donderdag, november 30, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieBroertje Gentle doet aangifte van vrijheidsberoving tegen politie

Broertje Gentle doet aangifte van vrijheidsberoving tegen politie

-

Does Travel & Cadushi Tours

De 38-jarige Dwight, een jongere broer van hoofdinspecteur van politie (HIP) Sergio Gentle, heeft vandaag bij de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) van de Surinaamse politie aangifte gedaan tegen politieambtenaren van Nieuwe Haven wegens vrijheidsberoving.

Hij werd gisteren maandag 18 juli, door de politie van Nieuwe Haven naar het politiebureau overgebracht voor onderzoek.

De politie van Nieuwe Haven kreeg gistermiddag een melding van een vechtpartij aan de Sophialaan. Ter plaatse aangekomen bleek, dat het niet om een vechtpartij ging, maar een slepende kwestie tussen Dwight en de 48-jarige Jurgen A. De twee zouden over en weer aangifte van onder andere bedreiging tegen elkaar hebben gedaan.

Volgens Jurgen is de ruzie tussen beide partijen vorig jaar december begonnen. Dit ontaarde op 6 maart in een schietpartij legde Jurgen uit. Hij zag zijn tegenstander Dwight, in een bettingshop in Paramaribo en schakelde de politie in. De politie ging na de melding ter plaatse voor onderzoek.

Dwight werd naar zeggen van Jurgen met de prowagen naar het politiebureau meegenomen. Volgens Jurgen ging Dwight vrijwillig met de politie mee. Hiervan zouden er volgens hem camerabeelden zijn. Volgens de politie werden beiden mannen voor afhandeling van de zaak uitgenodigd, waarna rapportage zou worden gepleegd aan de hulpofficier.

Gaande het onderzoek verscheen hoofdinspecteur Gentle op het politiebureau. Hij zou volgens zijn collega politiemannen flink tekeer zijn gegaan. Ook chanteerde hij de politieambtenaren dat hij ze een les zou leren en dat hij media erbij zou halen, hetgeen hij ook deed. Gentle suggereerde daarbij daarbij dat de arrestatie van zijn broertje ’te maken heeft met hun participatie aan de protesten van maandag tegen het beleid van de regering’.

“Ik ben niet door president Santhoki afgestuurd op Gentle. Hij heeft niets te maken met mijn zaak. Ik weet niet hoe Gentle erbij komt om leugens in de media te verspreiden. Gentle moet objectief blijven”, merkte Jurgen op.

Zoals aangegeven werden partijen vandaag voor lopende afspraken en verdere afdoening van de zaak ontboden op het bureau. Jurgen gaf gevolg hieraan, maar de jongere broer van Gentle is niet verschenen bij de politie van Nieuw Haven.

UPDATE – Jurgen in gesprek met TBN Prime Alert:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

15 REACTIES
 1. grote broer s.gentle is een rotte paarse appel , die zijn collega’s politie ging dreigen en ze de les wilden leren nou die moet meteen opgepakt worden
  president hier is al een bewijs dat paars actief bezig is bij de demonstraties
  gemodereerd

 2. Ja ja @ WAT… we weten het nu wel. Elke persoon die contra de autoriteiten is, is paars! Het is niet normaal..
  gemodereerd

 3. Deze rotte appels gelijk het korps uitsmijter. Wat denkt hijzelf? Dat hij untouchable is en rambo? En denken dat Suriname van hem en zijn paarse criminele boevenbende olv de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D is?
  Trap hem eruit,die sebrefata
  gemodereerd

 4. Als Chan geen ballen toont is het land verloren. Paars terrorisme is bezig. Land hebben ze al leeg geplunderd achtergelaten. De onderwereld heeft met al zijn tentakels de bovenwereld geïnfiltreerd. Land op alle vlakken bankroet achtergelaten. Financieel, economisch, sociaal en moreel.
  De paarse kanker moet uitgeroeid worden. Zie die ene rotte appel.Wat een agressief mens. En dit is nu een hoge officier bij de gewapende machten. ik zou deze man gelijk ontwapenen.
  gemodereerd

 5. Als ‘ Paars’ actief is bij de demonstraties, is de VHP ook actief binnen de Rechterlijke macht en het OM.
  gemodereerd

 6. Met dat soort mensen bij de gewapende machten en het bestuur zal Suriname nooit vooruit komen. Arresteren wegens bedreiging, belediging en chantage
  gemodereerd

 7. Hoofdinspecteur Gentle kent het wetboek van strafrechten beter dan wie dan ook, uit zijn verklaring blijkt, dat hij zijn broer heeft bijgestaan middels interventie van een advocaat.
  Hiermee heeft hij voorkomen dat er misbruik van zijn positie werd gemaakt.
  De broer kan altijd vertegenwoordigt worden door zijn advocaat, dus behoefde persoonlijk niet aanwezig te zijn.
  gemodereerd

 8. allemaal opgetrommeld door ndp paars aanhangers
  het is toch erg wat zich afspeelt in onze samenleving. de kloof tussen de verschillende bevolkingsgroepen wordt met de dag groter. EENDRACHT MAAKT MACHT , maar dan wel in landsbelang en niet voor persoonlijke gewin.

  tjee
  gemodereerd

 9. 80% bij de politie, (KPS) is knudde !!!!!!!
  Of ze nou groen paars oranje of rood wit zijn!!
  Soso Bandieten dapé, corruptelingen allemaal.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. De pres, stuurt de mensen naar de politie om klachten in te dienen van diefstal, wetende dat de politie er niets aan zal doen. Gelukkig weten de mensen die het recht hoog achten, hoe deze stank te ontwijken en de mogelijkheid te creeren om de dieven toch berecht te krijgen.
  We zullen zien of de regering, het internationaal gerechtshof kan omzeilen als het Surinaams
  volk haar klachten daar deponeert.
  gemodereerd

 11. Mul, ga je geschiedenis leren. Het verleden verklaart het heden. Dus paars is de grote oorzaak van ALLE ellende in Suriname. Punt uit. De feiten liegen er niet om. Vanaf 25 februari 1980 is het bloed van onschuldige burgers en de tranen van het verarmd Surinaams volk VELE EN VELE MALEN GROTER dan welke andere figuur uit de Surinaamse geschiedenis vanaf 1975. Dus i rest my case ! Paars is een anarchistische boevenbende, die wet noch recht kent in een democratische rechtsstaat. Dat moet jij toch weten als echte NPS-er ?
  Smatje, vanaf 2010 t/m 2020 heeft die paarse rattenbende ALLE overheidsorganen en strategische posten ingenomen en destabiliseren het beleid. Noem ze maar op: Linscheer als nationaal veiligheidscoordinator ; die andere hindostaanse adjudantkiller van opa D. Logisch dat er vertrouwelingen op vitale posten geplaatst worden. Dus overal paarse infiltranten.
  gemodereerd

 12. Op 7,8 december 1982 werden 16 Surinamers ook opgepakt en opgesloten in Devil in Fort Zeelandia in Paramaribo Suriname. Paul Somohardjo kan daar een boek over schrijven.

  Zie hoe het met 15 hen is afgelopen. Tot op heden is de strafzaak bij de krijgsraad/rechtbank nog niet afgerond. Familie ea, Surinamers die in de rechtsstaat geloven vinden dat het nu de hoogste tijd wordt dat de rechters nu het vonnis definitief slaan.

  Deze broer van de oproerkraaier is vrij gelaten en doet zelf aangifte.

  Zie het verschil tussen een dictatuur en een democratie.
  gemodereerd

 13. Dit is het resultaat van 40 jaar zogenaamde revolutie. Een revolutie die er niet had mogen zijn en alleen maar chaos, ellende en armoede heeft gebracht voor het volk van Suriname.
  Hoezo heeft paars er niets mee te maken. Paars heeft er alles mee te maken en zit inmiddels in het DNA van deze oproerkraaiers die geen benul hebben wat er precies is gebeurd met het land onder DDB.
  Paars is de ellende van alle kwaad in Suriname.
  gemodereerd

 14. ha ha die paarsen worden nerveus , ja paarsen we blijven het herhalen dat jullie paarse roverspartij de ndp ons land heeft vernietigd en nu weer bezig is om het verder te vernietigen , ja we gaan door tot dat het jullie uit je strot komt ,
  29 juli moet jullie massamoordenaar weer voor het gerecht verschijnen hij is toch in hoger beroep gegaan , zal hij weer verschijnen in een militaire apenpakje en zijn inge zal weer gaan schreeuwen tegen de agenten
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES