Cambio’s verkopen US$ en euro nu voor SRD 25

19

De wisselkoersen zijn vandaag verder de lucht ingegaan in Suriname.

Bij de cambio’s wordt de US-dollar nu tussen de SRD 24.50 en 24.70 opgekocht en voor SRD 25 verkocht. De euro wordt ook tussen de SRD 24.50 en 24.70 opgekocht en voor SRD 25 verkocht.

De koersen blijven stijgen in het land, ondanks de Centrale Bank van Suriname haar toezichtsbeleid in de vreemdevalutasfeer heeft aangescherpt. Van de beoogde wisselkoers stabilisatie en rust op de valutamarkt is niets te merken.

Bij de verkiezingen van 2020 had president Chandrikapersad Santokhi beloofd dat de VHP bij regeermacht met een aantal maatregelen zou komen om de wisselkoers binnen twee jaar te stabiliseren en terug te brengen onder SRD 7 voor de Amerikaanse dollar. Nu meer dan twee jaar later is de koers niet gedaald, maar juist verder gestegen.


19 REACTIES

 1. Ik verwacht dat aan het einde van de vakantiedrukte – zo tegen begin oktober – de koersen verder stijgen richting SRD 35.
  gemodereerd

 2. Deze Cambioá sluiten als ze buiten de koers vd CBvS werken.

  Keihard optreden en een fikse boeten stellen. Deze Cambio’s werken buiten de wet. Hun vergunningen intrekken en een proces verbaal maken. De eigenaren moeten weten dat ze van de rechtbank een gevangenisstraf te wachten staat, die ze zullen moeten uitzitten.
  gemodereerd

 3. Ik wilde hierop reageren, maar aangezien mijn stukken structureel en zonder opgave van redenen, niet worden geplaatst, ben ik van gedachten veranderd. Mijn stuk heet “de heenweg (hogere koers) is makkelijker dan de terugweg (lagere koers)”. Denk aan de oplossing van Venetiaan.
  gemodereerd

 4. We hebben een grote cash-economie. Al heeft men een bankrekening waar het salaris op wordt gestort, men rent naar de ATM om al het geld eraf te pinnen.

  Er circuleert enorm veel geld buiten de banken. Is ook niet vreemd want zelfs een (kleine) ondernemer moet maanden wachten voordat die een zakelijke rekening kan openen. Particulieren doen ook liever geen zaken met de bank als die komt met idiote vragen over de herkomst van jouw geld. Zelfs als je geld van je eigen (valuta) rekening wilt lichten heeft men het gore LEF om te vragen WAARVOOR je het geld gaat gebruiken. Is jouw geld, dat gaat de bank geen moer aan.
  Daarom hebben vele mensen een kluis in huis met geld en sieraden. Want een kluis nemen bij de bank is ook niet altijd handig voor het geval de bewakers en bankmedewerkers de rovers gaan tippen.

  Welkom in Suriname, Cowboyland, Neverending Hopeless State….
  gemodereerd

 5. Wordt het geen tijd dat de cambio’s “gereorganiseerd” worden !

  De Cambio’s moeten netals de detailhandel sterk gecontroleerd worden !

  Witwassers doen maar al te graag zaken via cambio’s !
  Koersopdrijving is mogelijk middels “exchange tricks” zeker door de machtige criminelen.

  Keep eyes on it.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 6. De vraag naar vreemde valutas is weer op. Wat zou de reden zijn? Als er clairvoyants onder de hindoe priesters zijn zouden zij dat aan Chan moeten vertellen. Clairvoyancy is one of the sidhies. De Javaanse hindoe koning Djojobojo
  van Kedirie had die gave ontwikkeld. In de 1100 toen een Dirk graaf van Holland was zag hij de Hollanders komen en Java bezetten voor paar eeuwen en zag ook het einde van de occupatie.

  Chan moet deze weg bewandelen om de oorzaken en oplossing te vinden. De classieke Grieken deden dat ook met hun oracles. Ee.n houten wal zou de beste verdeiging van Athene zijn tegen de Perzen.
  gemodereerd

 7. Hebben de mensen nog niet door dat Leandro zoete broodjes aan het volk heeft verkocht. Die man heeft de boel belogen, in de maling genomen om aan politieke macht te komen.Hij kan het gewoon niet.Period……
  gemodereerd

 8. robg , jij en zoete broodjes , flikker op paarse gek , jou liefje ddp dat was iemand die het Surinaamse volk heeft belogen en bestolen en hoe veel Surinamers heeft jou liefje ddb niet vermoord he , robg jij bent geen Surinamer dus donderstraal op
  gemodereerd

 9. regering , jullie moeten die cambios sluiten , want die drijven de koers op , omdat zij er dan beter van worden , en ze houden de $ Dollars en Euro’s vast zodat de handel niet aan deze valuta’s kan komen
  gemodereerd

 10. Smoelwerk dicht, robgetverderie. Nogmaals steeds dezelfde vraag:onder wiens lijding werden cambios opgericht en waarom????? Ik kan je het antwoord geven. Maart Zegen hetmeest zelf. Geldt ook voor die paarse heks op haar bezemsteel, debieus. Tip: antwoord zoeken aan de patrijsstraat 28.
  gemodereerd

 11. Alleen olie kan suriname uit de brand helpen hoor! @tungzak u gaat ver terug in de hoor met helderziende worden zeker veel geschiedenis gestuurd.
  gemodereerd

 12. Beste Kwakoe van Helena Christina 3 augustus 2022 Bij 19:44
  Voor u minder mooi dat uw postings niet geplaatst worden, maar ik vind het minder erg. Niet, omdat ik iets tegen uw reacties heb, maar omdat ik twee keer heb gereageerd en deze ook niet geplaatst zag worden. Het ligt dus niet aan mij, noch aan de lange tekst
  Het enige dat ik nu kan bedenken is dat Waterkant, te weinig moderators heeft en de enige persoon die de reacties moet lezen dit onmogelijk kan verwerken als hij ook nog eens in deeltijd werkt
  Aangezien uw reactie nu wel is geplaatst lijkt er sprake van willekeur te zijn.
  De eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat ik lange tijd niet gereageerd heb op artikelen omdat deze voornamelijk over misdaad( anders dan door politici) en aanrijdingen tegen ESB palen gingen. Dit interesseert mij helemaal niets, dus liet ik Waterkant links liggen en vermaakte mij met andere zaken zoals lezen.
  Films op tv of Netflix is ook de moeite niet waard, met uitzondering van The Crown en een reeks over Romeinse keizers. Wat ik mij afvroeg toen ik dit volgde, was zou de ndp de kleur paars (en de sjerp) hebben overgenomen van een van deze keizers? (ik dacht J Ceaser.)
  Dit zou wel getuigen van hoogmoedswaanzin. Een oude Chinese vrouw, we noemden haar tante Aggie, zei altijd: hoogmoedswaanzin is niet te genezen
  Wat let de huidige regering dan om ook zo een stunt uit te halen. Zodra het volk ging morren kwam de keizer met iets groots. Bijvoorbeeld Spelen voor het gehele Volk. Op deze wijze vergat men zijn problemen en ging alle aandacht uit naar de Spelen.

  BTW, voor een ieder die van lezen houdt. Onthou de naam
  Eva García Sáenz de Urturi. Geweldige boeken. Al moest ik bij het eerste boek wennen
  gemodereerd

 13. Tungtak

  Jij bent helemaal leip 😂😂😂😂😂😂.
  Hollanders in 1100 in Java 😂😂😂😂😂😂😂 en dan de rest t van sprookje.
  Hier kan echt van alles gezegd worden..
  gemodereerd

 14. Om aan de groeiende vraag te voldoen zijn expediteurs naarstig opzoek naar dollars en euro’s voor de aankoop van producten.
  Immers, Suriname heeft een consumptiemaatschappij, alles wordt geïmporteerd, er wordt weinig zelf gemaakt en als dat wel het geval is, laten Suries deze goederen links liggen.
  Daarnaast, door de vele schandalen bij banken hebben veel mensen hun vertrouwen verloren. Mede als gevolg daarvan is er een grote cashflow ontstaan. Aannemers, Chinezen, ondernemers noem ze maar op, iedereen wilt die waardeloze srd’s omzetten in dollars of euro’s. Dit kapitaal loopt de bank mis aangezien je de herkomst van je kapitaal moet kunnen aantonen. Deze maatregel is bedacht om money laundering tegen te gaan.
  gemodereerd

 15. Alleen als je us dollar nodig hebt voor … wat huur?
  Je hebt de overheid niet nodig, waarom heb je dollars nodig, voor luxe producten? Nou dan mag je niet klagen, onbelangrijk.

  Het is crisis. Koop alleen lokale producten en stop met luxe rommel.
  Krijg je geld via een cambio, wissel niet.
  Eis valuta. Hou het 30 dgn vol, 60 dgn is beter.

  De ene helft vd bevolking, verkoopt hun ontvangen valuta aan de cambio’s en de andere helft koopt het duurder op.

  Jullie geven zelf die valuta aan die cambio’s.
  gemodereerd

 16. Inderdaad, als de Surinamer zelf zijn eigen SRD niet vertrouwt en niet waardeert, hoe moet het buitenland onze munt vertrouwen.

  Eigen munt is goud waard.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 17. @ Para Express
  Je kan en ik neem aan dat je dit ook niet bedoelt, de Surinamer de schuld geven van zijn (gezonde) wantrouwen.
  Als je zoveel jaren belazerd bent en je komt er pas na tien jaar achter. Leven op een springkussen en ineens wordt er geen lucht meer aangevoerd. De springkussen zakt in elkaar
  Ja dan doet het pijn.
  Ik ben van mening dat als de schuldige alsnog met een plausibele verklaring komt er een stap voorwaarts gezet kan worden. Dit geldt niet alleen in de politiek
  In concreto als Boefdraad zich komt melden en hij spijt betuigt
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.