woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidOuders delen hartverscheurende foto's van hun dood kindje via Facebook

Ouders delen hartverscheurende foto’s van hun dood kindje via Facebook

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen weekend is een kindje van 1,5 jaar overleden op de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis in Suriname. De ouders van het meisje zijn kapot van verdriet en hebben hartverscheurende foto’s van hun overleden kindje via social media gedeeld.

In onderstaand filmpje vertellen de ouders wat er precies gebeurd is. Het meisje had 48 uur voordat ze op de SEH waren, lichte diaree en moest overgeven. De volgende ochtend zijn de ouders meteen naar de huisarts gegaan en kregen medicijnen mee die leken te werken.

De volgende dag had ze echter weer diaree, waarna de ouders in de vooravond naar SEH gegaan. Daar werd door de arts geconstateerd dat ze uitgedroogd zou zijn. Uit het verhaal van de twee komt naar voren dat ze zich niet geholpen voelden, ondanks dat ze meerdere malen gevraagd hebben om een infuus en hulp.

Het is bekend dat kinderen jonger dan 2 jaar al binnen 24 uur uitdrogen als ze diaree hebben en niet goed drinken. Uiteindelijk overleed het meisje, Isabella van der Leuv, in de armen van de ouders. De ouders deelden vanmorgen foto’s waarop het meisje dood te zien is. Velen hebben geschokt gereageerd.

De Surinaamse minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin heeft zondag een bezoek gebracht aan de diepbedroefde ouders Vanessa en Ismael. Het ministerie heeft besloten een onderzoek te starten naar de omstandigheden welke geleid hebben tot het overlijden. Een team is inmiddels begonnen met het onderzoek en zal zo spoedig mogelijk rapport uitbrengen aan het ministerie.

“Het departement garandeert de samenleving dat er tactvol zal worden omgegaan met de resultaten van het onderzoek. Al het nodige zal worden gedaan, welke in het belang is van een objectief en rechtvaardig onderzoek”, aldus het ministerie.

Ze hebben ons meisje doodgemaakt“, zegt de moeder in dit vraaggesprek:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. sorry hoor dit moet niet kunnen , zelf een kind van 18 maanden oud die overleden is heeft recht op privacy en de ouders zijn door deze dood van hun kind emotioneel , maar ga dan niet via facebook beelden verspreiden van jullie overleden kind, je bereikt er niets mee , alleen zal jullie rouwproces langer duren , omdat iedereen zijn mening wil geven en het zal jullie geen rust geven , het begint hier al op WTK


  gemodereerd
 2. Dit is verschrikkelijk, ik heb hetzelfde meegemaakt, maar mijn meisje is vanuit de EHBO met ambulance naar de intensive care gereden en gelijk een een infuus gehangen. Het had een haartje gescheeld of ze was overleden. Binnen een dag uitgedroogd. Ze is gelukkig gered. Maar in Suriname leggen de doctoren een eed af die geen betekenis heeft. 50 jaar geleden waren de doctoren in Suriname al zo. Toen ik geboren werd moet de kinderarts dronken van een feest gehaald worden om mij via een keizersnee ter wereld te brengen. Mijn moeder is toen bijna overleden. Ze zullen doorgaan zolang ze niet ter verantwoording geroepen worden. Net als de rest van de Elite en de regering. Er moet echt een einde aan komen.


  gemodereerd
 3. Wat je lult uit je nek het zal je kind maar wezen.
  Ben je psycholoog .
  Het is goed dat hij zijn verhaal doet.
  Dit is niet de eerste keer.
  De artsen de goede niet te na gesproken ze kennen hun eed niet.
  Ik ken meerdere verhalen en de meeste zijn van AZ.
  Daarom noem ik dit ziekenhuis een hospice


  gemodereerd
 4. De medische mensen kunnen soms heel arrogant zijn. Soms denken ze dat ze god zijn. Heeft ook te maken met de situatie in het land. Mensen zijn zeer ongemotiveerd. 4 miljard gestolen ondanks nieuwe regering wordt er nog steeds gestolen. Niet 1 persoon is hier verantwoordelijk voor maar het hele systeem is hier debet aan.


  gemodereerd
 5. Ik kan niet loslaten dat:
  Men moet oppassen dat teveel vocht toedienen in de genoemde mate en het meteen weer uitscheiden, kan wijzen op VERDRINKING!
  Dat drinken en drinken in zo een geval vraagt om kennis van de samenstelling. Niet voor niets geeft men bij uitdroging ORS of een namaak
  Ook zou het standaard moeten zijn dat er AED’s worden ingezet/aangeschaft.
  Wat ik niet begrijp is dat dit kindje nu in het Mortuarium is en dat er geen obductie op het lichaampje wordt toegepast. Dit overlijden en gepleegde handelingen kunnen bij obductie veel antwoorden geven en voorkomen dat het een volgende keer er weer netzo aan toe gaat.
  Ik wens alle ouders die hun kind zijn verloren heel veel sterkte en aan de kinderen: RIP je mag nu een Engel zijn in een betere wereld waar er geen onrecht pijn smart en dood is.


  gemodereerd
 6. De ouders hebben gelijk om dit te delen met de samenleving. Ze krijgen hun kindje hiermee niet terug, maar ze kunnen hiermee misschien voorkomen dat zo iets met anderen gebeurt.
  Overigens vind ik dat men in een geordende maatschappij zijn medemens zoveel mogelijk netjes en beschaafd moet behandelen, maar in tegenstelling tot de ouders van dit overleden kindje had ik het op de spoedeisende hulp niet beschaafd gehouden als ik ervan overtuigd was dat mijn dochtertje op dat moment een infuus MOEST krijgen. De vader en de moeder zijn te netjes, zelfs in het filmpje uit de vader niet één onvertogen woord.


  gemodereerd
 7. RAMbokesje, als jij naar dode baby’s op facebook wil kijken zegt genoeg over jezelf! Verhaal vertellen en foto’s plaatsten zijn verschillende dingen. Jullie zijn allemaal ziek in deze wereld aan t worden. Sommige offeren zelfs hun kind voor welvaart en rijkdom.


  gemodereerd
 8. Zou het zelf nooit doen, krijg wel opnames van gestorven familie leden in Suriname via Whatsapp maar die blijven privé


  gemodereerd
 9. Goed zo. Zet het online en de moordenaar zijn naam en foto ook. Als de artsen denken dat ze goden zijn dan moeten jullie ze laten weten dat ze normale mensen zijn.


  gemodereerd
 10. Boi sari tori…
  Ik wil zeker niet de boel hier bagatelliseren, maar realiteit is dat als het volk niet 40 jaar lang als een idioot achter een debiel had gelopen, was er nu waarschijnlijk geen sprake geweest van dit soort mensonterende toestanden. Dan was het land veel verder in haar ontwikkeling. Die hele yugu yugu zou er niet zijn als het land niet leeggeroofd was. Dit krijg je dus als je in criminelen blijft geloven en achter ze aan blijft lopen. Het is heel makkelijk de schuld uit gemakzucht door te schuiven naar de huidige regering, maar het volk krijgt hoe dan ook nu wel de rekening gepresenteerd van de vorige regering..

  Aan de ouders heel veel sterkte, RIP prinsesje….


  gemodereerd
 11. Over het algemeen,zijn sommige zusters en doktoren in Suriname heeeel erg onbeschoft ,arrogant,ruw.Je groet beleeft ,ze doen hun mond niet open.Ze willen je amper te woord staan.Het goed zijn als er training komt voor de personeel in de ziekenhuizen omtrent beleefdheid en empathie hebben in mensen.Dat laat echt te wensen over.Ik heb ook vaker gevallen meegemaakt met famiie leden die daar lagen of werden opgenomen.ik ga er niet op,want wordt je weer hartsikke kwaad over.Veel mensen in Suriname en Nederland kunnen zich blijkbaar ook in mij verhaal vinden.Er zijn tig verhalen.De artsen voelen zich God en de Zusters konigingen.


  gemodereerd
 12. Kind kan je toch zelf ook bijvoeden met water/bouillon, hoort allemaal bij opvoeding en grootbrengen!

  Daarom, junkies mogen geen kinderen krijgen, je ziet wat er van komt, alleen maar ellende.

  En dan nog doodleuk foto’s of facebook zetten, dan ben je echt schaamteloos als ouders.

  Aan de kop van de moeder te zien verveelt ze zich behoorlijk.
  Had beter voor je kind gezorgd trut, dan had je kind nog geleefd.

  Maar ja nu heb je wel ets meer SRD’s om in het casino te verspillen.

  Stelletje lamzakken zijn het.


  gemodereerd
 13. @ lam: Ben je nu trots op jezelf? tide naf deng tamara naf ju ma a nowtubuku no furu ete!
  Een klein beetje empathie mag er wel af . Oordelen over andermans verlies en verdriet en hoe zre het uiten is aaan hun alleen en niet aan jou en mij.
  Dit kindje is mi niet voor niets gestorven. Ze was een engel die iets aan de kaak heeft gesteld want nu is ineens iedereen alert op de verschijnselen van dit buikgriep virus dat voornamelijk 0 tot 5 jarigen treft. Ik hou mijn hart vast dat ook verzwakte oudjes er ook slachtoffer van zullen worden.


  gemodereerd
 14. Gecondoleerd ouders.mij is bijna net zo een geval over gekomen.is er wel een medische teug college of is het om de doktoren te beschermen?1 hebben ze data van alle mistanden van artsen? Is er ook data van hoeveel keer men tegen hen optreed.je gaat gezond in het ziekenhuis en komt er dood uit.je moet zoveel betalen.maar als er iets fout gaat dan hoor je wij hebben alles gedaan wat we konden.ik hoop dat dit onderzoek een eye opener zal zijn voor het surinaams volk.en de arogansie van bepaalde artsen .u bent daar om de patient te dienen.en niet anders.ouders ik leef met jullie mee.


  gemodereerd
 15. @Sammy the Queen

  Jazeker, ik ben trots op mezelf en ik niet alleen, maar ben jij het ook?

  Het is gewoon de schuld van deze domme ouders, daar kunnen doctoren helemaal niks meer aan veranderen als het al te laat is.

  Als je kindje zo erg uitgedroogd is, dan in dat de schuld van de ouders!
  Buikgriep en overgeven en niet bijvoeden/drinken dan geldt: 1+1=2.

  Iedere debiel kan een kind maken, maar opvoeden is al te veel gevraagd.
  Daar hoort ook bij 24/7 je kinderen controleren, observeren en in de gaten houden bij, zeker voor zo’n klein kind.
  Zodat je niet stom gaat wachten tot dat een pilletje eindelijk/misschien gaat werken.

  Elk (klein) kind krijgt wel eens buikgriep, is op zich niks bijzonders, zolang je maar blijft drinken en eten.
  Doen ze dat niet of kunnen ze dat niet meer, dan rijdt je met auto en al zo de SEH binnen, en grijp je de eerste de beste witjas bij zijn nekvel en eis je hulp!
  Grote vent die mij dan wegstuur hoor.

  De ouders besteden tegenwoordig meer aandacht aan hun smartphone met dat klote facebook, tja dan vergeten ze hun kindje helemaal.

  Stelletje faalhazen zijn het!
  Het kindje is slachtoffer geworden van slecht ouderschap!

  Elk (klein) kind krijgt wel eens buikgriep, is op zich niks bijzonders, zolang je maar blijft drinken en eten.

  Wel eens de beelden gezien van kleine kinderen in Afrika die letterlijk sterven van de dorst en honger, nou als je er zo uitziet, dan moet je als ouder toch eens achter je oren krabben hoe dat kan?


  gemodereerd
 16. Maar dat kan helemaal niet want als ze ziek is en ze je niet kunnen helpen wat moet jij als ouder dan zelf doen gecondoleerd fam van lieve Isabella Rest In Peace rust zacht schatje ⚘⚰😘❤❤❤❤❤❤😭


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES