Advocaat Ramlakhan pleit verdachte diefstal met illegaal vuurwapen vrij

5
Gevangenis
Voorbeeldfoto

Advocaat Aryan Ramlakhan heeft zijn cliënt, Frankly L., vrijgepleit bij de kantonrechter. De man werd door de politie aangehouden, omdat hij verdacht werd van poging tot diefstal uit een woning aan de Atlasstraat in Suriname.

Frankly werd aangehouden, omdat hij bij het zien van de politie weggerende en zich daarna onder een container op een perceel verschool. Uit onderzoek bleek dat er was ingebroken in de woning en dat er spullen waren klaargezet om die weg te nemen.

Bij de aanhouding van de verdachte werd ook een illegaal vuistvuurwapen bij hem aangetroffen, dat door de politie in beslag werd genomen.

In deze zaak eiste het Surinaamse Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van 2 jaar.

De raadsman kon zich niet terugvinden in de eis van de vervolging en verzocht de rechter om zijn cliënt vanwege gebrek aan bewijs vrij te spreken voor de poging diefstal. Ten aanzien van het illegaal vuurwapen bezit, legde de verdediging zich neer bij het oordeel van de magistraat.

Rechter Duncan Nanhoe was eens met het verweer van de raadsman en sprak de verdachte daarom vrij voor poging tot diefstal. Ten aanzien van het illegale wapenbezit legde de rechter aan Frankly een straf op van 6 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van 2 jaar.

Dit vonnis is gelijk aan de tijd in voorarrest doorgebracht, waardoor Frankly dezelfde dag naar huis mocht.


5 REACTIES

 1. Volledig juist. Hij is niet betrapt met gestolen waar. Politie is een beetje dom geweest. opgeleid door de heren Sergio en Helings

  Suriname op Internet: Welkom, u bent te gast op het grootste en meest actieve netwerk voor en door Surinamers op Internet
  Haha, actieve netwerk. na dagen word je reaktie geplaats
  ALS het al word geplaats
  gemodereerd

 2. Om te voorkomen dat deze dieftige gediertes worden vrijgesproken moeten de benadeelden ze gelijk neerknallen.
  Aub niet vermoorden maar verminken door hun vingers of voeten te amputeren zodat ze nooit meer kunnen stelen. En precies zoals hun advocaten systeem fouten vinden om deze boeven vrij te pleiten zo zullen andere advocaten ons vrij pleiten omdat wij een daad hebben verricht. De samenleving helpen om deze ongediertes uit te roeien.
  gemodereerd

 3. Dan begrijp ik wel waarom rovers zo gemotiveerd zijn om te roven in Suriname. Suriname is een grote roversnest waarin zelfs advocaten en rechters meehelpen om dit land naar de klote te helpen, omdat de straffen zeer laag zijn en rovers extra gemotiveerd worden om verder te blijven roven.

  Het wordt nu ook tijd dat slachtoffers zich gaan bundelen voor de Onafhankelijkheidsplein om het ontslag van zeer corrupte rechters en advocaten te eisen. Waar gaat dit crimineel vriendelijk land naartoe vraag ik me af. Zien ze niet dat ze verkeerd bezig zijn en dat door hun toedoen rovers extra motivatie krijgen om te roven.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.