dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVp Brunswijk over SPB: "Laat ze de minister komen weghalen"

Vp Brunswijk over SPB: “Laat ze de minister komen weghalen”

-

Does Travel - naar Suriname

In een persmoment vandaag op zijn kabinet is de vicepresident van Suriname, Ronnie Brunswijk, ingegaan op de recente ontwikkelingen met betrekking tot de demonstraties. Zijn boodschap aan de Surinaamse Politiebond was helder: “Niemand gaat deze regering onder druk zetten”.

Hij doelde op de eis van de SPB die gisteren aangaf dat ABOP minister Amoksi voor donderdag het veld moet ruimen. “Laat ze de minister dan komen weghalen“, aldus Brunswijk die de eis van de SPB onredelijk vindt.

Hij vindt dat de bond en de bondsvoorzitter misbruik maken van hun positie en dat zal niet geaccepteerd worden. “Geen enkele minister gaat onder druk van een groep of bond naar huis“, aldus de vp.

Hij gaf ook aan dat zijn broer Leo geen functies meer heeft bij Staatsolie, EBS en SLM en dat zijn broer geen minister wordt zoals SR Herald eerder beweerde. Hij vindt het ook een onredelijke eis dat de first lady terug moet treden bij Staatsolie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
 1. In deze heeft de VP volkomen gelijk. Duidelijk dat het n zet op t schaakbord is van tralala.


  gemodereerd
 2. Klare taal van Brunswijk. Misschien zullen de actievoerders deze taal wel begrijpen en niet de halfslachtige houding van de president. Chan had allang moeten ingrijpen.
  Criminelen zoals Kwik, Kwak en Kwek willen het kabinet de mes op de keel zetten. deze Kwik, kwak en Kwek zijn ingekapseld door de drugsmaffia. Geloof mij president.
  Deze figuren zijn criminelen die gelimiteerd worden door de structuren die de staat Suriname hen biedt.
  Zijn adepten, billenlikkers, slippendragers van de moordenaar. de moordenaar die Suriname meer dan 40 jaar in de tijd heeft teruggeworpen. Een criminele staat, waar de onderwereld zich in de bovenwereld heeft kunnen nestelen, waar de structuren van de overheid, welke gedragen worden door Kwik, Kwek en Kwak hand en spandiensten verricht. Het accommoderen van de drugsmaffia door Kwik, Kwak en Kwek. Ontsla deze figuren. Niksjutters


  gemodereerd
 3. die paarse atompai zei tegen de vp dat de amoksi niet weg hoeft , dus de atompai is terug gekomen op het besluit dat amoksi voor donderdag weg moet , nou mensen nu kunnen jullie toch zien dat alle paarsen oh zo bang zijn voor de vp , atompai zal wel in zijn broek geplast hebben


  gemodereerd
 4. Zijn broer wordt onder druk van Weet Ik Veel Wie wel teruggefloten. Waarin ligt dan het verschil tussen de posities van Amoksi en Melisa? Wasrom worden de eisen van de onruststokers in het ene geval.wel ingewilligd en in de twee andere gevallen niet?


  gemodereerd
 5. Het wordt tijd dat de meerderheid deze tribaal bewijst dat hij nog niet is vestedelijkt en dat hij nog veel moet leren eer hij erachter komt hoe weinig hij weet.Deze man moet het gezicht zijn van welgeciviliseerde hoogopgeleide in pangi geklede burgers. We zijn op de vlakte beland in dit land .ik hoop dat de ABOPers deze gast ook afrekenen.


  gemodereerd
 6. Chapeau vp
  Deze soort taal begrijpen ze.
  Deze taal moet je met ze praten.

  En er zijn mensen hier die beweren dat je hoog opgeleid moet zijn om zaken goed te kunnen regelen.
  Als dat zo simpel was dan zou Suriname nu een van de top landen moeten zijn met al die geleerden.
  Van de afgelopen tijd .


  gemodereerd
 7. john, wie wil jij dan afrekenen , maar jij bent ook bang voor de VP he , dus jij zit te lallen


  gemodereerd
 8. We krijgen straks geen etnische, maar stammen oorlog in
  Su. wij kunnen de man uit het bos halen, maar hoe krijgt
  men het bos uit de Man? ”Het wordt dus Jungle oorlog”

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 9. Maaaaar, had de president dit gedaan en zo gereageerd,dan zou je de opstokers,azijnpissers horen.Zou een heisa/toneel opgevoerd worden. Heel andere draai gegeven worden.
  Soms moet je vuur met vuur beantwoorden.(luidt een gezegde). Goed gedaan VP.


  gemodereerd
 10. Je ziet duidelijk die dictatoriale trekken van de huidige regering. We hebben niets te maken met de vakbond. Op dit moment wordt een vuil spelletje gespeelt. De president durft geen maatregelen te treffen tegen de corrupte ABOP minister van grondzaken. Want je hoort op dit moment niets daarover. Andersom steunt Brunswijk de president met de benoeming van Melissa als RVC-lid van Staatsolie. De president had vorige week gezegd dat de reshuffeling deze maand zou plaatsvinden en de vicepresident zegt dan niemand gereshuffeld gaat worden. Deze regering komt op dit moment zeer onbetrouwbaar over bij het volk. Lang leve de bananenrepubliek onder de huidige regering.


  gemodereerd
 11. Hoezo moet hij de positie van de FL verdedigen.
  Waarom zou het voor de FL andere regels gelden.

  Voor iedereen moet zichtbaar zijn wat zijn of haar bijdrage is van zijn of haar functie.
  Plus moeten ze ophouden om zichzelf te verdedigen, ze zitten daar niet voor zichzelf en zolang ze deze houding aanhouden is wel duidelijk dat ze zichzelf verrijken.

  Laat de VP nu geen held spelen op iets wat nooit had mogen gebeuren.


  gemodereerd
 12. Dit is het logisch gevolg een president die zich subassertief opstelt ten opzichte van een ongeleid projectiel met een totaal gebrek aan diplomatie.

  De president, de 1e man van het land, presenteert zich in de schaarse vraaggesprekken, op persconferenties en op podia als de 3e persoon enkelvoud. Hij refereert naar zichzelf als “deze president”. Het komt bij geen enkele journalist op om te vragen welke president hij bedoelt. Brunswijk misschien?


  gemodereerd
 13. De president laat je lekker het vuile werk voor hem doen en hij blijft buiten schot.
  De opleiding heeft dus zijn doel gemist.
  Ik dacht dat vp vooruit was gegaan maar praktijk laat anders zien.
  JAMMER


  gemodereerd
 14. Bravo moet niet op deze manier praten. Laat de mensen vd ABOP die hem helpen met zijn toespraken, enz hem goed laten instrueren.

  Bravo moet gewoon zeggen:
  – We zijn bezig de ndp-criminelen in het ambtenaren apparaat vanaf 25 Februari 1980 tot heden in kaart te brengen en velen en voor het gerecht te laten brengen,

  – De rechtbank/krijgsraad is nu bezig met bouterse en volgen nog meer.


  gemodereerd
 15. – We zijn bezig de ndp-criminelen in het ambtenaren apparaat vanaf 25 Februari 1980 tot heden in kaart te brengen en velen voor het gerecht te laten brengen,


  gemodereerd
 16. Het verschil is duidelijk, voor wie het wil zien.

  Er bestaan ook rustige, bedachtzame suri’s.

  Sommigen zijn gewend om afgeblaft te worden voordat ze iets ondernemen. Thuis een opvoeding met een stok, 40 jr onderdrukking is nog niet verwerkt.
  Pas als iemand luidkeels brult, populistische prietpraat houdt, het liefs in dreigende taal, dan is die oké. Hij werkt…

  De president is van een andere categorie; rustig, geduldig, bedachtzaam en staat open voor een ieder.
  Welke president heeft in korte tijd zoveel burgers ontvangen. Geen één, hoezo is hij arrogant.
  Arrogantie is stug doorgaan, compleet negeren en niet meerdere keren VRAGEN om een gesprek ondanks een afwijzing. Respectvol met duidelijke boundaries.

  In plaats v klakkeloos de ‘verdeel en heers tactiek’ over te nemen. Weet je zeker dat het klopt? Echt!


  gemodereerd
 17. De Amin van Suriname laat zijn waren aard zien. Totaal ongeschikt om in een regering mee samen te werken.


  gemodereerd
 18. Één na de andere waardeloze regering krijgen we, Suriname heeft dringend een zakenkabinet nodig


  gemodereerd
 19. Als de regering vertrouwelingen benoemd bij raden van commissarissen van staatsbedrijven om toezicht te houden op dat bedrijf dan is daar helemaal niks mis mee. En als dat familieleden zijn dan so be it. Dat zijn kennelijk personen die zij het meest vertrouwen om daar de vinger aan de pols te houden. Zolang ze daarvoor geen directeurssalaris krijgen, maar slechts een onkostenvergoeding.

  In Holland zitten politici wel in tientallen verschillenden raden bestuur en raden van comissarissen. Juist bedoelt om de directie van de bedrijven te controleren en te adviseren.
  Dus mensen laat de democratisch gekozen regering zijn werk doen. Als je ontevreden bent na 5 jaar, dan mag je die regering wegstemmen. Dat is democratie. Het kan niet zo zijn dat enkele honderden demonstranten zich voordoen als vertegenwoordigers van het gehele volk en eisen dat de regering haar eisen inwilligt. De VP heeft helemaal gelijk en zijn broer hoeft zijn functies niet neer te leggen als het slechts toezichthoudende functies zijn.


  gemodereerd
 20. eigen+ mening , lol, en alle paarse lui daar in Nederland ,jullie hebben daar een grote bek , nou kom hier , de slm vliegt toch weer?? dus kom dan , en lok de vp uit met jullie gezwam , ha ha , jullie zullen nooit meer thuis komen


  gemodereerd
 21. De huidige regering is gekozen door een meerderheid van de bevolking, de regering gaat over wetten, regelgeving en het regeren.
  Vakbonden kunnen geen eisen stellen hoe de regering zijn werk moet doen.
  De vakbonden zijn er voor de CAO’s en staan de leden bij waar nodig is, dit bij werkgeleerde zaken.
  De vakbonden worden niet door het volk gekozen maar door de werknemers, daar is wel een verschil in.
  Laten we eerlijk zijn, in een land als Suriname die zo corrupt als de pest is moet je toch vertrouwelingen op posten zetten om toezicht te houden, doe je dit niet dan verrijken mensen zich. Dat is al gebleken op financiën.

  Verder ben ik het met @AWARA eens


  gemodereerd
 22. Brunswijk is de grootste IDIOOT op planeet aarde. Die kl…z.k ziet niet in dat hij staande, zittend, liggend GENAAID wordt door de Leugenaar van Lelydorp.

  Je laat je broer vallen …. je neemt het op voor de vrouw van de Leugenaar …. een daad van ” broer ” schap ?????? …. yu don boerikie.

  Wat doet de Leugenaar ….. rept geen woord !!!!! Laat anderen de kastanjes voor mij uit het vuur haken,

  Het volk heeft deze Misdadige Bedriegers gekozen … dat zelfde volk gaat ze op een vernerende manier wegsturen.

  In aanloop naar 25 Mei 2025 zullen ze proberen huis aan huis weer stemmen te bedelen.

  Het volk vergeet gauw …. is HUN redenering …. tegen het eind van onze regeer periode gaan wij die domme massa weer bergen beloven … deze keer zal de slogan zijn … w’ o set’ ing moro bun.

  Wij … de domme massa … zeggen nu … luid en duidelijk …. mek’ ding kon ,,, w’ e wakti ding …. nanga prasara sisibie.

  Mijn opoe zou gekscherend zeggen …. dream-team van de Leugenaar van Lely dorp alias Leandro ….. prisiri now … keka na baka!!!!!!!!!!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES