Nederlandse premier Mark Rutte in september naar Suriname

24

De Nederlandse minister-president Mark Rutte, is voornemens om in september dit jaar een bezoek te brengen aan Suriname. Dat heeft hij vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad laten weten.

Het is meer dan een decennium geleden dat een Nederlandse premier naar Paramaribo ging. De laatste keer was dat premier Balkenende in 2008.

Rutte brengt in september ook een bezoek aan president Santokhi, die in september vorig jaar op bezoek was bij de Nederlandse premier.


24 REACTIES

 1. Even bespreken, hoe het zit met de olie velden.
  Even kijken, want voor wat hoort wat.

  Ik hoop dat de bevolking van Suriname zal profiteren van de deals.
  De Amerikanen en Canadezen zijn al zo lang bezig in de goud winning. Een klein groepje is miljonair, maar het volk merkt niks van de dollars.
  Brokopondo is onder water gezet, en de bevolking daar moet het ontgelden. De geschiedenis herhaald zich.

  Straks zullen ook Alexander en Maxima voet zetten op Surinaamse bodem, met in hun kielzog handelsmissies. En dan kan het hun niet schelen dat Chan een wanted man als VP heeft. Alles voor de poen.
  Zolang 1 voor 12 bestaat a ne go in a kondre.
  gemodereerd

 2. Rutte is van harte welkom in Suriname, het is te hopen dat hij een persoon voor zover die nog in leven is tegen komt. Iedereen weet wel om wie het gaat. Dit komt als men denkt het eeuwig leven in eigen hand te hebben. Karma is een groot begrip je komt jezelf ooit wel eens tegen.
  gemodereerd

 3. Wat komt hij doen laat hem daar blijven er valt niks te halen voor ze.
  Laat hij beginnen met excuses te maken.
  Deze man is een wolf in schaapskleren.
  gemodereerd

 4. Chan denkt dat de relatie is hersteld hij denkt dat die witte mensen gek zijn.
  Alles wat hij doet word nauw in de gaten gehouden. Nepotisme .
  gemodereerd

 5. Rutte U kunt beter volgend jaar komen , zoals vernomen zal de Nederlandse Staat volgend jaar 1 juli zij excuus aanbieden voor het slavernij verleden , nou en daarna kunt U komen.

  die hikwat mahawat khan zegt in zijn ingezonden stuk tegen santokhi , als je perse steeds wil terug kijken , nou khan dat moet wel omdat jou club de ndp verdomd ons land naar de afgrond heeft gebracht , en jij khan wilt niet hebben dat Surinamers terug kijken , nou khan dus moeten ze volgens jou ook maar de herdenking van de slavernij afschaffing niet meer gedenken , jij zegt toch niet terug kijken , khan jij bent een paarse loser
  gemodereerd

 6. Neee mang kom. Snel snel .dan kun je bekend maken op zanderij dat per onmiddellijke ingang de Surinamers ook met touristpass je landje mogen bezoeken.
  gemodereerd

 7. Awari domri Pinocchio. Niet zo lang geleden beweerde deze draaikont Pinocchio dat Zwarte Piet nu eenmaal zwart was en hij er niets aan kon veranderen. Niet lang daarna veranderde hij plotseling van mening m.b.t. Zwarte Piet en kon het uiterlijk van Piet plotseling wel aangepast worden. En nu komt Pinocchio, omdat zijn lange neus aardolie en aardgas ruikt, zelfs zijn excuses aanbieden.
  gemodereerd

 8. ach henkes , wij zijn hier in Suriname allemaal de zwarte piet(bedonderd , bestolen) dankzij ddb , en gaat rutte dan wel praten met de vp brunswijk , stef blok deed dat niet toen hij hier was
  rutte blijf maar lekker daar in nederland
  gemodereerd

 9. de grootste leugenaar aller tijden komt naar suriname ,deze klootzak komt voor olie dan kan hij nog meer olie op het vuur gooien tegen rusland.
  zijn praatjes vullen geen gaatjes.
  weg ermee.
  gemodereerd

 10. @WAT

  De slaven die in Su waren werden door de Zwarten zelfs aan de blanken verkocht.
  Hoeveel keer moet NL zich excuseren hiervoor ???? Ik keur het niet goed hoe ze de
  slaven hadden behandeld maar het moet nu eens ophouden !! Volgens mij komt
  M. Rutte om Chan, het volk beter te leren om uit te knijpen, zoals hij dat in NL doet.
  Deze Go- Go man moet maar in NL blijven, om het Nederlandse gemeenschap verder
  te naaien! NL telt miljoenen minima ondanks dat we rijk zijn, wat denkt men dan
  van de Voedselbank ?????

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 11. Ooo geen gas in de winter in nl en pres. rutte naar suriname wat gaat hij daar doen overwinteren, gaat hij nederland vaarwel zeggen en zinkende schip verlaten. Ik zou dan naar gualoupe en martinqe willen gaan mooi en mooi maar frans eilanden bla bla, suriname mag olie en gas hierheen sturen of gaat mister pres santoki alle olie en gas zelf opdrinken en als een reus worden.
  gemodereerd

 12. @WAT,
  Aan wie moet er dan eigenlijk excuus worden aangeboden worden?
  -U was er bij?
  -U bent een slachtoffer?
  -U bent arm en wil daarom herstelbetaling?
  -Zou u een beter mens worden als er excuus wordt aangeboden?

  Dan kan ieder land wel bezig blijven met excuses maken!
  De echte aanstichters van dit alles in Afrika, de slaven opkopers en echte slaven liggen allemaal letterlijk op het kerkhof!

  Maar weet jij eigenlijk wel wat jou voorouders allemaal hebben uitgevreten?, wat voor soort lui waren dat eigenlijk?
  Ga dat eerst maar eens uitzoeken domkop.

  En nee, natuurlijk gaat Rutte niet praten met domme criminelen (lees vieze-president).
  Ik denk dat Rutte ook liever in Nederland blijft, maar ach het is werk en het betaald goed!
  Daarna lekker uitpuffen op de witte stranden van de Antillen.
  gemodereerd

 13. @Henkes
  @WAT
  Henkes doet het met WAT, wie is het mannetje of vrouwtje?
  De 2 sulletjes.

  Ik lees in en Nederlandse krant echter heel wat anders, lees even mee als dat lukt met je door de zon gekrompen brein.

  Premier Mark Rutte gaat in september naar Suriname. Hij gaat daar geen excuses aanbieden voor het Nederlandse slavernijverleden, zei hij vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad. Het is meer dan een decennium geleden dat een Nederlandse premier naar Paramaribo ging.

  Volgens Rutte gaat het bezoek vooral over de toekomstige relatie tussen beide landen. Er gaat ook een handelsmissie mee.

  Ook zal er gesproken worden over onder meer veiligheid.

  Maar er zal zeker gelegenheid zijn om over het slavernijverleden te praten, zei de minister-president.
  gemodereerd

 14. Neemt hij ook de 19 miljoen euri’s die ze van de vorige Surinaamse regering onrechtmatig hebben geconfisqueerd ook mee, want op dit moment praat niemand er meer over en kan Suriname dit geld nu heel goed gebruiken.
  gemodereerd

 15. En hier bij ons in Nederland, zijn wij Rutte spuugzat. Hahahaha, Chan en genoten zijn nog 1 vd weinigen die respect hebben voor Rutte. Ach ja, allemaal ellende kleeft aan beide handen. Ze gaan bespreken wat ze nog financieel kunnen uitvoeren in eigen belang. Houden jullie Rutte aub September vast, misschien nwe MP 2025
  Hahahaha
  gemodereerd

 16. zoals ik hier alle reacties lees blijft iedereen desondanks alleen maar klagen. het is nooit goed. dus su’s, blijf dan ook maar lekker zitten in de armoe. niets is goed. en dat gekwakkel steeds over de slavernij levert helemaal niks op. met deze reacties zijn jullie echt geen 1 srd meer waard. dus doe het maar lekker zelf. echt stelletje domme en ontevreden mensen hier. boi
  gemodereerd

 17. Nou daar zitten we als Surinamers op te wachten. Rutte is de grootste schijnheilige in het hele kabinet. Hij meent het niet met de Surinamers, laat hij maar eens publiekelijk zijn excuses aanbieden voor het slavernij verleden, maar dat krijgt hij echt niet door zijn strot. Alle Europese landen zijn hem al voorgegaan, maar hij voelt zich verheven.
  gemodereerd

 18. Als Chan slim is kan hij de boeren van NL die moeten krimpen vanwege t stikstof probleem halen naar Su. Ze kunnen helpen met het opboosten van de agrarische sector.
  gemodereerd

 19. @Henkes: helemaal met je eens.

  De man is eigenlijk een kameleon.Hij beweert iets of doet een uitspraak, even later zegt hij het tegenovergestelde of herinnerd zich niks over eerdere uitspraken.hij weet dat Alexander graag met Maxima een bezoek wilt brengen en komt dan eerst even witte voetjes maken. Hoedanook, Suriname heeft Nederland (met haar kenniseconomie) nodig en moet daar gebruik van maken.in de politiek moet je soms heulen met de wolven in het bos. Dat gebeurd ook in su.
  gemodereerd

 20. Minister – President Mark Rutte kunt u de Surinamers als u in Suriname bent duidelijk maken wat het grondgebied van de republiek Suriname is dat op 25 November 1975 door het Koninkrijk Der Nederlanden & “Antillen” is overgedragen.
  gemodereerd

 21. Kromme tenen krijg ik van het slavernij en excuses gedoe. Sommige Surinamers lijken maar een obsessie te hebben. Want het waren natuurlijk helemaal niet de west Afrikanen zelf die andere stammen ontvoerden en door hebben verkocht. Nee, NL trok helemaal zelf het onbekende Afrikaanse continent binnen en ging slaven vangen en zette ze op de boot. En alle anderen, tsja die waren onschuldig en konden er niets aan doen. En die Afrikanen zelf, die hadden helemaal geen slaven. Zo ging het verhaal ja!
  Want op het moment dat Rutte zijn excuses heeft aangeboden, lossen alle problemen in Suriname op. Corruptie verdwijnt, paarse ratjes verdwijnen, crimineel VP zijn strafblad verdwijnt en toen was Sur opeens een rijk en ontwikkeld land. Excuses van Rutte!! de oplossing voor al onze problemen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.