Protestmanifestatie donderdagochtend afgelast; nachtprotest gaat normaal door

12

Organic Movement heeft zojuist bekendgemaakt dat uit dringende veiligheidsoverwegingen de protestmanifestatie van donderdagochtend is afgelast. Gevraagd wordt om begrip voor het besluit.

De organisatie meldt dat zij in de middag om 17.30 uur normaal op het Onafhankelijkheidsplein zullen zijn voor het nachtprotest. “Wij gaan gewoon door!!”

Vicepresident Ronnie Brunswijk is woensdag op de soundtruck van de actievoerders geklommen en heeft de menigte toegesproken. Hij beloofde daarbij dat zijn broer Leo Brunswijk, verschillende functies zal neerleggen zoals door de actievoerders geëist werd.

De aanwezigen scandeerden ook “pur’ a stekker”. Ze gaven aan dat hij in staat is en de macht heeft om de samenwerking met de VHP te stoppen en de regering in Suriname naar huis te sturen. Brunswijk ging niet direct daarop in.


12 REACTIES

 1. De meest luie en onderontwikkelde mensen stellen zware eisen. Ben benieuwd hoe zij de ontwikkeling van Suriname zullen voortzetten. Het soort dat uitsluitend verantwoordelijk voor is dat dit land leeggeroofd is.
  gemodereerd

 2. Goh, het wordt me wat deze nacht onder de dekens in de kampeertent van Raoul.
  De vraag is of Raoul zich wel kan beheersen om van het Neusje van haar zalm af te blijven.
  Is het jullie tijdens de protestmanifestaties niet opgevallen dat er tussen Raoul en het Neusje van haar zalm iets moois groeit?
  GEZELLIG al die protestacties met ogenschijnlijk zeer hoog chill-gehalte. Het bevreemdt me echter dat ik niemand bij deze acties zie die op me lijkt (voor de goede orde, ik lijk niet op Chan).
  Geef het volk wat zij verdient!
  Geef het volk wat zij vraagt!
  Geef het volk Desi!
  Als we toch met z’n allen destructief bezig zijn.
  gemodereerd

 3. Een nachtprotest?? waar is het goed voor?? hebben jullie niks beters te doen, werken bijvoorbeeld?? Nee he, want na die nachtprotest is het njang dringi en dansi te manteng.
  oe les agoe…
  gemodereerd

 4. 40 jaar zwarte president, land failliet geraakt, geen massale protesten. 4 miljard gestolen niks aan de hand.

  2 jaar hindoestaanse president, 20 miljoen gestolen, het hele Afrikaanse gedeelte van het land in rep en roer, ook de Afrikaanse diaspora zeer ontevreden met een koeli pres is gebleken.

  De wereld kijkt mee naar dit vredelievend “niet racistisch land”.

  In een land waar iedereen voornamelijk overdag in vrede en harmonie naast elkaar leeft en snachts een bepaalde deel van een bepaalde groep gaat roven. Jammer dat het zo moet maar het is de huidige realiteit.

  Misschien had chan miljoenen toch moeten lenen om pakketten uit te delen om het bedelende gedeelte van het volk toch tevreden te kunnen houden, zodat hij meer tijd kreeg en totdat het weer iets beter zou gaan.

  Want gezien de olievondsten moet het toch een keer beter gaan lijkt mij.
  gemodereerd

 5. Laten ze allemaal opdonderen Jan en alleman denken jullie dat ze het beter zullen doen ze neem alles van ze af dat ze van het land hebben gestolen zet daar mensen die geschoold zijn en niet laten doorbetalen tot hun dood laat ze gaan werken zo alleen zullen ze voelen wat de Surinaamse gemeenschap meemaakt en wie de bak moet ingaan gaat de bak in mensen met een strafblad of national of international gezocht worden mogen niet in de regeling ik vraag me af als ze het zelf niet inzien dat het niet goed gaat als je eer heb en ik merk dat ze het niet hebben zouden ze het aan zichzelf houden meest onderontwikkelde regering ooot
  gemodereerd

 6. Ze moeten hun roes kunnen uitslapen na alle drank, drugs & rock en roll.
  Dit mag ook in het guinness book of records. Protest suriname-style, ze zijn moe.
  gemodereerd

 7. Leo Brunswijk is de zwakte van de ABOP.
  In de VHP zitten er vele zwakke schakels.
  Ik heb al eerder gezegd dat ik vind dat de VHP is gekaapt door Santokhi en diens christenguru Harold Pultoo.
  Ze proberen de VHP om te zetten in een christelijke partij. De domme Hindoes staan erbij en kijken ernaar. Zoala Jogi en Gajadien die als lamlendig kunnen worden aangemerkt.
  Het is tijd voor een echte Hindoe Partij in Suriname. De beginselen van de Sanatan Dharma kunnen Suriname een goede regering geven.
  gemodereerd

 8. Zo zo al het gespuis is uit hun hangmat gekropen en nu mooi bij elkaar.
  Meteen een brandbom er op, alleen zo roei je deze ratten uit!

  Moeten deze idioten niet werken?
  gemodereerd

 9. Men heeft kunnen aanhoren wat bepaalde Afro’s aan leuzen hebben geroepen; ‘ wij zijn de erfgenamen van Suriname en wij zijn de eigenaars van dit land’. Maar waarom zijn de Afro’s dan niet in staat geweest om het land op te bouwen en zijn ze zelfs na de onafhankelijkheid nog steeds afhankelijk van het buitenland? De rechtmatige eigenaars van Suriname zijn de Indianen en niemand anders. Dus beste Afro’s broeders en zusters pakken jullie de boot richting Ghana en ga daar de grote basi spelen. Jullie zullen met open armen worden ontvangen omdat jullie als nazaten van de Ashanti koning (s) gezien worden. Toe maak heel de wereld blij….
  gemodereerd

 10. Wat een domheid allemaal.

  Als je stelt dat Chan en Brunswijk familie en vrienden op posten gezet hebben zonder kennis van zaken, dan geef ik jullie gelijk. Deze mensen dienen tegelijk aan de kant geschoven te worden.

  Maar om te stellen dat de huidige regering schuldig is aan de huidige slechte economie vind ik niet terecht. Surinamers zijn hardleers, onder Bouterse ging het land telkens van slecht naar slechter..

  Suriname was vroeger een mooi en welvarend land tot de coup van Bouterse.
  Tijdens de coup is Suriname naar de afgrond gegleden door toedoen van Bouterse.

  Tussen 1991 en 1996 ging het beter onder Venetiaan.

  En toch had het volk in 1996 op de NDP gestemd met Wijdenbosch als president.
  Tijdens dit (Wijdenbosch/Bouterse) bewind ging het heel slecht met het land wegens corruptie, diefstal en zelfverrijking.

  Daarna kwam Venetiaan (Front), die had alles geherstructureerd, er kwamen jaarverslagen, koers laag en stabiel, goede economie BPN steeg.

  Het ging goed met Suriname toch koos het volk weer voor de NDP (Bouterse).
  Tijdens het bewind van Bouterse veranderde alles snel, alle reserves werden geplunderd, BPN zakte zelfs van +5.3 naar -5.6 in 2016, BPN zakte in 2020 zelf tot -12%.

  In 2015 ging het niet zo goed in Suriname, de reserves onder front was geplunderd en er kwamen schulden.
  Daarom zeg ik dat corruptie, vriendjes politiek en zelfverrijking een diep geworteld probleem in Suriname is. De DNP deed aan omkoping, feestjes, pakketten uitdelen en strooide met geld, de bevolking keek niet meer wat er slecht ging maar stemde toch massaal weer op de NDP, de bevolking werd omgekocht als zij maar pakketten kregen en feestjes konden vieren.

  Wegens zelf verrijking en corruptie vervijfvoudigd de staatsschuld van 26% van het bnp in 2014 naar 125% in 2020 dit doormede van hoge tekorten op de staatsbegroting.
  Door 10 jaar wanbeheer, diefstal en zelfverrijking van de NDP Coalitie zakte de waarde van de Surinaamse dollar in 2020.

  Door de NDP is nooit een onderzoek gekomen waarom de staatsschuld zo hoog was, waar de reserves gebleven waren bij de overdracht van de macht Venetiaan – Bouterse, waar al het geld gebleven is van al die leningen die genomen zijn.

  In 2020 nam de huidige regering Chan/Brunswijk als het ware een land over zonder reserves en een te hoge buitenlandsschuld voor een land met amper 600.000 inwoners, de rente is zo hoog dat het onmogelijk is deze schulden af te lossen.

  Om nu de regering Chan/Brunswijk de schuld te geven dat het economisch zo slecht met land gaat is niet eerlijk.

  Het is de zelfde bevolking die in de jaren heen telkens voor Bouterse (NDP) gekozen hebben terwijl zij wisten dat het in het verleden niet goed uitpakte.

  Dat het in Suriname niet goed gaat is de schuld van dezelfde bevolking die feestvieren, omkoping van pakketten belangrijker vonden dan te kijken wat er in het verleden mis ging en te kiezen voor een goede toekomst voor het land op langere termijn.

  Dat die zelfde bevolking nu gaat demonstreren omdat het niet goed gaat met het land, hebben daar zelf aan meegewerkt door zich om te laten kopen, het is dus ook hun eigen schuld.

  Het is makkelijk de hand niet in eigen boezem te steken en een ander de schuld te geven.

  Hopelijk leren wij hiervan en komt er een kanteling met zelfbesef bij de bevolking dat corruptie, omkoping en zelfverrijking niet meer kan en dat zij ook zelf hier niet meer aan meewerken.

  GOD Bless
  gemodereerd

 11. Volk van Suriname ,ramen en deuren na 17.30 u. sluiten en voor niemand open doen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.