President Santokhi bespreekt mogelijkheden met president Algemene Vergadering VN

13
President Santokhi bespreekt mogelijkheden met president Algemene Vergadering VN

De Surinaamse president Santokhi heeft op de eerste officiële dag van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een meeting gehad met de president van de vergadering, Csaba Körösi. Tijdens de meeting zijn de speerpunten van deze missie besproken. Dit zijn onder andere klimaatsverandering, energie- en voedselzekerheid en cybercrime.

President Santokhi heeft tijdens het onderhoud aangegeven dat de zware regens, de afgelopen maanden een grote impact hebben gehad op de inwoners van met name het binnenland. Dit, in combinatie met het stijgende zeewater aan de kust, maken Suriname erg kwetsbaar. “We kijken uit naar structurele oplossingen en best practices om de mensen te beschermen.”

Het staatshoofd gaf verder aan dat de secretaris-generaal van de VN tijdens de situatie gezien heeft tijdens zijn bezoek aan Suriname in juli 2022. “De kustvlakte van 300 kilometers beschermen, vraagt om bijzondere inspanning. We hebben hulp nodig om door middel van moderne technologie een oeververdediging te maken,” aldus de president. De regeringsleider voegde eraan toe dat Suriname ondersteuning nodig heeft bij het verder beschermen van de bossen en dat het financieren van al deze zaken een grote uitdaging is.

Volgens Körösi heeft Suriname te kampen met issues die wereldwijd aan de orde zijn. “Als we kijken naar de waterhuishouding, dan moet die aangepakt worden middels een globaal watermanagement systeem. Zo kunnen we gezamenlijk optrekken en efficiënt omgaan met investeringen, mitigaties en oplossingen,” stelt de UN-topman.

Suriname heeft volgens president Santokhi ook ondersteuning nodig op het gebied van cybercrime preventie. Hierover is er eerder dit jaar een high-level meeting gehouden in Suriname. Het staatshoofd gaf tenslotte mee dat Suriname 2060 als streefdatum heeft, voor het maximaal draaien op groene energie, wat aansluit op onze positie als carbon-negatief land.

“We zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de wereld. Wij zullen ons deel doen en de longen van de wereld blijven”, aldus president Chandrikapersad Santokhi.

13 REACTIES

 1. Dit is voor de oellewappers in sranang.

  Zie je brunsie en bouta in het buitenland, zulke gesprekken voeren .
  gemodereerd

 2. Vele onbenullen hebben de afgelopen dagen het bezoek van de President bestempeld als snoepreisje. Deze simpele zielen snappen mede door hun diepe bekrompenheid niet, dat de President ervoor wilt zorgen dat Suriname gesteund word in haar strijd tegen klimaatverandering zodat iedereen, ook de bewoners in het binnenland, droge voeten houden, zeker in de grote regentijd.
  Indrukwekkend hoe hij zich als President van Suriname, de afgelopen dagen heeft gepresenteerd tussen alle wereldleiders.
  gemodereerd

 3. “Volgens Körösi heeft Suriname te kampen met issues die wereldwijd aan de orde zijn.”

  Das duidelijk!
  Stop met klagen en die er zelf iets aan.
  gemodereerd

 4. Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi zet hiermee de republiek Suriname en de Surinamers op een positieve manier nu op de wereldkaart.

  Ook onze sporters doen hun bijdrage hier aan en alle Surinamers die dat kunnen moeten dat doen. Door positieve dingen te doen of successen van Surinamers zal dit Surinamers ten goede komen en zal Suriname hierdoor bekend worden in de hele wereld.

  We maken nu een zeer moeilijke periode mee, maar dat komt omdat grote groepen Surinamers niet rationeel kunnen denken en handelen, kritisch zijn en niet logisch kunnen denken en handelen en een juiste besluit maken voor zich zelf in hun leven en voor Suriname. Hierdoor berokkenen zij zich zelf en de republiek Suriname heel grote schade en schande.

  Ik wens Z.E. president Chandrikaperkash en echtgenote heel veel succes toe met wat zij doen voor de CARICOM, maar in het bijzonder voor Suriname.

  Laat dit een goede voorbeeld zijn voor alle Surinamers, om Suriname en de Surinamers/jezelf positief op de wereldkaart te zetten.
  gemodereerd

 5. Als iemand elke keer bij me komt om te bedelen en te klagen, wil ik die niet in mn buurt.
  Nooit lees ik 1 positief ding van bezoek asn buitenland.
  Niets kan je als president van je lsnd. Heb je eem idioot als Bibis minister, die ook zo achterlijk is. Ik snap het van slagen met andere hun werk
  gemodereerd

 6. Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi, Makes Suriname Great

  Development, Trust Are The Keys For Succes. Gives Peace A Change, And Let Stick Together!

  United We Stand, Divided We Fall

  Wees Trots Om Surinamer Te Zijn

  Yes We C(h)an!

  Samen Bundelen, Samen Werken, Wij Zijn Surinamers

  Het Goede Voorbeeld Van Iedere Suriname, Waar Ook Ter Wereld Is Troef. Is Suriname Proof.

  Alle Criminelen Moeten Worden Opgesloten. Mensen Met Enige Eigen Belangen, U Bent Gewaarschuwd. Voor U Is Er Geen Plaats In De Orange Movement. De Algemene Doelen, Goed Bestuur en Goed Beleid, Offers, Keihard Werken, Dat Heeft Suriname Nu Nodig.

  Er Wacht Op Ons Surinamers Een Mooie Toekomst Aan De Wilde Kust Van De Atlantische Oceaan.

  Suriname/rs ( repeat)
  gemodereerd

 7. Deze Chan is overal!! Gaat ook overal bedelen en smeken om SU uit de dal te halen!! Su moet trots zijn op deze Chan en tegelijkertijd goed gaan beseffen wat die rioolrat De DiDIBri en zijn 40 rovers SU aangedaan heeft!! Een hele diepe dal geknaagd en besmet voor de algehele Surinaamse gemeenschap!! Mensen wordt aub wakker!!
  gemodereerd

 8. Sranang , weet je nog dat ddb ook een woordje mocht zeggen bij de VN , in 2018 , ha ha er zat niemand in de zaal hij lulde tegen zich zelf en hij begreep het zelf niet , dus dat zegt genoeg toch , en die ddb mocht niet naar zijn zoon die daar in de jail zit , was hij gegaan dan was hij opgepakt , jammer dat hij niet is gegaan dan waren we van hem verlost geweest , met het december proces zal het niet lukken , allemaal paarse rechters
  gemodereerd

 9. Het is niet alleen de schuld van ddb, aloebaba, boefdraad, jenny simons, bouva, abdul, enz, ndp, de paarse kakkerlakken die Suriname in grote armoede en grote ellende hebben gebracht, maar vergeet ronny brunswijk, bordo, belfort, abop, carl breeveld, doe, el somo, pl, bep en vooral hun achterbanden niet met een 4 de klas niveau van denken en besluiten. Die hebben op hen gestemd en Suriname vanaf 25 Mei 2010 – 25- Mei 2015 en van 25 Mei 2015 – 25 Mei 2020 in verval hebben gebracht.
  gemodereerd

 10. @..Sranang 21 september 2022 Bij 12:02
  Dit is voor de oellewappers in sranang.

  Zie je brunsie en bouta in het buitenland, zulke gesprekken voeren .
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Jij bent net zo een PANNENKOEK als onze BOERIKIE TJAN.a mang tja sranang ien wang afgrond.ben jij blind ?
  gemodereerd

 11. Hoezo gaat de president overal bedelen en smeken?
  Om paarse ruis te voorkomen is het misschien handig dat de suri overheid op tv uitlegt wat het lidmaatschap inhoud.

  In principe kun je alles online vinden en zelfs live volgen. Natuurlijk niet op de ‘kukru of pepre’ site.
  Ik denk dat het heel goed werkt om op beeld te kunnen aanschouwen hoe andere volkeren verpieteren. (suggestie).

  Lid vd United Nations betekent, indien nodig, recht op steun van onder andere; mensenrechten, criminal justice, kinderrechten, who steun, wereldbank etc etc etc. is niet gratis, je moet eerst je contributie betalen.
  gemodereerd

 12. Een president, hoe goed hij ook is, kan de mentaliteit van een volk niet veranderen, daar moet het volk zelf aan werken. Dat zal niet gebeuren als men structureel naar elkaar loopt te wijzen. Het is een kwestie van trots zijn op je land en bereidt zijn daar de handen voor uit de mouwen te steken.

  Bereidt zijn voor elkaar ‘de kolen uit het vuur te halen’, zonder enige vorm van afgunst of bijgeloof. Elkaar vooral het basisgeluk gunnen, dat nodig is om prettig te functioneren, want Suriname is een prachtig en vruchtbaar land waar de mogelijkheden legio zijn.

  Er is zoveel te ontginnen,dat men geen honger zou mogen lijden. Het is van de gekke, dat een land als Suriname een tekort heeft aan meelproducten, terwijl met de nodige kennis en moeite, Suriname genoeg potentie heeft om zelfvoorzienend te zijn.

  De president zou er, denk ik verstandig aan doen om meer in te zetten op agricultuur. Naar mijn mening is er genoeg ruimte om verschillende tarwesoorten te verbouwen voor eigen gebruik en het vooral voor jongeren aantrekkelijker maken om zich op alle fronten met hart en ziel in te zetten.

  Naar mijnsinziens moet er meer ruimte zijn voor persoonlijke ontwikkeling, onvoorwaardelijke respect naar elkaar toe en de leefomgeving en bovenal dienen de leiders het goede voorbeeld te blijven geven, door een eind te maken aan de vriendjespolitiek, die alleen maar kwaad bloed zet en corruptie in de hand blijft werken. Misschien wordt/is het hoog tijd voor een vrouwelijke president, een heuse ‘moeder des vaderlands’, die strikter handeld volgens de kenmerken van het ‘wapen’ van Suriname: ‘Justitia’, ‘Pietas’, ‘Fides’ (Gerechtigheid, Mededogen, Trouw).

  Tan bun!
  gemodereerd

 13. @ ToussaintX:wijze woorden, helaas door veel Surinamers niet begrepen. Ontwikkelen van jezelf komt niet zomaar aanvliegen. Als je niet in jezelf investeert, zal het nooit wat worden. Met ontwikkeling komt bewustwording. Omdat veel Surinamers het eerste nooit gehad hebben, missen ze het laatste.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.