Onderzoek naar vervalste betaalopdrachten aangeboden aan de CBvS

17
Surinaamse dollars SRD

De politie in Suriname is bezig met een onderzoek naar diverse vervalste betaalopdrachten, die in de afgelopen maanden zijn aangeboden aan de Centrale Bank van Suriname.

Een vervalste betaalopdracht ter waarde SRD 20 miljoen is op 27 juni 2022 aangeboden aan de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Dit ter afschrijving van de rekening van het ministerie van Financiën en Planning. Op 28 juni is dit aan het licht gekomen en werd de opdracht terstond geblokkeerd.

Door de CBvS is vervolgens aangegeven dat er eerder twee andere vervalste betaalopdrachten waren aangeboden ten behoeve van dezelfde persoon. Deze opdrachten waren wel uitgevoerd. Het gaat om 14 miljoen SRD (op 25 april) en 26.9 miljoen SRD (op 14 juni).

Daar door deze valse betaalopdrachten afschrijvingen hebben plaatsgevonden van de rekening van het ministerie, is hiervan door de procuratiehouders aangifte gedaan.

Dit kwam naar buiten toen NDP assembleelid Melvin Bouva de kwestie dinsdagmiddag in De Nationale Assemblee aanhaalde (film onder). Hij noemde het een mega fraude schandaal bij het ministerie van Financiën & Planning.

De zaak is op dit moment in onderzoek door de politie. In het belang van het onderzoek worden vooralsnog geen nadere mededelingen gedaan over deze kwestie.


17 REACTIES

 1. Wet op massavernietigingswapens? Wanneer gaat Mathoera aandacht , tijd en geld stoppen in wetten op kernwapens, langeafstandraketten en deemtjesversnellers? Ze denkt wel dag en nacht aan t arme deel v t volk. Daarmee moet de arme burger t doen. Ga toch op t dak zitten
  gemodereerd

 2. Pak de boeven aan, die met deze zwendel de staat willen oplichten; zonder aanziens des persoons. En pak gelijk de zaak op van de naschoolse opvang van krabdagoe boeva, die oma Inge met een rek eieren wilde omkopen om naar zijn paarse boevenbende over te stappen.
  gemodereerd

 3. De voormalige leiders hebben herhaaldelijk laten zien hoe er gefraudeerd kon worden.
  Hun volgelingen, de na-apers, proberen hetzelfde. Onbegrijpelijk dat opdrachten met een waarde van 14 en 26.9 miljoen uitgevoerd zijn. Controle dient vooraf en niet achteraf te gebeuren, want het liegen en bedriegen virus viert hoogtij in Suriname.

  @Cornelis: Een dergelijke actie zet meer zoden aan de dijk als het gedaan wordt in Caricom-verband. Anders is het zinloos en water naar zee dragen.
  gemodereerd

 4. Het is een puinhoop in dat land. De nieuwe regeerders met Chan voorop heeft het tot nu toe niet waar kunnen maken. Het is een corrupte bende en chaos in dat land. Terwijl het land zit te bedelen in het buitenland voor financiële steun roven de regeringspartijen het land leeg. Met de ABOP in de regering zal het nooit goedkomen. Aan het Sabaku project heeft de regering € 12 miljoen uitgegeven. Deze worden nu aan de family and friends uitgedeeld. Terwijl het arme volk honger lijdt. Het is schaamteloos wat er allemaal in de bananen republiek plaatsvindt en de president durft niet in te grijpen. Hij is zo dol op de pracht en praal om zich heen. Dit is het prudent beleid van president Chan Santokhi.

  Misschien kan Gurudev Sri Sri Ravi Shankar deze boeven wat bijpraten zodat ze minder stelen en meer aan het welzijn van de totale bevolking denken.
  gemodereerd

 5. Zoals gebruikelijk een meesterwerk van de leden van de NDP om zaken zodanig te verdraaien zodat zij kunnen maskeren dat zij aan de basis hebben gelegen van de armoede in het land. Ze verwijten deze regering elke keer weer dat deze naar de vorige regering wijst terwijl ze (NDP) het telkens weer zelf ter sprake brengen. Immers de armoede hebben zij toch zelf veroorzaakt? Ze hebben in ieder geval bewezen niet capabel genoeg te zijn om het land vooruit te brengen. Hadden ze echt gedacht dat je met oneindig consumptief lenen een land kan opbouwen? Het was voor DDB en kornuiten altijd al “na mij de zonvloed… ”
  Laten wij voor het volk van Suriname hopen dat de NDP de volgende verkiezing geen enkele zetel meer krijgt in het parlement van Suriname, zodat er daadwerkelijk gewerkt kan worden aan het herstel van het land. Het enige wat de NDP leden nu doen is zoveel mogelijk saboteren van het beleid van deze regering.
  gemodereerd

 6. BTW, ik snap niet waarom Bouva zo’n ophef over het frauderen bij Financiën maakt. Op het moment dat deze Bouva het in het parlement brengt waren de autoriteiten al lang bezig e.e.a. strafrechtelijk te laten uitzoeken waarover nog geen mededelingen werden gedaan door de politie. Hoezo uit betrouwbare bron. De meester in het maskeren van de eigen wandaden.
  Dus 1 ophef om niets, 2 stemmingmakerij en 3 het was helaas vele malen erger tijdens de vorige regering die een schuld van 4 miljard achterliet. En dat waren geen SRD’s helaas.
  Volk van Suriname oordeelt u zelf maar en handel ernaar als u de volgende keer weer naar de stembus mag.
  gemodereerd

 7. Kom met verantwoordelijke namen aub er moeten koppen rollen. Dit moet echt een keer ophouden. Zolang corruptie hoogtij viert in alle lagen en sectoren is het land verdoemd te mislukken.
  gemodereerd

 8. Enge Oplichters bij centrale bank van suriname heiligen ontmaskerd. Als de witte hollander mij ziet denkt hij dit is geen zuivere koffie, maar in mij omgeving en zelfs in familie enge oplichters en duivels spelen heilig als jezus christus terwijl het enge oplichters zijn.
  gemodereerd

 9. Heel veel blablabla. Allemaal voorbarige conclusies en insinuaties. En wie heeft alweer het hoogste woord? Rustig het resultaat van het onderzoek door de politie afwachten.
  gemodereerd

 10. De begunstigde was zeker een maat van hem, dat hij er van wist, maar wilde zeker niet delen.
  gemodereerd

 11. Dit is niet de eerste keer !
  Met de onderzoek en aanpak van deze fraude zaak kan wellicht worden bewezen dat dit geen incident is maar dat er structureel geroofd wordt binnen de overheid en dat er een samenwerking is met witwas bedrijven.

  Het wordt hoog tijd dat deze criminele organisatie ontmanteld wordt !

  Wij willen gerechtigheid !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 12. Sabaku , ja die domme bouva , echt de schreeuwer van de ndp , maar hij komt niet met bewijzen , en als hij zegt ik heb het gehoord van ingelichte kringen dan weet hij er meer van en de schuld in andermans schoenen stoppen , maar deze schreeuwer en andere schreeuwers ( bijv. abdoel , parmessar , adhin )van de ndp gaan voor de bijl , en zullen snel voor de rechter verschijnen
  wij vertrouwen die roemer niet van de cbvs , hij is er neer gezet door ddb , en we weten dat van trik er ingeluisd is door hoefdraad , dus ze moeten ook de gangen van roemer nagaan
  gemodereerd

 13. Mul, beter lezen. Ik heb ALTIJD gezegd: en ik zal het NOGMAALS zeggen: WIE GESTOLEN HEEFT VAN HET VERARMD SURINAAMS VOLK, MOET VERVOLGD EN OPGESLOTEN WORDEN. Dus beter lezen en ik spaar NIEMAND!!!!
  En btw, kom geen enkele coup propageren. Wel hebben al gezien, wat die coup van de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D, ons heeft gebracht. Dus nooit meer die paarse criminele organisatie.
  gemodereerd

 14. @ Mul, alleen Surinamers die fo soso naar school zijn gegaan hebben iets aan die fantasieën van je. “Rechtvaardigen van een staatsgreep” ? Jullie hebben 40 jaar de tijd gehad en gekregen met die zogenaamde “revo” van jullie en zie maar wat er van het land over is. Ga de feiten eerst goed na alvorens je ongenuanceerde teksten hier zit neer te pennen. Alles wat je zegt is inmiddels ook al achterhaald.
  Meer hoef ik er over niet te zeggen.
  gemodereerd

 15. devil 13 juli 2022 Bij 19:50
  2025 NDP weer aan de macht met 30 zetel
  ==================================

  Wishful thinking…als de NDP twee zetels krijgt mogen ze een gat in de lucht springen. Ze zijn toch al goed in luchtkastelen.
  En het volk heeft ze in mei 2020 massaal met diarree en al uitgepoept.
  gemodereerd

 16. Als ik zie de verschillende forummers dat sommigen zeggen dat de NDP is men vergeten dat NDP met een coup(vloek) is ontstaan. Hoe veel keren is NDP aan de macht gekomen en wat hft deze partij van de koers en betekenis.
  En tot nu toe loop de veroordeelde vrij rond en lacht naar het leed van de nabestaaden. Xij hebben een USD.4 miljaard laten verdwijnen op een manier dat Aboel kan fluiten, op slinkse manier hebben deze gilde gewerkt en zijn alle bewijxen ook verdwenen .Daarom lopen ze vrij want ze weten heel goed wat zij hebben gedaan. Komt ervan dat velen nog op hun plek zitten en nog genieten en misbruik maken. Ze moesten overgeplaatst worden. Kijk naar alle nutsbedrijven en de slm bijvoorbeeld. Na zes maanden huilden zij om subsidie en plots ontwaakt de vakbond, die niet wis dat de bedrijven fait waren, okus pokus. Slm USD.100 mil. schuld. De nog zittende dir.en CEO’s zuln doorgaan met hun gewezen praktijken. Een grote fouf is hun op hun plek te laten onder toeziend oog van de vakbonden gebeurd.
  Chan is bezig de schulden(zelfde trent) aan het oplossen. Laat de politie hun werk doen en hopelijk onderzoeken zij ook gelijk de Carifesta en de naschoolse opvang fraude en stortingen op hun rekeningen lokaal en in Panama.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.