Onderwijzeres weer vrij na vechtpartij met agente op politiebureau

9
Onderwijzeres weer vrij na vechtpartij met agente op politiebureau
Volgens mr. Nibte waren de vingers van de moeder opgezet door slagen met de tuinslang.

De 28-jarige onderwijzeres G.B. werd vorige week maandag door de politie van Moengo in verzekering gesteld, wegens wederspannigheid en vernieling op het politiebureau. Ze is vandaag op verzoek van haar advocaat Maureen Nibte in vrijheid gesteld.

Op die bewuste maandag 25 juli stapte G.B. samen met haar moeder naar de politie van Moengo om aangifte te doen tegen de buitenvrouw van haar vader. Zij ondervonden last van de buitenvrouw en haar dochter, waarbij G.B voor de zoveelste keer aangifte tegen hen deed.

Op het politiebureau vonden G.B. en haar moeder, dat de agent partijdig was en niet naar hen luisterde. Volgens G.B. werden zij en haar moeder hardhandig gedwongen om op een bank te zitten, waarbij G.B. weer opstond. Ze werd daarbij geklapt door een aanwezige vrouwelijke agent.

G.B. diende de agente van repliek door haar terug te klappen, waarna er een vechtpartij ontstond tussen de leerkracht G.B. en de agente. Tijdens de vechtpartij is de bril van de agente stuk gegaan. G.B. en haar moeder werden mishandeld door de agente met een dikke tuinslang. De moeder liep als gevolg van de mishandeling letsel aan haar vingers op.

Nibte gaf bij de voorgeleiding aan dat haar cliënt en haar moeder mishandeld zijn door de politie. Ze merkte op, dat de vingers van de moeder opgezet zijn door slagen met de tuinslang. Ook gaf de raadsvrouw te kennen dat G.B. een onderwijzeres is en dat er een tekort aan leerkrachten zijn in Moengo.

Het Surinaamse Openbaar Ministerie vond dat zowel verdachte G.B. alsmede de politie verkeerd hebben gehandeld. Het OM stelde de leerkracht G.B. in vrijheid met aanzegging om de kosten van de bril, namelijk een bedrag van 3.250 SRD te vergoeden. G.B. mocht vandaag naar huis.

9 REACTIES

 1. En wat voor consequenties heeft dit akkefietje gehad voor de agente???…jammer dat alleen dr bril is gebroken want ik zou dr hele snater verbouwen voor d’r. Ben je helemaal gek geworden.
  gemodereerd

 2. Soso drama ini a srang! en dan zeggen wij ons geliefd SU! Wij haten aan elkaar! Afgunst zit in ons aard!! Er zit meer in ons binnen dan wij zogenaamd zeggen, taki wi ai lobi makandra! yu sab sang?? na mi mars!!! Denk a tori!!!

  Wiep-Ding
  gemodereerd

 3. Zoveel ellende in suriname en dit kan er ook bij . Gelukkig heeft de agente haar wapen niet gebruikt. In nederland ook veel heftig mot dagelijks. Sommige dingen gebeuren moeilijk te ontwijken ik kan woede van beide partijen best begrijpen, maar agente ……moet niet klappen. Buitenvrouw eieren eten!
  gemodereerd

 4. Wanneer de agente zelf is begonnen met klappen heeft de tegenpartij het recht zich te verdedigen. En als daaruit een gevecht ontstaat en de bril van de agente stuk gaat hoeft de tegenpartij het niet te vergoeden. Als hoofdregel geldt, dat een agent in functie nooit met klappen aan het lichaam van een ander mag komen zonder aanleiding hiertoe. Juist daarom is de agente in overtreding van het politie protocol.
  OM had juist haar moeten veroordelen wegens de schending van haar ambtelijke plicht tot strafbare feiten met het gevolg van berisping of op staande voet ontslag.
  Dit illustreerd voor de zoveelste keer het verval van de rechtsysteem in Su.
  gemodereerd

 5. sandra , jij bent ook zo’n paars denkende mot daar in de bijlmer , daarom is er daar altijd mot met jullie , de regering daar moet mottenballen strooien zodat de paarse mot niet meer kan motten
  daar bij jullie zullen ook wel buitenvrouwen zijn , de bijlmer is groot toch heel zuidoost Amsterdam toch Daalwijk , Gravestein , Hoogoorddreef , Kikkenstein , Kruithof en de rest ken jij toch
  gemodereerd

 6. Typie,s een vorm van machtsvertoon van deze agente.
  Ze dient met handen van de dame in kwestie, af te
  blijven! Ze wil gewoon laten zien dat ze tegen over de
  dame in kwestie superieur is!!! Eens komt ze de ver-
  keerde tegen, dang a tori klari. Recentelijk is in NL
  een invalide Antiliaanse man door een politieman mishandeld.
  Hij werd van zijn scootmobiel gedieuwd en vuist slagen op zijn gezicht gekregen. De man heeft geen benen, en daarom
  durft deze M##ng agent het wel, discriminatie speelt hier-
  bij in mijn visie een grote rol! Jammer dat de slachtoffer
  geen schiettuig bij zich had, om een paar kogels door de
  kop van de agent te jagen. (echt jammer)

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. Als de burger aangifte wil doen en in dusdanige gemoedstoestand verkeert dat communicatie redelijkerwijs moeilijk gaat, dan had de agente escalatie kunnen voorkomen door een collega erbij te roepen. De agente was beschuldigd van partijdigheid en had toen meteen moeten stoppen. Inderdaad, Suriname is in meerdere opzichten enorm in verval geraakt en vooral respect voor de ander, normverval, is er niet.
  gemodereerd

 8. Zoals gewoonlijk besteedt niemand aandacht aan de echte dader.

  Haar vader gaat vreemd!
  Ergo, meneer onderhoud een buitenvrouw, waarschijnlijk met buite-kinderen.
  Dus binnen-vrouw en binnenkind doen aangifte en aangezien het niet snel genoeg ging, ontaardde dit in een feti.

  Neverending story dit vreemd gedoe!
  gemodereerd

 9. De madammeke van politie dacht, ddb zei, wie eerst schiet en paste een variant ervan toe, nl: Wie eerst klapt.

  Als ze verder had gekeken, dan zou ze gezien hebben, een (tweede) kans moet je ze niet geven. Ook de juf had deze regel moeten toepassen, dan had niemand meer last van de losse handen van deze madammeke van politie gehad.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.