woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVIDEO: Groep Surinamers demonstreert in Amsterdam

VIDEO: Groep Surinamers demonstreert in Amsterdam

-

Does Travel & Cadushi Tours

Ook in Nederland is er afgelopen week gedemonstreerd tegen de Surinaamse regering. Tientallen Surinamers kwamen vrijdag na een oproep bijeen op de Dam in Amsterdam.

Ze wonen in Nederland maar zijn niet te spreken over de manier waarop Suriname wordt bestuurd.

Wendy Bien, een van de demonstranten, ging live op Facebook:

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

51 REACTIES
 1. Het valt op: ook hier weer alleen creolen. Dezelfde hersenloze groep die Chan vorig jaar in Amsterdam uitschold. Dit zijn de ergste hypocrieten: roepen vanuit Nederland dart het slecht gaat in Suriname. Ga je bezig houden met Rutte ofzo dan! Suriname heeft je niet nodig. Zijn weer die typische mensen die met hun uitkering god gaan spelen in Suriname. Vaak zijn het ook nog NDP’ers. Walgelijke mensen met hun geflopte demonstratie


  gemodereerd
 2. Afschuwelijke hypocrieten zijn het ook. Degenen die o zo graag onafhankelijk van Nederland wilden worden om vervolgens het hardst uit het land te vluchten hebben weer de grootste mond. Deze mensen betekenen niks voor Suriname. Behalve dat zij racistisch zijn, zijn het ook nog eens meelopers waar dit land geen ene moer aan heeft. Ga je eens afvragen waarom Afrika leegloopt en ga je eens afvragen waarom het weet een bepaald soort is dat zogenaamd verontrust is. Onder de fascisten hoorde je ze niet. Nu trekken ze hun grote kwebbel open om hun ongenoegen te uiten. Maar het land vanuit Nederland steunen doen ze niet. Dat laten ze over aan die andere bevolkingsgroep. Liever parasiteert deze groep en maar blijven beweren dat men zo pienaart.


  gemodereerd
 3. Het is hun goed recht om te demonstreren. Niets mis mee. De mensen uit Nederland verdienen veel meer respect. Het zijn juist deze mensen die vanuit Nederland maandelijks honderden pakketten en miljoenen euro’s sturen voor familieleden. De regering in Suriname is een puinhoop op dit moment en als de mensen uit Nederland geen steun zouden geven, dan zouden de arme Surinamers verhongeren. Het overgrote deel van de mensen in Suriname is zeer ontevreden op dit moment. Alleen familie en vrienden van de huidige regering hebben het goed en leven in luxe.

  Als een regering niet in staat is om zijn eigen volk te voeden, dan is het heel triest.


  gemodereerd
 4. Als ik Santokhi was zou ik aftreden en het land teruggeven aan de moordenaars,drugsdealers en staatskasrovers,dan zullen die analfabeten,nietsnutters en de ghetto bewoners een toontje lager zingen…WANT IN GEEN ENKEL LAND TER WERELD HEBBEN CRIMINELEN ONTWIKKELING GEBRACHT,,,ALLEEN MAAR ARMOEDE ,PROSTITUTIE,BEROVINGEN EN HOGE CRIMINALITEIT.,vooral onder de ghetto bewoners die meestal onderontwikkeld zijn.


  gemodereerd
 5. Het lijkt meer op een protest van de HUTU,s tegen de regering in RWANDA,want dit soort achterlijke hersenloze/racisten komen zeker niet uit Suriname.


  gemodereerd
 6. Pardon,,,het zijn geen Surinamers,maar Nederlanders die problemen hebben met de Surinaamse regering, omdat hun drugstransporten aan banden is gelegd waardoor de drugskoeriers werkloos zijn geraakt .


  gemodereerd
 7. @Tjokro. Goed opgemerkt.
  het zijn geen Surinamers maar Creoolse Surinaamse Nederlanders.


  gemodereerd
 8. @Tjokro: helemaal mee eens. Deze zgn. actievoerders moeten gewoon hun gore bek houden, hun paspoort/nationaliteit inleveren en naar Suriname gaan. Dan hebben ze recht van spreken. Stelletje hersenloze nietsnutters dat leeft van belastinggeld van anderen.


  gemodereerd
 9. Helemaal mee eens tjokro.
  Het is makkelijk om van daaruit dingen te.roepen met hun uitkeringen en toeslagen.
  Weten totaal niet wat er speelt hier in su.


  gemodereerd
 10. Jullie moeten gaan demonstreren tegen de grootste en gevaarlijkste crimineel van Suriname, maar die betaalt jullie paarse kakkerlakken.

  Waardeloze mensen zowel in Suriname als in Nederland.

  Ze bakken er niets van en er is geen vooruit gang met hun. Hoe zou dat toch komen. Waarom redden ze het niet. Anderen altijd de schuld geven dat zie voor hun rot leven verantwoordelijk is.

  De mouwen stropen en handen uit de mouwen kennen ze niet. Hun eigen verantwoordelijkheid nemen, kennen ze niet. Zie hoe ze kids verwekken en weg lopen.

  Voor een baas werken voor een laag loontje, meer kunnen ze niet.


  gemodereerd
 11. Dus na vijf jaar de uit de hel gesodemieterde hond bouterse, was het alom shit is Su. Hij zei geef me nog vijf dan komt alles goed. ze gaven hem nog vijf In totaal TIEN dus en wat kreeg het volk? een voortvluchtige vuile hond minister van Finacien, de onschuldige voortvluchtige.
  En nu komen een paar zwaar analfabeten roepen dat die vuile honden terug moeten komen
  donder op
  Ja, jullie duivel is uit de hel gegooid, hij wilde baas zijn in de hel, maar dat pikte de duivel niet. er kan maar 1 de baas zijn in mijn onderwereld. daarom zwerft deze hond nog, nergens op aarde nog in de hel is hij welkom. In de hemel dan? hahaha


  gemodereerd
 12. De beste Surinaamse stuurlui staan altijd aan wal; op de Amsterdamse Wallen wel te verstaan. Ik vind dat als je, als Blaka Bakra, denkt te weten, hoe Suriname bestuurd zou moeten worden, je in Suriname moet komen wonen.. Doe je dat niet, dan moet je gewoon je ‘smond’ houden en het alleen opentrekken wanneer je aardappels eet.


  gemodereerd
 13. Ik woon zelf in Nederland en dit is typisch kudde gedrag van mijn mede Surineds. Feit is wel dat Suriname er niet goed voor staat en dan maakt het niet uit of er creolen, chinezen of hindoestanen aan t protesteren zijn. Het roer moet wel drastisch om in Suriname en voor die mensen hier die zeggen dat deze mensen niet moeten zeuren.. deze mensen sturen wel meerdere malen pakketten en geld naar Suriname voor hun familie leden dus ze hebben recht van spreken.


  gemodereerd
 14. Waarom durfde tijdens de vorige regering niemand openlijk in NL te demonstreren en nu wel?


  gemodereerd
 15. Ben het helemaal eens met forumlid Henkes. Zit geen woord Chinees tussen. Hulde


  gemodereerd
 16. Beste Henkes,
  Ik ben een zogenaamde blakka bakra. Ik eet helaas geen aardappelen al was het alleen maar omdat ik die allemaal naar familie in Suriname heb gestuurd. Maar dergelijke reacties zijn niet vreemd. Die hoor ik al tientallen jaren. Het is niet toevallig dat het 17e rijkste land qua bodemschatten ter wereld een van de armste bevolkingen uit het gebied heeft. Dat komt vast niet doordat ze het in Suriname zo goed weten.


  gemodereerd
 17. Suriname tja!!!
  Borger Breeveld zou zeggen: “a ma pima kondre disi”
  Ik durf te zeggen “a no a kondre, maar na den mensen”

  Een land waar zoveel etniciteiten onder valse voorwendselen bij elkaar zijn gebracht en sinds 1975 tot elkaar veroordeeld zijn. Ze snappen nog steeds niet dat ze sinds 1975 met z’n allen in een doolhof zitten. In de afgelopen 46 jaar hebben alle leiders het volk naar een doodlopend pad in het doolhof geleid. Surinamers, het dolend volk!!! Misschien is dit wel ons lot. Geen leider die de uitgang kan vinden en het volk de tekst en betekenis van het Surinaams volkslied ten volle kan laten ervaren.

  Misschien was het beter geweest als de autochtone bewoners van Suriname in 1975 massaal in opstand waren gekomen met als keiharde eis aan Nederland dat alle import Suri’s ook moesten opdonderen. Dan was Suriname een hele hoop ellende bespaard gebleven van kibbelende bevolkingsgroepen die over en weer denken dat het land van hun is.


  gemodereerd
 18. Waarvoor protesteren? Surinamers die in Nederland wonen moeten eigenlijk niks voor Suriname meer doen. Ze zijn ook ondankbare nietsnutten daar.. Geen cent meer overmaken! Laten ze hun eigen rommel opruimen, dat dom achterlijk volk waar de mensen geen enkele kennis bezitten. Ze hebben alleen leren stelen dAar. Laat het volk in dat land zelf maar opkomen als ze vinden dat ze hebben slecht hebben.


  gemodereerd
 19. Kijk ze de nietsnutters! Stontjie vreters. ALLEMAAL MENSEN DIE IN DE UITKERING ZITTE 😂😂😂😂😂👍😂


  gemodereerd
 20. Deze flying monkey van de grootste didibri van Suriname.
  Willen verwarring zaaien hier bij de diaspora’s in Nederland .
  Net zo als ze dat in Suriname doen.
  Weg met deze flying monkey van de paarse duivel 😈 👿 .


  gemodereerd
 21. Wat voor demonstratie is dit?? Waarom hoorde ik iets over kleur, slavernij en hypotheek zodat de NL regering je in de greep heeft???? Ik ben even de kluts kwijt??? Lijkt wel alsof ze niet alleen tegen de Surinaamse regering demonstreren maar ook tegen de Nederlandse regering! Duidelijke hersenloze nietsnutters….lever je je NL paspoort in ej ga je krachten geven in Suriname ipv lullen vanuit NL…..oohhhh neee dar gaan ze niet doen. Maar dan moeten ze hun bek houden….duidelijk aanhangers van de paarse ratten.


  gemodereerd
 22. Het is zeer triest dat één bevolkingsgroep door zijn eigen landgenoten hier bevochten wordt op grond van ras.
  Dit zegt meer over de aanvallers, dan over het Afro ras. Ja, ik weet… dat is over de hele wereld zo want, er is geen ras als een neger. Het wetenschappelijk bestuderen wel waard. Waarom is een neger zo veelzijdig? Jaa!!! Ik ben trots dat ik Afro ben! Genetisch en in DNA, zit ik sterk in mekaar.
  Dat ik bevochten wordt op grond van mijn ras, bewijst alleen, dat andere bevolkingsgroepen toch een tikkeltje jaloers naar mij kijken. Ik ben emotioneel empathisch, fysiek sterk, goedlachs, goed geproportioneerd, atletisch, muzikaal en intelligent. Terwijl de wereld vecht om geld, geld, geld, blijft de Afro in zijn evenwicht, want hij weet, dat de aarde alles verschaft, wat een mens nodig heeft. Hij heeft respect voor natuur en aarde. Hij pleegt geen roofbouw op z’n omgeving. Hij pleegt geen zelfmoord, als hem zijn stroom wordt afgepakt of dat hij water uit de rivier moet drinken. De Afro is tevreden met de basics van het leven. Dus laat de wereld maar haten, demoniseren, en vooral na-apen, alles… wat de neger ooit aangeraakt heeft.
  Voor ons geen Botox billen en lippen, Geen Viagra en IVF , geen geforceerde danslessen.. You name it. We can do it. Dus stressen we ons niet, vergeven we alle haters en leven weer vrolijk verder Ons boeit het niet. But still… We Love You all..
  Vergeet dat het mobiele telefoon, waar je nu graag op typt, uitgevonden is, ja…. door de Afro, de wc pot, waar je je dagelijks je behoefte doet is ook uitgevonden door een Afro, het verkeersstoplicht, de gloeilamp als t donker is. Enfin, als je slim genoeg bent, google maar.
  Voorbeelden te over… Dat de Surinaamse Afro de kar trekt in een demonstratie, is een doorn in het oog van zijn mede surinamers, bij wie durf en loyaliteit ontbreekt. Nu… De wereld kan nu zien, hoe men zich ten onrechte, etnisch negatief uit over Afro’s. Met als doel de Afro in Nederland te dehumaniseren en te demoniseren.
  Afro en Blanken kunnen gek genoeg niet zonder elkaar. Wij, zijn Yin en Yang. Onafscheidelijke vrienden, die bij elkaar thuiskomen, eten, drinken en soms ook ruzie maken. Toch… ja toch zoeken ze elkaar weer op en sluiten ze elkaar in de armen. Zo is het… Black and White, Yin en Yang, onafscheidelijk van elkaar… Op het werk, de filmset, het journaal, bij sport en spel als vrienden door het leven.


  gemodereerd
 23. @ Blakka Moesje
  23 juli 2022 Bij 20:41
  Mijn god wat een hoop onzin. Zonde van de gebruikte speeksel en lucht. Als de Afro zo superieur is waarom zit de gevangenis dan vol met Afro’s? Als de Afro genetisch welgevormd is waarom is de Afro niet in staat om iets op te bouwen? In mijn ogen is de Afro meest racistisch ja erger dan de blanken. Kom niet hier mij de kes lezen over het dehumaniseren en demoniseren van de Afro want laten we nu eerlijk zijn. Wie begon met het dehumaniseren van de Afro? Toch de Afrikaanse stamhoofden en konings door hun zonen en dochters aan slavenhouders te verkopen Ga bij de nazaten van de stamoudsten jouw krokrodillentraantjes laten. Hoop gekkigheid gehoord maar jouw posting vormt het toppunt.


  gemodereerd
 24. Het ia om hé diep te schamen voor deze mensen, maar het is ook om diep schamen voor sommige reacties hier. Een groep met dezelfde denkwijze verwijst de andere met exact dezelfde denkwijze dat ze idioten zijn..Wat zijn sommige Surinamers e idioten zeg. Ik zou niet gaqn protesteren, want ze hebben zelf voor de huidige regering gestemd. Ze lossen het onderling in Suriname lekker zelf op.


  gemodereerd
 25. Blaka moesje ik weet echt niet in welke wereld je leeft.of heb je een grote djonko gerookt.
  En als je waker schrik denk je weer die rare droom.


  gemodereerd
 26. @ Blakka Moesje
  23 juli 2022 Bij 20:41
  Behoorlijk racistisch stukje alsof de Afro superieur is aan de andere rassen.
  Racisme komt onder de Afro vaker voor dan je durft toe te geven. De Binnenlandse oorlog in ieder geval werd niet uitgevochten tussen enerzijds de Afro en anderzijds de overigen. Dit is ook een reden dat Afro onderling en met anderen niet kan samenwerken. Deal with that!


  gemodereerd
 27. citaat :bevolkingsgroepen toch een tikkeltje jaloers naar mij kijken. Ik ben emotioneel empathisch, fysiek sterk, goedlachs, goed geproportioneerd, atletisch, muzikaal en intelligent. Terwijl de wereld vecht om geld, geld, geld, blijft de Afro in zijn evenwicht, want hij weet, dat de aarde alles verschaft, wat een mens nodig heeft.
  Intelligent !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Waarom giro 555 ???????????????????????????????
  Waarom is het een tering zooitje in afrika??????????
  Heb je wel in de gevangenissen waar al de creoolse professoren colleges geven ???????


  gemodereerd
 28. Door weer de etnische toer op te gaan bewijst van enorme zwakte. Zelfs de president heeft zich hieraan schuldig gemaakt door de uitspraak te doen dat men hem niet wil als president omdat hij hindostaan is.

  Zodra men kritiek heeft tegen Santokhi trekken ze de etnische kaart. Dat is gewoon zwak. Want deze regering heeft de afgelopen 2 jaren absoluut geen verlichting gebracht zoals werd beloofd. Nog mooier, de komende jaren zal de bevolking juist met nog meer verhogingen worden opgescheept.

  De straat koers staat op 23 juli al op 24 srd voor de Euro. Hoe hoger de koers hoe meer spanning er zal zijn in de GEHELE SURINAAMSCHE samenleving want de doorsnee Surinamer verdient simpelweg geen Euro’s of Usd. Dat is de realiteit.


  gemodereerd
 29. geen reacties van die paarsen hier op WTK , of zitten ze nog op de Dam , jullie moeten jullie schamen , waardeloze racisten , echt dit is volk uit de bijlmer , en wendy zagen we nu , debby zal ook daar geweest zijn , het is hier boven al bij velen verteld als jullie daar in de bijlmer het beter weten kom dan naar Suriname , maar jullie durven niet te komen he , misschien gaan ze wel moes van jullie maken hier in Suriname , bla bla bla volk ,


  gemodereerd
 30. Vreemd hoor hoe de uiitkeringstrekkers van Nederland en uitkeringstrekkesr van Suriname er hetzelfde uitzien.


  gemodereerd
 31. Kartoiddjodjo , jij bent echt scherpziend , en het is de waarheid , en als deze gasten een dubbeltje minder krijgen dan gaan ze de straat op en schelden en schreeuwen tegen andere bevolkingsgroepen dat zij dat dubbeltje hebben gestolen , echt die gasten zijn niet geschoold en willen niet werken , dus een hoopje schijt


  gemodereerd
 32. hkf , voel jij je aangesproken , wang snee wang , ja die bevolkingsgroep daar en ook hier denken dat ze heer en meester zijn over Suriname en Nederland , maar die nietsnutters die van die massamoordenaar ddb houden zijn gewoon de domste bevolkingsgroep overal waar ze zich in de wereld begeven


  gemodereerd
 33. burgemeester halsema , u heeft excuus gegeven aan deze groep surinamers , nou draai dat direct terug want die gasten zitten te demonstreren op de dam waar het Nationale Monument staat van alle slachtoffers van de Tweede Wereld oorlog , en Anton de Kom was een van die slachtoffers , deze paarse gasten die daar waren alsnog oppakken en terug sturen naar een land in afrika , want daar horen ze thuis met hun grote bek


  gemodereerd
 34. Hoe weten jullie dat die mensen uitkering krijgen dan waarom, mogen ze niet demonstreren dan andere mensen van andere landen voeren toch ook acties uit hier in Nederland als ze dat willen doen laan ze. Met die negatieve reactie. iedereen doet wat hun willen doen zolang ze maar jouw niet lastig vallen. ik doe niet mee want heb er niets tegen maar al die negatieve reacties is dat nodig net als die demonstreren het gaan lezen


  gemodereerd
 35. Ik zou het prijs stellen dat veel reageerden naar deze mensen toe stappen om hun ongenoegen te uiten. Door Afrika hier erbij te halen zeg al genoeg. Wat heeft alle creolen hier mee te maken??? Ik weet dat PapaJantje een Hindoestaan is met veel haat en dat het een gefrustreerd persoon is die altijd Afrika erbij haalt bij alle discussies. Deze zwaar gefrustreerd afstammeling van het kasten systeem weet blijkbaar niet dat Afrika een wereld deel is. Creolen zijn niet beter dan de Hindoestanen en anders ook niet. Dus stopt met die nonnens en houdt aub op om andere landen bij te betrekken. Het is een Surinaamse probleem en geen Afrikanen probleem PAPAJANTJE


  gemodereerd
 36. Kartoidjodjo@ Vreemd dat jij weet hoe de gemiddelde uitkeringtrekkers eruit zien. Ik… als hardwerkende creol zou het niet weten. Blijkbaar ga veel langs bij de gemeente voor jouw uitkering.


  gemodereerd
 37. Raar dat Nederlanders gaan demonstreren tegen de regering van een bevriende natie. Nog steeds net zo vreemd dat een militair attache van Nederland staatsgevaarlijke adviezen had gegeven op 25 februari 1980 om een bevriende natie met wapens over te nemen.
  Ik adviseer de Nederlanders om tegen hun eigen regering aldaar te demonstreren.
  Anders kunnen wij hier ook demonstreren tegen hun regering in ptata.
  Dus zapatero…a tus zapatos!


  gemodereerd
 38. Vergeet dat het mobiele telefoon, waar je nu graag op typt, uitgevonden is, ja…. door de Afro, de wc pot, waar je je dagelijks je behoefte doet is ook uitgevonden door een Afro, het verkeersstoplicht, de gloeilamp als t donker is. Enfin, als je slim genoeg bent, google maar.

  Blakka Moesje.
  Daar schrijf je ook Ites he. Alles heb je van Google overgenomen en ik sluit niet uit dat de vaste informatie door Afro’s is geschreven. Ik zal jou uit je dromen helpen.
  De mobiele telefoon is uitgevonden door Motorola en wel door Martin Cooper (klinkt niet echt Afro).
  De wc-pot waar ik mij behoefte op doe, is een uitvinding van de Britten (Harrington, klinkt behoorlijk Afrokiaans 🙂
  Gloeilamp is een uitvinding vanEdison (een ieder met basale kennis weet dit).
  Verkeerslicht is wel een Afro uitvinding maar hierover bestaat wel de nodige twijfels.

  Zoals je ziet bevat jouw postings veel leugens alleen om te laten zien dat jouw ras superieur is. Hoe racistisch kun je zijn ?
  Afro’s superieur ?
  Mi mars Papa !


  gemodereerd
 39. en toch zijn we gewoon mensen ,hoe je het went of keert,soms moetje door zwaar weer,maar er gloort dan altijd hoop


  gemodereerd
 40. Vroeger werde reuzen meteen gedood wanneer men ééntje tegenkwam.
  Zo gaat men ook doen met racisten straks. Want ze zijn bedreigend voor de mensheid/beschaving. Want als je al hun haat uit hun binnenste weghaalt, blijft er toch niks over.
  t Zijn deze racisten hier die vooruitgang stagneren, want ze brenge soso fjo fjo
  Zoveel posters moet ik hier skippe …. is ech veel hoor.
  Waar zijn al die normale mense gebleve.


  gemodereerd
 41. Het zou beter zijn als Chan de boel de boel laat en weggaat zoals vele andere hindoestanen. Toen Bouta er was hoorde je niemand klagen. Ik denk dat als ze toen zouden demonstreren, hij ze voor hun kop zou schieten. Maar hij weet dat als hij ze een kommetje rijst geeft, ze stil blijven. Vele andere landgenoten zijn weggegaan, is zie alleen maar de surinamers van afrikaanse afkomst demonstreren en die gasten hier in nederland, helemaal lachwekkend, handje ophouden en demonstreren, ga werken en belasting betalen en dan moet iedereen nog excuses maken voor hun verleden. Baja de burgemeester van amsterdam houdt van ze , ze noemt ze de parels van zuidoost. Nou hou die parels maar lekker daar. Suriname wordt een 2e Haiti. Toekomst ziet er slecht uit en wie heeft het zo achtergelaten. De paarse rat.


  gemodereerd
 42. Wat een stelletje verliezers bij elkaar.
  Ik hoorde zoiets als “Stre de fstre wi no sa frede Gado de wi fesi man Eri libi te na dede Wi sa feti gi …”
  Maar wat doen ze dan in Amsterdam? Fu weri den wit man ede nanga den nonsens?

  Laat ze in Suriname gaan strijden.
  Trouwens die nonsens die ze uitkraaien wordt vooraf gegaan met een nog veel belangrijkere zin: “Sranan gron e kari oen Wans ope tata komopo Wi moe seti kondre boen”
  maar daar hoor je ze niet over.

  Dis na trutru las tori….


  gemodereerd
 43. Deze mensen houden niet van Suriname, na 10 jaar NDP is het land helemaal kapot.
  Waar demonstreren ze op??? Het gaat deze mensen alleen om kleuren en etnisch.
  Waarom demonstreren zij niet tegen Bouterse, Hoefdraad en de vele NDP-ers die het land leeg geroofd heeft en met een grote schuld achter gelaten heeft??

  Als deze mensen echt om Suriname zouden geven dan zouden zij vooruit kijken.
  Dat deze regering de schuld krijgt van vrienden en familie eerst, snap ik wel.
  Maar ga deze regering niet de schuld geven van de economische malaise die de NDP na 10 jaar achter gelaten heeft.


  gemodereerd
 44. De mensen die in Nederland demonstreren werken niet, ze krijgen allemaal een uitkering (gratis geld). Laat ze maar gaan werken.

  Zij hebben een grote mond en voelen zich gediscrimineerd terwijl zij de grootse discriminerende zijn. Toen Chan in Nederland was scholden zij hem uit voor Koeli en ga terug naar India.

  Ja dat zijn de zelfde mensen die klagen dat zij gediscrimineerd worden. Zij hebben geen respect voor anderen maar willen wel respect van anderen. Waarom gaan zij niet terug naar Suriname om het land op te bouwen als zij zo begaan met Suriname zijn.

  Dat zullen zij niet doen want dan zullen zij moeten werken en dat is het laatste wat zij willen. Ik schaam mij voor deze mensen die zich Surinamers noemen.


  gemodereerd
 45. @Hongkongfree

  Dat de koers 1 op 23/24 is, dit is de schuld van de NDP. Wees blij dat de NDP niet aan de macht is anders was de koers tenminste 1 op 50 wegens wanbeleid.

  Dit omdat de NDP veel geld geleend hebben en met rente terug betaald moet worden.
  3x Bouterse is 3x het land naar de klote. Zelfs een ezel stoot zich niet 3x tegen een steen.
  Waar is al het geld gebleven die geleend is en nu moet Suriname bloeden omdat de regering NDP al het geld gestolen heeft, er is niets in het land geïnvesteerd. De NDP heeft nooit een onderzoek ingesteld waar het geld gebleven is en wat er mee gedaan is.

  Dat de mensen nu gaan demonstreren om dat de koers zo hoog is, laat zien hoe dom zij zijn. Het zijn deze mensen die niet van Suriname houden maar van pakketjes, gratis eten en feesten.

  Deze mensen willen weer de NDP aan de macht, dit laat zien hoe zij denken, alles willen zij gratis.


  gemodereerd
 46. @Blakka Moesje; door je rassistische inslag zie je ze echt vliegen….geef voorbeelden van landen waar afro’s gezorgd hebben voor vrede, ontwikkeling en welvaart.
  En wat heeft 10 regeren door een Afro Suriname gebracht????
  Je posting zit vol leugens, denk je dat we hier allemaal zo dom zijn??
  Ik heb niks tegen Afro’s, maar jij bakt ze wel heel bruin.
  En trouwens, wat doen al die Afro’s op vrijdag op de Dam, moeten ze niet werken of hoeven ze dat niet omdat ze allemaal steuntrekkers zijn?


  gemodereerd
 47. Benny
  25 juli 2022 Bij 01:38
  Vroeger werde reuzen meteen gedood wanneer men ééntje tegenkwam.
  Zo gaat men ook doen met racisten straks. Want ze zijn bedreigend voor de mensheid/beschaving.

  Hoeveel van die zwarte racisten die in september discriminerende en racistische opmerkingen maakten heb je gedood? Ik wed geen 1.alleen maar een grote mond!


  gemodereerd
 48. Jammer te lezen dat we weer op basis van ras elkaar in de haren vliegen. Daarom komt ONS land niet vooruit. Het is tijd dat de jeugd de kans krijgt en jullie oude rotte mensen rustig gaan zitten. Wij jonge mensen kijken niet wie van welk ras is of waar je woont. Sommige van ons gaan naar het buitenland om te ontwikkelen omdat jullie het daar onmogelijk maken om de Surinamer te ontwikkelen. Wij willen mensen die hun hersens ontwikkeld hebben en het beste voor hebben met ons land Suriname. Ik schaam me voor jullie zielige reacties.


  gemodereerd
 49. Sriba , j’oef je nie te schame hoor, want in elk land heb je zulke achterlijke racisten.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES