zaterdag, december 9, 2023
HomeOnderwerpenGeschiedenisKeti Koti herdenking en bloemenhulde bij standbeeld Kwakoe in Suriname

Keti Koti herdenking en bloemenhulde bij standbeeld Kwakoe in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Bij het Kwakoe standbeeld, op de hoek van de Dr. Sophie Redmond- en de Zwartenhovenbrugstraat in Paramaribo, vond vanmiddag de herdenking van de afschaffing van de slavernij in Suriname plaats middels voordrachten, toespraken en een bloemenhulde.

Aanwezig daarbij waren onder andere de Surinaamse president, de vice-president, de voorzitter van de Nationale Assemblee en ook de Nederlandse ambassadeur in Suriname de heer Henk van der Zwan.

Het standbeeld van Kwakoe in het hartje van Paramaribo is een monument ter herdenking van de afschaffing van de slavernij. Het is gemaakt door de beeldhouwer Jozef Klas.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
 1. Wat voor zin heeft het voor de ambassadeur om daar te zijn? Zijn land zal het kwaad dat al honderden jaren is begaan nog steeds niet erkennen en financieel verhelpen. Ze lachen alleen maar om de onvolwassenheid en het verdriet van onze mannen en vrouwen.

  Triest om te zien hoe het land opnieuw wordt overgedragen door Aziaten wiens voorouders NOOIT een vergelijkbare behandeling hebben gekregen.

  Altijd het poepgat van de blanke man likken.


  Maak melding

 2. Het zijn de Afrikaanse stamoudsten geweest die hun kinderen aan de blanken verkochten. Zij zijn vreselijk rijk geworden door de mensenhandel maar daarover zul je de nazaten nooit horen. Als je zo op herstelbetalingen verlegen zit ga dan eerst bij de nazaten van de Afrikaanse stamhoofden je claim neerleggen. Je zal zien dat je als een hond weggejaagd wordt. De Afrikanen, arm als ze zijn, zullen jou heus niet met open armen ontvangen omdat jij ooit een van hun was. Ja geef maar lekker af op Aziaten. Logisch zou ik denken want het is niet de Afro die jou en mijn mond voedt. Het is toch weer de Chinees/ Javaan en Hindoestaan die dat wel doet.


  Maak melding

 3. Eerlijk gezegd door te doen van de blanke mannen wonen heel veel afrikanen in vrede, vrijheid en gelukkig. DE hun voor ouders hebben met hun bloed en zweet moeten betalen, maar voor sommige is de vrijheid niet gegund want overal in de wereld zit meer afro afrikanen in de gevangenis dan de ander bevolkingsgroep.


  Maak melding

 4. A keti no koti…

  De ketting is niet losgemaakt…

  Tot de dag van vandaag zijn Surinamers aan het bedelen voor geld in het buitenland en is men afhankelijk van paketten uit het buitenland. Krijgt men een donatie, dan klapt men in de handen van blijdschap en zingt men het volkslied met volle glorie. Er werd onlangs rolstoelen gedoneerd aan AZP uit het buitenland en men zong het Surinaamse volkslied. Zijn we serieus?!?

  Er hoeft maar een versierde kerstboom (Bordo aka Moneyhond) langs te rijden met zijn Mercedes en bijna iedereen die erop af gaat voor een beetje geld. Is dat waar uw voorouders voor zijn gestorven?!?

  Zij hebben veel wreeds meegemaakt, hun borsten werden eraf gesneden zodat ze kinderen niet konden voeden met de drang om te blijven werken, hun billen werden eraf gesneden zodat ze niet eventjes konden zitten maar moesten blijven zwoegen. Ze mochten maar 4 a 5 uren per dag slapen en voor de rest de hele dag werken en dat elke dag totdat dat hun dood werd.

  En dan zit deze luie generatie omwille een paar munten & biljetten hun handen op te vouwen zonder besef dat zij nu leven in vrijheid en wat kunnen maken van zichzelf zonder bedelend over te komen ?!?

  A keti no koti !!!


  Maak melding

 5. @waarheid

  Je lult weer uit je nek.

  Het gaat je helemaal niet om erkenning, want daar zijn al honderden boeken over geschreven en vele musea voor, die erkenning is er al.

  “Het verdriet van onze mannen en vrouwen”
  Er is wel meer verdriet in de wereld hoor! Nog steeds en vele malen erger dan wat voorouders ooit hebben meegemaakt.

  Het gaat jou alleen maar om financieel gewin.
  En daar is maar één oplossing voor, gewoon gaan werken voor je geld luie sodemieter!
  In plaats van handje ophouden!

  Een racist ben je, wat heb jij tegen Aziaten, dankzij hun heb je te vreten.
  Want als het van jouw bijdrage/inzet moet komen was Suriname al lang failliet.

  Van mij krijg je dus helemaal niks!

  Een enkele reis naar Afrika voor jou, kan je zien hoe ze daar mensen als jij behandelen.
  Wat zou je piepen met verwende hypocriete instelling.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES