Suriname heeft nog geen overeenstemming met Oppenheimer

16
amerikaanse-dollar-usd

De Oppenheimer bondholders waren in de week van 11 juli in Suriname voor onderhandelingen. In de week van 18 juli zijn deze onderhandelingen virtueel voortgezet. Alhoewel partijen iets dichter bij elkaar zijn gekomen, is er nog geen overeenkomst. Dit meldt het ministerie van Financiën en Planning in een persbericht.

De onderhandelingen gingen over de herschikking van de schuld van circa 800 miljoen USD. Er kon geen overeenstemming worden bereikt over de mate van schuldverlaging (“haircut”) en lagere rente.

Indien Suriname zou meegaan met het huidige bod van de bondholders, dan zou dit betekenen dat de begroting in gedrag zal komen. Dit zal leiden tot substantiële bezuinigingsmaatregelen. Het volk zal dan weer het gelag moeten betalen.

Minister Achaibersing die de onderhandelingen leidde, wil een eerlijke deal voor Suriname: “Wat Suriname op tafel heeft gelegd is alleszins redelijk gegeven de situatie. De bondholders moeten begrijpen dat zij medeverantwoordelijk zijn voor de economische situatie. Zij hebben uitgeleend tegen woekerrentes wetende dat ons land het niet terug zou kunnen betalen.”

Eerder zijn wel succesvolle onderhandelingen gevoerd met de Club van Parijs. De schuldeiserlanden, geleid door Frankrijk, Nederland, Italië, Israël en Zweden, hebben de moeilijke situatie in Suriname wel volmondig erkend. Zij zijn meegegaan met een redelijke schuldherschikking. De hoop was dat dit ook voor de bondholders zou gelden. Echter is dit nog niet het geval.

Minister Achaibersing blijft desondanks positief: “Mijn deur blijft open staan. Ik hoop dat de bondholders de realiteit van de situatie in Suriname beseffen en hun verantwoordelijkheid nemen.”


16 REACTIES

 1. Ben benieuwd hoe de NDP de gigantische schulden zou willen oplossen. Misschien kan een journalist dit voorleggen aan de top van de NDP. Hoe zouden ze dit aanpakken?
  gemodereerd

 2. De leningen zijn aangegaan tegen woekerrentes en wel met goedkeuring van Boefdraad en Didibrie. De eerst is spoorloos, de 2e loopt rond als een vrije vogel. Waarom is er nooit een zaak tegen hem aangespannen?? Hij heeft als president zijn goedkeuring gegeven terwijl hij wist dat Suriname nooit aan haar verplichtingen zou kunnen voldoen. De grootste teleurstelling van het volk is, dat deze regering de hoofdschuldigen van de ondergang van Suriname ongestraft laat. Boefdraad lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Er is gesuggereerd dat hij op de opsporingslijst staat, maar dat is nooit bewezen. Zet een prijs op z’n hoofd en je zult zien dat er genoeg premiejagers naar hem opzoek gaan of vraag Amerika hulp bij zijn opsporing.
  gemodereerd

 3. Ai famirie
  Natuurlijk zullen schuldeisers nu terughoudend zijn. In Suriname is teveel onrust, geen politieke stabiliteit. Hoe dat komt is alom bekend.
  Er zijn teveel jochies die WTF zelf binnen het politieapparaat hun functie als bijbaantje zien, naast hun hoofdbaan speculeren in onroerend goed.

  Zolang de heren Brunswijk en Santokhi niet keihard ingrijpen zal het gedrocht blijven bestaan. te bang voor de publiek opinie? Dom dat wordt gauw vergeten en waarschijnlijk juist gewaardeert! Doen jullie niets dan blijf je dit houden.
  Ik zag gisteren een ongelooflijke domme lul, die zichzelf ziet als Pontius Pilatus. Man o man, hoe achterlijk ben je dan wel niet. Wie wil nou pontius zijn?
  Ik heb weer een paar filmpjes gezien, gemaakt met een cell, waarin Bouterse dingen zegt die hij NOOIT EN TE NIMMER in het gezicht van de heer Brunswijk zou durven te zeggen. zowel oude filmpjes alsook recente. Binnen zijn groepje zitten dus ook verraders!

  Gado de wi fesi mang
  gemodereerd

 4. haha meneer Hoefdraad heeft ze allemaal te grazen genomen. Hij was toch slimmer dan al die anderen bij elkaar. Door de leningen af te sluiten in LUXEmburg kunnen ze hem nooit wat maken. Slim zijn gaat voor arrogantie
  gemodereerd

 5. Natuurlijk zijn ze niet gek. Jullie krijgen zoveel inkomsten en betalen geen cent maar zetten het stiekem op een aparte rekening. De mensen weten precies wat je inkomsten zijn. Betaal je schulden.
  Sur kan je niet meer voor de gek houden dan wil je hun bedonderen??
  gemodereerd

 6. en dit hebben we te danken aan 20 jaar wanbeleid van NDP…jammer dat het volk het niet ziet….ze willen ndp terug want ze kregen “gratis” pakket…..wel nu zie wie nu voor die gratis pakketten moeten opdraaien….ja het volk, inclusief de mensen die gratis pakket ontvingen. Maar hun ton-ton in te hard om dit te begrijpen.
  NDP mag van de aarbodem verdwijnen hoor….als ze terug komen gaan we stenen vreten
  gemodereerd

 7. Het is onvoorstelbaar dat een kleine groep in de samenleven puur voor eigen gewin het land verder de verdoemenis in wil hebben. Met hun acties zien ze niet dat ze het land nog meer schade toebrengen. De economie gaat nog meer stagneren, valuta wordt duurder, de Oppenheimer bondholders gaan nu een adempauze inlassen en een afwachtende houding aannemen, alles zal nog veel duurder worden en zo kan je nog meer zaken bedenken die het volk nog meer in de penarie gaat brengen.
  Nu daar ze zien dat er langzaam ontwikkeling begint te komen wil plotseling iedereen het voor het zeggen hebben in het land. Ze denken allemaal dat ze de boot gaan missen en in plaatst dat ze gaan samenwerken om het land zo snel mogelijk uit de shit te halen gaan ze lopen protesteren en de boel saboteren, typisch Surinaams. En het grappige is dat de leiders van deze protesten mensen zijn die het allemaal veel en veel beter hebben dan de gemiddelde arbeider. Als je al meeneemt dat de voorzitter van de partij die het land altijd al heeft leeggezogen Suriname als een spelletje schaken ziet, kan je de man en de partij ook al niet meer serieus nemen. Het is jammer dat ook anderen die over het algemeen een goede inborst hadden en die het ook goed meenden met het land zich laten meesleuren in de hectiek die deze bandeloze krijgsheren hebben veroorzaakt.
  Het volk moet nu gaan begrijpen dat ze van deze criminelen niets meer dan een aalmoes krijgen zodat ze net niet de straat op hoeven maar voor altijd gedoemd zullen zijn tot de bedelstaf.

  Chandrikapersad Santokhi is de meest capabele en juiste man om het land op dit moment te leiden en uit de economische neergang te redden. Dat hij zijn vrouw op bepaalde plekken heeft gezet is om zichzelf te beschermen tegen al die abbanies die binnen bepaalde bestuurlijke functies nog steeds op rooftocht zijn en mag geen issue zijn. Haar functies terugnemen zal voor de economie geen impact hebben. Het is niet dat meteen iedereen plotsslag en overnight de armoede te boven zal zijn. Dat soort eisen staan in geen enkele verhouding tot de armoede die is gecreëerd door de vorige regering. Laten wij voor Suriname hopen dat het overgrootste deel van de bevolking nog steeds achter de huidige President staat en dat de President in de tijdgeest de juiste beslissing mag nemen voor het land.
  gemodereerd

 8. De hoogste tijd dat de economen, de regering, de media/kranten, radio nieuwsdienst zaken, eenvoudig duidelijk en gemotiveerd aan de ongeletterden van Suriname gaan uitleggen.

  Hoe groot de totale schuld/leningen en hoge renten is van Suriname bij de Crediteuren’
  Crediteuren, Welke landen, Welke banken.
  – Oppenheimer wat is dat voor een instantie?
  – Welke Crediteuren/landen vinden dat de schulden/leningen ( met hoge renten) te hoog zijn en willen mee werken oom het onder gunstige voorwaarden, lage renten en lange looptijd af te lossen,
  Bij Welke Crediteuren/landen, banken gaat het nog niet volgens Suriname? de minister van Financiën Achaibersing,

  Wat zijn:
  – bondhouders
  – haircut
  enz, enz. enz.

  Hoe zijn deze schulden ontstaan en wanneer zijn deze schulden bij de crediteuren ontstaan

  Wat zijn de gevolgen hiervan voor Suriname

  Wat zal het voor Suriname betekenen als er met alle crediteuren goede/gunstige overheen komsten worden gemaakt over de grote leningen met de hoge renten bij ( alle) crediteuren

  Met welke crediteuren heeft men de schulden al herschikt en waarom zien we de voordelen ervan niet voor de Suriname economie? Is dat al gebeurd, wanneer gaat het gebeuren? Is men al bezig met deze crediteuren? Er wordt dan minder afgelost hierdoor, ja toch? En wat gebeurt er met het verschil de lage aflossing tussen de vorige en huidige? Wat doet de regering met dit geld? In welke sectoren?

  De heel super slimme( onderzoek) journalisten/sjimpies van kranten, heel wel super bespraakte radio- en TV-medewerkers vd nieuwsdienst en praatprogramma’s komen jullie het eenvoudig uitleggen aan de Surinamers. Een heel groot gedeelte is ongeletterd of weet vd hoed en de rand van financien en economie geen kaas.

  Wat gebeurt er om al de gelden en goederen van de personen vd vorige regering die deze gelden hebben verduisterd, zich zelf mee hebben verrijkt. Vele van ze lopen nog rond en veroorzaken onrust in de Surinaamse maatschappij.

  Mochten er artikelen vde media, kranten, radioprogramma’s zijn van de huidige regering zijn waar deze informatie in te vinden is voor de Surinamers, zou dit ook goed zijn om dit te melden, waardoor zij die over de grote schulden met hoge renten, stand van zaken, gestolen gelden/goederen kunnen raadplegen om meer over te weten.

  De mensen vd media moeten doen, waarvoor ze zijn, ogen en oren vh volk en niet de popu jopie spelen en grapjes maken van kijk mij eens.
  gemodereerd

 9. Oppenheimer is een Jood. Die geeft alleen maar om geld. Zullen moeilijke besprekingen worden. Ik hoop dat Nederland kan helpen met geld.
  gemodereerd

 10. Erfenis van het schaamteloze, corrupte, criminele paarse wanbeleid en leengedrag. Toen gingen al dat schreeuwende, blerende, jankende paarse klap en stemvee niet de straat op om te demonstreren en protesteren. Niet voor niets is de aanstichter van deze financieele chaos en ellende, Hoefdraad, op de vlucht geslagen. Zitten de financiele kopstukken uit het paarse tijdperk inmiddels voor jaren achter de tralies, zoals…v.Trikt, Kromosoeto, Hausil.
  gemodereerd

 11. Chan zou alles regelen toch terwijl hij geen kaas gegeten heeft een land te besturen,
  gemodereerd

 12. Debieus , jo paarse heks. Wie heeft die leningen afgesloten met oppenheimer??????
  Deze regering of die paarse criminele organisatie olv de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D en zijn voortvluchtige schoonzoon boefdraad???
  Geef eerlijk antwoord of hou je kaken op elkaar.
  Prettige vlucht op je bezemsteel naar ocer!!!
  gemodereerd

 13. Minister Achaibersing blijft desondanks positief: “Mijn deur blijft open staan.
  ==========
  Er worden tientallen miljoenen geroofd en deze minister blijft positief. Niet alleen zijn deur blijft open, maar ook de kluis van financiën staat wijd open.
  gemodereerd

 14. Minister Achaibersing blijft desondanks positief: “Mijn deur blijft open staan.
  ==========
  Er worden tientallen miljoenen geroofd en deze minister blijft positief. Niet alleen zijn deur blijft open, maar ook de kluis van financiën staat wijd open. De schuldeisers zien dat er veel geld in kas is, dus waarom zouden zij de schulden willen saneren. Denk a tori.
  gemodereerd

 15. eigen+mening , ja drank en drugs maakt veel kapot he je hebt de hik en dan weet je niet meer wat jij pent he , na de volgende hik zal jij wel pennen , goh goh goh het klopt ddb en hoefdraad hebben al het geld ingeslikt , nu ga jij denken he , ik moet stoppen met drinken en drugs want de ene hersencel gaat ook afsterven , en ken jij oppenheimer wel ,zo niet vraag het dan aan hans van den oever want die heeft de pik op joden , hans ben jij soms een joden hater
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.