donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAdvocaat Ramlakhan krijgt roofverdachte voorlopig vrij in hoger beroep

Advocaat Ramlakhan krijgt roofverdachte voorlopig vrij in hoger beroep

-

Does Travel - naar Suriname

De verdachte Maurizio A. is maandag door het Hof in vrijheid gesteld. Hij werd op 23 oktober 2019 door de kantonrechter in Suriname veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar onder aftrek wegens het medeplegen van een beroving in een woning.

De verdachte die toen geen advocaat had, was het niet eens met de uitspraak van de rechter. Momenteel heeft hij advocaat Aryan Ramlakhan in de arm genomen, die namens zijn cliënt in beroep is gegaan tegen het vonnis van de kantonrechter.

A. werd in verband gebracht met een gewapende overval in een woning, gepleegd op 19 juni 2019 in het district Wanica. De aangeefster C.S. verklaarde toen bij de rechter alsook bij de Surinaamse politie, dat op die bewuste nacht de voordeur van haar woning werd ingetrapt door drie criminelen.

Een van hen die ongemaskerd was, rende met een vuistvuurwapen in de richting van haar en vroeg naar geld en sieraden. Zij werd onder bedreiging van het wapen beroofd van een tas inhoudende 9.000 SRD, 200 USD, 120 euro en waardevolle sieraden.

Het slachtoffer herkende een van de twee gemaskerde mannen als ‘Bakabana’. Na de daad renden de rovers naar buiten en stapten in een gereedstaande grijs gelakte Toyota Premio, waarmee ze wegreden.

Maandag vond de behandeling plaats, waarbij getuigen werden gehoord. Ramlakhan had twee getuigen laten dagvaarden, die het alibi van de verdachte konden bevestigen. Na het verhoor besloot het Hof ambtshalve de verdachte voorlopig in vrijheid te stellen. De zaak staat op 12 oktober voor requisitoir en pleidooi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Iedereen komt vrij na de tussenkomst van een advocaat!! Het valt wel op!!! Deugt de OM wel vraag ik mij af!!


    gemodereerd
  2. Ze hadden voor het proces altijd moeten zorgen, dat hij een advocaat had. Eigenlijk maakt dat het eerste proces ongeldig. Dan maakt het niets uit of hij het wel of niet had gedaan.


    gemodereerd
  3. het gerecht zei een paar dagen geleden nog dat ze onafhankelijk zijn , nou dus niet ze geloven de advocaten en elke misdaad wordt niet bestraft , verdomd de advocaten bepalen de straf hier in Suriname , het gerecht moet op de schop veel te veel paarse belangen


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES