zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameProtest nadat studenten van school werden gestuurd om delen filmpje van onderdirecteur

Protest nadat studenten van school werden gestuurd om delen filmpje van onderdirecteur

-

Does Travel - naar Suriname

Ouders van studenten aan de scholengemeenschap Kwatta, hebben de redactie van Waterkant.Net benaderd om hun misnoegen te uiten over de directie. Een aantal studenten is volgens de ouders uitgeschreven van school nadat zij een filmpje op social media deelden.

Hierop is te zien is dat de onderdirecteur (OD) de poort van de school steeds dicht deed voor ouders hun kinderen op het schoolcomplex wilden afzetten. Ze deden dit omdat het schoolerf en de omliggende wegen onder water waren. De ouders werden daarbij belet door de OD.

De studenten die het filmpje hebben gedeeld of hebben gedownload zijn door de schoolleiding uitgeschreven. De radeloze ouders hebben advocaat Maureen Nibte ingeschakeld om hun probleem op te lossen, want er zitten ook examenstudenten in de uitgeschreven groep.

De politie van Kwatta werd ingeschakeld, daar de studenten in protest kwamen (foto).

Waterkant.Net maakte telefonisch contact met de desbetreffende school, waarbij een administratieve medewerkster doorgaf dat de directie niet ter beschikking is. Ook werd ettelijke malen naar de onderwijs inspectie gebeld: die waren echter niet bereikbaar voor commentaar.

Zoals bekent staat mogen de scholen, die onder water zijn gelopen niet aanvangen. Dit is een van de regels van het minOCW. De ouders en de studenten hopen, dat er een spoedige oplossing komt.

UPDATE: Volgens het ministerie van onderwijs is, anders dan de ouders tegen de media hebben gezegd, geen enkel leerling geschorst of uitgeschreven en is dat ook niet in de planning.

Statement van minOWC:

opening
Fernandes Express
BODO Party

9 REACTIES
 1. Ik ben benieuwd welk studie deze studenten volgen op het schoolcomplex Kwatta.

  Volgens mij zijn het gewoon leerlingen en geen studenten.

  Men moet ophouden om leerlingen van voortgezet onderwijs of middelbaar onderwijs studenten te gaan noemen.

  Ze worden gewoon voorbereid om op HBO- of WO- studenten te worden, omdat die met een studie in een bepaalde richting zijn. Die moet men studenten noemen en geel leerlingen van voortgezetonderwijs en middelbaar onderwijs.

  Men geeft leerlingen in Suriname te veel eer, waaraan ze nog heel lang niet aan voldoen.


  gemodereerd
 2. Ach, wat leer je in Su. Vrijwel verloren tijd. Toekomst is er toch niet.


  gemodereerd
 3. wat is nu precies het probleem?
  de scholen zijn gesloten? wat hebben die ouders daar te zoeken?
  en die od? wat heeft die te zoeken bij die gesloten school?

  raar verhaal allemaal weer
  en vanwege een gedeeld filmpje waar niets gebeurd zijn kinderen uitgeschreven van een school?
  eerst maar eens nadenken of dat wel een school is waar je je kind heen wilt sturen
  de od lijkt al in ieder geval niet 1 van de slimste te zijn, en de school ook niet met die uitschrijvingen


  gemodereerd
 4. Iemand filmen zonder toestemming is bijzonder onbeleefd, het dan ook nog publiceren ook is zeer onbeleefd en vindt ik een terechte reden voor een schorsing. Uitschrijven is echter overdreven en waarschijnlijk nog onwettig ook.


  gemodereerd
 5. volgens de update zijn ze niet uitgeschreven , maar om hen een les te leren om zo maar de onder directeur te filmen en deze te verspreiden op social media is asociaal en als nog verwijderen van de school , laat die ouders maar voor hun kind zorgen en niet de overheid en wij burgers


  gemodereerd
 6. Studeren kunnen deze scholieren/studenten niet, alleen spelen met mobiel en levens zuur en ellendige maken ook roddelen onder alle bevolkings groepen in suriname daarom zoveel ellende zoals water, regen en nog meer dagelijks te lezen op wkn nieuws in suriname maar de surinamer zegt mij kind of kennis bachcelor en of ingenieur etc nou als ik de ellende in suriname lees in de krant klopt totaal niet wat ik van mensen uit suriname verneemt.


  gemodereerd
 7. @Passant…helemaal met je eens. Men gebruik vaak woorden/ benamingen die helemaal niet toepasselijk zijn. Ze denken zo indruk te maken..z.g spreken ze geweldig Nederlands hahaha.. men weet duidelijk niet dat er verschil is in een student en een leerling


  gemodereerd
 8. In een democratische rechtsstaat mag je zaken filmen, fotograferen, enz vastleggen als jouw belangen van anderen e/o de omgeving in gevaar komen en bedreigd worden.

  Het woord privacy is dan niet van toepassing.

  Er zijn velen die hun boekje te buiten gaan en zich dan onterecht beroepen op privacy, enz.

  Waar bij de wet de grens voor de ene eindigt, begint het recht van de wet voor de andere.


  gemodereerd
 9. Surinamers, die Surinaams doen. Wat verassend.

  Vraag NL meteen hulp met de regels rond een PRIVACY WET EN DE ERNST VAN BEELDEN DELEN ZONDER TOESTEMMING VN DEGENE DIE JE OPNEEMT. Daar zou een boete bb of gevangenis op moeten zitten

  En plss, geen domme opmerkingen over ‘hoe weet je dat de persoon je heeft opgenomen’. Mobiel kan uitgelezen worden, en als je iets post, kan ook dat getraceerd worden, via WIFI, of het NETWERK. Al helemaal met het niet geavanceerde netwerk van Su.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES