Beelden van reisblogger op Voltzberg in Suriname gaan de wereld rond

7
Beelden van reisblogger in Suriname gaan de wereld rond
Tom op de Voltzberg - Beeld (c) Traveltomtom op Facebook en Instagram.

Professioneel reisblogger Tom Grond, ook wel bekend als Traveltomtom, reist al sinds 2008 de wereld rond. Hij heeft al meer dan 100 landen bezocht en was een paar dagen geleden in land nummer 139: Suriname. Zijn foto’s gingen de wereld rond.

De geboren Nederlander was even daarvoor nog in Rio de Janeiro (Brazilië), maar kon niet rechtstreek naar Suriname vliegen. Dus vloog hij vanaf de luchthaven van Rio naar Houston in de Verenigde Staten, om vervolgens door te vliegen naar Miami. Van daaruit kon hij wel richting Suriname.

Na een reis van 32 uur vanuit Brazilië door de VS op 3 vluchten, een zeer korte nacht, 8 uur op onverharde wegen, 2 dagen op de rivier en 5 uur wandelen door de jungle ben ik op tijd naar de top van de Voltzberg voor zonsondergang!“, schreef hij op z’n Facebook pagina. De bijbehorende foto’s gaan de wereld rond.

In dit artikel van Expedia vertelt Tom dat hij besmet geraakt is met het reisvirus, toen hij in 2006 voor 6 maanden naar Aruba verhuisde. Dat heeft hem niet meer losgelaten. In 2008 heeft hij een wereldreis gemaakt van precies 1 jaar door 22 landen. 

En Tom zit niet stil, want na een paar dagen in Suriname ging hij weer terug naar Miami en zit op dit moment in Istanbul (Turkije). Op z’n website traveltomtom.net vind je al z’n avonturen en praktische tips terug.

7 REACTIES

 1. Erg leuk!
  Mooie foto’s ook.

  De gemiddelde suri is nooit zo ver in het binnenland geweest. Sommigen prefereren een weekendje shoppen bij de primark in Holland boven de onbetaalbare natuur in eigen land.

  Kijk je uit Tom er liggen tweebenige wilde dieren op de loer.
  gemodereerd

 2. Mooi toch. Suriname positief op de kaart brengen.
  Een groep Surinamers scheld altijd op buitenlanders en vooral op Nederlanders maar her zijn wel de buitenlanders die Suriname meestal positief op de kaart zetten want wij Surinamers doen dat heeeel weinig…..we maken ons land en daarmee ook onszelf onsterfelijk belachelijk op internet. Ik hoop dat we wakker worden.
  gemodereerd

 3. Waarom bepaalden zich geroepen voelen om te atwoorden al hebben ze niks te l.llen is mij een vraag.
  gemodereerd

 4. prachtig een mooi plaatje , mensen dit is mooi Suriname , sla dit plaatje op want straks is de voltzberg er niet meer , het bos erom heen is illegaal gekapt en de berg is een krater geworden door goudwinning , dan moet de reisblogger terugkomen dan ziet hij lichamen drijven in het kwikmeer in de krater , maar hij zal wel nooit meer terug komen in Suriname
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.