zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameOprichting Docentenbond voor het Hoger Onderwijs Suriname

Oprichting Docentenbond voor het Hoger Onderwijs Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De oprichtingsvergadering van de Docentenbond voor het Hoger Onderwijs Suriname (DoHOS) werd gehouden op vrijdag 3 juni in lokaal B-30 van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Deze bond stelt zich ten doel de belangen van docenten van het Hoger Onderwijs te behartigen en in het bijzonder de docenten van het IOL. Met Hoger Onderwijs wordt aangeduid: overheids- en particuliere HBO- en WO-instellingen.

De gedachte voor bundeling begon op 3 november 2021 tijdens een opleidingscoördinatoren vergadering (OC-vergadering), toen er werd aangegeven dat IOL-ers zelf voor hun belangen moeten opkomen en niet langer aan de zijkant kunnen staan.

Speerpunten waren dat een IOL-docent niet hetzelfde salaris kan verdienen als een VOS-docent en de toelagen van coördinatoren niet op basis van LO-uren betaald kunnen worden. Ook zijn de bedragen van MO-A en MO-B-uren sterk achterhaald en behoeven aanpassing naar bachelor-uren. Het IOL verzorgt sinds 2019 officieel bachelor-opleidingen.

Tijdens deze vergadering werd een trekkersgroep gevormd die, met volledige ondersteuning van de aanwezige OC’s, besloot op te komen voor de belangen van IOL-docenten. Na intensieve communicatie met het MinOWC werd de trekkersgroep twee keer ontvangen en er werd een akkoord bereikt, waarbij de voltijdse IOL-docenten extra uren zouden krijgen naast hun salaris en de (A)OC’s ook verhoogde toelagen tegemoet konden zien.

Het bereikte resultaat werd te elfder ure teruggedraaid door het MinOWC, vanwege vage redenen. De noodzaak voor een eigen docentenbond werd toen glashelder. De trekkersgroep besloot om met ondersteuning van de IOL-docenten, een docentenbond op te richten om de belangen van de IOL-docenten op een adequate manier te kunnen behartigen.

Het Hoofdbestuur van de DoHOS bestaat uit:
Guno Castelen voorzitter
Ashvin Sewsahai ondervoorzitter
Sharmila Bhageloe-Debi secretaris
Maurice Zrour eerste penningmeester
Ravi Jaggoe tweede penningmeester
Jerry Oldenstam eerste commissaris
Judy Samson tweede commissaris

Op 3 juni werden zowel het bovenstaande bestuur als de statuten en het huishoudelijk reglement bij acclamatie aangenomen door de aanwezige docenten. De DoHOS i.o. staat aan de vooravond om het zware werk dat voor haar ligt naar eer en geweten te vervullen.

Op de foto is te zien het momentum van ondertekening van de bewillingsformulieren bij de stemming van het
hoofdbestuur van DoHOS. Van links naar rechts:
Jerry Oldenstam, Judy Samson, Maurice Zrour,
Guno Castelen, Ashvin Sewsahai, Ravi Jaggoe, Sharmila Bhageloe-Debi.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES