dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAanhouding politie-inspecteur verlengd met 30 dagen

Aanhouding politie-inspecteur verlengd met 30 dagen

-

Does Travel - naar Suriname

De inspecteur van politie Henk S.(57) is woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris voor de rechtmatigheidstoets. De aanhouding van de politie-inspecteur is met 30 dagen verlengd. Hij werd op maandag 30 mei in verzekering gesteld wegens het onder invloed doorrijden na een aanrijding.

De inspecteur heeft in de nacht van zaterdag op zondag 29 mei een aanrijding veroorzaakt bij de rotonde aan de Indira Gandhiweg, waarbij de benadeelde materiële schade heeft opgelopen aan haar voertuig. Na de aanrijding is hij doorgereden.

Het lukte leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) om de veroorzaker klem te rijden en aan te houden. Volgens constatering van de politie verkeerde de politie-inspecteur, die achter het stuur zat onder invloed van alcohol. Er zijn ook twee voice berichten op social media, waaruit kan worden gedestilleerd dat de man inderdaad onder invloed was, daar hij krachttermen bezigde en met dubbele tong sprak.

Daar hij vreselijk te keer ging, werd de dronken inspecteur met assistentie afgevoerd naar politiebureau Nieuwe Haven ter ontnuchtering. De volgende morgen was hij van het politiebureau weggelopen. Op maandag 30 mei meldde Henk zich vrijwillig aan bij de politie. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is de politie-inspecteur in verzekering gesteld.

Deze politiefunctionaris heeft vaker wangedrag getoond na alcohol gebruik. Zo werd hij in december 2020 in de cel gegooid, nadat hij ladderzat in een auto werd aangetroffen en door collega’s werd aangehouden. Dit werd door een politieagent gefilmd, waarna de beelden gedeeld werden via social media.

Onderzoek Personeelszaken (OPZ) is belast met het verder onderzoek. Henk blijft aangehouden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Pas als deze agent iemand van zijn leven beroofd, door in dronken toestand te rijden zullen er stappen worden ondernemen.
  Jammer dat zijn gedrag steeds weer werd getolereerd wordt in het korps.
  Ben benieuwd wat het deze keer wordt.
  Hij is een gevaar voor de samenleving!

  Deze man heeft vervroegd pensioen nodig, intrekking van zijn rijbewijs en therapie om van zijn drankverslaving af te komen.


  gemodereerd
 2. Moet Henk eerst een dodelijk verkeersslachtoffer veroorzaken eer hij voor altijd van het stuur wordt verbannen?


  gemodereerd
 3. nattie , geen vervroegd pensioen maar voor de rest van zijn leven in de bak , deze politie inspecteur geeft toch het verkeerde voorbeeld , en als hij weer vrij is zuipt hij gewoon weer stapt weer in de auto en zal dan zeker onschuldige mensen dood rijden , dus levenslang opsluiten , ja het gaat geld kosten , maar als die klojo mensen dood rijdt gaat het meer kosten , en als hij geen drank meer krijgt in de cel en nuchter wordt zal hij het van verdriet begeven


  gemodereerd
 4. @Nattie u bent wel aardig. Hij is een recidivist. Hij had de eerste keer al ontslagen moeten worden, nu moet hij ook zijn pensioen verliezen. Ik neem aan gezien het verleden, dat er niets meer zal gebeuren dan een niet meer doen hoor jochie en een aai over zijn bol, want hij is al bestraft door de publiciteit en het voorarrest. In Suriname wordt er tot nu toe niets gedaan om de rot te stoppen


  gemodereerd
 5. Hij heeft zeker geen klappen, trappen of een duw tegen z’n hoofd gekregen. Hij werd zeker met zachte hand ‘behandeld’…

  Bye bye doofpot


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES