donderdag, november 30, 2023
HomeNieuws uit SurinameJustitieminister Amoksi niet weg zoals geëist door SPB

Justitieminister Amoksi niet weg zoals geëist door SPB

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Surinaamse president Santokhi heeft in een brief aan de Surinaamse Politiebond (SPB) laten weten dat minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie niet wordt bedankt.

De SPB had dinsdag tijdens een algemene ledenvergadering het vertrouwen in justitieminister Kenneth Amoksi opgezegd. Volgens de bond moest hij vóór donderdag worden ontheven, anders volgt er een staking.

In de brief schrijft de president ondermeer: “Uiteraard beseffen wij dat in de samenwerking tussen u en de minister, een vertrouwensgat is ontstaan. In het kader van een effectief functioneren, zal ik de nodige initiatieven ondernemen om het vertrouwen te doen herstellen”.

Eerder op de dag had ook vp Brunswijk zich laten horen hierover en aangegeven dat hij de eis van de SPB onredelijk vindt. “Laat ze de minister dan komen weghalen. Geen enkele minister gaat onder druk van een groep of bond naar huis“, aldus de vp die van mening is dat de bond en de bondsvoorzitter misbruik maken van hun positie en dat het niet geaccepteerd zal worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

14 REACTIES
 1. Suriname is een onbestuurbaar land geworden vanaf 1980 vanaf
  de staatsgreep tot nu. Al die machthebbers hebben zichzelf verrijkt ten kosten
  van alles. Liegen bedriegen en stelen van het volk is de gewoonste zaak geworden.
  gemodereerd

 2. Vice-president onwaardige toespraak…Lonny, maar dat zijn we wel van je gewend.
  Dat Moks-Aleise niet door de SPB naar huis kan worden gestuurd, is slechts uitstel van executie, want hij zal voor zijn beoordeling m.b.t. de reshuffle een dikke onvoldoende krijgen.
  En zijn beoordeling fraaier maken dan het is, zal niet lukken, immers het gaat erom wat je in een periode van twee jaar aan zichtbare doelen heb gerealiseerd. Bij Moks-Aleisie is dat 0.0
  Er moet wel gezegd worden dat zijn ministerie uit heel veel rotte appels, lees ndp-ers, bestaat en dat leiding hieraan geven onbegonnen werk is. Het scheiden van het kaf van het koren, zal veel tijd vergen.
  gemodereerd

 3. Goed zo Brunswijk. ik ben geen aanhanger van je, maar ik vind dit de juiste beslissing. Laat Atompai en al die figuren, die de ontwikkeling van Suriname saboteren, opdonderen.
  gemodereerd

 4. Goed besluit VP. De zogenoemde hooggeplaatste officieren,willen bepalen wat U moet doen.
  A boeng str*** deh in ding edeh. Niet met mes op de keel.
  gemodereerd

 5. Op de foto zegt Lonnie B. als je mij een vingertje wijst!
  ”Dan zal ik je bewijzen” ik vrees geen burger oorlog!
  Maar, een stammen oorlog straks in Su: de wet van de jungle wordt dan toegepast!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Blaffende honden zijn het. En voor blaffende honden moet je niet bang zijn. Slapende honden daarvoor moet je uitkijken. De SPB bestaat alleen maar uit blaffende honden. Zie ook de interne houding van een groep politieofficieren binnen de politiebond die het niet eens zijn met de standpunten van de bond. Interne strijd binnen de SPB zegt al genoeg. Iedereen is er op uit om zijn positie te behouden en of te verstevigen. In een zak regime zou dit tot succes hebben geleid maar niet in een land dat geleid wordt door integere mensen (uitzonderingen daar gelaten uiteraard)
  gemodereerd

 7. De Heer Amoksi Moet Schoolhoofd Worden Van Scholen Gemeenschap Sunny Point
  gemodereerd

 8. poltike ambsdragers stellen bij hun handelen de kwaliteit van het openbaar bestuur centraal. Intregiteit van het openbaar bestuur is een een voorwaarde. De belangen van het land staan centraal. in het verlengde daarvan die van de burgers. Want Suriname is eendemocartie. en geen dictatuur. deze man de VP gedraag zich als als een Despoot.
  zie duidelijk dat VP heft bepaald hoezeer deze minister graag zou willen stoppen maar op commando moet hij blijven aanzitten. we dachten af te rekenen met Paars maar dit is veel erger.
  gemodereerd

 9. In een dictatuur hebben de domme leiders altijd het hoogste woord. Het is toch een schande dat de vice-president van Suriname een veroordeelde is dat alleen tot Albina en Nickerie mag reizen. Dus in Suriname kan hij alleen een grote mond hennen en daarbuiten een crimineel. Deze minister van Justitie is ongeschikt net als alle ABOP ministers en moeten vervangen worden. Maar tja, ze hebben geen kaders meer, dus blijven ze zich vastklampen aan deze incompetente bewindslieden.
  gemodereerd

 10. Tuurlijk niet!

  Ik ga geen pleidooi houden, zoek het maar zelf uit.

  Doorgaan met de verandering!
  gemodereerd

 11. limbo ga met eigen+mening en die toff lekker chillen en zuip veel en veel tot dat jullie oranje worden , geen VHP maar een vriend worden van die koning van oranje
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES