Vp noemt bericht SR Herald over ministerspost broer Leo fake nieuws

10
Vp noemt bericht SR Herald over ministerspost broer Leo fake nieuws
Foto Kabinet vp/bewerking waterkant.net

Vicepresident van Suriname, Ronnie Brunswijk is niet te spreken over een nieuwsbericht dat zaterdag door de nieuwssite SR Herald is gepubliceerd. De site beweerde dat Leo Brunswijk, de broer van de vp, wordt genoemd als mogelijke opvolger van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

Vp Brunswijk liet vandaag via zijn Facebookpagina weten dat zulks niet het geval is en dat het bericht van SR Herald dus fake nieuws is.

Brunswijk, die ook waarnemend president is in bepaalde situaties, gaf aan dat volgens artikel 97 van de Grondwet de president niet in de betrekking van huwelijk of van bloedverwantschap of aanverwantschap, tot de tweede graad ingesloten mag staan tot de vice-President, de ministers, de onderministers, de leden van de Staatsraad en de voorzitter, ondervoorzitter en leden van het orgaan dat belast is met het toezicht en de controle op de besteding van staatsfinanciën.

Het bericht van de Surinaamse vp op zijn pagina:


10 REACTIES

 1. Hoeveel waarde moeten we hechten aan de ontkenning van een persoon die eens vanaf een podium riep; ‘Principe? Mi no sabi a sani dati, mi no abi principe’.
  gemodereerd

 2. dat was al duidelijk , zit faya pepre hier achter en sr-herald moet het toch controleren voordat ze een bericht plaatsen
  gemodereerd

 3. Waar er rook is is er vuur. Vroeg of laat zal toch de waarheid aan het licht komen.
  gemodereerd

 4. maar wat geen fake nieuws is , dat nu openlijk die ddb in een bijeenkomst in ocer de steun aan organic movement geeft en ook aan zijn ndp leden s.gentle en r hellings , en hij roept de ndp achterban op om zich maandag aan te sluiten bij het protest , maar zonder ndp kleuren , ddb jij laffe hond jij zal toch voorop lopen en je achterban achter jou toch , maar massamoordenaar vrijdag is de dag dat jij geen vrienden meer zal hebben , ze zullen jou uitkotsen
  gemodereerd

 5. ABOP,..alles brandhout,jullie zijn een corrupte liegende BENDE,ga de menselijke kippen voeren met het gestolen geld.alleen nog dongmangs bewonderen jou en BORDO,al draagt een man een gouden ring,hij is en blijft een DOMME ding,op z`n zachts gezegd.
  gemodereerd

 6. Als het fake is dat zullem we zien. Wat deze mensen ook zeggen we geloven er geen m van.
  In deze regering zit zelf de duivel op hun schoot
  Nu stelen ze geld van Grassalco dat de vorige regering hft opgebouwd voor het bedrijf.
  Welk fonds gaan de gelden van staatsolie??
  Hotdl van Mellissa??
  gemodereerd

 7. Deze krant publiceert veel rommel.
  Niet geverifieerde troep, duidelijk om haantje de voorste te zijn.
  De één na de andere achterlijke ingezonden stuk.

  Minister Amoksie blijft, alleen maar omdat de bondsman erop hamert. Dan klopt er iets niet.
  gemodereerd

 8. Blij te moeten vaststellen dat de VP onze grondwet leert kennen, maar wat voor waarde heeft dit als deze grondwet door al deze figuren wordt verkracht. Staat er niet in de grondwet dat een veroordeelde geen president en of Vp mag zijn. En Bouterse en Brunswijk dan? Deze zijn toch door Nederland en Bouterse ook door Suriname veroordeeld.
  Nog een voorbeeld: als je de grondwet of iets daarin wijzigt moet dat gebeuren op basis van 2/3 meerderheid van de kamer. Bouterse heeft het Kiesstelsel gewijzigd met gewone meerderheid van stemmen en tante Jenny heeft het goedgekeurd.
  Dus Brunswijk: als je liegt betekent dit wel jouw politieke zelfmoord.
  gemodereerd

 9. Ik snap de heisa hele om de baantjes allemaal niet. Ik vind het belangrijker dat 1. de economie van Suriname weer gezond wordt en er niet gestolen gaat worden zodat het land weer met een miljarden schuld komt te zitten. Dat de armoede aangepakt gaat worden, dat is belangrijk.
  Family & Friends benoemen deden de vorige regeringen ook al en hoewel niet goed te praten niet een echt een hoge prio of belangrijke vereiste om een land economisch weer gezond te maken.
  gemodereerd

 10. Debby 24 juli 2022 Bij 10:36
  Nu stelen ze geld van Grassalco dat de vorige regering hft opgebouwd voor het bedrijf.
  ======================================

  Tegen domheid is geen kruid gewassen.
  Je snapt nog steeds niet dat deze regering alles probeert te doen om de economie weer op gang te krijgen. Ze proberen met de gelden van Grassalco de SLM weer een financiële dekking te geven zodat de SLM verder op eigen houtje op zoek kan naar geld om haar herstelplan uit te voeren. Als ze niets zouden doen, zou het ook niet goed zijn, want dan zijn de werknemers van de SLM brodeloos en hebben dan niet te vreten. Je blijft diefstal van de vorige regering verwarren met opbouwen door deze regering van het land.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.