dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit NederlandDelegatie Tweede Kamer vertrekt zaterdag voor werkbezoek aan Suriname

Delegatie Tweede Kamer vertrekt zaterdag voor werkbezoek aan Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Een delegatie van de Tweede Kamer vertrekt zaterdag 13 augustus voor een werkbezoek aan Suriname. De delegatie bestaant uit 8 kamerleden waaronder ook Sylvana Simons van Bij1. De groep zal ook Curaçao en Bonaire bezoeken.

Naast Simons reizen kamerleden Salima Belhaj (D66), Inge van Dijk (CDA), Kati Piri (PvdA), Renske Leijten (SP), Jesse Klaver (GroenLinks), Don Ceder (CU) en Marieke Koekoek (Volt) mee.

Opvallend is dat niemand van de grootste regeringspartij VVD meedoet aan het werkbezoek, dat in het teken staat van verdiepen in het slavernijverleden. Dit ter voorbereiding op het grote herdenkingsjaar in 2023.

Verder staan er ontmoetingen op het programma met de Surinaamse president Santokhi en hoogwaardigheidsbekleders van de Caraïbische koninkrijksdelen schrijft De Volkskrant.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

35 REACTIES
 1. Deze kamerleden gaan zien: hoe het niet moet, tijdens een debat! Als iemand aan het woord is lullen ze gewoon er door heen. ( Apen gedrag dus, net als in het dierentuin)

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. Snoepreisje van de linkse jassen en dassenkliek. Verspilling van tijd, geld en energie. En laat het voor de blankenhaatster Simons bij een enkele reis. Makkelijker komen we er niet vanaf.


  gemodereerd
 3. haha, even een vakantietje, net als adhin deed met zijn familie naar India toen hij uien ging kopen of de dochters van bouterse in parijs. de fossiel wilde mee maar ja verder dan redi doti kwam hij niet,


  gemodereerd
 4. Al deze kamerleden worden niet eens in Nederland gewaardeerd.Simons wordt gewoon geplaagd en belachelijk gemaakt. Geloof je mij niet ga naar YouTube en zoek sylvana Simons. Ze hebben hier in Nederland geen waarde wat gaan ze dan daar doen. Waarschijnlijk heeft die volksgeld boef Chan ze uitgenodigd om zogenaamd het volk te laten zien dat ze het land komen opbouwen haha. Hoe dom wilt Chan het volk nog houden. Die groep wordt gezien als spek en bonen in Nederland. Ik zou als volk van Suriname voor die mensen gaan protesteren en verzoeken dat ze zo snel mogelijk iemand uit Nederland stuurt, die Chan controleert wat hij met al het geld doet wat hij als steun ontvangt. Dat is erg belangrijk voor het volk. Ja Chan en zijn ministers gaan te vaak met vakantie in de business class en 5 sterren hotel. Geen enkele regering heeft voorheen zo het geld van het volk misbruikt. Graag dit laten onderzoeken. Het is een verzoek Laat die zogenaamde kamerleden dit tenminste meenemen naar Nederland. Volk van Suriname wordt wakker, ga naar zanderij en laat je stem horen. We willen controle controle van ons geld!!


  gemodereerd
 5. Gewoon vakantie vieren op kosten van de belastingbetalers. De samenstelling van de delegatie laat zien dat je niets kunt verwachten van deze Caribbean Tour.


  gemodereerd
 6. haha, die rishie toch of moet ik schrijven pony? het klopt bijna allemaal wat je schrijft 1 ding niet dat is de naam streep deze door en schrijf dan fossiel bouterse en je hebt BINGO


  gemodereerd
 7. @ Rishi

  Ik weet niet of je echt een hindoestaan (bent) want een
  nick name zegt niets. Voor mij als Neger vind ik dat jij heel
  dom lult, ben je soms een paarse flikker ???? Ten tijde van DDB
  wie van NL kwam hem controleren ??? Waarom had je dat dan
  niet aangevraagd ?? Kort samen gevat je lult gewoon uit je nek!!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 8. Mark Rutte neem Captain of Industries mee naar Suriname, We zijn nu moe van al de Tweede Kamerleden.

  Neem mensen mee uit de glas en tuinbouw, Ir’s en onderzoekers vd Universiteit van Wageningen, Water infrastructuur, enz mee naar Suriname om met het bedrijfsleven, Staatsolie Suriname, minister van LVV, enz te praten voor overeenkomsten voor samen werken binnen 2 jaar al actief te zijn. Ons rondhout, goud/ Eldorado uit Suriname, zeevissen, diamanten en andere natuurlijke rijkdommen worden voor niets weggedragen,
  Haar vader is in Suriname verwekt, die hebben in Suriname niet stil gelegen.

  De kansen van Suriname op korte termijn:
  – ecotoerisme,
  – zonne energie,
  – kwaliteit zoetwater,
  – moderne zeevisserij,
  – aardolie – en gasindustrie,
  – culinair,
  – cultuur, sport, onderwijs en wetenschappen, veiligheid, ondernemen, samen werken.

  Korte Termijn, Middellange, lange termijn
  Surinaamse studenten van de technische opleidingen:
  – watermanagement, Water Infrastructuur; dijken, inpolderen, pompgemalen, kanalen/goten, gebieden die geschikt zijn om in de regentijd water naar toe te laten stromen, om wijken droog te houden en mensen droge voeten hebben, het leven en ondernemen ongestoord door gaat in de regentijd en deze gebieden in de droge tijd ook water kunnen hebben. Diepzeehaven eiland voor de kust van Paramaribo in de Atlantische Oceaan opspuiten/maken, zoals de Tweede Maasvlakte in Rotterdam is gebeurd, op Dubai, een haven in Nickerie, Marowijne en goede rivierhavens te Commewijne, Saramaccarivier/Coppenamepunt, ao voor de moderne zeevisserij, bruggen, zeedijken, Mangrove aanplant langs bedreigde plaatsen voor de kust van Suriname, enz.

  Studenten moeten nu al gaan nadenken over deze zaken en kunnen hierop afstuderen e/o hun scriptie/afstudeerschrift schrijven. Het zijn de jonge intellectuelen die zich nu hierop moeten leggen.

  – wegeninfrastructuur,
  – duurzame energie: waterstromen, zon, wind, enz

  – Stedenbouwkunde, bestemmingsplannen, huizeninfrastructuur/ huizen als boten op water drijven, Stedenbouw/ dorpenbouw in het oerwoud, huizen in plaatsen in districten, productie en export bestemmingsplannen, milieu, ondernemingen, landbouw, veeteelt, productie, enz. voor ondernemers,

  – Treininfrastructuur, Traminfrastructuur in, Groot- Paramaribo, rand/districten en plaatsen in heel Suriname, Oost-West Suriname Nieuw Nickerie – Albina; Noord-Zuid, Albina/ – Stoelmaneiland, Paramaribo – Atjoni, Nieuw Nickerie – Apoera, Zanderij – Apoera, Zanderij – Stoelmanseiland. inclusief goederen vervoer met containers over het spoor naar de haven. Ook voor de diepzeehaven voor de kust van Paramaribo Suriname tussen de 3 en 5 de rijweg naar het noorden waar deze diepzeehaven eiland moet worden gebouwd.

  Bodem onderzoek, zeeonderzoek, rivieronderzoek, flora, fauna, tropisch regenwoud, aardbevingen, weer en klimaat.

  Ook andere studies, economie, geografie, biologie/geneeskundie, tropische ziekten, enz

  Het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen moet zeker ook betrokken worden bij dit bezoek, ministerie van LVV, Staatsolie Suriname, Ministerie van Volksgezondheid, ministerie van Justitie en Politie, het ministerie van Defensie. Veiligheid, grensbewaking, Ministerie van Financiën, Landbouw, veeteelt, enz.

  Er moeten spijkers met koppen worden geslagen. Suriname heeft genoeg natuurlijke rijkdommen, alleen de kennis en het geld/valuta is er niet.

  De uitdagingen zijn er in Suriname, alleen is het land onrustig door ddb, ndp, paarse kakkerlakken, mensen die zich zelf Creolen noemen, maar als twee druppels water lijken op Haitianen/Afrikanen uit oa West-Afrika, Oost-Afrika, Midden-Afrika. Deze mensen moeten eens kleur gaan bekennen en zich gewoon Afri-Surinamers durven noemen, dan is het hele probleem hoe ze genoemd willen worden opgelost, ook voor de Marrons.

  Het gaat niet om tanden landen zien en handen schudden of foto’s maken, maar om doelen die men binnen 3 jaar al van de grond wil hebben.

  Surinamers moeten nu al beginnen met nadenken over deze grote plannen en dit gaan uitwerken. Studenten vd technische opleidingen moeten dit nu al doen, waardoor dit over 5 jaren al goed in beeld is en er aan de verdere ontwikkeling en uitvoering ervan gedacht kan worden. Studenten moeten worden uitgedaagd door de technische opleidingen om dit te doen.


  gemodereerd
 9. Amalia’s vader is in Suriname verwekt, haar grootouders hebben in Suriname niet stil gelegen. Als zij mee gaat met Rutte wie weet wat nog meer verwekt kan worden in Suriname en goed is voor Suriname en Nederland. De Surinaamse mannen zullen voor haar in de rij staan.

  Samen Werken, Samen Sterker


  gemodereerd
 10. Zo ! Wat gaan deze kamerleden daar doen show weggeven van hoe geweldig ze zijn, terwijl in nl zoveel problemen maar voor problemen zijn deze gasten lui en doof! Alle criminele hatelijk antillianen zitten in holland zelfs mij straat bestaat uit 90 procent zeer enge criminele antillianen zelfs antillianen oudere mensen trekken uit de straat weg nemen blanke oude man uit tehuis gaan samen wonen. Wat gaan deze kamerleden op antillen zoeken. Zeker belasting geld uitdelen. @rishi je hebt gelijk hoor. Ik wil ooit ook naar su als het goed gaat in su en de criminelen in su gaan werken. Duivels krijgen orgasme als hun mensen pesten en treiteren ook in nederland. Dus let niet te veel op zulke mensen. Ik voel me echt niet thuis in nederland hoor! Ik wil weg uit de criminele zooi die holland heeft geschapen en het wordt erger in de toekomst in nederland.


  gemodereerd
 11. Goeie timing.,dan kunnen ze persoonlijk het protest meekrijgen op die dag en zien hoe ontevreden het volk is omdat de regering alleen aan z’n familie en vriendjes denkt !! En ook een dictator beleid voert


  gemodereerd
 12. Aan de samenstelling van zo’n zwakke delegatie van de Tweede Kamer kan je uitmaken dat de gasten uit Nederland zo’n bezoek niet zo serieus nemen. De toppers zijn allemaal afwezig. Ik hoop dat deze kamerleden bij hun bezoek aan het Surinaamse parlement kritische vragen zullen stellen aan de grondrovers Jogi en andere ABOP leden. Ook moeten ze aan de voorzitter van DNA, de heer Bee vragen stellen over het onrechtmatig opnemen van meer $20.000 uit de staatskas. Ze moeten ook durfen kritische vragen te stellen aan de regering waarom de president en VP dagelijks met tientallen volgauto’s en begeleiding rondrijden terwijl het arme volk honger lijdt. Ze moeten ook kritische vragen durven stellen over de diverse benoemingen van familie en vrienden. Trouwens, de gasten zullen ook merken dat de binnenstad van Paramaribo er heel triest uitziet, omdat de afgelopen twee jaar niets aan onderhoud is gedaan. Er zijn duizenden ambtenaren en toch kunnen ze de gebouwen, wegen en trottoirs niet laten onderhouden. Ze moeten ook kritische vragen stellen aan de president waarom de vrije meningsuiting zo beperkt is en mensen vaker opgepakt worden. In een democratische rechtsstaat mag je altijd je mening geven.


  gemodereerd
 13. Al deze goedkope @jZwartmans en @Rover hebben alleen maar over de vorige regering. Jullie kijken toch niet ook alleen aan je moeder verleden, die misschien een affaire met haar buurman had. Kijk naar de toekomst. En kijk wat nu gedaan moet worden in Suriname. Suriname lag onder water en Chan en delegatie waren op vakantie. @jZwartmans en @Rover waren jullie ook mee? Ik lach me krom dat jullie in het verleden hangen. Knt likkers van Chan ga protesteren tegen zijn beleid. En ik ben in hart en nieren hindoestaans en ook een echte nationalist. Ik discrimineer niet als jullie racisten. Ik droom en ben een volk. Zoveel haat en discriminatie is op dit moment nergens ter wereld als in Suriname. Lees je hier al ! Ik heb nooit op Bouta gestemd, maar nu ik deze mislukte regering zie die alleen van het volk profiteert, zal ik zeker op Bouta stemmen. Bij bouta is er sprake van een volk, en bij Santoki alleen sprake van het hindoestaans zijn. Ik stem nooit meer op dit racist mens Chan! Ik wil een nieuw Suriname met een volk.


  gemodereerd
 14. Nederland heeft Suriname op 25 November 1975 gewoon de kat in de zak gegeven, aron, bruma wisten dat niet een grondgebied zonder duidelijk omschreven grenzen in het Noorden, Zuiden, Oosten, Westen en op Zee met de buurlanden.

  Wie houdt Wie Voor De Gek?


  gemodereerd
 15. Als het slavernijverleden reden is om weg te blijven vind ik dat laf van de VVD. Wegblijven verandert onze gezamenlijke geschiedenis niet. Integendeel. het versterkt de positie van degenen, die werden en worden doodgezwegen. Kijk maar naar het onderwijs. De nazaten van de slaven zijn van mening en eisen dat de geschiedenis over de slavernij in de geschiedenisboeken van Nederland moet worden opgenomen en niet zoals vroeger wordt doodgezwegen of overgeslagen.
  En vergeet een ding niet: De archieven zijn nu open. Aardig wat Surinamers zijn druk bezig de geschiedenis van Suriname te herschrijven. U krijgt straks een tsunami van geschiedenisfeiten Suriname over u heengestort, die uw voorouders zijn vergeten in de geschiedenisboeken van suriname op te nemen. Wij nemen geen genoegen meer met geromantiseerde geschiedenis, maar willen nu de echte harde geschiedenis van Suriname.


  gemodereerd
 16. Hoeveel betalen zij voor een ticket, KLM vraagt nu de jackpot voor een ticket naar Suriname. Er is geen enkele concurrentie meer op deze route. Ik zou iedere Surinamer willen vragen hier geen gebruik van te maken, dan maar geen familie bezoek voorlopig. Jullie willen toch zeker niet de kas van KLM gaan lopen spekken.Ga eens andere landen en culturen bezoeken, Suriname kennen jullie al, en om vijfduizend straks voor een ticket te moeten betalen is diefstal van je eigen portemonnee.


  gemodereerd
 17. wat heeft Suriname aan deze delegatie, ze komen daar niks bijzonders doen. Niks iets met zaken doen of bedrijven in Suriname op te zetten, handel tussen de 2 landen. Tuurlijk is het erg al dat slavernij van vroegen. maar wat willen ze nog gaan verdiepen. het is al gebeurd.
  en sorry zeggen heeft geen zin na zoveel eeuwen. kwaad is al geschied. En gaat het Ashanti volk uit Ghana ook excuses aanbieden? Dit is niks anders dan een snoepreisje, geld van de belastingbetaler. Waardeloos!!!!


  gemodereerd
 18. Wanneer deze groep van Kamerleden geen toegevoegde waarde heeft voor het bezoek aan Su, waarom gaan ze dan er naartoe???
  Het ziet ernaar uit als een snoepreisje wat voor de Nederlandse belastingbetaler weggegooid geld is. Het geld had beter kunnen besteed worden voor ouderen zorg.
  Foei toch parlementariërs!!!


  gemodereerd
 19. Wie gaat opdraaien voor de kosten??
  We hebben al miljoenen uitgegeven voor die van Caricom dan valt ons gezondheidszorg in elkaar


  gemodereerd
 20. passant jij woont in Nederland , maar ben jij wel Nederlander of ben jij illegaal daar , als jij een weggelopen Surinamer bent(1975) dan begrijpen wij niet waarom jij zulke domme lange verhalen pent , en jij spot met de koninklijke familie daar , vindt jij dat leuk , nou volgens ons en velen hier in Suriname ben jij gewoon een domme lul , is die robg een vriend van jou want jullie lijken op elkaar
  wij en velen hier zitten niet te wachten op die delegatie , deze kamer leden zullen ons niet kunnen helpen, zolang ddb nog vrij rond loopt , die simons zal wel stiekem een bezoekje brengen aan ddb


  gemodereerd
 21. die tweede kamer leden die hier komen zijn de domste leden , en ze gaan zich verdiepen in het slavernijverleden , dus dit kan in een dag , knappe koppen , en hier in Suriname is het gewoon een bende , daarna gaan jullie naar Curacao en Bonaire , en jullie gaan ook daar verdiepen in het slavernijverleden , die simons zal wel bij ddb gebleven zijn en gaat niet terug naar Nederland , daag delegatie

  en Rutte komt 12 september , waarom , hij komt met het regeringstoestel , nou plek genoeg voor 50 commando’s en die commando’s halen ddb op , sttttt niet verder vertellen


  gemodereerd
 22. Het is toch normaal dat er parlementaire bezoekjes uit het buitenland Sranan aan doen op gezette tijden, hoort gewoon bij. Weet niet als dit een werk bezoek is en in welke kader, men zegt inzake het slavernij verleden, maar dan zou je op z’n minst ook een lid van de grotere partijen mee verwachten.

  Wat ik pikant zou vinden, hahaha is, als Santokhi aan de delegatie kan vertellen hoe hij het Sranan volk kalm heeft gekregen bij de implementatie van de hoge tarieven bij EBS. In NL is straks sprake van een behoorlijk stijging in prijs voor gas en elektra, elke gemiddelde huishouding krijgt te maken met een stijging van +/-100 tot +/-700 euro’s.
  Wat ik mij dan tegelijk ga afvragen is hoe de reacties zullen zijn van onze diaspora vrienden inzake deze abrupte verhoging. Van onze diaspora vrienden moesten wij de stijging van onze regering gewoon zonder meer accepteren. Zullen zij op dezelfde manier zoals hier op WKT ten tijde van de EBS verhoging, zich zelf dezelfde kalmte aanpraten en gewoon de dure prijs betalen, gaan zij bij papa lanti Rutte niet om hulp vragen. Gaan zij misschien ook een Organic movement opstarten.
  De ‘slimmerds’ zullen zeggen dit is appels met peren vergelijken, dat kan kloppen als je sec kijkt naar de situatie, maar deze slimmerds vergeten dat het papieren gedoe is, meneer portemonnee en mevrouw snip kennen in het echt geen appels en peren, zij weten slechts één ding, dat ju musu pai brada. Benne benieuwd.

  WAT 11 augustus 2022 Bij 01:27
  passant jij woont in Nederland , maar ben jij wel Nederlander of ben jij illegaal daar , als jij een weggelopen Surinamer bent(1975) dan begrijpen wij niet waarom jij zulke domme lange verhalen pent , en jij spot met de koninklijke familie daar , vindt jij dat leuk , nou volgens ons en velen hier in Suriname ben jij gewoon een domme lul , is die robg een vriend van jou want jullie lijken op elkaar
  wij en velen hier zitten niet te wachten op die delegatie , deze kamer leden zullen ons niet kunnen helpen, zolang ddb nog vrij rond loopt , die simons zal wel stiekem een bezoekje brengen aan ddb@@@
  Ai mi mati WAT, eindelijk ju taki wan bun sani, een boks👊🏽

  Rover, pony doet niet aan stemmingmakerij via allerlei nick namens.

  JZwartmans
  10 augustus 2022 Bij 12:48
  Deze kamerleden gaan zien: hoe het niet moet, tijdens een debat! Als iemand aan het woord is lullen ze gewoon er door heen. ( Apen gedrag dus, net als in het dierentuin)

  sari tori

  Jacko@@@
  Dit gedrag zie je ook in meerdere/ andere landen, waaronder het VK
  Het als apen gedrag te benoemen, zegt meer iets over de inborst van de criticus. Waarom kan men het een keertje niet opbrengen iets te lezen over Sranan, zonder negatief te reageren, staan altijd klaar iets stoms te bléren. Zwartmans, hoe noem je zo’n gedrag??????


  gemodereerd
 23. Radjesh voordat je met je x vingers naar anderen wijst, vraag aan je moeder wie de hele staatskas heeft leeggeroofd. Die zal het zeker weten.


  gemodereerd
 24. waarom komen die delegatie van de tweede kamer en later komt premier Rutte hier ook nog , willen jullie soms met eigen ogen zien wat voor ellende bouterse met zijn partij de ndp heeft aangericht en nog steeds aanrichten , , nou goed kijken en luisteren en dan snel wegwezen , en geen gelden aan Suriname geven of goederen doneren , pas als bouterse met zijn boevenbende ndp zijn opgesloten of zijn gevlucht , kom dan eens terug


  gemodereerd
 25. Sang WAT je krijgt complimenten van pony(-).
  Kijk uit hor hij duwt heel graag en 🪶 in je reet .
  Of ook iets anders.


  gemodereerd
 26. @radjesh ik ga ook stemmen op Bouta yere mi boi.
  Maar dat hij heel snel naar Santoboma moet.


  gemodereerd
 27. Wat een onzin, verdiepen in het slavernij verleden WAAR JE GEEN ENKELE BIJDRAGE OF SCHULD OVER HEBT. Dat Simons, die met hakken over de sloot 1 zetel heeft weten te bemachtigen mee gaat is wel weer veelzeggend.


  gemodereerd
 28. Ik vind het heel jammer dat gelet op de financiële, economische, sociale situatie in Suriname momenteel men over slavernij gaat praten. Wat heeft meer prioriteit.

  Nederland komt met dit onderwerp op dit moment veel beter weg dan over de financiële, economische, sociale situatie in Suriname te praten.

  Hoe is het toch zo ver gekomen, dat dit onderwerp meer aandacht krijgt dan wat er nu in Suriname speelt en mensen dood gaan en het land op zijn gat ligt.

  Ik zou wel weten waar ik voor zou kiezen, als ik de leiding zou hebben. Chan kan beter het vliegtuig nemen en naar Apoera te vliegen en laat Brunswijk of Bee met Rutte over het slavernij gebeuren te laten praten.


  gemodereerd
 29. Er zijn Surinamers die meer vanuit instinct met Suriname bezig zijn dan met hun verstand.

  Deze soort Surinamers zijn blijven steken in de fase voor de recht opstaande mens. Het gevolg hiervan is dat ze meer met emotie bezig zijn dan met de ontwikkeling en toekomst van Suriname en de Surinamers.

  Het heeft er ook veel van dat de grijze hersencellen van sommigen ook zijn vast geroest nu in einde van het leven in zicht is en hierdoor niet rationeel kunnen denken.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES