maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEerste paal geslagen voor Offshore Supply Base in Commewijne

Eerste paal geslagen voor Offshore Supply Base in Commewijne

-

Does Travel - naar Suriname

Na twee jaar van extensieve engineering, impactstudies en grondige werkvoorbereiding heeft op 24 augustus het heien van de eerste paal plaatsgevonden van de state of the art Offshore Supply Base in Commewijne op de voormalige plantage Suzannasdaal, dichtbij de riviermonding. President Chandrikapersad Santokhi heeft gedurende deze gelegenheid het officiële startsein gegeven.

Onder de genodigden bevonden zich onder meer de ministers David Abiamofo (Natuurlijke Hulpbronnen), Riad Nurmohamed (Openbare Werken), Albert Jubithana (Transport Communicatie & Toerisme ), Silvano Tjong Ahin (Ruimtelijke Ordening & Milieu), districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab van Commewijne, vooraanstaanden uit de private, publieke en Oil & Gas sector.

De initiatiefnemers FIRM Engineering, HJ De Vries Project Development en DP World zetten deze omvangrijke Offshore Support Base van 50 hectare op, welke gespecialiseerde, geïntegreerde end-to-end-oplossingen zal bieden aan de Olie & Gas Industrie in het Guyana-Suriname bassin. De Suzannasdaal Shorebase kenmerkt zich door een kade van 500 meter met acht-en-een-halve (8.5) meter gegarandeerde diepte bij laag water waardoor te allen tijde veilige Off- shore supply Vessel operaties mogelijk zijn.

Uitbreidingsmogelijkheden zijn volop aanwezig vanwege de 1 km lange waterzijde en 330 hectare landgoed. Door de gunstige locatie, ongeveer 200 km van de opgedane olievondsten, is een snelle aanvoer van en naar de geplande offshore boorplatformen mogelijk. Uitgevoerde impactstudies hebben positieve resultaten opgeleverd voor de geprojecteerde ontwikkelingen op deze locatie inzake sociale- en milieu-effecten. Het project creëert naar verwachting interessante ontwikkelingsmogelijkheden voor het district Commewijne terwijl de spin-off ook Paramaribo en overige districten positief kan beïnvloeden.

De completering van de eerste fase van dit prestigieuze project is gesteld is op eind kwartaal twee (2) van 2023 waarna de eerste operaties kunnen plaatsvinden. De komst van deze particuliere Shore base zal naar verwachting een bijzondere impact op local content hebben waaronder het aantrekken van bedrijven naar Suriname, de groei van de particuliere sector stimuleren en een breed scala aan duurzame werkgelegenheidskansen creëren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Wat als er geen commercieel aantrekkelijk olie/gas velden meer gevonden worden offshore Suriname? Tot nu toe heeft geen enkele OG operator een definitieve beslissing genomen om door te gaan met de investering.


  gemodereerd
 2. Staat mooi geschreven ik hoop, dat het ook gaat gebeuren, ik kom zeker eens kijken en daar verblijven mischien werken op kostgrondje. Want Nederland komt mij strot uit ik zou graag naar willen emigreren, en een internationaal eu paspoort willen dan de enge regels en wetten wurgen mij en internationaal werken. Ik baal van nederland, ik hoop op een land niet met zulke wurg regels en wetten als in nederland!


  gemodereerd
 3. Er moeten ook nu al plannen gemaakt worden voor een haven eiland voor de kust van Paramaribo tussen de 3 de rijweg en de 5 de rijweg in Suriname.

  Suriname met haar ondiepe rivier en veel klei voor de Wilde Kust en deze ook ondiep is voor Zeechepen is daarom een haven eiland voor Paramaribo de best oplossing voor eens en voor altijd.

  Waarom moeilijk doen als de Nederlandse Waterinfrastructuur in Nederland in de Noordzee/ Tweede Maasvlakte en in Dubai en Chinese waterinfrastructuur in de Chinese Zee al bewezen hebben in de wereld dat het mogelijk is haven eilanden op te spuiten met ze zand of zeeklei en deze aan te leggen voor Mammoet grote Container Zeeschepen of wolkenkrabbers op te bouwen om in te wonen?

  Out Of The Box Denken. Groot Denken En Ballen Hebben om dit uit te werken in plannen. Als de valuta er is, kan het dan worden uitgevoerd.

  De ADEKOM-Universiteit/ Faculteit Watermanagement moet er nu al mee bezig zijn om de studenten hierop te laten afstuderen, idem, inpolderen, dijken, kanalen waterpompen, sluizen, opvangplaatsen om grote hoeveelheden water in op te slaan bij vloed en deze bij eb via de kanalen, sluizen te openen en via de rivier in de zee het water weg te laten stromen.
  Ook de dorpen aan de rivieren in Suriname moeten hierin worden meegenomen. Onderzoek over veel zaken is heel belangrijk. Weer, klimaat, het Stuwmeer/standen van het water in de regentijd, droge tijd, hoeveelheid, neerslag, laag geleden gebieden, Ook de kuststrook waar veel bebouwing is, welke gebieden kunnen en mogen niet bebouwd worden, natuur en milieu, flora en fauna, kwaliteit van het water, economische betekenis van het water, enz.

  Meer dan genoeg uitdagingen voor studenten die hierop kunnen afstuderen en kennis en ervaring hebben over zaken, die er moeten gebeuren.

  Samen Werken, Samen Sterker


  gemodereerd
 4. Ik zou willen schrijven bes.. Sandra, maar dat weet niet en ook lukt het mij niet. Wat ik wel weet is dat waneer iets mij zo tjokrot ik maak dat ik weg kom. Ik zou eigenlijk al vertrokken zijn. Ik vraag en wacht niet totdat ik een veilig EU paspoort heb. Want die “ZEKERHEID” die ook tot de regel en wetten hoort moet je eigenlijk ook niet moeten willen.Mijn advies is daarom “inpakken en wegwezen” i.p.v blijven schelden op de hand die je dagelijks voedt en hier nooit meer komen wonen. Mijnsinziens geldt dat voor iedereen die zich zo beknot en gewurgd voelt.


  gemodereerd
 5. Laten we hopen, dat alles doorgaat voor welvaart en welzijn van het surinaams volk en dat het corruptievrij blijft……
  Wat zal de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D vanaf zijn, oneigenlijk verkregen, residentie aan de patrijsstraat 28 te leonsberg, met zijn verrekijker jaloers kijken, wanneer de olietankers van en naar suzannesdaal zullen varen.


  gemodereerd
 6. Chandrikapersad Santokhi moet er gewon werk van maken dat alle Surineds kunnen terugkeren naar Suriname met een bonus uitgekeerd door Nederland.
  Hierdoor komen er heel veel huizen vrij in Nederland en kunnen alle asielzoekers snel een huis krijgen en ook de lokale bevolking.
  De Surinedkinderen moeten tevens gratis 6 jaar hoger onderwijs in Nederland krijgen indien ze dat wensen.
  Dit zal voor alle partijen een goede deal zijn.


  gemodereerd
 7. Chan hoeft niet voor te zorgen dat Surineds kunnen terug keren naar Suriname. Toen de SuriNeds naar Nederland kwamen heeft Nederland ook niet gezorgd dat ze hier konden komen wonen. Nederland lustte ze niet. Ze moesten zelf voor zorgen dat ze hun eigen weg vonden in Nederland.

  Iedereen maakt zijn eigen keus en er zijn meer dan genoeg Surinamers die voor en na de onafhankelijkheid en daarna naar Suriname terug gekeerd zijn of weer naar Nederland zijn terug gekomen. Nog steeds komen er ook Surinamers naar Nederland. Het is niet Nederland die ervoor zorgt dat ze hier kunnen en mogen blijven. Er zijn natuurlijk eisen om hier te mogen komen en te blijven, cq vreemdeling bent.

  Er is een deel van de Surineds gepensioneerden die een tweede huis of hun eigen huis in Suriname hebben. Sommigen blijven daar voorgoed wonen en komen af en toe naar Nederland voor familie bezoek, anderen reizen om de halfjaar tussen Ned- Sme – Ned.

  Ook jaarlijks komen er nog steeds studenten, ea om in Nederland te komen studeren, voor vakantie of om er te werken en wonen.

  Die keuze maken iedere individu zelf. Ook de oude mannen op Surinaamse radio programma’s vertellen heel wat bere voeroe tories die geen enkele opbouwende waarde heeft. Niets productief of ondernemend. Alleen maar las ten. Ze kunnen er beter mee stoppen en hun oude dag anders gaan door brengen, dan dat klets praatjes die geen gaatjes vullen. Deze gasten moeten ophoepelen, arme schepsels die zo hun oude dag door brengen.


  gemodereerd
 8. Die radio programma’s zijn van radio’s station in Nederland, waar vaak oude van dagen mensen denken dat ze wel weten wat de oplossing is voor de uitdagingen in Suriname.

  Gaan jullie dan wat doen in Suriname en houdt op om over Surineds te praten. Want iedere Surined is zijn gewoon een individualist die met zijn/haar eigen leven bezig/uitdagingen is, zoals dat verwacht wordt van mensen in een kapitalistische maatschappij.


  gemodereerd
 9. sandra blijf daar want Suriname heeft jou niets te bieden , hier in Suriname zal jij niets krijgen ,je zal hard moeten werken en je zal niets verdienen , hier is moderne slavernij, en als je een klein beetje hebt , dan stelen ze dat van jou , maar het is jou keuze , je kunt passant vragen of die iets voor jou kan betekenen , want stuurlui aan de wal weten het beter


  gemodereerd
 10. Diepgang Susannadaal eo bij eb is 8 m, aldus CEO Koorendijk.

  Als dat zo is, dsn vraag ik mij af, waarom het zo lang geduurd heeft om daar een rivierhaven te bouwen en die Nieuwe hagen/ Jules Sedneyhaven jaren lang op een slechte locatie in stand te houden en miljoenen aan valuta te verliezen met baggeren bd vaargeul van zee tot de Sedneyhaven.

  Ik ben en blijf een voorvechter voor een diepzeehaven eiland tussen de 3 de rijweg en 5 de rijweg voor de kust van Paramaribo voor zeeschepen met een grotere diepgang die zekf bij eb ongehinderd deze haven kunnen bereiken en het probleem van een goede haven voor Surinsme voor eens en altijd is opgelost.

  Vanaf deze diepzeehaven tussen de 3 de en 5 de rijweg kunnen binnenvaart boten de ladingen dan bij eb en vloed containers halen en brengen naar ia de Sedneyhaven voor verdere opdlag en transport naar de bestemming. Ook contaniers kunnen vd Sedneyhaven direct of bij vloed in de rivier naar de diepzee eilandhaven gebracht worden
  met binnenvaartboten. Hierdoor gebeurt alles veel sneller, opslag, distributie, transport van en naar de havens voor verdere vervoer in het binnenland en buitenland. 1x 24 uur, 365 dgn per jaar is er bedrijvigheid en wordt er gewerkt.

  Als er ook op de eilandhaven voorzieningen komen voor de brandweer, douane, marine, loodsen voor zeeschepen die naar de Sedneyhaven moeten gaan of van moeten komen, dok voor het onderhoudt van zeeschepen, een helikopter lading en opstijgingplaats, enz. voor de optimale gebruik van alle voorzieningen.

  Het plan moet onderzocht en gemaakt worden en studenten van waterinfractructuur vd technische faculteit vd Adekus kunnen zich met diverse studies hierover bezig houden, idem van inpolderen van de kustvlakte, enz vd kuststrook en dat dorpen in het binnenland in het regenseizoen niet onder water zijn en mensen droge voeten hebben.

  Als er valuta is in de toekomst kan dan tot actie van opzet worden overgegaan. Tot die tijd kan men onderzoeken, weer onderzoeken dood veranderde omstandigheden, enz van zaken en zien wat het zekfde is of moet worden veranderd.


  gemodereerd
 11. Wars van alle mistanden en toestanden door de 40 jarige revolutionaire corruptie in Suriname gaat deze President Chandrikapersad Santokhi ongestoord door met het tot ontwikkeling brengen van het Land Suriname.
  Wie in Suriname is verder in staat hem dit na te doen.


  gemodereerd
 12. Passant 26 augustus 2022 Bij 07:08
  Diepgang Susannadaal eo bij eb is 8 m, aldus CEO Koorendijk.

  Als dat zo is, dsn vraag ik mij af, waarom het zo lang geduurd heeft om daar een rivierhaven te bouwen en die Nieuwe hagen/ Jules Sedneyhaven jaren lang op een slechte locatie in stand te houden en miljoenen aan valuta te verliezen met baggeren bd vaargeul van zee tot de Sedneyhaven.
  ============================

  Passant, de nieuw te bouwen haven komt als het goed is aan de andere zijde van de Suriname rivier die hoogstwaarschijnlijk niet echt ideaal is voor containervervoer over de Bosje brug naar Paramaribo en andere streken.

  Je voorstel een eilandje op zee tussen de 3de en 5de rijweg zou zeker een betere oplossing kunnen zijn.


  gemodereerd
 13. @wat je hebt gelijk hoor! Ik ga liever rondreizen in een slaaptrein door europa dan met de vliegtuig naar suriname om te werken als slaaf. Echt niet hoor! Groet!


  gemodereerd
 14. Een hoop poeha weer. Er is geen geld en net als de brug over de corantijn rivier zal het bij deze eerste paal blijven.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES