Harriette Verwey ontvangt Hum Log Onderscheiding

13
Harriette Verwey ontvangt Hum Log Onderscheiding
Foto's en bron: Harriette Verwey

Op 1 juli 2022 ontving Harriette Verwey namens de Surinaams Hindoestaanse gemeenschap, uit handen van dhr. Mohamed Mahawet Khan de ‘Hum Log’ Achievement award.

In 2015 ontving zij van de Surinaams Creoolse gemeenschap uit handen van Stichting Between the Lines de dokter Sophie Redmond onderscheiding.

Naast een uitstekende carrière als cardioloog is Harriette Verwey een rolmodel voor haar mensen. Zoals zij dat altijd zegt: ” To God be the glory”. ‘Hum Log’ staat voor Wij en de figuur symboliseert de brede schouders van onze voorouders waarop wij mogen staan.

Harriette Verwey hoopt ook brede schouders te hebben voor de 3e en toekomstige generaties Surinamers in Nederland. Generaties die worstelen met hun identiteit. Dank God er voor dat in jullie verenigd is ‘ the best of both world’: Nederland 3.0.

“Laten we samen Nederland mooi, sierlijk en krachtig kleuren. Naar Afrikaans gezegde: alleen ga je sneller, samen komen we verder. Wan Pipel, één volk” aldus Harriette Verwey.


13 REACTIES

 1. Eén volk. Met wiens cultuur dan? De cultuur van de Hindoe, de mohammedaan of de christen?
  Pas als je daar uit bent, moet je reppen over één volk. Anders is zo’n uitspraak gewoon volksverlakkerij.
  gemodereerd

 2. Jaichand, als jij een Surinamer van Hindoestaanse afkomst bent, moet je niet denken dat je alleen de Hindoestaanse cultuur in je draagt, je zou eens in India moeten wonen om te beseffen dat je, of je het nu leuk vindt of niet, door de Surinaamse MOKSI CULTUUR beinvloed bent. Alleen al het Sarnami dat in Suriname gesproken wordt, is doorspekt met Nederlandse, Javaanse en Sranan woorden, in India zullen ze je vaak als een ‘babaw’ aankijken als je met je Algemeen Beschaafd Sarnami komt aanzetten.
  gemodereerd

 3. mensen Suriname zal nooit eén volk worden , voor 1980 was het bijna gelukt , maar door de coup in 1980 door ddb die vele van alle bevolkingsgroepen heeft vermoord komt het nooit meer goed , en nu verklaart hij weer de oorlog tegen het volk , en hij heeft de jeugd gezegd grijpt de wapens dus mensen hij blijft onrust zaaien
  gemodereerd

 4. Ergens heeft deze mevrouw cardioloog erg gelijk de 3e generatie creools en moksi witte en antilliaans jonge vrouwen hebben zeer hard nodig een rolmodel, ik zie in mij buurt wijk deze jonge creools witte vrouwen in nederland geboren, maar werken met hun dikke kont en dikke sekshol spleet en hebben jonge kinderen zeer asociaal en brutaal opgevoed verkoopt haar grote dikke geile seks spleet ik wordt ook door deze kwijlende vrouwen lastig gevallen de instanties politie gemeente woningbedrijf etc doen lekker mee seksen kreunen en geilen en kwijlen. Deze aso jonge vrouwen willen geen rolmodel hun dikke sekshol is belangrijk voor hun en luiheid vieren en uitslapen en frauderen dit is de 3e generatie die ik ken en de 4e generatie zal niet veel beter leren van hun oma en moeder dan alleen maar smerige scheldwoorden etc. Dit is de zwarte kant niet zichtbare kant van nederland die ik zeer goed ken en oja hum log sunny balwani zo’n triest verhaal.
  gemodereerd

 5. @Henkes,

  De topic is: kan Suriname één volk worden. De film Wan Piepel gaf al aan langs welke weg men dat wil bereiken: rassenvermenging en cultuurdictatuur (dominantie van de cultuur van de creolen).
  Wat is jouw commentaar daarop?
  Btw, in India wordt het zuivere Hindi doorgaans in een deel van UP gesproken. De rest van het Hindi is doorspekt met Arabische, Engelse en zelfs Portugese woorden. Het begint steeds meer op Urdu te lijken.
  gemodereerd

 6. Respect voor mw. Verweij. Ze is een gerespecteerde goede cardioloog, en ik ken aardig wat mensen die hun leven aan haar te danken hebben. Ze is en kan een rolmodel voor iedere Surinamer zijn, zowel man als vrouw, en als die niet geneigd zijn alleen het kwade in zichzelf aan te spreken en er open voor staan eens naar zichzelf te kijken , staat Suriname in de toekomst met de nieuwe generatie iets moois te gebeuren. Hard werken en een flinke portie doorzettingsvermogen is het enige dat je overeind kan houden.
  gemodereerd

 7. Prachtig!
  Omroep zwart moet niet alleen artiesten aan het woord laten.
  Er zijn zoveel Surinamers die hoog geschoold zijn. Jonge mensen die hun bachelor en masteropleiding hebben.
  Laat mevrouw Verwey aan het woord. Laat jongeren zien dat je niet alleen rapper hoeft te worden, maar cardioloog ook een prachtig beroep is.
  gemodereerd

 8. @ jaichand
  Waarom moet je elkaars cultuur overnemen om één volk te zijn?
  Is het feit dat je in Suriname geboren bent en je een Surinaams paspoort hebt en je samen werkt om het land op te bouwen niet voldoende?
  Het feit dat we zeggen dat wij Surinamers zijn?

  Heeft iemand een ander gedwongen om een ander cultuur over te nemen?
  Dat iemand (gelovigen), vertellen over hun religie, wil niet zeggen dat je gedwongen wordt om een religie aan te hangen als je dat niet wilt. Er is vrijheid van godsdienst in Su.
  gemodereerd

 9. cornel , wij zijn met jou eens , maar godsdienst verdeelt het volk , de ene zegt dat zijn geloof de ware is en iedereen dat geloof moet aannemen , maar weer een ander zegt nee ons geloof is de ware , dus geloof is dictatuur , voorbeelden genoeg , cuba venezuela , rusland china , turkie , noord korea , en noem ze maar op , dictators zeggen dat zij god zijn
  gemodereerd

 10. @Cornel,

  Meerdere culturen maken geen eensgezind volk.
  Het zal je ook zijn opgevallen dat de Creolen beweren de ECHTE Surinamers te zijn, dus meerdere etniciteiten maken ook geen eensgezind volk.
  De Kerk (en tegenwoordig ook de Moskee) zijn erin gespecialiseerd de zwakke (economische) positie van mense uit te buiten en hen te bekeren: ook dat leidt niet tot een eensgezind volk.
  Wat leidt dan wel tot een eensgezind volk? Brahmagyaan.
  Maar daar wil men weer niets van weten.
  gemodereerd

 11. @Jaichand
  Ik hoor Hindoestanen vaak zeggen dat ze Indiërs zijn. In Nederland heb ik het ze ook horen zeggen. Maar dezelfde Hindoestanen spreken mij als hun kondreman aan, als ze iets aan de man willen brengen.
  Creolen hoor ik nooit zeggen dat ze Afrikanen zijn. En ook niet dat ze de “echte” Surinamers zijn. Want dat zijn de Inheemsen . Mensen bekeren zich niet, ze hebben hulp nodig en als ze daarvoor een kerk of moskee moeten bezoeken, dan doen ze dat. Er wordt honger geleden in het land.
  Suriname is gecreëerd door de mens, gedreven door hebzucht en macht.
  Anno 2022 wil ik geen discussie gaan voeren over meerdere culturen, meerdere etniciteiten. Want dat is Suriname en zo zal het blijven. Om de zoveel tijd komt er een nieuwe groep bij, die zich voorgoed in Suriname komen vestigingen. Lees: Haïtianen, Brazilianen enz.

  Ik blijf erbij dat een eengezind volk voor mij niet wil zeggen dat je cultuur en geloof van elkaar moet overnemen.
  In landen als Amerika en Nederland leven mensen van alle culturen en geloven bij elkaar. En die botsen ook weleens met elkaar.

  Als mensen niet weten weten wat Brahmagyaan is, kunnen ze niet ervan beschuldigd worden dat ze er niets van willen weten.
  Ik heb er nog nooit van gehoord.
  Alleen dat de Brahmanen tot de hoogste Indiase kaste behoren.

  Ik vind dat niemand verplicht hoeft te wonen in Suriname. Als het je niet bevalt, dan vertrek je toch? Niet blijven en zeuren over anderen. Ga toch lekker wonen in India of welk land dan ook.
  gemodereerd

 12. Het is inderdaad zo dat christenen en moslims geen tragedie onbenut laten om mensen te ontwortelen en ze de Kerk en Moskee in te jagen.

  Wan Pipel is een Negroïde dogwhistle met het oogmerk om Suriname te ontdoen van haar niet-zwarte bevolking, de droom van elke blakamang die zichzelf wijs heeft gemaakt dat zijn eigen onkunde te wijten is aan de Hindoestanen en Javanen die van hem ”stelen”.

  De enige manier om te ontkomen aan deze etnische zuivering zal zijn door middel van rassenvermenging, seks slavernij, onteigening van bezit en het overdragen hiervan aan zwarten, of verkrachting en de dood. Zoals het geschied is in Oeganda 1971 en Haïti 1791.

  Ook het sporadisch geweld vandaag de dag tegen Aziatische Amerikanen, Indiaas-Trinidadianen en de witte Boeren gepleegd door de zwarten in verschillende landen is te wijten aan hetzelfde fenomeen.

  @Cornel

  Of Hindoestanen zich nu Hindoestaans, Surinaams, Indiaas, of marsmannetjes voelen gaat niemand een bal aan. Ze mogen—net zoals eenieder— hun ongenoegen uitten en hoeven daarvoor niet hun spullen te pakken en op te rotten, Cornel! Donder zelf maar op naar Congo of Burkina Faso!

  Wie ben jij wel niet om de kaders van toelaatbaar discours in het zand te tekenen? Dat ze niet mogen ”blijven en zeuren”?

  Alle niet-zwarten van Suriname moeten hun gemeenschappen insuleren tegen pogingen van deze ZWARTE ETHNO-NATIONALISTEN om ons uit te roeien.
  gemodereerd

 13. Wat een geklets hier.

  Het allerbelangrijkste is niet vermeld.
  Mevrouw neemt deel aan het onderzoek v/d werking van het vrouwenhart. Recentelijk is in het ontwikkelde westen ontdekt, dat die wel degelijk anders is. Ook de symptomen bij hartfalen zijn anders bij vrouwen.
  De Hollandse overheid heeft extra geld ter beschikking gesteld voor dit onderzoek.

  Dus… aan alle vrouwen, vermoed je iets, beweeg hemel en aarde voor een consult bij mevr Verwey of een andere vrouwelijke arts. De mannen zijn nog niet overtuigd, die vinden het maar emotionele aanstelleritus, ondanks het feit dat het sterftecijfer bij vrouwen hoger ligt.
  Misschien een link met de onderscheiding, weet ik niet.

  Handig om af en toe naar een goede documentaire te kijken, ipv ‘boer zoekt vrouw’ of ‘ik vertrek’.

  Gefeliciteerd en suc6 met het onderzoek.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.