Janiek Pomba naar Nederland voor viertal wedstrijden

1

De Surinaamse topatleet Janiek Pomba vertrekt vandaag naar Nederland voor deelname aan een viertal wedstrijden.

Pomba zegt dat hij ook een trainingsstage van zes weken zal afwerken. Zijn reis is mogelijk gemaakt door sponsoring van Gow2 en vrienden in Nederland.

De atleet heeft dit jaar een aantal opmerkelijke successen geboekt. Zo won hij in maart de Bigi Broki Waka, een wandel- en trimloop en internationale hardloopwedstrijd over de Jules Wijdenboschbrug in Paramaribo. 

In april vestigde Pomba een nieuw Surinaams record in Nederland tijdens de NN Marathon Rotterdam. In een tijd van 2h 31m 44s kwam hij over de finish. Het vorige nationaal marathonrecord stond sinds 2005 op naam van Rajinder Patan en bedroeg 2h 39m 11s.

In juli eindigde Pomba op de 2e plaats tijdens de Caricom 10K Road Race in Suriname. Deze snelloop wordt traditioneel gehouden in aanloop naar de Caricom Staatshoofdenvergadering.


1 REACTIE

  1. goh in Nederland kunnen de Surinaamse topatleten wel mee doen in wedstrijden , prima , maar die paarsen zullen dit wel haten want Nederland is nog steeds de vijand van ddb , omdat hij daar ook 12 jaar moet brommen voor drugshandel
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.