vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomieMinister Kuldipsingh voert gesprekken in Nederland m.b.t. ondernemerschap

Minister Kuldipsingh voert gesprekken in Nederland m.b.t. ondernemerschap

-

Does Travel & Cadushi Tours

Minister Rishma Kuldipsingh, van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), vertoefd momenteel in Nederland voor een werkbezoek.

De bewindsvrouwe heeft vrijdag 10 juni, de bilaterale gesprekken met betrekking tot ondernemerschap die gestart waren in Suriname in mei j.l. gecontinueerd. Kuldipsingh werd ontvangen door de Amsterdamse locoburgermeester Sofyan Mbarki.

De onderwerpen die tijdens de gesprekken aan de orde zijn gekomen, zijn onder andere ondernemerschap stimuleren, financiering voor ondernemerschap en het opbouwen van instituten voor ondernemerschap. Aan de gesprekken hebben ook andere vertegenwoordigers geparticipeerd zoals Jan Willem Flohil, directeur EZC, Peter de Krijk, manager Amsterdam International Business, Rachel Janiuk, afdelingshoofd Ondersteuning Ondernemers.

De bilaterale gesprekken voor het verbeteren van het ondernemersklimaat waren de afgelopen maand in Suriname gestart tijdens een bezoek van burgermeester Femke Halsema van gemeente Amsterdam en burgemeester Jan van Zanen van gemeente Den Haag. Toen werd er gesproken over een mogelijke samenwerking op het gebied van Ondernemerschap tussen Suriname en Nederland. De locoburgermeester Sofyan Mbarki is de wethouder voor economische zaken, sport en recreatie, MBO-agenda, jongerenwerk en aanpak binnenstad.

Op donderdag 9 juni heeft minister Kuldipsingh reeds een bezoek gebracht aan de minister van Economische Zaken en Klimaat, Micky Adriaansens, om de samenwerking op het gebied van ondernemerschap te intensiveren. Tijdens het gesprek is er aandacht besteedt aan diverse onderwerpen waaronder ondernemerschap stimuleren onder vooral vrouwen en jongeren en technische ondersteuning ten behoeve van het KMO- Fonds in Suriname. Ook zijn er gesprekken gevoerd over het uitwisselen van technisch kader.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

14 REACTIES
 1. Weer zo leeg artikel, die zwaar lijkt te weten.

  Die ondernemer die vanuit Suriname 42 ef na 52 panden in NLD kocht, waarom kan diensten behulp vd overheid geen, vakken of lessen in ondernemerschap onderwijzen?

  Waarom moet het lijken alsof NLD alles beter weet, en kan?


  Maak melding

 2. Is men daar in Suriname niet druk bezig zaken op een verkeerde manier op te lossen?
  ik wilde samen met enkele Nederlandse ondernemers bedrijven beginnen in Suriname. Wij zijn zeer teleurgesteld in de daar heersende bureaucratie geraakt en hebben ons met stille trom uit Suriname teruggetrokken.
  Kijk, in plaats van de problemen, die een startende ondernemer op zijn weg tegenkomt weg te nemen, gaat men in Nederland hulp zoeken. Waarvoor? Om de scheve toestanden in stand te houden? Nederland gaat hierin niet meewerken wanneer ze tot de ontdekking komen dat het systeem in Suriname juist ondernemerschap frustreert.
  Ik wil slechts enkele problemen opnoemen die ik op mijn weg ben tegengekomen. Ik vind dat mijn notaris mij belazerd heeft bij de oprichting van mijn N.V’s. Hij vergat mij te zeggen dat ik een gemachtigde in Suriname moest benoemen om mijn N.V. te finaliseren. Doordat ik dit heb achtergelaten zijn mijn N.V.’s nog steeds (langer dan 20 jaren) “in oprichting”. En dan wil ik het nog niet hebben over de problemen bij het openen van bankrekeningen en de enorme hoge kosten daarvan. Ook kwam aan het licht dat de simpele dienstverleningen. die ik vanuit Suriname wilde leveren niet te realiseren waren, te weten Internet en postverzorging(soep met balletjes). Kijk jullie moeten niet alleen letten op de ondernemer, maar ook op de omgeving waarbinnen hij opereert. Ondernemen in Suriname is al moeilijk genoeg, mede gelet op de dagelijkse koersschommelingen, die in Suriname voorkomen. Als hij ook nog moet opbotsen tegen de vele organisatorische problemen raakt hij zeker gefrustreerd Suriname: het zal nu van mijn leeftijd afhangen, maar zeker is dat ik intussen genezen ben van mijn investeringsplannen in Suriname.
  Tenslotte nog dit: vele reageerders op dit forum zijn van mening dat je niet naar het verleden moet kijken, maar naar de toekomst. Als je dat doet leer je niet van je fouten. En Suriname heeft vele blunders gemaakt maar dit laat ik voor een volgende keer


  Maak melding

 3. Ondernemersschap???
  Denken jullie dat men voor Su kiest??
  Deze gasten vernietigen alles.
  Men van den bergh van Doksenclub heeft al laten weten hoe waardeloos regering in su is.


  Maak melding

 4. ik persoonlijk snap niet wat deze minister daar doet. de doksenclub hebben zij letterlijk het land eruit getrapt en willen nederlandse ondernemers overhalen om in su te komen investeren?

  tjee


  Maak melding

 5. De minister kan van de gelegenheid gebruik maken om met Nederlandse boeren te praten om te zien of er belangstelling onder deze groep is om zich in Suriname te vestigen. Na de recente aankondiging van de Nederlandse regering om de veestapel drastisch in te krimpen verwacht ik dat veel boeren hun heil elders zullen zoeken.


  Maak melding

 6. Goede zaak!

  Avontuurlijke Hollandse ondernemers vind je tot in de kleinste uithoeken vd wereld, die durven wel.

  Laat die doksa ondernemer maar besmette doksa-eieren importeren naar Guyana. Die nemen het waarschijnlijk niet zo nauw met een mensenleven. Ze vermoorden je nog voor een sriba.


  Maak melding

 7. Ze is op familiebezoek in Nederland. Deze foto is meer bedoeld om de mensen zand in de ogen te strooien. Bee van de ABOP was ook in Gabon op bezoek en $22.000 uit staatskas geroofd. En dan willen ze nog steun voor de watersnoodramp. Schaamteloos gedrag.


  Maak melding

 8. Correctie: Weer zo’n leeg artikel, die zwaar lijkt te weten.

  Die ondernemer die vanuit Suriname 42 ef na 52 panden in NLD kocht, waarom kan die geen hulp ad overheid bieden, id vorm van vakken of lessen onderwijzen over ondernemen en zelfstandig zijn?

  Iedereen in Su is een hosselaar. En te den wani wan sani, do fen eng. Ze hebben geen eten, maar geven feest, lai anga omen goud, en gaan het volgende jaar hierop gewoon een dure reis maken. Ik doe het ze niet na, hoor


  Maak melding

 9. Kijk: als je ondernemerschap wilt aanleren moet je niet in Nederland, maar in een land als Thailand (Vietnam etc.) zijn.
  Wie een diepe duik in de geschiedenis van Suriname durft te nemen komt tot de conclusie dat het niet de bedoeling was van onze overheersende Hollanders om ons ondernemerschap aan te leren. Integendeel. Zij hebben ons juist leren importeren, U weet wel “het laten halen syndroom” van de Surinamers., wat intussen is veranderd in “het laten stelen syndroom”. Voorbeelden: Marienburg is kapotgemaakt door machtwellustige vakbondsleiders, de Revo-bedrijven zijn vernietigd door hebzuchtige directeurs, Bruynzeel is kapotgemaakt door die incompetente Peneux, die zelfs de gelden uit het pensioenfonds van de werknemers heeft gebruikt dit bedrijf zogenaamd te “redden”Wageningen is door de stomme militairen (Sital) naar de knoppen geholpen, de cassavefabriek door belazerende politici. ondernemers met goede bedoelingen zoals van der Berg worden uit het land opgesodemieterd en de SLM, die door de militairen reeds was uitgemolken wordt verder door een Hollander gesloopt. En wat daarna gebeurde was een vorm van paniekvoetbal in de vorm van pakketten. In Thailand en omringende landen heb ik gezien wat voor honderden mogelijkheden er zijn met rijst, kokosnoot, mango, suikerriet, etc. en hoe de economische problemen, die op die van Suriname lijken, worden opgelost. Een conclusie heb ik wel getrokken in Thailand en omringende landen en die is dat het verdomd harde werkers zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES