Ophef over inhuur advocatenkantoor Bissessur Legal BV door SLM

19
SLM op luchthaven van Suriname
Archieffoto: SLM op luchthaven van Suriname

Op social media gaan momenteel documenten viraal waaruit zou blijken dat de Surinaamse luchtvaartmaatschappij Surinam Airways een contract heeft met het in Rotterdam gevestigde advocatenkantoor Bissessur Legal BV, waarbij maandelijks een flink bedrag in euro’s betaald wordt om de SLM juridisch bij te staan.

Prenobe Bissessur

Leo Brunswijk, die lid is van de raad van commissarissen bij SLM, haalde dit gisteren aan in het STVS-programma MManten Taki (video onder). Hij gaf daarbij aan dat Prenobe Bissessur een van de bestuurders is binnen de bovengenoemde BV. Bissessur is echter ook adviseur van de president Santokhi en zit in het crisisteam van de SLM.

Het personeel van de SLM is niet te spreken hierover en eiste vanmorgen een spoedgesprek met directeur Paul de Haan. Die gaf aan dat het contract is aangegaan om de belangen van het personeel te behartigen, als onderdeel van het herstelplan van de SLM.

Volgens De Ware Tijd zou De Haan op de vergadering ook hebben uitgehaald naar SLM commissaris Leo Brunswijk. Volgens de directeur zou Brunswijk misinformatie naar buiten hebben gebracht en voor onnodige ruis hebben gezorgd.

VHP-fractieleider Asis Gajadien heeft inmiddels ook gereageerd. Tegen Starnieuws zei hij dat Bissesur als adviseur van de president in het crisisteam van de SLM, geen werk kan gunnen aan zijn eigen bedrijf. Er moet een strafklacht tegen hem worden ingediend zegt Gajadien.


19 REACTIES

 1. Nepotisme, belangen verstrengeling en corruptie gaan gewoon door in een land dat technisch en moreel al failliet is.
  gemodereerd

 2. Een ieder kan een klacht over deze advocaat indienen bij de deken. Als de klacht wordt gehonoreerd volgt een waarschuwing, schorsing of doorhaling.
  gemodereerd

 3. Meester Bissesur is stagiair geen volwaardig advocaat en dat gaat SLM met zo een beginneling in zee ? Hoe kan de SLM dit kantoor in geschakeld hebben voor adviserende zaken ?Vragen om fraude en daar zijn Hindoestanen goed in.
  gemodereerd

 4. De Haan ontpopt zich hoe langer hoe meer als de rechterhand van de duivel om zaken naar de hand van deze (duivel) te zetten. Zoals ik al aangaf is De Haan voorgedragen en benoemd door Santokhi .
  Het personeel van de SLM is niet te spreken hierover en eiste vanmorgen een spoedgesprek met directeur Paul de Haan. Die gaf aan dat het contract is aangegaan om de belangen van het personeel te behartigen, als onderdeel van het herstelplan van de SLM.

  Indien Leo Brunswijk nog in de RvC zat had hij zulke vragen niet gesteld maar daar hij nu geen lid meer is komt hij er nu pas mee naar buiten.

  Het personeel van de SLM is niet te spreken hierover en eiste vanmorgen een spoedgesprek met directeur Paul de Haan. Die gaf aan dat het contract is aangegaan om de belangen van het personeel te behartigen, als onderdeel van het herstelplan van de SLM.
  Alweer een grove leugen van De Haan.
  Personeel stel De Haan de volgende vraag
  Wat gebeurt er met het geld van de gepensioneerden die de SLM heeft geleend?
  Hoe en wanneer zal de SLM de nog te storten ingehouden pensioengelden overmaken naar het pensioenfonds
  Hoe en wanneer zal de SLM de bijdrage in het pensioenfonds overmaken

  Er zijn nog zovele vragen. Die kun je halen uit de gedeponeerde jaarrekeningen tot en met 2015 maar nog veel meer uit de begroting van 2020 – 2021 – 2022
  Zowel de geprognotiseerde balans en verlies en winst rekening van 2019 – 2020 – 2021
  Let wel de jaarrekeningen 2016 t/m 2021 zijn nog niet eens opgemaakt en goedgekeurd😖😖 is toch om te huilen😪😪😪

  Als vakbond kun je toch via de wet eisen om inzage om jullie belangen te verdedigen
  gemodereerd

 5. Wat duidelijk is uit dit verhaal, is dat:
  Organic Movement dus duidelijk een ander agenda had dan ze zelf beweren, namelijk het eigen belang.

  Ze hiervoor het arme volk gebruiken om te proberen hun belangen kracht bij te zetten. Immers het gaat er bij de movement niet om de armoede maar om eigen belang.

  Leo een matennaaier is gebleken nu hij in het nauw gedreven is door de movement. Hij verraad nu zijn maten in crime.

  De belangenverstrengeling tot het oneindige door gaat in Suriname.
  gemodereerd

 6. Elke week een nieuw schandaal. Het wordt steeds duidelijker hoe de hazen lopen. Integer leiderschap is een utopie in dit land. De oude politiek is bagger, onbetrouwbaar en corrupt, maar de jongere generatie (Jessurun, Neus, Hellings, Gentle enz) is geen haar beter. Ik zie echt geen oplossing voor deze vernietigende situatie in het land. Je zou denken dat het corruptie virus in het drinkwater zit. Iedereen in dat land raakt ermee besmet.

  Het enige voordeel is dat surinaamse politici ook de diplomatieke vaardigheden ontberen met als gevolg dat ze elkaar verlinken wanneer ze in het nauw worden gedreven. Op deze manier blijft het volk op de hoogte van de praktijken die in de achterkamertjes plaatsvinden.

  Langzamerhand stort het kaartenhuis in elkaar. Bij het aantreden was het volk zeer hoopvol, maar deze regering heeft zichzelf te vaak in de voet geschoten. Een alternatief is er niet. Het volk zit in de tang met de keuze tussen slecht en slechter. De president moet er rekening mee houden dat ontevredenheid (bij het volk) een slechte raadgever kan zijn tijdens de verkiezingen in 2025 of eerder.
  gemodereerd

 7. weg met de slm , weg met de ndp , weg met organic movement , weg met alles dat paars is , , , , , , , weg met de slm , weg met de ndp , weg met organic movement , weg met alles dat paars is ………………………………………………
  gemodereerd

 8. Debby,
  toen die corrupte, criminele organisatie NDP, miljoenen USD wegtoverde met de zgn aankoop van een Ambassade in Parijs, toen heb ik die grote, hypocriete bek van jou niet gehoord.
  gemodereerd

 9. Een wanhoopspoging van Leo Brunswijk om zijn eigen positie te beschermen. Zoiets van, zie je, ik ben niet de enige met meerdere functies. Waarom hebben juie het dan m.n. op mij gemunt?
  gemodereerd

 10. Degene die pensioengeld heeft geleend wie was dat en wat is de afspraak.

  Het is internationaal normaal en eigenlijk een vereiste als je experts v buiten gebruikt bij een reorganisatie; interim-managers en diverse experts om o.a. het sociaal plan dicht te timmeren en eventuele nieuwe (vlieg)contracten op te stellen.
  Het is niet gratis dus wat is jullie probleem. Er is een reorganisatie-budget hiervoor gereserveerd. Dit is tijdelijk.

  Ik kan mij niet herinneren dat één hollander ooit heeft geprotesteerd toen de abnamro en klm financieel werden ondersteund.
  Is de opdracht gegund omdat er een link is met de adviseur of omdat hij als beste en/of voordeligste (goedkoop) uit de bus kwam.

  Bij elke reorganisatie heb je dubbele veranderaars één v binnen en één v buitenaf.
  Dit is de eerste reorganisatie ooit in Suriname, dus niemand kan mij wijs maken dat ze die expertise bezitten.

  Jullie willen transparantie en informatie om een oordeel te vellen, zonder enige kennis van zaken.

  Sinds wanneer bemoeit een rvc-lid met wie wel of niet wordt aangenomen. Die leo speelt in op de domheid vh (overzeese)volk. Maak gebruik van de paarse racistische kaart die werkt altijd.
  Dit is een interne aangelegenheid. Los het dan ook intern op.

  Ik zeg, lukt de bedrijfsvoering zonder de stakers, dan mogen ze per onmiddellijk ingang thuis blijven in afwachting van de eindresultaten van de reorganisatie. Ze hebben toch geen toegevoegde waarde voor het bedrijf.

  Dat hele ding is, dat jullie denken een stok te hebben gevonden om een bakra te slaan. Vind je het gek dat geen enkele diaspora ooit zijn expertise zal aanbieden zolang deze fucked-up mentaliteit nog heerst.
  gemodereerd

 11. Blaka+bana: waar is die 4 miljard naartoe gegaan die didibrie en boedfraad geleend hadden?
  Ten tijde van hun wanbewind is alles foetsie, inclusief Boefdraad!
  gemodereerd

 12. Wat een gedoe bij slm, mensen probeer zulke problemen vreedzaam op te lossen en niet met haten en uitschelden. @papa jantje jouw reactie de laaste stuk over hindoestaan ……,is vragen om frauderen van wie heeft de hindoestaan het geleerd, van zijn afrikaans voorouders natuurlijk, die in suriname zitten meeste hindoestanen hebben door (zelfs door wetenschappers bewezen ook in india zelfs afrikaanse genen en voorouders! Aziaten zoals ik hebben genen van een uitgestorven nomaden volk dat heel vroeger vlakbij israel in de woestijn woonden nomaden volk was het maar nu uitgestorven.
  gemodereerd

 13. Onze zogenaamde wannabe sabieso partij bedrijfs- en bestuurkundige heeft gesproken.
  De samenleving heeft geen behoefte aan wollige ping pong reacties waarbij de afkeuring of schouderklop afhangt van wie de dader is in plaats van de magnitude van de daad.
  gemodereerd

 14. KvK gegevens gehaald van internet (Graydon). Belangrijk is de datum van oprichting is dus 10 december 2021 inschrijving en zet deze datum naast de datum van aanstelling door Santokhi en datum ingang van huurcontract bij de SLM.
  Zo kun je zien dat het erger stinkt dan de strontlucht uit pijp 7 van Santokhi.
  Gajadin en Joghi jullie gaan mee in het zinkend schip van Santokhi dus let op dat jullie dan ook niet mee kopje onder gaan en verdrinken.

  Oprichting van advocatenkantoor Bissessur Legal BV,
  10 december 2021

  Rechtsvorm
  Besloten vennootschap

  Status
  Actief

  Graydon nummer
  60290407

  KvK-nummer
  84751789

  Sector
  Advisering, onderzoek en overige specialistische zakelijke dienstverlening

  Activiteit (SBI-code)
  69101 – Advocatenkantoren, bewindvoerders en curatoren

  Activiteit details
  Advocatenkantoor.
  gemodereerd

 15. @sandra,

  Je kunt jouw kennis uit meerdere bronnen halen.
  Het is bewezen inmiddels dat de eerste mensen op de hoogvlakte van Tibet zijn ontstaan en naar India zijn afgedaald, waar ze de Vedische cultuur hebben ontwikkeld.
  Vanuit India zijn ze vervolgens over de hele wereld getrokken, daarbij de Vedische cultuur verspreidend.
  Daarom zie je ook veel gelijkenissen tussen alle oude culturen: ze kennen alle een soort van een vuur-offer zoals bij de Hindoes. Alle oude volkeren aanbidden het vuur.
  Tegenwoordig wordt vuur aanbeden in de vorm van gas en electriciteit.
  De oude Vuurgoden van India waren Agni, Durga en Hanuman en zijn het nog steeds!!
  gemodereerd

 16. Is deze Bisessur Prenobe de zijn van advocaat nr drs Bisessur? Hij kon nergens goed werk vinden

  Weggejaagd door n juridisch adviseur in de Haaglanden kwam die vader lummel in Leiden op kantoor aan de Leidse gracht.

  Varkenskoppen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.