donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Santokhi: Van de maand reshuffling ministers, rvc's en andere hoge functies

President Santokhi: Van de maand reshuffling ministers, rvc’s en andere hoge functies

-

Does Travel & Cadushi Tours

President Chandrikapersad Santokhi heeft besloten in dialoog te treden met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk om het proces van reshuffling dat reeds gestart was, te hervatten. Het staatshoofd zegt dat er van de maand reshuffling plaatsvindt van ministers, raden van commissarissen (rvc’s) en andere hoge functies in Suriname.

De vp is woensdag op de soundtruck van de actievoerders geklommen en heeft de menigte toegesproken. Hij beloofde daarbij dat zijn broer Leo Brunswijk, verschillende functies zal neerleggen zoals door de actievoerders geëist werd.

De aanwezigen scandeerden ook “pur’ a stekker”. Ze gaven aan dat Brunswijk in staat is en de macht heeft om de samenwerking met de VHP te stoppen en de regering naar huis te sturen. De vp ging niet direct daarop in.

Het staatshoofd heeft een handreiking gedaan voor dialoog met een afvaardiging van de leiders van Organic Movement om een tijdlijn af te spreken om brandende zaken aan te pakken. Daarvoor eist de organisatie dat de president eerst twee of drie van de onderstaande eisen inwilligt.

1. Dat u per direct de friends en family benoemingen, van uw totale regering, waaronder ook die van de First Lady, Leo Brunswijk en alle andere dubbele en dubieuze benoemingen, zoals Maaltie Sardjoe etc binnen 48 uur na heden worden teruggedraaid;

2. Dat u per direct de samenleving uitlegt hoe de brandstofprijs tot aan de pomp tot stand komt en waarom de samenleving continue te maken heeft met verhogingen, terwijl wereldwijd de prijzen zijn gekelderd;

3. Dat er per direct een duurzame oplossing komt voor de zorgsector om adequate medische zorg te garanderen zoals neonatale zorg, Bazo kaarten problematiek, beter betalen zorgpersoneel om brain drain tegen te gaan en importeren van specialisten uit Caricom of Cuba om de opengevallen plekken te dichten;

4. Dat per direct het verpleegkundig personeel over hun de Covid-vergoeding kan beschikken.

5. Dat per direct het besluit neemt om de minister van Financiën & Planning op non-actief stelt, omdat u met uw handelingen, de samenleving in verwarring brengt en u ons het signaal geeft dat u een deel van “uw kinderen” een andere behandeling geeft, niet alleen, maar dat u ook de “andere kinderen” in de gelegenheid stelt om simultaan met een strafrechtelijk onderzoek, een intern onderzoek te laten instellen. Doelende op de minister van Financiën en ex-minister Pokie. En indien u het niet door heeft vanwege uw drukke werkzaamheden, willen wij u erop attenderen dat dit voor polarisatie heeft gezorgd.

6. Dat de samenleving er recht op heeft te weten wat er concrete is gebeurd in de case van de Hakrinbankdirecteur. Vrouwen voelen zich nu hiermee aan de grieven van mannen op de werkvloer overgelaten, dus eisen we dat het Openbaar Ministerie exact uitlegt, waarop zijn bevindingen zijn gebaseerd om tot de conclusie te komen dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd. In dat kader eisen wij van het Parlement dat de ‘Wet Sexueel Molest’ binnen een week op de agenda wordt geplaatst ter behandeling.

7. Dat het generaal pardon in de houtsector per direct wordt ingetrokken want hiermee bevorderd u corruptie en chaos.
8. We eisen duidelijkheid en transparantie als het gaat om het CBvS schandaal.
9. We eisen per direct verlaging  van de EBS tarieven.
10. We eisen per direct een financiële influx voor het onderwijs zodat er middelen worden vrij gemaakt om goed onderwijs te bieden.
11. We willen weten waarom u heer president ten faveure van de handelaren, maatregelen neemt, die hen beschermd in plaats dat u de kant van het volk kiest om ons te beschermen tegen de stijgende woeker winsten!

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

33 REACTIES
 1. En geen eisen dat Bouterse de miljarden koet terugstorten? Adhin, Hoefdraad en al die anderen die onder de fascisten puissant rijk geworden zijn? Abrahams liep blootsvoets en geldt nu als een van de rijksten in dit land. Hoe heeft dit afschuwelijk manschap dit voor elkaar kunnen krijgen? What about de enorme lappen grond die Sabajo gekregen heeft? Waarom mogen stadsmensen in Para geen perceel kopen ?
  Daarover moeten de acties gaan. Maar aan deze zeer laag opgeleide mensen verwacht je niks anders dan dom geleuter. Brunswijk kan Suriname niet leiden!


  gemodereerd
 2. Suriname is als land vernietig door politici en dat gebeurt
  keer op keer. Ze sturen vaak ministers weg maar die gasten
  worden hun levenslang betaald uit staatsgelden een schande
  want de staat verzorgd mensen die niet meer werken.


  gemodereerd
 3. Waslijst aan eisen maar nergens lees ik waarom oud ndp parlementariërs incl oud Pres. Bouterse niet vervolgd moeten worden wegens wanbestuur en/of corruptie. Bijna lachwekkend. Het is duidelijk dat de demonstranten van paarse signatuur zijn.


  gemodereerd
 4. Blij te vernemen dat de president eindelijk tot inkeer is gekomen dat bepaalde ministers heel slecht presteren. In elk geval zouden een paar ministers op cruciale ministeries gelijk vervangen moeten worden, o,a. Volksgezondheid, Sociale zaken, justitie, grondzaken en economische zaken. Allen benoemingen van familie en vrienden op hoge posten terugdraaien. Zet capabele mensen op die posten ongeacht politieke voorkeur. De hele regering zou wat soberheid moeten uitstralen richting het volk.

  Van mij mag de president zijn zittingsperiode uitzitten als hij wat meer daadkracht toont en snel ingrijpt zonder steeds mooie woorden te gebruiken.

  Behalve de reshuffeling moeten alle gronduitgiften van het Sabaku project en Kronenburg teruggedraaid moeten worden.

  Ik hoop dat bepaalde DNA leden van de coalitie ook tot inkeer komen en de regering kritisch volgen en niet steeds verdedigen. Want daaraan heeft de regering helemaal niets. De DNA leden zitten namens het volk daar en moeten opkomen voor het volk en niet voor het partijbelang. De DNA leden hebben ook een voorbeeldfunctie en zouden niet mee moeten werken aan de grondroof, waarbij zij meerdere stukken grond hebben toegewezen gekregen. Dat is pure hebzucht, eerst wij dan dan het volk.


  gemodereerd
 5. Helaas eisen de eisers niet tot mijn spijt.
  – Namelijk dat de grootste vloek die Suriname de afgelopen 40 jaar heeft gekend niet opgesloten wordt. Zolang deze vloek niet doodgaat of opgesloten wordt slaat deze vloek over op het hele land.

  – 4 miljard gestolen geld terug en ALLE betrokkenen achter de tralies.


  gemodereerd
 6. Nou, het is overduidelijk dat deze actievoerders een te grote broek aanhebben, het is eerder gezegd, dit zooitje is absoluut geen afspiegeling van de bevolking.
  Aangaande de reshuffling: Lonny heeft dit maandenlang kunnen tegenhouden omdat hij zgn. de beoordeling van de abop ministers en ander geplaatsten pas in augustus kon afronden.
  Het staat vast dat een van de abop-ministers die ver onder de maat gepresteerd heeft, Moks-Aleisi is en vervangen zal moeten worden. De vraag is welke andere abop kreukel op de post geplaatst zal worden. Want laten we eerlijk zijn, het zijn geen hoogvliegers!


  gemodereerd
 7. Ik vind de punten die worden belicht nog niet zo’n slecht argument. Vooral het benoemen geven van hoge positie aan familie vrienden is niet meer van deze tijd. De nieuwe generaties heeft t al snel door en grijpen de media aan om hun ongenoegen te delen. Wel een pluspunt om in dialoog met de actievoerders te gaan praten. Hoopt dat hieruit concrete afspraken en beloofde doelen worden gerealiseerd.


  gemodereerd
 8. De wensenlijst bevat zaken welke met kleine huishoudgrepen kunne worden ingewilligd. Indien er gerichtere zaken waren geëist dan waren de president en de vice president niet bij machte deze in te willigen.
  Bijvoorboold:
  – directe aanhouding en opsluiting van een ieder, zonder aanziens des persoon, waarvan bekend is dat zij wel of niet bewust hebben deelgenomen aan de fraude bij de CBVS en het ministerie van Financiën.
  Te denken valt aan de eigenaar en zijn schoonzoon van de Combé markt en Chotelal waarvan bekend is dat zij deelnemers zijn van het witwassen etc.
  Degenen die in beeld zijn gebracht in bewaring nemen totdat er duidelijkheid is..


  gemodereerd
 9. Goede zaak dat Z.E. president Chandrikaperkash Santohki van de republiek Suriname in zijn regeringscoalitie of departementen, enz een Fa No(w) Doe of op zijn Engels gezegd een reshuffeling gaat doen om de juiste mensen met kennis en ervaring, persoonlijkheid, algemeen belang voor land en volk te hebben.

  De geschikte man of vrouw op de juiste plaats.

  Alle ndp-ers ea die het werk molesteren moeten naar huis worden gestuurd. Wat mij part betreft op staande voet worden ontslagen omdat ze zaken van het beleid bewust molesteren.

  Keihard aanpakken. Het Algemeen belang telt.

  Suriname Internationaal op de wereldkaart plaatse, waardoor het zich goed kan verkopen is prima, maar het nationaal belang moet ook goed onder ogen worden gezien. Het zijn de Surinamers die het werk moeten doen.

  De mensen met kroeshaar, Marrons en Creolen ( in Afrika, waar hun voorouders vandaan kwamen, heten ze niet zo. Ze hebben dezelfde lichamelijke kenmerken als de Afrikanen van oa de Westkust of Oostkust van Afrika. In Suriname hebben de vrouwen allemaal een haardracht van kunsthaar of van een paardenstaart afkomstig is. Ze willen zo graag gladhaar hebben en zich anders voordoen dan wie ze zijn. Sari Tori. Ze weten niet wie ze zijn.

  De hoogste tijd dat ze gaan nadenken hoe ze genoemd willen worden en hun haardracht. Andere etniciteiten zijn blij met hun haardracht en hoe ze internationaal heten.


  gemodereerd
 10. Suriname Internationaal op de wereldkaart plaatsen, waardoor het zich goed kan verkopen is prima, maar het nationaal belang moet ook goed onder ogen worden gezien. Het zijn de Surinamers die het werk moeten doen.


  gemodereerd
 11. Als we een leider wilden hebben die goed was in het reshufflen van onder hem werkends grappenmakers en paljassen, hadden we net zo goed de vorige jongleur/clown kunnen houden.


  gemodereerd
 12. bravo trekt de stekker er niet uit omdat hij dan ook gelijk geen vp meer is


  gemodereerd
 13. Ze zeggen niet politiek gelinieerd te zijn, maar alle punten komen uit de koker vd ndp.

  Als ik nu een uitdraai maak vd telefoongesprekken v de “trekkers”, dan is het duidelijk wie de opdrachtgever is. Ook de bankrekeningen v hun hele fam controleren.
  Helaas mag alleen de veiligheidsdienst dit doen. Erughhh jammer.


  gemodereerd
 14. Ze gaan wel heel erg ver.
  Dit is niet ten faveure vh volk maar een persoonlijke jacht.
  Neus schaam je, walgelijk dat jij jezelf hiervoor leent.

  Toen drugsdealer dina werd afgevoerd, wat was de reactie v bouta; hij is volwassen genoeg, ik bemoei niet.
  Als de president aangeeft dat zijn zoon issues heeft dan moet dat voldoende zijn.
  Waarom moet hij publiekelijk zijn kind tot orde roepen? Zijn jullie gestoord.

  Het kan het niet verkroppen dat zijn vader met een 20-jaar jongere vrouw is getrouwd en vooral omdat hij geen functie heeft gekregen. Zijn verwekker was ook niet zo pluis. Verloren zaak, als je vader geen pres meer is kun je terug naar je mama.


  gemodereerd
 15. Nog één commend.

  Dat baby-verhaal klopt niet, zoals het wordt voorgespiegeld. Zoek het uit.
  Welke ‘bedroefde ouders’ lenen zich hiervoor.

  Het management is ongeschikt, want als er geen personeel is, dan verwijs je de ouders naar een ander ziekenhuis. Er zijn tal v bewijzen dat patiënten in een gang zijn gedumpt en zijn overleden.

  Ze gaan letterlijk en figuurlijk over lijken. De enige op aarde die tijdens covid hebben gestaakt en covidgeld eisen. Het is bloedgeld want tientallen suri’s zijn onnodig overleden. En nog steeds, heel veel jonge mensen zie je in fam-berichten.
  Walgelijke rommel!


  gemodereerd
 16. 12 we willen dat Bouterse in Santa Boma wordt opgesloten.
  13 we willen dat Bouterse en de NPD alle gestolen gelden en illegaal verdiende inkomsten in de staatskas stort
  14 id voor de VP en Bordo
  15 we erkennen, dat de huidige toestand is veroorzaakt door de NPD en dat dat niet in 2 jaar of zelfs 5 jaar kan worden opgelost.
  16 we komen met een onderbouwd plan waar al dat geld voor onze eisen vandaan moet komen en als we dat niet op Vrijdag 22 juli 2022 doen houden we voortaan onze mond en roepen we het protest af.


  gemodereerd
 17. Ik vind dat dit redelijke eisen zijn .
  Bij goed bestuur zouden alle eisen moeten worden ingewilligd.
  Als de meeste van deze eisen al 2 jaar geleden was ingevoerd.
  Dan hadden wij vele stappen al voor uitgemaakt.


  gemodereerd
 18. op punt 9 na allemal redelijke eisen.
  eisen waar het volk wat aan heeft en niet een klein groepje


  gemodereerd
 19. Santokhi heeft zelf steevast geroepen dat ‘wo set-ing’. Dat kost hem nu veel vertrouwen. Hij had de situatie niet als ‘beheersbaar via goed management’ moeten schetsen. Het rot zit tot heel diep in de bodem en is niet zomaar beheersbaar. Dan zou elke Surinamer een heel eerlijke denk- en handelwijze moeten hebben. En dat is onmogelijk.
  Welke regering er straks ook komt, het zal zeker 2 jaar duren eer de sitatuatie verbetert.
  Bovendien gaat de wereld in 2023 in diepe recessie, dus nog meer ellende is in aantocht.
  Ik raad de mensen maar aan geen onmogelijke dingen te eisen nu, want anders is er volgend jaar helemaaal niks meer te pappen. Count your blessings.


  gemodereerd
 20. Achterlijk volk , te dom om te poepen maar wel eisen stellen met hun veel te grote bek.
  Maar over hun verplichtingen hoor je ze nooit?

  Wordt dus tijd voor de grote schoonmaak!
  Dit volk snijdt zich zelf in hun vingers.

  0. NIKS gratis meer… betalen zul je.
  1. IEDEREEN moet belasting betalen over zijn inkomsten!
  2. IEDEREEN moet belasting betalen over zijn vermogen!
  3. BTW per direct invoeren!
  4. IEDEREEN betaald mee aan een basis zorgverzekering!
  4. Herkeuring van ALLE ambtenaren of ze wel geschikt zijn voor hun functie! zo nee, dan onslag op staande voet.

  5. Alle friends en family benoemingen van de huidige maar ook van de 2 voorgaande regeringen per direct terugdraaien.


  gemodereerd
 21. reshuffeling? de zoveelste keer?
  ongekwalificeerd personeel elke keer ergens anders neerzetten?
  als die personen hun werk niet goed doen behoor je ze te ontslaan en niet te reshuffelen omdat het friends and family is/zijn
  de zoveelste domme blunder van een incapabele regering die er alleen voor zichzelf zit


  gemodereerd
 22. pur a stekker gaat brunswijk nooit doen, want dan is hij geen vp meer
  iets dattie nooit op gaat geven als machtswellustelling


  gemodereerd
 23. De regering wil formeel en professioneel in dialoog maar professionaliteit zijn de paarse paniekzaaiers niet gewend. Zij willen publiekelijk de regering onder druk zetten.

  De regering Santokhi zou heel goed dit verlangen kunnen aannemen. Afgevaardigen van de regering zouden live op televisie in debat kunnen gaan met de zogenaamde demonstranten.
  Want hoe realistisch zijn zij ?
  En wie vertegenwoordigen zij nu werkelijk ?
  Bullshit Bouta heeft een harde kern van zo’n 10.000 man. Dus het zal mij niet verbazen dat de groep straks “lijkt te zijn gegroeid” ! Nee, het zijn nog steeds die hersenloze boutisten en een paar oude NDP sympathisanten die groepsgewijs optreden !
  En hoe / via welk kanaal worden zij aangesproken en opgeroepen ? Is dat niet die paarse propaganda zender / volksemphänger von das Limbo FM?

  Kijk goed naar de opkomst, het is een optelsom van de kleinere groepjes die sinds het aantreden van deze nieuwe regering loopt te klagen en constant loopt te demonstreren.

  Als we goed kijken naar de beelden laat dan één ding duidelijk zijn: slim-Suriname is en hoort daar niet bij !

  De regering Santokhi moet nu om de orde constructief te herstellen Bouterse verbannen !

  Ik ben trots op Slim-Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 24. Reshuffling , dat betekent dat deze klootviolen verder betaald worden, zonder geen ene klote te doen! Chan deze idioten moeten gewoon ontslagen worden, ne niet anders. Zo blijven de spook ambtenaren in stand, waar blijven je beleid
  adviseurs man ??? Mijn motto is: yu no bung, dang yé hari a dang! G . Rusland verdient 25:000 Srd per maand, sang a man
  é du ??? Yu no é go taigi mi takki a mang, é hari ing bana heri dei ??

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 25. Dit is weer blablablabla van onze blablablabla president. Er gaat niks gebeuren, deze regering denkt dat zij het beste weet wat goed is voor Sranan. Het is de arrogantie ten top. We Benne benieuwd !!!!


  gemodereerd
 26. dat reshuffling zou toch al een paar maand eerder gebeurt moeten zijn , het zal ons eens benieuwen welke ministers worden vervangen , toch zeker de minister van bibis , de minister van transport, communicatie en toerisme, de minister van grond en bosbeheer , de minister van natuurlijke hulpbronnen , de minister van justitie en politie en ook die minister van lvv , want deze ministers maken er een potje van


  gemodereerd
 27. Sergio Gentle en zijn maatjes zijn trekpoppen van op D, ze zijn in opdracht van hem bezig maatschappelijke onrust te creëren. En ja, ze trekken met hun geblerr wat hersenloze dwazen mee die te lui zijn om te werken. De regering doet er beter aan om een verklaring af te geven waarin zij stelt niet aan de eisen (2 t/m 11) te zullen voldoen.
  Aangaande eis 1. De benoeming van Leo Brunswijk moet worden teruggedraaid. Immers, de regering zit er niet om broers en zussen te faciliteren.
  Praten met deze hersenloze idioten is just a waste of time.


  gemodereerd
 28. Aangaande de reschuffle;
  Voor allen die het vergeten zijn…tijdens het wanbewind van didibrie heeft hij ruim 48 ministers vervangen. Zij genieten nog elke dag nog van de priveleges als ex-minister (gratis geld, gezondheidszorg enz)
  Het wordt de hoogste tijd dat de wet die dit voorschrijft, word herzien!


  gemodereerd
 29. Terwijl in Guyana wij een economische groei zien van bijkans 59% volgens de WereldBank; Guyana onze medisch specialisten weglokt en gratis grond en woningen biedt; onze landbouwdeskundigen liever in Guyana wonen en werken; er geen politieke miskleunen in de Guyana’s regering zitten ;buitenlandse investeerders massaal naar Guyana trekken: tjalk: zien wij in Suriname alleen maar poppenkast en houdt de Regering Santhoki / Brunswijk zich bezig met randverschijnselen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES