Armoedegrens per volwassene in Suriname bedraagt SRD 3.365

18
SRD geld uit Suriname

De in juli vorig jaar ingestelde multidisciplinaire werkgroep inzake armoedebestudering in Suriname, heeft in november 2021 aan de minister van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken een eerste deel rapport uitgebracht, waarbij de armoedegrens per december 2021 is vastgesteld op SRD 3.365 voor een volwassene.

Arbeidsminister, Steven Mac Andrew, bood de “notitie actuele armoedegrenzen” op 27 juni aan ter goedkeuring in de Raad van Ministers. Voor de uitvoering van de beleidsprogramma’s van de regering, met name de duurzame armoedebestrijding, had de regering concrete informatie nodig over de armoede situatie in het land. In dit kader is de werkgroep in het leven geroepen, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Met de vaststelling van de armoedegrens beoogt de werkgroep de technische basis te hebben geboden om effectieve armoedebestrijdingsprogramma’s en -maatregelen te ontwikkelen en uit te voeren.

Het finale rapport van de werkgroep wordt in het laatste kwartaal van dit jaar verwacht. De Raad van Ministers, voorgezeten door vicepresident Ronnie Brunswijk, heeft de aangeboden notitie goedgekeurd.


18 REACTIES

 1. Mijn neefje, afgestudeerd aan de ADEK, werkt zich een slag in de ronde maar dit levert hem een prima boterham op.
  Hij gaat thuis naar zijn vaste klanten (30 klanten) om hun auto(s) te wassen en dat levert hem 350 SRD per auto.
  Zo wast hij maandelijks minsten 80 keer een auto dus dat levert hem minstens 28.000 SRD per maand op.
  Niet slecht voor een afgestudeerde, Drs diploma, want dit zal hij nooit met een betaalde baan verdienen.
  Snap daarom niet dat er mensen zijn die geen werk en of inkomen kunnen genereren
  gemodereerd

 2. Srd 3365 lijkt aardig wat, maar gedeeld door 25 komen we ongeveer op $135 of €135. Hoe kom je daarmee de maand door, als je moet eten, de huur moet betalen en bovendien de hele dag landgenoten tegenkomt, die je om een lekkers vragen omdat ze het nog slechter hebben dan jij?
  gemodereerd

 3. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Armoedegrens per volwassene in Suriname bedraagt SRD 3.365
  Aldus de ingestelde multidisciplinaire werkgroep inzake armoedebestudering in Suriname.

  En vervolgens werd het aan de Raad van Ministers aangeboden voorgezeten door vicepresident Ronnie Brunswijk. Deze heeft de aangeboden notitie goedgekeurd.

  Maar weet de vicepresident Ronnie Brunswijk wel wat deze aangeboden (NOTITIE) inhoudt?

  Graag zou ik de voorgaande (reageerders) verwijzen naar een heel interessant artikel van 29-7-2022. Bron Dagblad de West.
  Kop van het artikel is: ‘Doe het voor Suriname’.
  Nemen jullie even de tijd en lees het artikel rustig.

  Nog een FIJNE productieve dag verder.
  gemodereerd

 4. Er is genoeg werk in Suriname. Iedereen die wil werken kan een job vinden. Helaas willen de suri’s een kantoorbaan bij overheid. Armoede is een keuze !
  gemodereerd

 5. Tja, vroegâh was het 1op3 tok.
  Maar het was niet goed genoeg, want stabiliteit kun je niet eten.
  Dit zijn de gevolgen als je hersenloos achter een bewezen crimineel loopt.
  gemodereerd

 6. Baka Bana, je hebt waarschijnlijk teveel pindasaus gegeten; er zijn maar weinig mensen in Suriname te vinden die srd 350 willen betalen om hun auto te laten wassen. Ik laat mijn auto
  nooit wassen, maar volgens mij vraagt een carwash veel.minder dan srd 350 om een auto te wassen. Het lijkt me sterk dat je Drs. neefje 30 vaste klanten heeft die hun auto door hem laten wassen.
  gemodereerd

 7. Is er rekening gehouden met de inflatie over de afgelopen periode? Neen, dus zijn deze cijfers intussen achterhaald.

  En baka Bana. Als 10 jarig jongetje verkocht ik popcorn bij Uneda rijstfabriek, waar Fernandes fabriek nu staat tegenover de Ramgolamweg. Ik verdiende 80 gulden (zwart) per week, meer dan een hoofdonderwijzer per maand. Maar ja, door kopieergedrag van andere jongens uit de buurt, bloedde mijn handel dood. Dus niet praten over zulke dingen. Je maakt concurrenten wakker. Maar gelijk heb je: is studeren in Suriname nog interessant als je geen goed betaalde baan kan vinden. En Santoki maar klagen dat er geen deskundigen kan vinden voor de diverse ministeries.
  gemodereerd

 8. @Koos, helemaal mee eens. Sommige mensen kunnen niet werken, maar het grootste deel is te lui en die roepen het hardst dat ze niet uitkomen, maar wel de duurste telefoon hebben.
  gemodereerd

 9. Achteraf l*llen is hetzelfde als een koe in de kont kijken. Rancuneus in de vlek wrijven zal ook niet helpen.

  Bij de wasserette hadden ze beloofd dat die (schand)vlek grondig zou worden gereinigd, maar er ontstaan juist meer kleine vlekjes. Het is niet gek dat de klant (kiezer) na 2 jaar ongeduldig wordt. De klant heeft al betaald (gestemd) voor de beloofde dienstverlening, maar er wordt niet geleverd. De plooien (corruptieschandalen) die zijn ontstaan door onkunde en hebzucht van de vorige beunhazen, zouden ook worden gladgestreken. Er werd luidkeels geroepen en beloofd dat alle gestolen gelden en goederen teruggehaald zouden worden. Noppes!!!

  Een kip die achteraf alleen maar kakelt of tokt, legt alleen maar windeieren.
  gemodereerd

 10. Goed zo. Je neefje is een rijke auto wasser. Wens hem succes. Oplichters genoeg.
  Dat bedrag van de armoedegrens kan nooit van zn leven. Of je moet in een tent wonen met 1 kaars per avond.vaste lasten betaal ik ong srd 2000, -. Ik tank mr als je bus moet betalen is dat ook niet weinig. Nr de winkel gaan is geen 500 meer. Wie hft dat bedrag bedacht?? Adjodja , Ramdin en chan???? Ik eet geen rijst mt water of brede bon
  gemodereerd

 11. goh debby in de armoede grens in de bijlmer € 135 , en jij lult net of jij in Suriname woont , ach debby , jij hebt toch aan een kaars genoeg toch per avond bij een geleurde LED lamp
  en daar in de bijlmer betaal jij toch niets , alles wordt door de gemeente Amsterdam betaald , he omdat jij zielig doet , domme nietsnutter
  gemodereerd

 12. Debby 4 augustus 2022 Bij 22:26
  “vaste lasten betaal ik ong srd 2000, -. Ik tank mr als je bus moet betalen is dat ook niet weinig. Nr de winkel gaan is geen 500 meer. Wie hft dat bedrag bedacht?? Adjodja , Ramdin en chan???? Ik eet geen rijst mt water of brede bon”
  ==================================

  Zoals Esmerald al eerder schreef: Het was niet goed genoeg wat Vene achterliet, want stabiliteit konden jullie niet eten en moesten zo nodig een crimineel aan de leiding van het land zetten die jullie luchtkastelen beloofde en gaandeweg het land kapot maakte met dure leningen waarvan nog steeds niet is verantwoord waar alle geld naar toe is gegaan.

  4 miljard schuld later kom je vragen wie dat bedrag van armoedegrens heeft bedacht?
  Het zijn echt geen Adjodja, Ramdin of Chan, maar dit is de resultante van jullie stupiditeit van 40 jaar lang “revo”.
  Denk daar maar eens goed over na…
  gemodereerd

 13. Armoedegrens mede veroorzaakt, door de ” professoren” die menen meer dan 20 functies te kunnen UITVOEREN.
  Kleuter van 5 onlangs op de SEH- A-Z overleden, want gezins dokters kaart was vervallen. Schrijnend om te vernemen van weigerende artsen, die een eed hebben afgelegd, nadat ze hun studie geneeskunde hebben adgerond, om iedere in levens gevaar verkerende MEDEMENS van zorg- hulp te voorzien.
  gemodereerd

 14. @Koos, waarom moeten wij creolen altijd maar tevreden zijn met het minste, terwijl andere minderheden de beste banen vinden (zonder diplama’s) ?
  Het moet ook mogelijk voor ons (met diploma nog wel)worden om een baan te vinden bij de overheid, punt.
  Wij hoeven de underdog positie niet meer te accepteren!
  gemodereerd

 15. Een groot nadeel in Suriname zijn de vele casinoś. Daar worden hele salarissen verkwanselt in de hoop er rijker uit te komen. Ook de vele buitenvrouwen eisen hun deel op voor al die bastaards die ze moeten verzorgen. Dit gaat al eeuwen zo, en alles wat niet goed gaat is de schuld van de regering, van de Hollanders en van iedereen behalve van hunzelf. Zolang er geen mentaliteit verandering gaat plaatsvinden, zal dit nog eeuwig op dezelfde manier doorgaan.
  Dat is wel zo makkelijk🙄
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.