zondag, december 10, 2023
HomeNieuws uit NederlandGullit: 'Donkere spelers mogen alleen maar assistent worden bij KNVB'

Gullit: ‘Donkere spelers mogen alleen maar assistent worden bij KNVB’

-

Does Travel & Cadushi Tours

Oud-voetballer en voormalig assistent van het Nederlands elftal, Ruud Gullit, heeft hard uitgehaald naar de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Volgens Gullit worden donkere trainers nog altijd tekortgedaan.

“Elke keer zie je al die donkere spelers die alleen maar assistent mogen worden. Flikker op! zegt Gullit in een groot interview in het sportmagazine Helden.

De afgelopen jaren zijn er diverse donkere stafleden geweest bij het Nederlands elftal, maar Gullit verbaast zich over de rol die zij kregen. Hij maakte het zelf ook mee. Onder Advocaat was hij assistent, maar voor zijn gevoel kreeg hij weinig verantwoordelijkheid.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

20 REACTIES
 1. Komt hij nu pas achter ????? Over het hele linie wordt er in NL
  gediscrimineerd, bij de politie werkgevers etc etc ! En toch zijn
  er genoeg mensen die de PTATA,S als goden eren!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Gullit verbaasd me met deze uitspraak. Heeft me altijd het gevoel gegeven, dat ie liever wit was geweest. Hij heeft niks met Suriname en de Surinamers. Terwijl hij weldegelijk zijn roots daar heeft liggen. Maar goed, hij begint nu eindelijk door te krijgen, dat het met name de donkere spelers zijn, die langzaam de overhand krijgen in het internationaal voetbal. Maar net zoals in het bedrijfsleven in Nederland en andere witte landen in de wereld.. is de leiding blank en degenen die het werk uitvoeren vaak genoeg zwart..! Zet em op Ruud… vecht voor je mensen


  Maak melding

 3. Dat is altijd en overal hetzelfde. Een niet blanke moet altijd 2X harder/slimmer werken voor de helft van beloning en wardering. Ik herinner mij heel goed dat ik eens een witte collega moest trainen, Later versprak de man dat hij afdelingschef zou worden in 3 maanden boi maar van rekenen algebra en wiskunde had hij geen verstand en Ik zou hem moeten trainen. Helaas voor ze na 2 weken was ik ook weg en na verschillende telefoontjes van de HR bleef ik onbereikbaar voor ze.


  Maak melding

 4. De racisme troefkaart wordt weer eens gespeeld. Wat hebben donkere spelers gedaan om een (top)coach te worden bij een club ? Je wordt niet zomaar bondscoach.


  Maak melding

 5. Eindelijk een opmerking waar van ik zeg Ruud dat valt niet te ontkennen, en als je het ook al ziet dan is de maatschappij oneerlijk


  Maak melding

 6. probleempje met je ego gullitje?
  weer zo’n racisme janker die denkt dat het vanwege zijn kleurtje is ipv zijn eigen kwaliteiten.
  het was al niets meer met deze jankerd, maar moet weer even de media zoeken om weer wat aandacht te krijgen
  waarom heeft deze droeftoeter zich nooit aangemeld voor suriname dan?


  Maak melding

 7. Nu hebben wij het over de politie en ook over de KNVB gehad, maar er is nog minstens een onderdeel waaroverheen een vergrootglas geplaatst moet worden. HET LEGER. Zoals een ieder intussen weet ben ik een onderzoek gestart waarom mijn vader, die tijdens de 2e wereldoorlog in de marine zat om de Nederlandse grenzen in het buitenland te verdedigen en na de oorlog ontslagen werd zonder 1 cent pensioen. Ik heb dingen ontdekt, die genoeg reden zijn om het aandeel van de kolonien tijdens de oorlog buiten de Nederlandse geschiedenis te houden. De grootste blunder die Nederland heeft gemaakt is onze jongens naar Indonesië te sturen om tijdens de politionele acties tegen de Indonesiers te vechten.Een eufemisme voor een verschrikkelijke oorlog. Velen van hen, vooral de Javanen liepen over. De rest weigerde dienst door ziek te spelen. Ik denk dat Nederland heel boos is geworden op onze jongens met alle vervelende gevolgen van dien.
  Het zijn nu andere tijden, maar ik denk niet dat er veel is veranderd in het leger. In de 70 er jaren werd ik goedgekeurd als dienstplichtige, maar afgekeurd als beroepsmilitair.
  Hieronder volgt een verhelderend Stuk over onze jongens tijdens en na de 2e wereldoorlog.

  Surinaamse en Antilliaanse militairen die in mei 1940 in Nederland verbleven, hebben meegevochten tegen het binnenvallende Duitse leger. Kort na de inval meldden zich in Suriname zo’n 400 mensen vrijwillig aan om voor “het moederland” te gaan vechten. Ze wilden zich aansluiten bij de Prinses Irenebrigade en Nederland helpen bevrijden. De naar Engeland uitgeweken Nederlandse autoriteiten gingen niet op het aanbod in. Pas na de oorlog vernamen de vrijwilligers waarom niet. De brigade telde namelijk ook enkele honderden Nederlandse dienstplichtigen uit Zuid-Afrika. De toenmalige minister van Defensie Van Boeijen ging ervan uit dat die witte Hollandse emigranten aanstoot zouden nemen aan zwarte Surinamers in dezelfde brigade. Racistische witte soldaten kregen zo ruggesteun van de racistische Nederlandse overheid. In 1941 verklaarde premier Pieter Sjoerd Gerbrandy in de ministerraad “geen nikkertjes” te willen in de Irenebrigade.


  Maak melding

 8. Frank Rijkaard was toch van 1989 tot 2000 coaches van het Nederlands voetbalelftal
  Dus het zijn niet altijd blanke geweest of nederlandsche


  Maak melding

 9. Kijk maar naar het korps marinier bolwerk discriminatie ten top mijn zoon is er met veel moeite tussen gekomen doorzettingsvermogen omdat ik hem heb geleerd niets en niemand kan je afbrengen van je toekomst plannen.
  Maar het was een ware strijd die hij moest leveren.
  Sinds ik in Nederland woon heb ik daarmee te maken gehad. Nu mijn kleinkinderen ook maar ik maak ze weerbaar door ze kennis te laten opdoen want kennis is macht


  Maak melding

 10. nou mensen alles is duidelijk toch dat alle donkere mensen ook racisten zijn , gullit toen jij mee mocht voetballen met die witten , had jij nee moeten zeggen eikel , maar smurf het geld lonkt he , gullit het beste is dat jij opflikkert man
  Koos heeft gelijk gullit jij hebt de gewenste papieren niet om hoofdtrainer te worden voor het Nederlandse elftal , gullit jij kunt zo hier stanley menzo opvolgen want die wordt net als gorree er ook uit geflikkerd en hier wordt je al aangenomen zonder alle papieren , nou gullit wat let je , maar de donkere mensen hier gaan jou het moeilijk maken


  Maak melding

 11. Het zou goed zijn als Ruud Gullit zijn mond eerder had open
  gedaan in deze kwestie met donkere Trainers .Als in 1988 geen
  donkere spelers waren hadden wij nooit wat gewonnen.
  Trouwens ook in Nederland wordt er gediscrimineerd zelf bij de
  politie en in de tweede kamer dus verwonderd het mij niet.


  Maak melding

 12. Wat Gullit zegt, is al tientallen jaren een feit. Frank Rijkaard had het helemaal door. Daarom heeft hij gekozen voor een buitenlandse carriere als voetbaltrainer. Bij Barca (2003 t/m 2008) en Galatasaray was hij zeer succesvol.
  De uitspraak van Ruud is voer voor de varkens van voetbal-inside….


  Maak melding

 13. Zegt ie, nadat mnr duizenden of tonnen heeft verdiend als adviseur/ assistent, wil hij nu klagen?

  Wat dacht je zelf Ruud, je bent en blijft gewoon een Afro Nederlander, hoe wit jij en je bankrekening ook denken te zijn.

  Jij gaat nu niet de racecard spelen vrind, hell no!


  Maak melding

 14. Maar Suriname heeft toch een zwarte bondscoach en toch gaan wij met 3-1 de boot in tegen Jamaikaka. Hoe kan dit ?
  Beste heer Gullit. Ik maak me zorgen om jouw gesteldheid. Tijdens jouw glorieuze periode heb jij nooit je mond opengedaan om onder een dinkere trainer te willen voetballen. Je koos ervoor onder blanke trainers als Sacci, Beenhakker en Michels enz te trainen en te spelen. Als jij destijds de ballen had gehad dan had jij je kwebbel moeten opentrekken. Niet nu. Op mij maak je de indruk van een verdwaalde populist. Een overschreeuwer die zogenaamd opkomt voor zijn zwarte medemens.


  Maak melding

 15. Vrijdag 10 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Van Gaal haalt uit naar Gullit na kritiek op rol van zwarte assistent: ‘Het is onzin’

  Louis van Gaal is het totaal niet eens met de kritiek van Ruud Gullit op de rol van zwarte assistent-bondscoaches bij het Nederlands elftal. De oud-international zei onlangs in Helden Magazine dat hij net als Henk Fraser en Edgar Davids te weinig mocht doen op het trainingsveld.

  “Ik verbaas me er altijd over dat hij vanuit zijn woning in Italië of Amsterdam-Zuid kan zien of een assistent training geeft of niet”, zei Van Gaal vrijdag in een minutenlange monoloog op zijn persconferentie. “Deze week heeft Davids nog een training gegeven.”

  Gullit, die in 2017 assistent van bondscoach Dick Advocaat bij Oranje was, haalde in Helden Magazine hard uit naar de KNVB. “Elke keer zie je al die donkere spelers die alleen maar assistent mogen worden. Flikker op!”, zei hij.

  “Wat heeft Patrick Kluivert mogen doen bij het Nederlands elftal, heeft hij trainingen gegeven? Ik zou het niet weten. Heeft Henk Fraser trainingen gegeven? Misschien één keer, ik weet het niet. Heb ik trainingen gegeven bij Dick Advocaat? Nee!”

  Volgens de oud-international werd de huidige assistent Davids na het vertrek van Fraser naar FC Utrecht in april alleen aangesteld, omdat “ze iemand moesten hebben die donker is”. “Sorry hoor, maar ik kan er niks aan doen dat dat gevoel bij mij overheerst. Wat gaat Davids doen? Ik heb alweer gelezen dat hij tussen de spelers in moet gaan staan.”

  ‘Je moet wel goed zijn als je bij Van Gaal trainingen geeft’
  Van Gaal heeft zich gestoord aan de uitspraken van Gullit. “Je kan van alles zeggen. Het wordt niet tegengesproken, behalve als de bondscoach iets zegt. Henk Fraser was een hoofdtrainer in Nederland en heeft fantastisch gepresteerd met kleine ploegen. Hij heeft de beker gewonnen en ook trainingen gegeven bij Louis van Gaal. Dan moet je wel goed zijn.”

  “Hij heeft nu gekozen voor een fantastische job bij FC Utrecht. Ik heb er alles aan gedaan om Fraser te behouden. Ik heb zelfs eigenaar Frans van Seumeren gebeld, maar die kon niet meer terug. Nu is Edgar Davids assistent en die geeft ook trainingen. Dat heeft hij al een aantal keren gedaan.”

  “Thuis op je stoel kan je niet beoordelen of een assistent een training geeft”, vervolgde Van Gaal. “Bij mij geeft iedere assistent trainingen. Assistent Danny Blind is ook hoofd scouting en analyse, die kan er niet altijd bij zijn. Dan moet Edgar het doen, of voorheen Henk Fraser. Het is onzin.”

  Ave Sranan.


  Maak melding

 16. Vraag me af waarom mijn vorige post over deze ucle Tom niet is geplaatst, zoals meerdere berichten. Is een Surinaamse luiheid noh?

  Ma ja: Ruud moet z’n bek houden. Hij heeft genoeg aan deze sport verdiend. Als hij op die blondjes ligt, klaagt ie niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES