Drie vrouwelijke pa’s aangehouden voor valsheid in geschrifte en oplichting

12
Gevangenis
Voorbeeldfoto

Drie vrouwelijke penitentiaire ambtenaren (pa’s) te weten J.T., I.N. en P.D., zijn vandaag na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld wegens valsheid in geschrifte en oplichting van de staat Suriname.

Het betreft een officier en twee onderofficieren, die regelmatig doktersattesten hebben ingeleverd, die vermoedelijk vervalst zijn.

De betreffende arts, van wie de attesten afkomstig zouden zijn, is bijkans 5 jaar terug overleden. Na ontdekking werd er een intern onderzoek ingesteld door de afdeling personeelszaken. Er was hierover ruis ontstaan, waarbij er aangifte bij de politie van Santo Boma werd gedaan.

Deze zaak was voor verder onderzoek overgedragen aan Recherche Midden. Eerder dit jaar waren bijkans acht rekruten voor een soortgelijk strafbaar feit aangehouden. Ook zij hadden vervalsen attesten ingeleverd. Ze werden toen na verhoor heengezonden. In goed overleg met de leiding van het ministerie werd hun contract ontbonden.

De drie vrouwelijke pa’s zijn voor de dagen dat ze ziek zouden zijn gewoon doorbetaald, vandaar dat zij behalve van valsheid in geschrifte ook verdacht worden van oplichting van de staat. In het belang van het onderzoek blijft het trio in voorarrest.


12 REACTIES

 1. Oplichting van de staat???
  Dan kunnen heleboel van de regering en DNA en alles er omheen ook de bak in.
  De hele bevolking wordt opgelicht en bestolen. Bee hft nog niets verklaard over de $23.000. Gabon gelden.
  gemodereerd

 2. debby dan moet eerst jou club de ndp boevenbende de bak in , ja debby die hebben ons land vernietigd , en die drie vriendinnen van jou hier zijn de paarse rotte appels , dus deze drie weg laten rotten in de jail
  gemodereerd

 3. Precies. Joe edeh meki foe weri wang pet.
  Officier en onderofficieren. Is om te huilen als je leest,dat geuniformeerden en wapendragers
  zich zo gedragen. Suri voorwaards.Nog een keer op paars stemmen.
  gemodereerd

 4. @ WAT

  Je hebt het gras, voor mijn voeten gemaaid.

  @ Debby

  Luku yu egi tingie, bifo yé kosi wan trawan.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Zo laag is het Surinaamse volk gedaald. Van het trotse gevoel waar veel Surinamers er prat op gaan is helemaal niets van overgebleven tenzij het stelen en voorlogen onderdeel is van dat trotsgevoel.
  gemodereerd

 6. IN Nederland mogen ze een hoop gaan opsluiten. de zwak, zieken en de misselijke.
  In dit land zijn ze ook liever lui dan moe.
  gemodereerd

 7. opsluiten deze vieze ratten!
  @ Debby…houd je waffel…je NDP geeft de staat 20jaar lang opgelicht en te volk laten pinaren en we pinaren nog steeds dankzij hun maar Chan en Bravo krijgen schuld. En ja, ik ben ook van menign dat Bee moet komen uitleggen wat er met dat geld is gebeurd. Kan hij dat niet, dan mag hij ook de bak in gesmeten worden want dan hoort hij ook tot een rat….zo ook min, Vorswijk, zijn buitenvrouw, die mag ook met pruik en al de bak in.
  gemodereerd

 8. Vermoeiend om steeds de Ndp, de afgelopen 10 jaar, de vorige regering bij elk onderwerp hier te betrekken, Ger a life..

  Waarom gaan deze mensen het gevang in? Ontsla ze en laat ze het geld van de dagen dat ze zogenaamd ziek waren terug betalen. Klaar…

  Gezien het salaris niet bevredigend is, kan ik me best voorstellen dat men ongemotiveerd is. Het moreel verval in Suriname is groot. Daar is deze regering ook mede verantwoordelijk voor. De criminaliteit neemt toe! Daar moet men prioriteit aan geven. Ipv continu maar in een gala stemming te verkeren. Feestje hier, reisje daar, congres hier enz.. terwijl het Volk letterlijk crepeert onder de huidige crisis.
  gemodereerd

 9. ‘Den drie PA dis don no K@’; attesten van een reeds vijf jaar overleden arts inleveren en denken dat het niet ontdekt zal worden? Is een laag IQ hebben een voorwaarde om PA te worden?
  gemodereerd

 10. Nou, dat zal vast wel weer een stevig gesprek worden met een luie officier van justitie.
  En daarna natuurlijk weer heengezonden!

  Deze oplichters/luie stinkerd, nou eens opsluiten zoals het hoort.

  Maar wanneer wordt die kleine dronken nep-indiaan nou eens opgesloten, of staat deze moordenaar/crimineel boven de wet?

  Het is letterlijk één grote corrupte teringbende.
  gemodereerd

 11. Simpele vraag: Hoe kan je met zo een onbetrouwbare bevolking een land opbouwen? Het lijkt op het lied 1 step forward 2 steps backhands, it’s ….

  Volgens mij komt het nooit meer goed met Suriname nu de grootste boeven van Suriname in de top zitten. Ja, als de ondergrond de bovengrond overneemt is het gedaan met een land. Deze Pa’s hebben het gedaan omdat hun bazen het ook doen.
  gemodereerd

 12. konsensi , jij wilt niet terug kijken he paarse , maar wij blijven ze aanvallen , ja konsensi jou ndp met ddb als massamoordenaar , hebben ons land vernietigd en wat jou vriend in december1982 heeft gedaan , gewoon 15 Surinamers die voor democratie waren in de rug geschoten , konsensi ken jij nabestaanden van de decembermoorden , zal wel niet want jij kent ons ook niet
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.