zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidToename aanmeldingen en opnames van kinderen met koorts, braken en diarree

Toename aanmeldingen en opnames van kinderen met koorts, braken en diarree

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname is door kinderartsen gerapporteerd dat er op de spoedeisende hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo een toename is van aanmeldingen en opnames van kinderen met koorts, braken en diarree. Er is afgelopen weekend zelfs een kindje overleden, vermoedelijk na uitdroging door diarree en overgeven.

Naar aanleiding hiervan adviseert het Ministerie van Volksgezondheid de samenleving zeer waakzaam te zijn bij kinderen met koorts, braken en diarree. Virale acute gastroenteritis of te wel buikgriep is een infectie van de maag en de darmen, veroorzaakt door een virus.

Besmetting
De buikgriep wordt meestal verspreid via braaksel en diarree, waar virusdeeltjes in zitten. Besmetting ontstaat vaak doordat handen niet of niet goed gewassen zijn nadat men met braaksel of diarree in contact is gekomen.

Binnen één tot drie dagen na besmetting kan men last krijgen van buikgriepverschijnselen, die enkele dagen tot soms 2 weken kunnen duren. Daarna herstelt men vanzelf en verdwijnt het virus uit het lichaam. Voor jonge kinderen en mensen met een verlaagde weerstand kan een buikgriep langer duren en ernstiger verlopen.

Verschijnselen
Door de buikgriep kunnen één of meerdere van de volgende verschijnselen optreden:

 • plotseling en heftig braken
 • waterdunne diarree
 • misselijkheid
 • buikpijn en krampen
 • koorts
 • hoofdpijn.
  Uw kind kan uitdrogen als het niet genoeg drinkt. Vooral kinderen jonger dan 2 jaar kunnen snel uitdrogen.
  U hoeft zich geen zorgen te maken over uitdroging als uw kind goed drinkt, regelmatig plast (natte luiers heeft), kwijlt of met dikke tranen huilt, of als het gewoon rondloopt.

Alarm signalen zijn:

 • dorst;
 • sufheid;
 • ingezonken ogen en fontanel;
 • droge slijmvliezen;
 • elasticiteit van de huid wordt minder;
 • minder plassen;
 • als uw kind meer poept/braakt dan het binnen krijgt aan vocht

Gevolgen
Door het vele braken en de diarree verliest men veel vocht. Bij kinderen en mensen met een lagere weerstand kan dit heel snel leiden tot uitdroging; dit kan levensgevaarlijk zijn.

Behandeling
De behandeling is symptomatisch en gericht op het voorkomen en/of bestrijden van uitdrogingsverschijnselen door extra vocht toe te dienen.

Laat uw kind veel drinken.
Geef uw kind bij kans op uitdroging een speciaal drankje: ORS (in de volksmond Diosol).Hier zitten suikers en zouten in. Het lichaam heeft die nodig om vocht op te nemen en vast te houden. Het helpt om niet uit te drogen.Ook als uw kind veel overgeeft, kunt u toch ORS geven. Er blijft altijd wel iets binnen.Sommige kinderen vinden ORS vies. Als het niet lukt met ORS, geef uw kind dan iets anders te drinken zoals kokoswater, gatorade of een waterijsje. Het belangrijkste is dat er vocht binnen komt.Maar als uw kind klachten van uitdroging heeft, is het wel belangrijk dat uw kind ORS krijgt.

In de gevallen waarbij het vochtverlies in de ontlasting zoveel is dat het niet kan worden bijgebeend door te drinken, of het kind zo erg uitgedroogd is dat het niet meer kan drinken, of door ernstig braken te weinig vocht binnenblijft, is een infuus nodig.
Gebruik geen stopmiddel (loperamide). Kinderen jonger dan 8 jaar mogen dit niet. Het kan ernstige bijwerkingen hebben.
Tegen aanhoudend braken wordt alleen het middel ondansteron aanbevolen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Zijn ze nu wakker bij de AZC??? Dit kind mocht niet overlijden als er op tijd infuus toegediend was. Arrogantie, nalatigheid, niet serieus genomen, geen geld en materiaal heeft dit zover laten komen. Het kan zijn dat ze zuinig zijn met medisch materiaal omdat het momenteel schaars is. Dit zijn dan de gevolgen. Het is mij bekend dat patiënten veel van huis moeten meenemen of bij de apotheek moeten halen voordat ze op spreekuur gaan. Nog 10 jaar op paars stemmen dan wordt Su hoogstwaarschijnlijk een 2e Dubai.

  Als die 4 miljard en alles wat daarvoor en daarna gestolen is, nooit plaats had gevonden dat was dit misschien ook nooit gebeurd. En was er dan genoeg geld voor kwaliteit en kwantiteit. Elk corrupte ambtenaar in de top is medeverantwoordelijk hiervoor, vooral die corrupte ambtenaren die genoeg geld hebben om naar het buitenland te vluchten voor medische behandelingen.


  gemodereerd
 2. Ouders geef je kind gatorate om te drinken. Kook oso dresie. Guyave top. Voorzichtig met sappen, water uit de fles of zo. Men is niet netjes en er is geen controle op de spullen. Kook je water.
  Komt je kind in AZ is je kindje 99% een lijk. Let op je kind. Ook nabij water.


  gemodereerd
 3. Dat er een schaarste is aan medicijnen is een feit. Daarom heeft de regering onlangs aangekondigd om 100 miljoen vrij te maken voor de aankoop van alle noodzakelijke medicamenten. Hoe die schaarste is ontstaan is ook bekend. De veroorzaker woont op Leonsberg. Daar moeten die domme demonstranten naartoe, maar ze zijn de weg kwijt, Maisha (K)Neus idem dito. Ze lopen als Zombie’s zonder zich te beseffen dat doordat het leenplafond is verhoogd, ze ook moeten meebetalen (75,6% van BBP)
  4 miljard gestolen en nu hebben mensen niet te eten en sterven er kinderen omdat ze uitgedroogd zijn en geen vocht toegediend kunnen krijgen. Dat is het gevolg van ndp-roofbeleid en lenen zonder je af te vragen hoe je het gaat terugbetalen.
  Als je na al deze ellende nog het droge lef hebt om je hier op deze site ndp-sympathisant te noemen, heb je principe noch verstand! Ai, na mie takie…


  gemodereerd
 4. Inderdaad er is geen middel tegen deze virus. Zoiets als een antibiotic tegen een bacterie bestaat niet.

  Symptomen bestrijding is alles wat je kan doen. Hopelijk is er genoeg van de aanbevolen medicijnen verkrijgbaar. Verder genoeg infuus, dranken met electrolytes als gatorate en kinder tylenol voor de koorts (paracitanol).


  gemodereerd
 5. Ik heb het al geschreven in een reactie op het overlijden van die kleine meid.
  “Als het volk niet 40 jaar lang als een idioot achter een debiel had gelopen, was er nu waarschijnlijk geen sprake geweest van dit soort mensonterende toestanden. Dan was het land veel verder in haar ontwikkeling. Die hele yugu yugu zou er niet zijn als het land niet leeggeroofd was. Dit krijg je dus als je in criminelen blijft geloven en achter ze aan blijft lopen. Het is heel makkelijk de schuld uit gemakzucht door te schuiven naar de huidige regering, maar het volk krijgt hoe dan ook nu wel de rekening gepresenteerd van de vorige regering..”
  Verder zouden ze de directie daar op staande voet moeten ontslaan, die zijn gezien de hoeveelheid misstanden daar de laatste tijd, totaal niet geschikt om een ziekenhuis te leiden.


  gemodereerd
 6. Dit zijn o.a. ook symptomen van de Covid vaccins. Zie de bijsluiters (als je het al kan krijgen!).
  Ik zag laatst zelfs gevaccineerde kinderen met het apenpokkenvirus. Die Covid vaccins bieden bescherming? Waartegen dan?
  Bovendien krijgen de kinderen bepaaalde aangemaakte/ingespoten ongewenste stoffen mee van gevaccineerde volwassenen, wanneer ze hun voedsel uit hetzelfde bord eten als hun ouders. Het speeksel van de ouders dat in het voedsel komt, komt dan ook in het lichaam van de kinderen terecht, dus ook een vorm van vaccinatie van jonge kinderen.
  De komende jaren zal oversterfte alleen maar toenemen. Vanaf oktober wil men weer mensen onder druk zetten om de spuit te nemen. De fanatieke alles-ontkenners zullen vooraan in de rij staan! Een flinke dosis booster verwelkomend. Straks is er in hun arm geen plek meer dat niet al een spuit heeft gehad.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES