donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieCamerabeelden weerleggen beschuldiging aanranding meisje in winkel; verdachte vrij

Camerabeelden weerleggen beschuldiging aanranding meisje in winkel; verdachte vrij

-

Does Travel - naar Suriname

De verdachte N.L., die op 24 juli was aangehouden en in verzekering was gesteld na aangifte van aanranding, is na het verzoek van zijn advocaat Chandra Algoe door het Openbaar Ministerie in Suriname in vrijheid gesteld. Volgens de raadsvrouw diende zij op donderdag 28 juli een verzoek tot voorlopige invrijheidstelling in bij de rechter-commissaris. Algoe vond dat haar cliënt onschuldig was opgesloten, hetgeen ook uit camerabeelden blijkt.

Op donderdag 21 juli ging N.L. rond 16.30u samen met zijn vrouw en zoon naar de winkel. In de winkel zag hij op een gegeven moment een kind, dat de armen uit de mouwen van haar jurk had ingetrokken, waardoor het leek alsof zij geen armen had. N.L. herkende dit van zijn kindertijd en hij vroeg het meisje ‘waar zijn je armen’ en raakte haar daarbij ter hoogte van haar nek aan. Het kind stond op dat moment met een vrouw bij de kassa.

N.L. was nog in de winkel met zijn gezin toen de moeder van het kind de winkel binnenstapte en tegen hem tekeer begon te gaan. Hij legde de moeder uit, dat hij ook zo als kind heeft gespeeld en geen enkele andere reden heeft gehad met het aanspreken van het kind.

Op zaterdag 23 juli 2022 kreeg hij te horen, dat er op social media een bericht over hem was verspreid. Hij is toen naar de winkelier geweest en heeft de beelden van de beveiligingscamera opgevraagd, waaruit duidelijk blijkt dat hij dat kind slechts lichtjes aan de nek had aangeraakt.

Volgens Algoe blijkt uit geen enkel bewijs blijkt, dat hij het kind onzedelijk had betast of enige handeling had gepleegd vallende onder feitelijke aanranding. De rechter-commissaris (rc) heeft het verzoek van de geachte raadsvrouw afgewezen, waarna zij in beroep ging.

Bij de behandeling van het verzoek (ex. art. 54A Strafvordering) is ook aangevoerd, dat het moeilijk te bevatten is dat N.L. ontucht, feitelijke aanranding, of een poging tot verkrachting zou hebben gepleegd tegen het kind. Verder dat de aangeefster plotseling over aanraken bij de nek en de borsten sprak. Dit wordt volledig weerlegt door de vastgelegde camerabeelden zegt de advocaat.

“Eveneens blijkt nergens uit, dat het kind een schram zou hebben opgelopen. Ten eerste is er geen visum hiervan in het dossier. Ten tweede blijkt nergens uit de camerabeelden, dat de lichte aanraking door cliënt voor enig letsel heeft gezorgd. Ten derde heeft het kind op geen enkele wijze gereageerd, waaruit gedestilleerd kan worden dat ze op dat moment enig letsel heeft opgelopen.

“Het is overduidelijk dat de aangeefster, om redenen die haar alleen bekend zijn, cliënt onnodig heeft bezwaard. Er is geen enkel bewijs voor deze strafbare feiten aangedragen en uit de overgelegde camerabeelden blijkt uitdrukkelijk het tegenovergestelde”, aldus Algoe.

Voordat het verzoek door het Hof behandeld zou worden stelde het Surinaamse OM de verdachte in vrijheid. Volgens Algoe heeft het OM het niet nodig geacht om de verdediging hiervan op de hoogte te stellen. Toen de advocaat bij het Hof aankwam vernam zij de van de griffier dat de verdachte N.L. door het OM al drie uren voordat de zaak behandeld zou worden in vrijheid was gesteld.

N.L. is vreselijk afgetuigd in het cellenhuis. Volgens de verdediging is haar cliënt na zijn invrijheidstelling met al die blauwe plekken op zijn lichaam naar de dokter geweest voor behandeling.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Nu die moeder financieel aftuigen. so simple! zou ik doen. te meer daar de verdachte als eerste het onderzoek is begonnen.


  gemodereerd
 2. Kan iemand me vertellen waarom je een vreemd kind aan dr nek aanraakt??
  Hij is de beelden bij de chinees gasn opvragen??
  Waarom is hij niet met de politie geweest?? Hij was met zn vrouw en zoon, wat deed hij dan bij dat kind??
  Was het die direkteur van Hakrinbank??


  gemodereerd
 3. Tegenwoordig moet men erg voorzichtig zijn in Suriname, omdat er allerlei streken worden uitgehaald om mensen af te persen. De personen die de streken bedenken en uitvoeren hebben vaak weinig en dan wordt het lastig om een schadevergoeding te eisen.


  gemodereerd
 4. De cameras in de winkel werken goed die tjang met de chinese miljoenen lening heeft geinstalleerd voor zijn eigen chinezen.Nu de moeder en zijn dieven partij een schade vergoeding van 500.000 srd.laten betalen.


  gemodereerd
 5. Vreemden, mannen, ooms zijn gewaarschuwd om niet met hun handen of andere leden ( het geachte lid) van het lichaam aan andere leden van het lichaam van vrouwen ongewenst bewust te komen.

  Dit gebeuren is een schoolvoorbeeld hoe je goede eer en naam aangetast kan worden.

  Alles moet in goed overleg en goed keuring plaats vinden. Bij kinderen moet men dat helemaal niet doen.

  Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.


  gemodereerd
 6. Wel…is natuurlijk fout van die moeder men moet het afleren zomaar iemand aan te raken. Praten mag maar raak niet aan. Zie maar wat voor nare gevolgen het kan hebben. We leven nu eenmaal in een wereld waar bijna niets meer normaal is.


  gemodereerd
 7. Tegen aangifte doen en ook voor de mishandeling tegen de tuigen!! maarr wat bereik je?? a no fu

  Wiep-Ding


  gemodereerd
 8. Hij moet letselschade verhalen op degenen die vals beschuldigd hebben. Het is werkelijk schandalig.


  gemodereerd
 9. De moeder heeft een finke trap in haar mars nodig omdat ze een ander zomaar beschuldigd van een zedelijk misdrijf. Wat is haar gewin hieruit?
  Waarom zou die loeder zo liegen om iemand de gevangenis in te krijgen?
  Wat lopen er toch zoveel zieke zielen op de aarde, het is om van te walgen.


  gemodereerd
 10. Zoals de motjo is vertrouwt ze haar gasten; Omdat de moeder zelf een.perverse inborst heeft , denkt ze dat elke onschuldige, vriendelijk bedoelde interactie van de meneer met van de meneer met haar dochter een aanranding of verkrachting is.


  gemodereerd
 11. Vrouwen zijn super dangerous….veel is niet nodig om een man zijn Leven plotsklap kapot te maken…..en weet je…de aangeefster gaat vrijuit omdat het een vrouw is…


  gemodereerd
 12. En de betrokken RC; er lopen in Suriname wat rond van dit soort figuren. Ik weet niet HOE deze RC ooit de Rechtenopleiding heeft doorlopen. Maar tja: in Suriname kan alles.


  gemodereerd
 13. Datra makoe 4 augustus 2022 Bij 02:32
  Vrouwen zijn super dangerous….veel is niet nodig om een man zijn Leven plotsklap kapot te maken…..en weet je…de aangeefster gaat vrijuit omdat het een vrouw is…

  Ben het met bovenstaande helemaal eens.
  Vooral een afgewezen vrouw die het niet kan hebben dat je met een dame gaat die 12 jaar jonger is dan zij zelf. Of zo jaloers is dat ze je 3 x met messen wilt steken of 2 x in brand wilt steken omdat je haar wilt verlaten.

  Maar karma is een bitch en alles wat in het donker is komt op een dag in het licht net als bovenstaande zaak met de camerabeelden en valse aangiftes.

  Maar toch ….. Raak nooit zomaar iemand z’n kind aan. !!!
  Hopelijk heeft hij dat in dit geval geleerd.

  ropdetijger


  gemodereerd
 14. Vaak ligt het aan wat en hoe je het verteld en de opvoeding die deze “lieve” meid van haar moeder heeft gehad. Kennelijk heeft mama aan dochter geleerd dat elke aanraking aanranding is. In dit geval heeft die lieve meid goed gehandeld. De moeder is fout door te gaan gillen.
  In het ander geval heeft de dochter niet alleen gelogen, maar de moeder ook deelgenoot gemaakt van haar leugen.
  Ik zou deze twee een financieel les leren door een fikse schadevergoeding te eisen, mede gelet op de ten onrechte gekregen afstraffing in de gevangenis.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES