woensdag, november 29, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieMan die peperdure Mercedessen kocht gehoord in zaak vervalste betaalopdrachten

Man die peperdure Mercedessen kocht gehoord in zaak vervalste betaalopdrachten

-

De justitiële autoriteiten in Suriname hebben Sergio C. aangehouden als een van de verdachten in de zaak van de vervalste betaalopdrachten. Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd. De man zou twee peperdure Mercedessen hebben gekocht bij MN Car Center. De auto’s zijn in beslag genomen (foto).

Uit documenten van de aankoop van de voertuigen blijkt dat Sergio als bron van inkomsten voor de aankoop van de auto’s opgaf dat hij percelen verkoopt. Hij kocht de zwarte Mercedes GLE (2022) voor 240.000 euro en de witte uit 2016 voor 130.000 euro en betaalde hiervoor op 16 juni jongstleden.

In deze zaak heeft de procureur-generaal bij het Surinaamse Hof van Justitie ook de opsporing, aanhouding en voorgeleiding van de 40-jarige Raoel Robert Koendjbiharie alias ‘Blaka’ gelast. Volgens de krant zou SRD 40,9 miljoen gestort zijn op rekening van deze verdachte, die wordt gezien als een ‘stroman’.

Vanuit die rekening zijn gelden overgemaakt naar het autobedrijf, waar de twee dure voertuigen door Sergio C. op zijn naam zijn aangeschaft. C. heeft verklaard dat hij twee auto’s namens een vriend gekocht heeft die geen rijbewijs heeft. Advocaat Maureen Nibte bevestigde tegenover Starnieuws dat Sergio C. maandag is gehoord in deze zaak, maar dat hij niet is aangehouden.

In het onderzoek heeft justitie eerder ook beslag laten leggen op een bankrekening van het bekend bedrijf Combé Markt. Daarop is 27 miljoen SRD gestort, vermoedelijk ook afkomstig van vervalste betaalopdrachten. Ook zijn meerdere verdachten in beeld gebracht, waaronder een bode en topambtenaar bij Financiën en Planning schrijft dWT.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

17 REACTIES
 1. Dus je kan ineens 40 miljoen op je rekening storten en bij de bank is het ok??
  Als iemand dagelijks erven schoonmkt en wekelijks srd 1000 wilt storten dan zijn er hoop vragen. Zie je waarim hoge pieten van vanken vrijbrief hebben om dames te betasten.
  gemodereerd

 2. Ohohohoh fraude op fraude
  K d8 dat de paarse bende erger was maar dies moro erg mang
  Dan kom je volk zeggen we zien al licht in de tunnel
  Ai ien joe tunnel joe sjie a licht niet van t volk alleen klojo mensen
  gemodereerd

 3. Wat bij deze opvalt is dat de politieke partijen die de afgelopen tien jaar de grootste puinhoop hebben gemaakt van het land waarbij miljarden dollars zijn verdwenen nu het meeste zitten te roepen dat barbertje moet hangen. Waar waren ze ten tijde van de grote roof tussen 2010 en 2020 en hebben ze de toenmalige Bank governor en minister van Financiën ooit ter verantwoording geroepen?
  De oppositie zit er alleen maar om de boel te saboteren, er is geen enkele vorm van samenwerking met de huidige regering om Suriname uit de s.h.i.t. te helpen.
  Als men kijkt wat er tot nu toe bekend is aan namen van de frauderende bende op Financiën en CBvS lijkt het er sterk op dat het gaat om partijloyalisten van de vorige regering. Ik zeg afstraffen die handel.
  gemodereerd

 4. De bemoeienissen van het volk en de vieze politiek bemoeilijken het onderzoek, met de kans dat er fouten worden gemaakt. Gevalletje 54a.

  De onkunde wordt dagelijks bloot gelegd. Het zal decennia duren voordat de ingestampte revo-lifestyle is verdampt.

  Stel je voor dat Rutte of Kaag moeten opstappen omdat een ambtenaar geld heeft gejat. Dit is iets wat nu, veelvuldig in het nieuws is te lezen. Of een justitie minister omdat een agent crimineel is. Of een president die zich bemoeit met heftige criminele zaken. Stel je voor.

  In een democratie wordt degene die iets heeft geflikt netjes opgesloten en de overheid houd zich afzijdig omdat er genoeg verantwoordelijken worden betaald om de klus te klaren.

  En dat is het verschil!
  De revo-tijd is voorbij, het is niet één persoon die alles beslist.

  Dus hbv, ndp, bep, die rooie mogen op het dak gaan zitten, toppunt v domheid.
  Het is nu wachten op miss ‘dacht het niet’ ‘91.

  Ik kan mij niet voorstellen dat meerderen dit spel niet door hebben.
  Sergio is snel opgepakt. 👍
  gemodereerd

 5. Hoe eenvoudig is het niet om controle mechanismen in te bouwen waarbij er een belangentegenstelling is waardoor de kans om samenzwering wordt verkleind. Soms vraag ik mezelf af of er mensen met een goed stel hersenen hun gereedschap wel te werk worden gesteld.
  Simpele controle (triple verificatie) is oh zo eenvoudig in te bedden in een organisatie.
  Je vraagt erom om opgelicht te worden omdat je willens en wetens niemand iets in de weg legt om te frauderen.
  gemodereerd

 6. Deze kleine spelers zeggen me niet veel.
  Nu is het naar buiten gekomen maar het zal al maanden gebeuren. Vreselijk.
  gemodereerd

 7. Het onderzoek was al gaande al voordat de paarse pestkoppen stennis maakten !

  Het verschil is dat deze regering het wel lijkt aan te pakken en er dus geen zand overheen doet netals de paarse patjakkers.
  Er wordt nu wel degelijk actie ondernomen.

  De “goed ontwikkelde” zakenlui mogen nu niet met hun smoes van “mijn naam is haas en ik weet van niks” vrij uit gaan !
  Zij zijn wel degelijk op de hoogte van de illegale praktijken. Immers grote zaken doen waar het om miljoenen gaat doet men niet tap a wojo of onder de markt !

  Op deze zelfde manier is het geld van het volk geroofd ! Bij deze antwoord op de vraag “PE A MONI GWE !

  No kon taigi mi law law sani !
  Wij eisen gerechtigheid !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 8. Why put this online yu make surinam look bad
  STOP posting story s like this online …oh oh oh plz stop with that negative about Surinam ppl …Its not ok
  gemodereerd

 9. ha ha die paarse lovers , heeft jullie van trik ook geen auto’s gekocht en geld over gemaakt naar hoefdraad , maar om hoefdraad te beschermen hebben ze van trik laten opsluiten , paarse lovers van trik is opgesloten toen jullie lover ddb nog aan de macht was , dus deze regering heeft dat niet gedaan , en let maar op dat straks de ndp-ers een voor een opgepakt worden , want die spelen nu een gemeenspelletje
  o ja paarse lover geen woorden van ddb-adhin-parmessar , alleen van die kuikentjes bouva en abdoeletje , raar he , is de top met een vluchtplan bezig
  gemodereerd

 10. mysty ben jij nu in Suriname of elders , dan weet jij niet wat ddb een rotzooi heeft achter gelaten , jij weet toch wie ddb is , een massamoordenaar die mensen die voor democratie vochten zonder een vorm van proces koelbloedig heeft vermoord
  gemodereerd

 11. Franchepane…….zou de meest discutabele figuur van Suriname zeggen en….tralalaa.
  gemodereerd

 12. Howling snapt het niet.. hij bedoelt ene meneer VERKOOPT het voor 240000 euro. De koper is duidelijk een katvanger en domme surinamers (ook van NL) begrijpen niet hoe dat werkt en wat dat is. Dus waar moet je gaan onderzoeken politie?? Hersenloze apen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES