witwassen gelegaliseerd, corruptie wordt openlijk gepleegd, perceel roof is beleid, Haïtiaanse mensensmokkel is officieel beleid, mensen zonder een lagere schoolopleiding gebombardeerd tot directeur en beleidsmedewerker, liegen en bedriegen tot officieel beleid, drugssmokkel is toegenomen. Suriname internationaal tot onbetrouwbaar laten bombarderen. In 3 maanden tijd 800miljoen financiële interventie om de koers te beteugelen, Surinaamse soevereiniteit te grabbel gooien, een President die zich begeeft naar een streetparty van een Haïtiaanse drugsdealer en daar wordt uitgejouwd Enz. Enz.

  Na 2 jaar is er geen enkel beleidsplan of ontwikkelingsplan gepresenteerd. Een imf herstelplan dat wel, eentje die ze niet eens kunnen uitvoeren ze willen herindelen.

  Intussen is het enige wat hij kan “ vorige regering” schreeuwen terwijl hij niet door heeft dat hij iedere keer weer zijn onbekwaamheid bevestigd. Zijn arme zielige aanhang denkt hem nog te kunnen redden door ook vorige regering te schreeuwen, terwijl het gros van het volk inmiddels weet dat ze het tijdens de vorige regering veel beter hadden en dat ze misleid zijn. Wie is nu gek?


  gemodereerd
 25. Abdoel117…..
  deze corrupte, criminele paarse droeftoeter, weet zonder een tom-tom niet eens de supermarkt te vinden.

  Even een opfrissertje over de NDP RATTENKOLONIE..

  Desi Bouterse, 20 jaar bajes…
  Dino Bouterse, 16 jaar bajes…
  Walter Bouterse, geliquideerd door drugsmaffia…
  Hoefdraad, 12 jaar bajes…
  v. Trikt, 8 jaar bajes…
  Kromosoeto, 5 jaar bajes…
  Hausil, 3 jaar bajes…
  Adhin, staat nú in de verdachtenbank…
  Parmessar, Amorok fraudeur…
  Bouva, NSO-kas leeggeroofd.

  Nu is er nog slechts 1 handjevol laaggeschoold, hersenloos, maatschappelijk kansloos paars klapvee, die deze criminele organisatie aanhangen.


  gemodereerd
 26. De beste oplossing is gewoon een kruisrakket in Appesmoel
  Amzad duwen en lanceren. En niet vergeten mensen als
  RobGay, Debby, en de andere gedrochten mee te nemen.
  ”Wat een stelletje zeg” gewoon van het Bosje Brug naar
  beneden pleuren. Het is weer herfts en RobGay, is weer
  uit zijn hol gekropen. ”A mang é bigieng kourou tog!!!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 27. @@Eigen+mening !! daar hen je die oetlul eigen+mening!! Deze moet volgen mij de grazen gaan herkauwen!! Een echte scheetruiker van Aloe baba de aardappel en uien rover en Am( cut op zijn turks) zaad!! Wordt wakker blinde en kijk wat jou baas SU heeft aangedaan en dit zijn de vrucht welke JIJ ook plukt!! Natuurlijk wil jij de schuld bij een ander gaan zoeken en aanwijzen!! Let op als jij 1 vinger aan iemand anders toewijst, kijk dan goed onder je handpalm en daar wijst 3 je eigen richting, alleen je bent blind dat te kunnen zien!! Je moet goede ogen voor hebben blinde!! Bouta, cutzaad, aloebaba. parmessar, boefdraad, boeva, missiklari, sardjoe te veel om op te noemen!! Allen stuk voor stuk rovers!! Denk a tori Buriki!!


  gemodereerd
 28. Het is toch schijnheilig en hypocriet om team Santokhi te verwijten voor de gevolgen van de ravage die de Nationale Dagu’s hebben veroorzaakt en voor het machtsmisbruik van de ABOP toppers !

  Surinamers die klagen zijn niet realistisch en willen niet langer geconfronteerd worden met de gevolgen van hun foute keuze die zij in 2010 en 2015 hadden gemaakt. Zij hadden gedacht dat Santokhi eve snel snel alles ongedaan zou maken. Maar helaas, ze worden nu dagelijks met hun neuzen op de feiten gedrukt !

  Er zijn blunders gemaakt en foute inschattingen maar deze zijn uiteindelijk niet in het nadeel van het volk geweest. Deze zijn tijdig hersteld !

  Suriname zit diep in de put beste mensen !
  Santokhie roept hulp van het buitenland in omdat Surinamers dom en lui zijn !

  Surinamers willen een beter Suriname maar willen niet meewerken. Er is vollop werk maar de Surinamer is kieskeurig.
  Surinamers willen een lagere koers dit kan o.a. door meer export, maar de Surinamer wil geen productiewerk doen. Hoe moet er dan meer geproduceerd worden en hoe moet er dan meer geëxporteerd worden en hoe moet dan de koers omlaag !

  Beste ontevreden Surinamer, kijk eens in de spiegel en vraag jezelf eens af welke positieve bijdrage jij zelf kan leveren !

  En wat Amzad a Boel betreft is het niet meer dan een paarse poepgat.

  Willen wij een beter Suriname dan moeten wij onze eigen bijdrage leveren.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 29. Lobiwang 26 september 2022 Bij 17:49
  In 2 jaren tijd heeft deze regering 70% van de bevolking verarmd en de criminaliteit met 50% doen stijgen, discriminatie aangewakkerd, nepotisme tot officieel beleid gemaakt, witwassen gelegaliseerd, corruptie wordt openlijk gepleegd
  =================================

  Je vergist je, de bevolking was onder Bouterse reeds lang al verarmd. Alleen hield hij het volk bewust zoet met pakketten die hij door hele dure leningen nationaal en internationaal kon aanschaffen. De rest verdween in zijn zak en die van zijn vrienden. Een soort schijnwelvaart zo je wilt.
  Ook de criminaliteit, discriminatie, nepotisme, witwassen van drugsgelden en hogeschool corruptie zijn excessen van de vorige regering die helaas met het achterlaten van een schuld van 4 miljard en chaos en ellende in de Surinaamse economie, extra voelbaar is onder de huidige regering, teveel om op te noemen.
  De rest is historie…
  En juist jij denkt ons geschiedenis les moeten komen geven? Yu na gewoon stemmingmakerij.
  Als je niet weet waar je het over hebt moet je gewoon rustig blijven zitten en je laten scheren.


  gemodereerd
 30. @RobG 26 september 2022 Bij 14:22
  “@jojo, het doet pijn als jouw favoriete regering een club blijkt te zijn van rovers, misleiders, bedriegers en leugenaars.”

  U moet uw leesbril eens op zetten. Ik ben ook kritisch op de regering, zij maken fouten en zelfs blunders maar ze worden bij ontdekken en onderkennen niet onder bergen zand weg gestopt maar onderzocht.
  Ergerlijk langzaam gaat alles maar wat wil je met wat er achter gelaten is. Bij wijze van spreken waren zelfs de paperclips mee genomen door de oude regering.
  Lees eens de feiten. Zoals de prospectus voor Oppenheimer II. Ga eens na hoeveel veroordelingen er gedaan zijn jegens exponenten van het vorige regime en wat er nog in het onderzoeks stuwmeer zit.

  Het kromme kiesstelsel heeft deze regering doen ontstaan. Met machtsposities voor mensen die aan machtspolitiek doen (Chantage en Clientisme). Daardoor kunnen er geen 180graden koers veranderingen ontstaan.

  Wat ik aantoonde zonder pijn mijnerzijds is dat Abdoel net als u bizar rare dingen roept uit angst dat zijn politieke leven voor bij is. Zie het als de roeptoeters die Trump moeten dienen omdat ze anders geen toekomst meer hebben.

  Natuurlijk doet wat er gebeurd in Suriname pijn. Ik reis nu al 6 weken in Indo China (heb even geen huis en hier leven is goedkoper dan een huis in NL). Mijn kantoor is nu bij het zwembad 12 verdiepingen boven Phnom Peng. Wat ik hier leer is hoe extreem veel kansen Suriname verloren heeft door eigenwijs achter domme misleiders aan te lopen van de revo.

  Laos stelde de Taxi chauffeur “We are a rich country, trying to look poor” Nu in Cambodja proberen ze het laatste niet meer. Bij de ferry aanlanding uit Vietnam stond zelfs eeb Bentley gereed als vervoer. In Saigon deed ik mijn maker deur zelfs nooit op slot.
  Bedenk waar die landen in 30 / 20 jaar vandaan gekomen zijn en wat Bouterse in 2010 onder brokken heeft.

  Doe uw ogen eens open en neem de informatie in die er is voor u. U bent toch RUG gekwalificeerde econoom. U gaat ook naar andere landen maar dan waarschijnlijk all inclusiv.
  Nu voor $ 40/dag kun je hier heel goed leven en rondreizen en zie dan wat zo iets in Suriname kost. letwel het merendeel van mijn verblijf hier is op Torarica plus niveau.

  Alleen iedereen die wat kan werkt hier en is actief.

  Iemand schreef terecht over de ongerichte bedelcampagne van de regering. Logisch dat er geen geld komt als er onvoldoende focus is en er allerlei types hun hand komen ophouden. Ja die ellende is nog niet verandert. Chan kan op zijn hoofd gaan staan maar het uit roeien van de parasieten gaat zeker 10 jaar duren.
  Nog een paar front parasieten, enorm veel NDP parasieten, en heel wat nieuwe regering parasieten (het oude stelsel van clientisme verdwijnt niet van zelf).

  Er is echter een weg ingeslagen die internationaal wat respect krijgt en die de overheid saneert. Mensen als Abdoel, Bouva, Parmessar maar ook de familie Brunswijk en zeker ook wat VHPers maken theater om te voorkomen dat hun rollen uitgespeeld raken.

  Ik heb geen pijn en kom pas medio december terug naar NL. Ik geniet van de mensen hier die kwetsbaar lijken maar oh zo veerkrachtig zijn.

  Gisteren 110 kg zwaar met 20 kg kantoor en bagage achter op de scooter van de mevrouw (43 kg) die mijn backtrack Chau Doc Phnom Peng geregeld had voor 10$ fees >>
  Incl haar fee voor twee dagen heel goede homestay, boattransfer en visum ($34) totaal $ 100 uit gegeven. Deze mensen werken de mensen die service moeten verlenen in Berg en dal (voor 3 personen 1 nacht ruim $250) draaien zich om als de boter op is en gaan met iemand staan kletsen.

  Dat het langszaam gaat is cultuur, Cultuur van argwaan en achterdocht etc. Cultuur veranderen kan pas afgedwongen worden als de mensen honger leiden.


  gemodereerd
 31. Baka Bana 26 september 2022 Bij 15:49
  ===============================

  “Dat de huidige coalitie steelt en bedriegt zoals de NDP…”
  Yeah right, wie is nu kortzichtig…


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES