zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieGeïnstalleerd EBS-crisisteam moet zorgdragen voor herstructurering

Geïnstalleerd EBS-crisisteam moet zorgdragen voor herstructurering

-

Does Travel - naar Suriname

Op het Kabinet van de President vond dinsdag de installatie van het EBS-crisisteam plaats. Een belangrijke taak van het crisisteam is de door Ernst & Young geïdentificeerde maatregelen te valideren en vervolgens uit te werken in een EBS-herstelplan.

Het EBS-herstelplan heeft als doel het bereiken van kostenverlaging, efficiëntieverhoging en verbeteringen binnen de NV EBS in de ruimste zin des woords. Het plan zal uiterlijk 30 juni moeten worden gepresenteerd aan de regering ter goedkeuring.

Bij de samenstelling van het crisisteam is rekening gehouden met de input van diverse stakeholders. Zo is er ook een vertegenwoordiger van de vakbond opgenomen in dit team, zodat breed gedragen voorstellen komen voor reorganisatie maar ook voor invulling van managementposities binnen de organisatie.

President Santokhi refereerde bij de installatie naar zijn verzoek, gedaan bij zijn aantreden, waarbij hij vroeg een ander beleid te voeren welke inefficiënties bloot zou stellen en een pad zou plaveien naar herstructurering van de EBS. Daarnaast gaf het staatshoofd aan wat de basisgedachte van de regering is. “Bescherm de zwakste schouders tegen de gevolgen van een noodzakelijke stroomtariefaanpassing”, gaf president Santokhi aan. Er werd gelijk aangegeven dat bij de tariefaanpassing bijkans 60% van de gemeenschap zal worden ontzien. Verder gaf de regeringsleider aan dat de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), een belangrijke rol zal moeten spelen.

Samuel Mehairjan, voorzitter van het EBS-crisisteam, gaf aan dat er belangrijke verbeteringen moeten komen binnen de EBS. Vooral de financiële huishouding moet in place worden gebracht. “Besparingen en allerhande veranderingen zullen nodig zijn om het bedrijf beter te laten draaien” geeft Mehairjan aan.

Na goedkeuring zal het aangeboden herstelplan uitgevoerd worden. Hiervoor is de periode juli 2022 tot december 2023 uitgetrokken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Het EBS-herstelplan heeft als doel het bereiken van kostenverlaging, efficiëntieverhoging en verbeteringen binnen de NV EBS in de ruimste zin des woords.

  Inderdaad is dit een must dat dit moet gebeuren.
  Echter wil ik nog 1 belangrijk woord ertussen plaatsen die kennelijk is vergeten of om een of andere reden.
  Namelijk het woord EFFECTIEF want dit woord betekend niets anders dan “activiteiten die de doelstelling realiseren terwijl EFFICIËNT betekend “met zo weinig mogelijk middelen en inspanning het werk verrichten.
  dus: EFFECTIEF EN EFFIIËNTVERHOGEND


  gemodereerd
 2. De hoeveelste Commissie is deze, die denkt de puinhoop bij de EBS te willen opruimen? Welke waarde moet worden toegekend aan een Commissie, waarvan de Voorzitter jarenlang deel uitgemaakt heeft van de leiding van dezelfde EBS? Hoe zal hij in staat zijn puin op te ruimen waar hij mogelijk zelf debet aan is geweest?


  gemodereerd
 3. Nou het rapport van E&Y spreekt boekdelen. Ongelofelijk dat sommige individuen denken dat ze het centrum van de universe zijn en dat de Internationale accountants er alles aan doen om ze tegen te werken. Hoogmoedswaanzin ten top.

  De opdracht was: hoe kan het kwalitatief beter tegen een lagere kostprijs.

  Dit management kan het absoluut niet aan. Ontslaan vanwege voortschrijdend inzicht.


  gemodereerd
 4. Hiermee is gelijk ook bewezen dat ook het management van EBS ongeschikt is !

  Ligt het aan de kwaliteit van hun vooropleiding of aan de kwaliteit van hun mentaliteit ?

  Efficiëntie en discipline zijn duidelijk vreemde woorden in Suriname !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 5. Ze moeten die EBS masten maar eens van gewapend beton gaan maken, dan hoeven ze er niet zoveel van te herplaatsen en letten die koekebakkers van automobilisten misschien eens op


  gemodereerd
 6. mensen straks gaan de tarieven nog meer omhoog en wat ze zeggen 60% van de gemeenschap wordt ontzien , nou wij willen dat nog wel eens zien wat ze er dan van maken
  20% zal onder de 400 kwh zitten met 1 fase aansluiting en 40% zit het verbruik tussen de 400-800 kwh met 1 of 3 fase aansluiting
  crisisteam jullie hebben 30 dagen en dan moeten jullie het verslag presenteren aan de regering ter goedkeuring , nou dat wordt hard werken misschien wel dag en nacht


  gemodereerd
 7. Al die crisisteams en commissies kosten ons alleen ellende. Deze president is de tel kwijt.
  Als het volk de komende verhogingen pikt zoeken ze het maar uit. Ik help niemand. Geen etdn gan nr pres, vp of dna.


  gemodereerd
 8. Er staat in feite, dat de boekhouding van de EBS frauduleus was. Wie verder chocola van dit artikel kan maken is een genie


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES